Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום הנכבדים!

בזמן האחרון אני מתעניין הרבה לגבי רכישת רכבים היברידים בכלל וטויוטה פריוס בפרט רציתי להעלות שאלות בנוגע לטויטה פריוס ואשמח אם משהו עם ניסיון יוכל לעזור לי.

השאלות שלי הם כאלה:

1.מה הירידת ערך העומדת כיום על טויוטה פריוס שנת 2011

2.איך השוק של הפריוס קשה למכור? מוכרים מהר? וכו'?

3.אם אני לוקח רכב של שנת 2011 עם 160 אלף קילומטר (ממוצע שנתי 32 אלף) האם יהיה לי קשה למכור אותו בעתיד עקב הקילומטראג' הגבוהה (מי שיוכל לענות לי מניסיון אשמח)

4.על איזה רכב עדיף ללכת מבין 2 אפשרויות אלו?טויוטה פריוס 2010 160K או טויוטה פריוס 2011 160K?

פורסם

חכה שיענו לך בעלי פריוס, אבל ממה שאני שמעתי, יש לה שוק טוב מאוד עם ביקוש ער. הכרתי בעל פריוס 2010 שמכר תוך מספר ימים במחיר באיזור המחירון.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום הנכבדים!

בזמן האחרון אני מתעניין הרבה לגבי רכישת רכבים היברידים בכלל וטויוטה פריוס בפרט רציתי להעלות שאלות בנוגע לטויטה פריוס ואשמח אם משהו עם ניסיון יוכל לעזור לי.

השאלות שלי הם כאלה:

1.מה הירידת ערך העומדת כיום על טויוטה פריוס שנת 2011

2.איך השוק של הפריוס קשה למכור? מוכרים מהר? וכו'?

3.אם אני לוקח רכב של שנת 2011 עם 160 אלף קילומטר (ממוצע שנתי 32 אלף) האם יהיה לי קשה למכור אותו בעתיד עקב הקילומטראג' הגבוהה (מי שיוכל לענות לי מניסיון אשמח)

4.על איזה רכב עדיף ללכת מבין 2 אפשרויות אלו?טויוטה פריוס 2010 160K או טויוטה פריוס 2011 160K?

לי יש פריוס 2010.

1. תפתח מחירון ושם תוכל לראות במדויק.

2. יותר קל למכור מהממוצע, תלוי מאוד במצב הרכב כמובן.

3. יהיה לך קשה למכור אותו כמו שיהיה לך קשה למכור כל אוטו עם קמ גבוה,

במקרה של הפריוס קצת פחות קשה כי הרוב עם קמ גבוה, מי שקונה אוטו כזה קונה כדי לנסוע.

4. תלוי מה ההפרש במחיר ומה מצב הרכבים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

1.מה הירידת ערך העומדת כיום על טויוטה פריוס שנת 2011 - תוכל לבדוק במחירון לוי יצחק.

2.איך השוק של הפריוס קשה למכור? מוכרים מהר? וכו'? יכול להיות שעכשיו השוק שלה טוב, אבל מי מבטיח לך שעוד כמה שנים השוק הזה יישאר טוב? סובארו פעם הייתה נמכרת בקלות, כנ"ל מאזדה, אבל דברים השתנו וישתנו כי השוק דינאמי.

3.אם אני לוקח רכב של שנת 2011 עם 160 אלף קילומטר (ממוצע שנתי 32 אלף) האם יהיה לי קשה למכור אותו בעתיד עקב הקילומטראג' הגבוהה (מי שיוכל לענות לי מניסיון אשמח) - למה לך ללכת על רכבים עם ק"מ גבוה? למה אתה חושב רק על סחירות שעוד לא אפילו קנית את הרכב? רכב עם ק"מ גבוה זה מתכון לבלות הרבה במוסך ולא, אין לי משהו נגד טויוטה אבל אני גם לא הולך עיוור אחרי יפאניות. יש לי חבר עם פיריוס שנקנתה עם 160000 ק"מ מהטרייד אין של טויוטה, הוא סיפר לי שהוא הוציא עשרות אלפי שקלים על תיקונים ובמחשבה שנייה הוא לא היה קונה אותה שוב. אז למה להכניס ראש בריא למיטה חולה??.

אני לא מצליח להבין את ההתעקשות על פיריוס ואת ההתעקשות על מכירה עתידית.

השוק משתנה כל הזמן וישתנה גם בעתיד ואף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, השאלה שלך מתאימה לבעלי מקצוע כמו קריאה בקפה/מגידי עתידות/קוראת בקלפים וכו'.

מה אני בא להגיד: שמכירה עתידית זה לא הכל. אתה צריך לחשב עלות ביטוח, טסט, טיפולים ותיקונים (וכן, יפאניות מתקלקלות ומי שיגיד לך שלא הוא שקרן מארץ השקרנים וגם אם המנוע והגיר ימשיכו לתפקד יש לך עוד ה-מ-ו-ן מכלולים שיכולים להתקלקל במיוחד ברכב עמוס אלקטרוניקה).

השאלה אם אתה באמת צריך רכב היברידי? כמה ק"מ אתה נוסע בשנה? מה אופי הנסיעות? מה התקציב שלך ומה הדרישות?

האם אתה חייב רכב משפחתי? האם גיר רגיל בא בחשבון? (אם כן, פותח לך ה-מ-ו-ן אופציות, יוזיל לך את עלות האחזקה וגם תוכל לקנות רכב משנתון גבוה).

עריכה: אני רואה שכבר פתחת שרשור בנושא והסבירו לך את מהות הק"מ הגבוה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?592375-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%98%D7%94-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A1-2010-%D7%A2%D7%9D-160000-%D7%A7%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%A8

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לי יש פריוס 2010.

4. תלוי מה ההפרש במחיר ומה מצב הרכבים.

תודה רבה על העזרה אהה וכן שחכתי לרשום ששתיהם באותו המחיר סביבות 52K

ועוד שאלה לי אליך בגלל שיש לך ניסיון עם פריוס תוכל לומר לי עם הייתה תקלה כלשהי ברכב או שיש תקלות חשמל או תקלות אחרות ידועות?

פורסם
אני לא מצליח להבין את ההתעקשות על פיריוס ואת ההתעקשות על מכירה עתידית.

אני לא מתעקש דווקא על פריוס אני מעוניין להגיע למקסימום צריכת דלק נמוכה עם אוטומט (אין לי רישיון על ידני) גם אם לפעמיים צריך ללחוץ על הגז, כלומר שלא תושפע הצריכת דלק משמעותית שעושים זאת (כמו ששמעתי על האיביזה)

השאלה אם אתה באמת צריך רכב היברידי? עדיין לא בטוח כמה ק"מ אתה נוסע בשנה? אני נוסע בערך כ20000 ק''מ פלוס מינוס מה אופי הנסיעות? הנסיעה לרוב רגועה ולפעמים זריזה מה התקציב שלך ומה הדרישות?התקציב שלי הוא 47 אלף ש''ח (כמובן אם אני אראה רכב שממש אני רוצה אני ישיג עוד 3-4)

הדרישות שלי מההכי חשוב (1) ומטה:

1.אמינות-דבר ראשון

2.חסכונית-מקסימום חסכוניות לתקציב

3.נוחות- לרוב אני נוסע בעיר ולעתים נוסע נסיעות ארוכות של שעה עד שלוש

4.ירידת ערך נמוכה ככל האפשר וסחירות טובה

5.זריזות ועצמה- לא צריך משהו מטורף אבל שלא יהיה עייף

6.אחיזת כביש טובה

7.רעשי מנוע- שלא יהיה מנוע מרעיש מידי עדיף לא מנוע שלוש צילינדרים

8.בטיחות שלא יהיה עם רמת בטיחות נמוכה מידי

9.אבזור-עדיף עם מערכת מולטימדיה אך לא הכרחי

10.יופי חיצוני-אפשר להתפשר

האם אתה חייב רכב משפחתי? האם גיר רגיל בא בחשבון? (אם כן, פותח לך ה-מ-ו-ן אופציות, יוזיל לך את עלות האחזקה וגם תוכל לקנות רכב משנתון גבוה).אני לא חייב רכב משפחתי כי לרוב הרכב נוסע עם 2-3 נוסעים אבל אני נוסע כמה פעמים בשנה נסיעות מהמרכז לצפון ואני לא רוצה שהמנוע יצעק ויהיה חלש לכן יכול להיות שיהיה שווה לי ללכת על משפחתית עם מנוע טיפה יותר גדול אך כמובן לשמור על החיסכון?

אשמח לשמוע הצעות נוספות של רכבים

תודה לכל העוזרים!

פורסם (נערך)

בוקר טוב,

לאחר שפירטת את הצרכים שלך מהרכב באופן מפורט נוכל לכוון אותך לבחירה טובה.

כאמור סחירות ושמירת ערך זה משהו שקשה לנבא, כפי שכתבתי בעבר סובארו ומאזדה נחשבו לסחירות אבל השוק השתנה לחלוטין מאז.

בתקציב שלך הייתי קונה סופר מיני אוטומטית נחמדה כמו יונדאי I20, אמנם היא לא שיא החסכון בדלק (משולב 1:13-1:14) אבל מבחינת תמורה למחיר אתה מקבל המון:

בטיחות: 5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק של EURONCAP, 6 כריות אויר גם בגרסת הבסיס, מערכת למניעת החלקה וכו'.

אמינות: האמינות של יונדאי טובה, לי יש I20 שמתקרבת ל 175000 ק"מ (אנחנו נוסעים בערך גם 20-25 אלף ק"מ בשנה) ומציגה אמינות טובה, יש פה ושם דברים קטנים שמתקלקלים אבל (ולכל רכב יש תקלות, שלא יהיה לך ספק) בגדול הרכב מציג אמינות דיי טובה ועושה את העבודה.

אבזור: הרכב מאובזר מאוד, לי יש את גרסת הבסיס והיא כאמור מגיעה עם מושב מתכוונן לגובה, 6 כריות אויר, ESP, מחשב דרך, שליטה מההגה על מערכת השמע, חיבור AUX, מראות חשמליות מתקפלות ועוד.

מבחינת נוחות: הנוחות ומרווח הפנים סבירים ויחסית לסופר מיני הרכב מרווח.

אחיזת כביש טובה.

מבחינת חסכון: אז כאמור במחשבה שנייה היינו קונים רכב עם גיר רגיל אבל במקרה שלך זה שונה ולכן אני חושב שהיונדאי מתאימה לך כי מעבר לצריכת דלק סבירה לגיר אוטומטי (כפי שכתבתי אנחנו נוסעים בערך 20K בשנה, יוצא לנו בחודש לשלם 800-1000 שקל על דלק בחודש שזה סביר) הביטוח של הרכב לא כ"כ יקר, החלקים מ-א-ו-ד זולים ובכלל לא יקרים אז ככה שבסך הכל האחזקה של ה I20 לא יקרה בכלל.

מבחינת מנוע - מנוע 1.4 עם 100 כ"ס עושה עבודה טובה מבחינת ביצועים, עולה עליות בלי בעיה, לא מדובר ברכב מרוץ אבל הוא עושה עבודה טובה.

לדעתי, זו הבחירה הטובה ביותר למרות שאני יותר אוהב את הפולו/פאביה/איביזה. נכון שאולי השוק מוצף ב I20 אבל מצד שני זה לטובתך בקנייה כי זה אומר שיהיה לך יותר כוח מיקוח ותוכל לרכוש רכב דיי חדש ובנוסף תרוויח כי זה אומר שאם יתקלקל משהו יש לך חלקי חילוף בשפע ובזול. היתרון הוא שאתה תקנה רכב כזה משנתון מאוד מתקדם ואפילו תוכל למצוא אחת עם ק"מ נמוך שמורה ומטופלת עם היסטוריית טיפולים וככה ליהנות משנתון חדש ואמינות טובה מאשר לקנות רכב עם המון ק"מ/משנתון נמוך.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
תודה רבה על העזרה אהה וכן שחכתי לרשום ששתיהם באותו המחיר סביבות 52K

ועוד שאלה לי אליך בגלל שיש לך ניסיון עם פריוס תוכל לומר לי עם הייתה תקלה כלשהי ברכב או שיש תקלות חשמל או תקלות אחרות ידועות?

אין מחירים כאלה על השנתונים 2010-2011.

הרכבים שבורים מליסינג? עם שאסי?! טבעו בעבר? מציע לך לבדוק.

אין שום תקלות, אחד הרכבים הכי אמינים שיוצרו. יש המון חומר קריאה ברשת.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רק אוסיף ואומר שגם לי פריוס 2010, המחיר אכן גבוה יותר מהנאמר. בלי לבדוק אני מניח שהמחיר עומד על צפונה מ-70K ש"ח, אולי מתקרב לזה מלמטה עבור רכבים מליסינג.

מבחינת אמינות - טפו טפו ההיסטוריה של הרכב שלי נקיה מאוד והוא לא יקר יותר לתחזוקה מרכב אחר. המצבר ההיברידי אמנם מסר את נשמתו לבורא אך הוחלף בעלות של 0 ש"ח תודות לביטוח המורחב שעולה 300 ש"ח לכל 15K ק"מ או שנה (המוקדם מביניהם) שמחזירים עצמם מהר מאוד בצריכת הדלק.

האם זה הרכב המתאים ביותר עבורך? לא בטוח בכלל.

באשר ל-I20 שהמליצו עליה מעליי. החזקתי בכזו מהדור הקודם במשך מספר חודשים ונסעתי איתה למרחקים ארוכים בעיקר. לא אהבתי בה כלום. לא את הגיר האוטומטי בעל 4 ההילוכים, לא את בידוד הרעשים, לא את הפלסטיקה ובצעם שופ דבר חוץ מהמראות המתקפלות, שקע AUX והמראות המתקפלות. אחותה - KIA RIO עדיפה מעט בעיניי.

זו דעתי.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...