Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שכתבתי בפרוייקט עצמו (אם היית קורא...) הויתור על הפורטינג הוא לא בגלל התדלוק, אלא בגלל שהראש נבדק ונמצא כי מעברי המים יכולים להיות קרובים מדי למעברי האוויר באם תגולח שכבה. לכן הומלץ לי לא לעשות כדי למנוע נזק אפשרי בעתיד.

רוני

:oops:

דווקא כן קראתי, אבל דווקא בתמונות לא התעמקתי אלא בדברים שכתבת, וכניראה שבטעות לא שמתי לב למה שכתוב על הפורטינג בין התמונות.

יש סיבה מיוחדת שבגללה מעברי המים יכולים להיות קרובים מדיי למעברי האוויר?

Back to the original - NC again.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק במאה אחוז, אבל יש מספיק סיבות שלא עשיתי את זה:

1. אין לי בכלל ניסיון במכונאות.

כמו כולנו, אפילו כמו בני ל. , לפני שהתנסינו.

2. מפחיד אותי להרוס משהו שיעלה לי הרבה יותר לאחר מכן.
אין מה לומר. הפחד מוצדק. מתגברים. לאורך שנים תחסוך הרבה יותר משתזיק. מבטיח.

עבודה מסודרת עם ספר, תפחית את סיכויי הנזק לאפסיים, ואסור לשכוח שבמציאות הקיימת במוסכי ישראל האופייניים, לא כולם, כשהם טועים, הלקוח משלם ( "הציפלינג נפל לתוך הסטרשפ, בגלל שלא כיוונת את הדיסטרביוטור בזמן- גש לפקידה לעשות חשבון" ) , אז הסיכון קיים גם ככה וגם ככה.

3. מדובר ברכב היומיומי שלי ואני לא רוצה להשבית אותו למשך הרבה זמן.

אין סיבה שעבודה כזו תיקח לך ארבעה ימים. זה המון.

4. אין לי אפשרות לבלות במוסך כל היום, ואין לי אפשרות לטפל ברכב בבית כי אין לי כלים.

קונים כלים. זה משתלם.

או שלא. מדינה חופשית.

פורסם
כמה ק"מ עבר האוטו עד היום?

אתה מרגיש הבדל בעבודת המנוע לפני ואחרי שיפוץ הראש? (עובד יותר חלק? האוטו נוסע יותר "בריא"? וכו'?).

האם הורדת על הדרך קצת יחס דחיסה?

(אם לא - למה?).

אתה מתכוון בוודאי,האם הגברת את יחס הדחיסה?!

לא מומלץ !

ולא רק בגלל האוקטן!

אלא בעיקר בגלל בסיבות שהוזכרו ."גילוח הראש" בקרבת מעברי מים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אין סיבה שעבודה כזו תיקח לך ארבעה ימים. זה המון.

קונים כלים. זה משתלם.

תראה, יש צדק בדבריך, אבל האמת המרה היא, שאני פשוט לא מתעניין בצד הטכני. אני מוכן להוציא יותר כסף בשביל שלא אאלץ ללכלך את הידיים (וזה באמת תרתי משמע). ואני לגמרי לא מתכוון לזה במובן העצלני - זה פשוט לא מעניין אותי.

למוסך זה לקח ארבעה ימים מכיוון שחיכו לחלקים. יום אחד פירוק של הראש, יום אחד שיפוץ חיצוני שלו, ויום אחד הרכבה כולל בדיקות. לי, בתור חסר ניסיון לחלוטין, זה היה לוקח פי חמש, במקרה הטוב. בנוגע לכלים - קשה לי לדמיין את כמות הכלים שאצטרך בשביל לעשות עבודה מהסוג הזה, רק הכלים יעלו לי יותר.

יש סיבה מיוחדת שבגללה מעברי המים יכולים להיות קרובים מדיי למעברי האוויר?

כן - הראש פשוט צפוף. כמו שהראיתי בתמונות, ראש של 106 ראלי הוא הרבה פחות צפוף כי על כמעט אותו הגודל יש רק קמשאפט אחד. במקרה שלי המרחקים בין המעברים נמדדו והמשפץ המליץ לא לגעת. העדפתי לקחת את ההמלצה שלו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה על הבי"ס למכונאות רכב, התיעוד מעולה ומאיר עיניים. אמנם המחיר לשיעור יקר אבל כפי שהצהרת, החשבון יגיע אליך בקרוב :wink: ואנחנו לומדים בחינם.

לא נותר אלא לקוות שזו הפעם האחרונה שאתה רואה את המנוע מבפנים (לפחות עד האוברול).

פורסם
לא נותר אלא לקוות שזו הפעם האחרונה שאתה רואה את המנוע מבפנים (לפחות עד האוברול).

אני לא יודע אם להעלב כי אתה חושב שאני אעשה אוברול בקרוב, או כי אתה חושב שאני מתכוון להתקע עם האוטו עוד מספיק זמן וק"מ בשביל שאצטרך לעשות אוברול :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אגב בעקבות מלחמת העולם של הימים האחרונים בפורום זה ואחרים (בעקבות תחקיר מסוים שפתח פצעים ישנים), לא עלה על דעתך שיש איזה מישהו מאד ממורמר שמחבל לך באוטו בגלל שאתה ועוד טיפוסים קרימינאלים חיבלתם בפורום שלו ב-74' :wink:

אני לא יודע אם להעלב כי אתה חושב שאני אעשה אוברול בקרוב, או כי אתה חושב שאני מתכוון להתקע עם האוטו עוד מספיק זמן וק"מ בשביל שאצטרך לעשות אוברול :wink:
פורסם

קבל ח"ח על התיעוד.

רק מי שיש לו רכב צרפתי (דרעק) זוכה בשיעורים כאלה מקרוב.:snipersmi

המסקנה: ניסן אלמרה!:ok:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ירון? זה אתה? חזרת? :shock::twisted::shock:

:wink:

ממש לא הכוכב(י)!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יפה מאוד.

תודה רבה על התמונות רוני. :-)

ממש נהניתי לקרוא, וללמוד.

מסקנה - לא להתחרע יותר מידי על האוטו. :wink:

:mm_yeah:

חבל שאתה לא מתחבר לצד הטכני שבך - לדעתי זה 50% מהנאה. ( 50% זה הנהיגה)

פורסם

מקרה שאני מכיר (בדומה לשלך) הוא שלאחר שנקרעה הרצועה הבוכנה פשוט שברה אחד מהשסתומים, וכחלק מהאנרציה הבוכנה המשיכה לטחון את ראש השסתום השבור בכל חלל הצילנדר.

ההמשך היה ריסוק של כל מעברי המים בתוך הראש מעל הצלינדר- ומכאן תמשיכו לבד....:|

רוני, היכן נמצאים מעברי המים במנוע של ה-106 בתמונה??

אצלך במנוע רואים יפה מאוד את המעברים, ב-106 הם לא נראים בכלל..:roll:

פורסם
רוני, היכן נמצאים מעברי המים במנוע של ה-106 בתמונה??

אצלך במנוע רואים יפה מאוד את המעברים, ב-106 הם לא נראים בכלל..:roll:

אצלי הרצועה לא נקרעה, והמנוע גם נכבה מיד. אני לא יודע מה היה קורה אם הרצועה הייתה באמת נקרעת...

בתמונה של ה-106 לא ניתן לראות את מעברי המים כי רואים בה רק את החלק העליון של ראש המנוע ובו אין מעברים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כן אני יודע שלא נקרעה לך הרצועה..

סביר להניח שאם היתה נקרעת הרצועה, הנזק כמו שרשמת כנראה היה גדול יותר.

יכול להיות שדומם לך המנוע בגלל שהוא נחנק(היה בשלב של שסתומים סגורים), וזה למזלך, כי באותה מידה הוא היה יכול להיתקע במצב של שסתום פתוח ובוכנה מתרוממת (ואז בהקשר לסיפור שרשמתי)

לגבי ה-106.. מה שאתה אומר בעצם שהמים לא עוברים מסביב לשסתומים בכלל!?!

אז בעצם מה הם מקררים בראש מנוע?

פורסם

רוני, יש לי רק מילה אחת להגיד לך:

תודה!!!

אני משתתף בצערך, ומתאר לעצמי שזה מאוד קשה.. אני הייתי מזיל כמה דמעות אם הייתי רואה את המנוע שלי ככה.

אבל די נהניתי לראות את התמונות ולהשכיל.

תמיד נחמד לראות 'פרוייקטים' שכאלו, ובמיוחד על מנוע אקזוטי משהו וספורטיבי, יחסית לארצנו (ובקיצור - לא של לאנטיס, כמו שלי).

מי יתן ולא תדע עוד צער!

ושאלה קטנה:

האם יש תקופת הרצה כלשהי למנוע במצבו כעת? ואם כן מה כלול בה?

בברכת אושר ובריאות! (לשניכם)

שחף בן צבי.

נ.ב. - אתה יודע שאם הייתה לך לאנטיס......................................... :twisted:

סתם!

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...