Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע נפלא בפתח ויש לי שתי שאלות ברשותכם. אני כבר שלושה חודשים עם הפולו (ייצור בספטמבר 2015, הבנתי שהיה עדכון למערכת ממאי ואילך), אולם נתקל בתופעות מעצבנות אותן חשקה נפשי לפתור.

1. הבעיה הראשונה שלי היא חוסר התמיכה בעברית במערכת המולטימדיה של היצרן וגם בצג המרכזי בלוח השעונים שלו. הסמארטפון שלי (גלאקסי S4, אנדרואיד מעודכן) מסונכרן עם המולטימדיה דרך בלוטוס, אולם כשאני מקבל שיחה נכנסת על לוח השעונים מוצגים שלושה ריבועים ויותר במקום שם המתקשר. בעבר הוצג מתחת לריבועים גם מספר הטלפון, אך הוא נעלם עם הזמן ולא הבנתי איך להחזירו. ניסיתי להגדיר שם באנגלית למס' שמות באנשי הקשר בסמארטפון אבל לא עזר - מחשב הרכב (או מה שזה לא יהיה) מזהה את השם בעברית ומציגו כאמור כריבועים ולא את השם הנוסף באנגלית.

מעבר לכך, מלחצני ההגה אני יכול לדפדף ברשימת אנשי הקשר שלי ואז ללחוץ על OK ע"מ לבצע שיחה, אך על הצג המרכזי בלוח השעונים יש רשימה מתהווה של ריבועים. נוצר מצב שבטעות צלצלתי לאקסית ולצערי היא לא הבינה אותי, כך שחשבה שערכתי את שמה שיוצג כריבועים בכוונה (מאז אני לא משתמש באופציה).

1.1. האם ניתן לארגן (ע"י עדכון תוכנה) שהמערכת הזאת תתמוך בעברית וזאת רק לצורך זיהוי אנשי הקשר שלי בשיחה נכנסת ויוצאת?

1.2. במידה ולא - האם ניתן להגדיר בגלאקסי S4 שם באנגלית לאנשי הקשר, כך שאם אני מקבל שיחה נכנסת בנייד (כשאני לא ברכב) הוא יוצג בעברית על מסך הטלפון ובמידה ואני ברכב הוא יוצג באנגלית ע"ג לוח השעונים? לא מעוניין להפוך את רשימת אנשי הקשר שלי לאנגלית בלבד.

1.3. במידה וגם זה לא ניתן - האם ניתן לארגן שלפחות לוח השעונים יציג מספרים ולא ריבועים? יש לי זכרון טוב ואני יכול ללמוד מספרים בע"פ.

2. בעיה נוספת היא המירור-לינק (שיקוף): ביום הוצאת הרכב מהסוכנות מנהלת האולם נשבעה שממש בקרוב ייצא עדכון תוכנה ואז כל המכוניות של פולקסווגן יזכו לשיקוף המיוחל, אולם לא דובים ולא יער (למען הסר ספק - השירות היה מעולה).

2.1. מה נסגר עם אופציית השיקוף - האם למישהו מכם יש מידע עדכני?

2.2. קונצרן פולקסווגן מכיל גם את סקודה וסיאט - למה במכוניות הגרמניות (פולקסווגן) האפשרות חסומה, אבל בספרדיות החדשות (סיאט) ובצ'כיות (סקודה) הכל עובד כמו שעון שווייצרי? אין פה סתירה? אשמח לדעת מה קורה פה.

2.3. האם המערכת שלי תומכת בעוד אופציות חסומות? בכל מקרה, מישהו פה עם פולקסווגן חדשה ומשהו עובד לו?

צירפתי תמונה של מסך המולטימדיה ברכב כשהטלפון מחובר לדיבורית הבלוטוס. בתמונה הזו חייגתי מס' שאני זוכר בע"פ מבלי להשלים אותו, ואז הרכב זיהה את המשך המספר כפי שמוצג בטלפון - עם ריבועים (וזה עוד מצב טוב). רק באופן הזה אני יכול לבצע שיחות יוצאות, וזה מעט חבל לי. את הריבועים הללו אני רואה על המסך המרכזי בלוח השעונים כשאני מרפרף על רשימת אנשי הקשר שלי דרך הלחצנים שעל ההגה, או שאני מקבל שיחה נכנסת (כאמור - רק ריבועים ללא ספרות).

אשמח לעזרתכם בנושא,

תודה!

תמונה חדשה.JPG

פורסם

אני עם גולף חדשה וגם אצלי זה לא עובד. לי חשוב בעיקר השיקוף. שמות אנשי הקשר שלי באנגלית אז אין לי את הבעיה הזו. לפני כחודשיים דברתי עם איש הדיאגנוסטיקה בצמפיון באיקאה. הוא מטפל במערכות אלו וטען שלא ידוע לו שמטפלים בפתרון הבעיה. אכן בסקודה ובסיאט זה עובד. בנוסף, נסעתי בגולף דומה מאותה שנה בטיוואן, ושם השיקוף קיים ועובד מצויין. לנו בישראל פשוט חוסמים את האופציה, ולא ברור למה.

פורסם

על איזה שיקוף מדובר? Mirror link או אנדרואיד אוטו\קארפליי? בבולרו אחרי תאריך ייצור של ה22 במאי זה עובד נפלא

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אומנם אין לי מערכת כזו, אבל היה לי מכשיר פיוניר עם אופציית סנכרון ונתקלתי בבעיה דומה עם השמות בעברית, פשוט שיניתי את כולם לאנגלית ומאז כבר הרבה שנים הטלפון כולו באנגלית. זה מה שעבד בשבילי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
ניסיתי להגדיר שם באנגלית למס' שמות באנשי הקשר בסמארטפון אבל לא עזר - מחשב הרכב (או מה שזה לא יהיה) מזהה את השם בעברית ומציגו כאמור כריבועים ולא את השם הנוסף באנגלית.

הסיבה כנראה שזה לא עבד נעוצה באיך שהמערכת עובדת. היא לא קוראת ONLINE את אנשי הקשר שלך מהטלפון אלא מבצעת העתקה של אנשי הקשר בפעם הראשונה שהתחברת. אחרי זה רק בודקת אם נוספו אנשי קשר חדשים בכל חיבור.

לכן למרות ששינית שם לאנגלית, בזכרון של המערכת יושב איש הקשר כמו שהוא הועתק לראשונה, בעברית, ולכן היא מציגה ריבועים.

נסה את התהליך הבא - ועדכן אם עבד או לא.

1) תגדיר כמה אנשי קשר לניסיון - עם הפרטים באנגלית בלבד.

2) תגדיר עוד כמה אנשי קשר עם פרטים משולבים - אנגלית ועברית, בשדה הראשון (בטלפון) של שם פרטי תרשום אנגלית ובשם משפחה תרשום בעברית.

3) מהמערכת באוטו- חפש בתפריטי הבלוטות אם אפשר למחוק את ספר הטלפונים / רשימת אנשי הקשר לגמרי. בנוסף תמחק את הצימוד (PAIRING) של הטלפון עם המערכת.

4) בצע צימוד מחדש - אמור להעתיק את אנשי הקשר מהטלפון חזרה למערכת ולבדוק את אלו שהגדרת באנגלית או בשילוב אנגלית/עברית איך מוצגים כעת.

עוד טיפ שיכול לעזור: באנדרואיד, ביישום של אנשי קשר, כנס להגדרות וסמן לטלפון להציג רק אנשי קשר עם מספרי טלפון.

זה ימנע העתקה של אנשי קשר ללא טלפון (למשל כאלה עם כתובת מייל בלבד, במידה ויש לך) שמבללבלים הרבה מערכות בלוטות.

פורסם

בדקתי G3 עם אנדרואיד 5.0 וסמסונג עם 5.1. בשניהם כן הייתה את האופציה לסמן V הצגת אנשי קשר רק עם מספרי טלפון.

זה לא אמור לשנות לגבי האנגלית/ריבועים. זה כן יכול להשפיע אם המערכת תעתיק את כל אנשי הקשר או תתקע באמצע ולא תעתיק הכל בגלל איש קשר בלי טלפון.

פורסם

תודה לכם על התשובות המפורטות, אבדוק את הנושא מקרוב בסופ"ש ואעדכן.

לגבי האנדרואיד - הוא מעודכן ויש אפשרות לסמן V בסעיף ההצגה לפי מס' טלפון בלבד.

פורסם

אצלי בסיאט איביזה החדשה אין שום תמיכה בעברית או בשיקוף וניסיתי לבדוק כן עדכוני גרסה למינהם אבל כשלתי בכלל להבין איזה מערכת מותקנת שם. מה שעשיתי זה בשם הפרטי במספרי הטלפון רשמתי באנגלית. והמשפחה בעברית. אני מקווה שבאמת יצא עדכון... לטענת צ'מפיון אנחנו מדינה קטנה מדי כדי שישקיעו בתמיכה בעברית לפי מה שהבנתי. אגב, שמעתי איפשהו שטלפונים שהגיעו מחול אמור להיות תמיכה במירור לינק.

פורסם
בדקתי G3 עם אנדרואיד 5.0 וסמסונג עם 5.1. בשניהם כן הייתה את האופציה לסמן V הצגת אנשי קשר רק עם מספרי טלפון.

זה לא אמור לשנות לגבי האנגלית/ריבועים. זה כן יכול להשפיע אם המערכת תעתיק את כל אנשי הקשר או תתקע באמצע ולא תעתיק הכל בגלל איש קשר בלי טלפון.

בדקתי עכשיו בנקסוס 4 עם אנדרואיד 5.1.1 ולא קיימת האופציה שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני עם גולף חדשה ולצ'מפיון אין פתרון.

לאחר שיחה עם פולקסווגן בגרמניה מסתבר שהבעיה נעוצה ברכיב הUSB שהוא לא מותאם לAPPCONNECT.

פורסם (נערך)
ובסקודה וסיאט הרכיב כן מותאם? מה מיוחד ברכיב הגרמני שעושה לנו צרות? זו אותה מערכת... אבסורד.

לפי מה שהוא אמר ההבעיה היא (זאת לאחר שבדק את המספר VIN של הרכב שלי) שהUSB לא מותאם לזה מבחינת המרה ושאולי יוכלו לעזור לי ביבואן בארץ (מן הסתם שבצ'מפיון אין להם מושג). הוא לא הצליח להסביר לי אם הכוונה היא להמרת חשמל או משהוא אחר.

ולגבי העברית גם ניסיתי לדבר עם צ'מפיון אבל הם לא יודעים על עדכון שבדרך.

עריכה אחרונה על ידי ilikecar
  • תוכן חדש...