Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים נסעתי לי בשלווה וברוגע באזור הרצליה בשעת לילה מאוחרת. עצרתי ברמזור אדום, הוא התחלף, לחצתי על הגז, האצתי עד כ-3500 סל"ד, העברתי לשני, לחצתי שוב על הגז - והמנוע השתנק ונכבה.

המשכתי לגלוש באיטיות עד לעצירה מוחלטת והתחלתי לחשוב. טיימינג קרוע היה הדבר הראשון שעלה לי לראש (אני רואה שחורות מטבעי כשזה קשור לתקלות במכונית - פועל יוצא של בעלות על צרפתיה למשך מספיק זמן...), אז החלטתי לא לנסות להניע שוב. פעולה שהתבררה כנכונה במיוחד שכן האשם אכן היה הטיימינג (לפחות חלקית - הסבר בהמשך). הוזמן גרר (יורופ אסיסטנס, כמנוי מהביטוח), הגיע תוך חצי שעה, לקח את האוטו לחניון לילה ללא תשלום והסיע אותו למוסך שלי על הבוקר. (שזה במילים אחרות - אני מרוצה מהשירות).

בהגיעי אל המוסך למחרת בבוקר התברר לי כי הרצועה דווקא לא נקרעה, אלא פשוט יצאה מהמקום. מסתבר שמכסה הטיימינג התחתון (ראו בתמונות למטה) התחמם ונמס, וחלקים ממנו נשרו ופגעו ברצועה, מה שהוציא אותה מהמקום. שימו לב שזה קרה בנסיעה רגועה בלילה קר, כאשר הרכב עצמו בטמפ' עבודה נורמלית לחלוטין. יש לציין שהרצועה הייתה בת כ-30000 ק"מ ושנתיים+ ולא ממש דרשה החלפה. מה שאומר שזה כנראה פשוט ביש מזל ותו לא (ויש שיגידו שבמכונית ממוצא אחר זה לא היה קורה :-P )

הקפיצה בטיימינג הכריחה פתיחת ראש לבדיקת השסתומים ושיפוץ "על הדרך". לפניכם רוב התהליך בתמונות. תהנו - החור בכיס שלי הוא ההנאה שלכם :wink: (ולא, אני עדיין לא יודע כמה בדיוק יעלה ואין טעם שתשאלו, ההערכה היא באזור ה-3K כולל הכל ועוד כמה דברים קטנים לא קשורים)

זהו הראש לפני שיפוץ:

a101_0166.JPG

a101_0167.JPG

a101_0169.JPG

a101_0171.JPG

a101_0172.JPG

אלו הם מרימי השסתומים - חלקים יקרים למדי שאין צורך בהחלפתם. נראים כמו גלילים מתכתיים קטנים שנמצאים מעל לשסתומים, מוציאים אותם החוצה בעזרת מגנט.

a101_0173.JPG

זהו בלוק המנוע. שימו לב לחלק עם השחיקה המוגברת - זה קרה בגלל אטם שבור. לפי המוסך במצב כזה של שבר באטם צריך להיות אובדן קומפרסיה בין הצילינדרים וחוסר סחיבה מסוים - אבל הרכב סחב מצוין ולא היה שום סימן מקדים. בנוסף, דבר כזה אמור לקרות כתוצאה מהתחממות כלשהי, או בעיה אחרת, אבל הרכב לא התחמם בכל השנתיים שהוא אצלי (מלבד חום שמן מנוע שנמצא תדיר על אזור ה-3/4 ועולה גם למעלה במאמץ, אבל חום המנוע על האמצע קבוע). שימו לב כי מדובר כאן על שתי בעיות שונות - הטיימינג והאטם. אני לא יודע כיצד לקשר ביניהן.

a101_0176.JPG

a101_0182.JPG

זה המכסה של הטיימינג שגרם לתקלה.

a101_0180.JPG

a101_0181.JPG

הסימנים שעליהם מצביעים החצים הם המקומות בהם פגעו השסתומים בבוכנות. במקומות הללו יש חשש לעיקום בשסתומים.

a101_0185.JPG

כאן הראש כבר לאחר שיפוץ. במסגרת השיפוץ הוחלף שסתום אחד שהתעקם. למזלי הרב רק אחד היה תקול, מכיוון שאם כולם היו נפגעים הייתי משלם הרבה יותר - שסתום מקורי אחד עולה 120 ש"ח, ולא מומלץ להסתבך עם תחליפי.

a101_0186.JPG

a101_0187.JPG

a102_0216.JPG

האטמים החדשים עשויים בצורה חזקה וטובה יותר מהישנים.

a101_0188.JPG

a101_0190.JPG

כאן מתבצעת הכנת הראש המשופץ לפני ההרכבה על הבלוק. כשמדברים על פורטינג מדובר על שיוף פתחי האוויר מסעפת היניקה אל השסתומים ומהשסתומים אל סעפת הפליטה. במקרה שלי לא נעשה פורטינג מכיוון שהראש מאוד צפוף והיה חשש להתקרבות מיותרת למעברי המים. העדפתי לא להסתכן.

a101_0193.JPG

a101_0195.JPG

במקרה היה שם ראש של 106 ראלי. שימו לב שיש שם הרבה יותר מקום למשחק, הוא כמעט באותו הגודל אבל יש בו רק קמשאפט אחד ושמונה שסתומים.

a101_0197.JPG

הנה קמשאפט אחד בחוץ, כאן למדתי מה הכוונה פיזית כשאומרים קמשאפט חם. יש לציין שהקמשאפט עצמו הוא חלק יקר מאוד.

a101_0199.JPG

כאן מורכבת שוב סעפת היניקה על הראש (היא מפלסטיק והאטמים שלה מגומי). שימו לב גם למחזירי השמן החדשים (אלו מחזירי השמן שמחליפים גם כשעושים טיפול טיימינג רגיל, הם מונעים מהשמן לצאת החוצה מאזור הקמשאפטים).

a101_0200.JPG

a102_0201.JPG

כאן מתבצעת הכנת הבלוק למפגש מחודש עם הראש. הוא עובר שיוף וניקוי. הצילינדרים עוברים הסרה של הפיח.

a102_0203.JPG

a102_0205.JPG

עם סיום הניקוי האטם מולבש על הבלוק. שימו לב לשקעים בשביל שסתומי היניקה שניתן לראות בחלק מהתמונות שהם גדולים יותר משסתומי הפליטה ולכן מגיעים קרוב יותר אל הצילינדרים.

a102_0208.JPG

הסטרטר בסקסו 16V תקוע מאחורי המנוע למטה, הגישה אליו מאוד לא נוחה ולכן הוא נבדק כל עוד הראש בחוץ. נמצאה הרבה חלודה בחלק החיצוני שלו שחדרה גם לחלק הפנימי. כתוצאה מכך הוחלף האוטומט שלו וכן הוא עבר שיפוץ והחלפת פחמים.

a102_0211.JPG

כאן מורכב הראש על הבלוק וסעפת הפליטה מחוברת.

a102_0217.JPG

זהו החלק השמאלי של המנוע (אם מביטים מחזית הרכב על תא המנוע). כאן מורכבת רצועת הטיימינג. ניתן לראות את מחזירי השמן בתמונה הראשונה.

a102_0218.JPG

a102_0219.JPG

a102_0223.JPG

הסוף מתקרב...

a102_0226.JPG

נשאר רק לסגור את מכסה הטיימינג, להחזיר את מחשב המנוע, את הקופסה של פילטר האוויר ועוד כמה דברים. ו...זהו.

a102_0238.JPG

העבודה לקחה כארבעה ימים (בגלל שחיכינו יום עבודה לסט האטמים). מה שנעשה בסופו של דבר זה פירוק ראש מנוע וטיימינג, שיפוץ הראש כולל גומיות שסתומים והחלפת שסתום אחד תקול, והרכבה מחדש על הרכב. העבודה נעשתה לשביעות רצוני המלאה במוסך ליטל בת"א. תוך כדי למדתי הרבה על כל החלקים במנוע ועל מה נעשה בפועל בשיפורים שונים ומשונים. מקווה שגם אתם השכלתם מהתמונות וההסברים וכן למדתם מהטעויות שלי - במסגרת הבדיקה התקופתית מומלץ לעבור על מכסי הפלסטיק של הטיימינג ולראות מה מצבם...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחלה תיעוד.

אתה מרגיש שוני בתגובת המנוע לאחר ניקוי הפיח מהבוכנות והשסתומים ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ת'רד נחמד וסחתיין על התמונות וההסברים. :-P

גם אצלנו כשעשינו שיפוץ לראש מנוע של האונו הלכתי למוסך וראיתי והבנתי איך חלקים עובדים, ומה מורכב עם מה ואיך כל דבר פועל. פשוט תענוג, יותר טוב מכל ספר, זה לראות בעיניים איך הכל פועל.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

פששש , יפה . למרות שאני בטוח שמה זה התבעסת מכל העניין .

מזכיר לי את מה שעשינו לפיאסטה של אחותי שנשרף לה האטם ראש . :-)

בכל מקרה נראה שעשיתים אחלה עבודה .

באם אתה מרגיש שינוי כלשהו באוטו עכשיו בכל זאת המנוע עבר ניקוי פיח ונאטם מחדש .

או שבכלל אין קשר לפעולת המנוע .

ים long time no

פורסם

כמה ק"מ עבר האוטו עד היום?

אתה מרגיש הבדל בעבודת המנוע לפני ואחרי שיפוץ הראש? (עובד יותר חלק? האוטו נוסע יותר "בריא"? וכו'?).

האם הורדת על הדרך קצת יחס דחיסה?

(אם לא - למה?).

Back to the original - NC again.

פורסם

האוטו עבר 130000. אני מאמין שבקצב הזה אם הטיימינג לא היה קופץ הייתי צריך בקרוב לעשות גומיות שסתומים ממילא (והאטם ראש הדפוק לא היה בריא בכל מקרה...).

אני בהחלט מרגיש הבדל בעבודת המנוע. הוא עובד יותר חלק ומרגיש יותר טוב (לא אגיד חזק יותר, אבל המומנט מורגש יותר משום מה והוא ממהר יותר לעלות בסל"ד)

בנוגע ליחס דחיסה - אתה מתכוון העליתי? לא נגעתי בזה, למרות שיכול להיות שהוא השתנה באופן מזערי כתוצאה מהניקוי והשיוף. למה לא? מאותה סיבה שויתרתי על הפורטינג. לא רוצה להסתבך עם זה בעתיד. מה גם ששינוי ביחס הדחיסה עלול לגרום לצורך באוקטן 98...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ולהנאה גדולה יותר. :roll:

דניאל.

איך בדיוק? עוד חצי כ"ס? אני לא רוצה להסתמך על שינויים מזעריים כאלו, ולפתוח פתח לבעיות אחרות בעתיד או לסתם הוצאות גבוהות. אוקטן 98 בשבילי זה לא MUST, אז אני לא מתכוון להיות צריך אותו פתאום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עבודת תיעוד מעולה מקיפה וממצה,

כל הכבוד!!!!!

יותר טוב מספר היינס

אך דבר אחד שמתי לב(כשהסתכלתי על הקמשפט בהשוואה לאצלי)

השמן בו אתה משתמש אינו בין האיכותיים ביותר האם כך(יותר מידי משקעים)

נא פרט

ניצן

פורסם
נא פרט

תודה, אבל לא נראה לי שזה תחליף לספר היינס... למרות שלפי כמות הזמן שישבתי במוסך יוסי המנהל כבר ניגש אלי ואמר שהוא מפחד שאני אקח לו את הפרנסה כי אני אלמד לעשות את זה בעצמי :-P

בנוגע לשמן - הרכב אצלי כ-30000 ק"מ, אני לא יודע מה שמו לפני זה אבל אני מאמין ששמן מקורי של היצרן כי הרכב טופל בחברה. בזמן שהרכב אצלי היה עליו חצי סינטטי לפי המלצת היצרן ממוסך מורשה, אח"כ במשך 10000 ק"מ שמן סינטטי מלא LM ואח"כ חזרתי לחצי סינטטי (כי לא הרגשתי שום שינוי עם הסינטטי המלא).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
איך בדיוק? עוד חצי כ"ס? אני לא רוצה להסתמך על שינויים מזעריים כאלו, ולפתוח פתח לבעיות אחרות בעתיד או לסתם הוצאות גבוהות. אוקטן 98 בשבילי זה לא MUST, אז אני לא מתכוון להיות צריך אותו פתאום.

וויתרת על פורטינג+יחס דחיסה רק כדיי לא לתדלק אוקטן 98' על בסיס קבוע?

אם זה מבחינת מחיר, לא חסרות תחנות דלק שמתדלקות 98' במחיר של 95'.

לפתוח פתח לבעיות אחרות בעתיד - במידה והפורטינג ויחס הדחיסה לא מוגזמים ונעשים בצורה נכונה - איזה פתח לבעיות אחרות?

Back to the original - NC again.

פורסם
תודה, אבל לא נראה לי שזה תחליף לספר היינס... למרות שלפי כמות הזמן שישבתי במוסך יוסי המנהל כבר ניגש אלי ואמר שהוא מפחד שאני אקח לו את הפרנסה כי אני אלמד לעשות את זה בעצמי :-P

בנוגע לשמן - הרכב אצלי כ-30000 ק"מ, אני לא יודע מה שמו לפני זה אבל אני מאמין ששמן מקורי של היצרן כי הרכב טופל בחברה. בזמן שהרכב אצלי היה עליו חצי סינטטי לפי המלצת היצרן ממוסך מורשה, אח"כ במשך 10000 ק"מ שמן סינטטי מלא LM ואח"כ חזרתי לחצי סינטטי (כי לא הרגשתי שום שינוי עם הסינטטי המלא).

רוני

לגבי הסינטטי המלא........אמרתי לך.....

יפה רונאלדו, תתחדש, נו אז מה הולך להתרומם בחודש הבא ?????

חאליק, בו לא נתחיל עם זה, תתחדש.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
וויתרת על פורטינג+יחס דחיסה רק כדיי לא לתדלק אוקטן 98' על בסיס קבוע?

אם זה מבחינת מחיר, לא חסרות תחנות דלק שמתדלקות 98' במחיר של 95'.

לפתוח פתח לבעיות אחרות בעתיד - במידה והפורטינג ויחס הדחיסה לא מוגזמים ונעשים בצורה נכונה - איזה פתח לבעיות אחרות?

כמו שכתבתי בפרוייקט עצמו (אם היית קורא...) הויתור על הפורטינג הוא לא בגלל התדלוק, אלא בגלל שהראש נבדק ונמצא כי מעברי המים יכולים להיות קרובים מדי למעברי האוויר באם תגולח שכבה. לכן הומלץ לי לא לעשות כדי למנוע נזק אפשרי בעתיד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא חבל לבזבז הזדמנות פז כזו ללמוד עוד על הרכב שאתה אוהב? לעשות את העבודה בעצמך? כנראה גם לעשות עבודה טובה יותר? להרוויח על הדרך המון ידע ונסיון (ועל הדרך להישאר עם עודף של כמה מזומנים? ) .

זה לפחות מה שאני עושה כשקורים לי דברים כאלה.

(לא מכוון לאלה שמעדיפים להיתקע עם רמת הידע של "הדוושה הימנית עושה מן 'וום וום' כזה כשדורכים עליה" ) :wink:

פורסם
לא חבל לבזבז הזדמנות פז כזו ללמוד עוד על הרכב שאתה אוהב? לעשות את העבודה בעצמך? כנראה גם לעשות עבודה טובה יותר? להרוויח על הדרך המון ידע ונסיון (ועל הדרך להישאר עם עודף של כמה מזומנים? ) .

זה לפחות מה שאני עושה כשקורים לי דברים כאלה.

(לא מכוון לאלה שמעדיפים להיתקע עם רמת הידע של "הדוושה הימנית עושה מן 'וום וום' כזה כשדורכים עליה" ) :wink:

אתה צודק במאה אחוז, אבל יש מספיק סיבות שלא עשיתי את זה:

1. אין לי בכלל ניסיון במכונאות.

2. מפחיד אותי להרוס משהו שיעלה לי הרבה יותר לאחר מכן.

3. מדובר ברכב היומיומי שלי ואני לא רוצה להשבית אותו למשך הרבה זמן.

4. אין לי אפשרות לבלות במוסך כל היום, ואין לי אפשרות לטפל ברכב בבית כי אין לי כלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...