Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם לי יש פולו ובצ'מפיון לא מוכנים לבטל לי את המערכת הזאת וגם לא את הפנסי ערפל עוקבי פניה בטענה שהיצרן חסם אותם והם לא מצליחים.

השבוע אפנה ליצרן בגרמניה ואספר לו שהם חסומים (הם יודעים על כוונתי ואיחלו לי בהצלחה). אעדכן.

חוץ מזה השירות שם מאוד טוב והייתי שם 5 שעות ביום שלישי באיזה עניין.

מתוך סקרנות, מה מפריע לך עם תאורה עוקבת פניה בפנסי ערפל?

אשמח לעדכון אם יש דרך לביטול ה S&S דרך צ'מפיון.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תתחדש, גמעתי כבר 4000 ק"מ עם שלי ונהנה מכל רגע.

אחרי השוואות רבות שעשיתי גם כן הגעתי למסקנות זהות לשלך, עם שאר הרכבים בקטגוריה אין זהה לפולו. האיכות חומרים ממש אכזבה אותי אצל המתחרות.

לא הבנתי על איזה תא ללאפ טופ אתה מדבר שקיים בבגאז'?

לגבי S&S לדעתי זה עניין של הרגל ועם הזמן ניתן ללמוד "לשלוט" בו עם נהיגה נכונה, למרות שהוא לא ממש מפריע לי.

לצורך השוואה -

מדדתי מול תדלוקים והתוצאה זהה בכל תדלוק

צריכת דלק של הרכב שלי עומדת על 1:12 בנסיעה יומיומית ובעיקר הררית (כביש נס הרים) ולא בדיוק רגועה.

בנסיעה בינעירונית הרכב עושה 1:15.

צבע יפה :p ממליץ לעבור מפה לפורום Detailing ולשמור עליו.

bIAsUZV.jpg

עריכה אחרונה על ידי באטרף
פורסם

לפותח השרשור קודם כל תתחדש יש לי אותו אוטו באותו צבע שלדעתי הכי הולם אותו עם הגג, לי יש את האוטו כבר חצי שנה ורק 6000 ק"מ וכל מה שנאמר הוא נכון מבחינת איכות ונוחות נסיעה, מה גם שהמנוע החזק פשוט מטוס קטן ( מיני GTI).

פורסם
מתוך סקרנות, מה מפריע לך עם תאורה עוקבת פניה בפנסי ערפל?

אשמח לעדכון אם יש דרך לביטול ה S&S דרך צ'מפיון.

זה לא מפריע לי, אולם גם לא מסייע לי בכלל ולכן איני זקוק למערכת הזו ולכן ביקשתי לנטרלה דרך המחשב.

אעדכן אותך בהמשך לגבי ביטול המערכת השניה, מניסיון לוקח להם כשבוע להשיב למיילים.

פורסם (נערך)

תתחדש כמובן! נורא כיף לחנוך רכב חדש!

ויש גם ביקורת.

הראשונה, סובייקטיבית: אני לא אוהב את הסחורה מבית VAG...העיצוב השמרני והאפרורי, המחיר הלא מפתה, הפיהוק בתאי הנוסעים והכי גרוע - האמינות הלוקה בחסר שכבר מזמן סדקה את המיתוס שמכונית מהקונצרן היא איכותית. אבל מסתבר שישנם לא מעטים שפשוט חיים את הרגע ולא דואגים ממה יקרה מחר (או בעוד 50 אלף ק"מ, לצורך העניין...)

והדבר הכי מקומם לדעתי, וכבר אמר את זה מישהו כאן בשרשור - סוגיית המחיר. מה? אתה רציני? מכונית לבנה רגילה לחלוטין מסיגמנט סופר-מיני שזה אומר מכונית לא מאד גדולה, וכרגיל אצל פולקסווגן, גם לא תמיד הכי מאובזרת בחבורה, בלי שום סגולות יוצאות דופן, תמורת 115 אלף שקל??!! בחיי שהייתי קונה מגוון מכוניות שעולות אותו הדבר - חדשות מהניילון עם אפס ק"מ, ועדיפות על הפולו בכל אספקט אפשרי, בוודאי מבחינת הגודל הפיזי. דוגמאות אקראיות מאתר קארקוסט: יונדאי I30 פרימיום 1.6 אוטו'; רנו פלואנס פריווילג' 1.5 דיזל; פורד פוקוס טורר (סטיישן) 1.5L אוטו' (150 כ"ס) שתבין, אפילו יש גולף חדשה, שעולה 117 אלף שקל - רק 2,000 שקל יותר ממה שעלה לך!

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מניסיון של חבר, סטופ-סטארט חוסך בסביבות 10% בתנועה עירונית. בתנועה בינעירונית הוא לא עוזר מי-יודע-מה, אבל גם לא מורגש. בגדול - חוץ מניתוק המדחס אפשר בהחלט להתרגל לנהוג אתו. בימים חמים במיוחד לוחץ על כפתור הניתוק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

קראתי בפורומים של סקודה בחו"ל שהדרך היחידה להשבית לגמרי את הS&S ברכבי הקונצרן החדשים, בינתיים, היא להגדיר עם וואגקום את המתח המינימלי להפעלת המערכת לערך גבוה וכך המערכת חושבת כל הזמן שאין לה מספיק מתח לפעול. חורה לי מאוד שאין אפשרות במחשב הרכב לבטל את הS&S לצמיתות במקום לשכוח לכבות אותו בכל תחילה נסיעה.

אם מישהו ינסה את זה, אשמח לשמוע האם השיטה עובדת בלי תופעות לוואי.

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
תתחדש כמובן! נורא כיף לחנוך רכב חדש!

ויש גם ביקורת.

הראשונה, סובייקטיבית: אני לא אוהב את הסחורה מבית VAG...העיצוב השמרני והאפרורי, המחיר הלא מפתה, הפיהוק בתאי הנוסעים והכי גרוע - האמינות הלוקה בחסר שכבר מזמן סדקה את המיתוס שמכונית מהקונצרן היא איכותית. אבל מסתבר שישנם לא מעטים שפשוט חיים את הרגע ולא דואגים ממה יקרה מחר (או בעוד 50 אלף ק"מ, לצורך העניין...)

והדבר הכי מקומם לדעתי, וכבר אמר את זה מישהו כאן בשרשור - סוגיית המחיר. מה? אתה רציני? מכונית לבנה רגילה לחלוטין מסיגמנט סופר-מיני שזה אומר מכונית לא מאד גדולה, וכרגיל אצל פולקסווגן, גם לא תמיד הכי מאובזרת בחבורה, בלי שום סגולות יוצאות דופן, תמורת 115 אלף שקל??!! בחיי שהייתי קונה מגוון מכוניות שעולות אותו הדבר - חדשות מהניילון עם אפס ק"מ, ועדיפות על הפולו בכל אספקט אפשרי, בוודאי מבחינת הגודל הפיזי. דוגמאות אקראיות מאתר קארקוסט: יונדאי I30 פרימיום 1.6 אוטו'; רנו פלואנס פריווילג' 1.5 דיזל; פורד פוקוס טורר (סטיישן) 1.5L אוטו' (150 כ"ס) שתבין, אפילו יש גולף חדשה, שעולה 117 אלף שקל - רק 2,000 שקל יותר ממה שעלה לך!

קודם כל אפתח בגילוי נאות שכן אני בעלים של פולו שכזאת ולכן התגובה שלי סובייקטיבית ואולי משוחדת.

אני חייב לציין שהתגובה שלך תמוהה לחלוטין, זכותך לא לאהוב את VW ולא לסמוך על החברה כמותג, אבל מה קשור הרכבים שהבאת כדוגמה סותרת?

דבר ראשון - המחיר של הפולו לא בהכרח מתקרב ל115 ניתן להשיג את אותו הדגם בכיף גם בסביבות 110,000, עניין של מבצעים ומיקוח.

דבר שני - איני מכיר את צרכיו של פותח השרשור, אבל בן אדם שרוכש סופר מיני, בד"כ כן? מחפש רכב שהוא סופר מיני!!! קטן וזריז ותלוי במקרה אבל גם מראה צעיר, וברוב המקרים אין לו צורך במקום ל14 כסאות תינוק.

דבר שלישי - יונדאי I30

פרימיום 1.6 אוטו' עולה 133,000 שקל והאוטו עדיין חלש יותר מהפולו, שלא נדבר על כל הפלסטיקה שהולכת שם.

ואם אתה מדבר על הדגם של ה1.4 - מדובר על עגלה עם סוסה.

רנו פלואנס פריווילג' 1.5 דיזל - איך הגעת מפולו לרכב בסדר גודל הזה ועוד דיזל?

פוקוס טורר (סטיישן) 1.5L אוטו'- מתחיל מ130,000 שקל ושוב פעם רכב ענק שבכיף מתאים לאופי של משפחה חרדית.

ולגבי הגולף? מדובר בלפחות 130,000 לגרסת הבסיס וגם היא כשמה כן היא, מאוד בסיסית.

ובלי קשר למחיר של הרכבים שציינת, ונגיד ואפילו היו עולות פחות מהפולו, אני לא יכול לדמיין בן אדם שחיפש רכב בקטגורית הסופר מיני זולג לאף אחת מהאופציות שציינת מלבד הGOLF ואולי בלחץ הI30 כאשר מדובר בגרסה הכי מפוארת וגם אז אין הגיון כי היא יקרה מידי.

אולי שמעת הרבה מאוד פעמים את המושג "הגודל קובע", אז בבחירת רכבים זה לא המקרה.

הפולו אכן נמצאת בקטגוריה המחיר הגבוהה של הסופר מיניס והמחיר הוא אכן יקר גם לטעמי, אפשר להסתפק גם בפאביה ולחסוך 5-7 אלף שקל, ואפילו לזלוג למאזדה 2 PURE WHITE ולקבל פנסי לד ומושבי עור, אבל זה כבר סובייקטיבי לחלוטין.

וסליחה על העוקצנות אני פשוט לא מבין מה הקשר בין מחט לת**.

עריכה:

הרגע שמתי לב לאתר קארקוסט שממנו לקחת את המחירים, אישית לא מכיר את הסיפור הזה של רכב 0 ק"מ לעומת רכישה מסוכנות ומה ההשלכות על המחירון של הרכב לאחר מכן, אבל עדיין כמו שרשמתי עוד לפני, המחירים זה ממש לא העניין פה.

עריכה אחרונה על ידי באטרף
פורסם (נערך)

שוב תודה לכל המאחלים ולכל מי שרכש גם.

ולמי ששאל לגבי תא מטען איזה תא התכוונתי - אז מדובר על רצפת התא שמתרוממת יש לך תא מקורה ששם אתה יכול לאכסן חפצים מבלי שיראו אותם לי זה מאוד יעיל ונוח.

והאמת שדי חפרתי על נושא האמינות של מנועי ה TSI יחד עם ה DSG7 (זה הרכב הראשון שלי מבית VAG) וכמו שנאמר לי הבעיה הייתה בתחילת הדרך בין השנים 2008-2012 ומאז הנושא שופר משמעותית וכיום לא ידוע על בעיות חריגות אבל שוב אין מה לעשות כי עם תחושות אין מה להתווכח ואחרי ששקלתי החלטתי לקחת את ה"ריזיקה" של המנועי TSI DSG שדי לא קיימת היום אבל להנות מכוח זמין מורגש משמעותית והיו לי 3 רכבים, אופטרה 1600, מזדה 3 1600, והאחרון פיאסטה 1400 - הפולו לא רואה אותם מבחינת ביצועים והיא 1.2 אבל טורבו, שאגב העולם הולך לכיוון הטורבו ומתישהוא לדעתי האטמוספרי ילך ויכחד.

אני מתדלק כל מוצ"ש - ממוצאי שבת האחרון ועד למוצ"ש הנוכחי נסעתי 213 ק"מ ותדלקתי כעת 15.18 ליטר = 1:14 בדיוק כפי שטוען מחשב הרכב - זאת בשבוע של רק נסיעות בתוך העיר (ירושלים) ומנוע בהרצה שעומד על 700 ק"מ שזה נתון די נחמד.

לשם השוואה בפיאסטה 1400 שנת 2010 שעשתה 73000 ק"מ היה יוצא לי עם אותו ק"מ בערך 130-140 ש"ח לשבוע וכעת יצא 87 ש"ח - הבדל משמעותי!!!

ולמי שטען מעלי שאפשר לקנות פורד פוקוס או משפחתית אחרת בכמעט אותו מחיר מקארקוסט - אני יודע (חבר שלי ניהל זמן מה את האתר ומכירות שלו) אבל זו לא הקטגוריה שחיפשתי אלא רק סופר מיני (אני רווק ונוסע לבד רוב הזמן וגג יושב מישהו לידי) ונכון שהפולו יקרה למתחרות אבל אני אישית מעדיף לשלם יותר על רכב שאני יותר מתחבר אליו.

ולגבי הגולף במחיר שציינת עם עבר של ליסינג וגרסה בסיסית לגמרי אני מעדיף פולו מאובזרת.

וצודק מי שטען שהמנוע החזק עם ה110 כ"ס פשוט מטוס ומיני GTI :lol:

ולגבי אלטו? פיקנטו? חוץ מזה שהם מיני לא חושב שאפשר להזכיר אותם יחד עם הפולו - הפער ענק (נסעתי גם על הפיקנטו)

ולמי שהציע לעבור לפורום דייטלינג - אני כבר עברתי עליו והחלטתי לשנות את מקום השטיפה הקבוע ששם עובדים עם מטאטא ולעבור למקום ששוטף ידני עם ספוג או מטלית מיקרופייבר.

בנוסף שקלתי לעשות לאוטו ציפוי דוגמת ניילון חזק (יש אתר שנקרא סאם פילים) שמגן מפני שריטות וכו' אבל בגלל שזה עולה 600 ש"ח למטר ירדתי מזה.

עריכה אחרונה על ידי koko532
פורסם

תתחדש, רכב מצוין.

אני עם שלי שבוע ונהנה מכל רגע, הוספתי רק מצלמת רוורס מקורית לאבזור. אין סופר מיני שמתקרבת לפולו מבחינת הרגשת האיכות ובידוד הרעשים, שעולים גם על אלו של לא מעט רכבים מסגמנט המשפחתיות. האבזור מספק בהחלט, במיוחד בגרסה הבכירה.

שאלה לבעלי הפולו כאן - מספר ימים לאחר שקיבלתי את הרכב שמתי לב שמקדימה יש לי שטיחוני בד ומאחור שטיחוני גומי. האם זה המצב גם אצלכם?

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם
תתחדש, רכב מצוין.

אני עם שלי שבוע ונהנה מכל רגע, הוספתי רק מצלמת רוורס מקורית לאבזור. אין סופר מיני שמתקרבת לפולו מבחינת הרגשת האיכות ובידוד הרעשים, שעולים גם על אלו של לא מעט רכבים מסגמנט המשפחתיות. האבזור מספק בהחלט, במיוחד בגרסה הבכירה.

שאלה לבעלי הפולו כאן - מספר ימים לאחר שקיבלתי את הרכב שמתי לב שמקדימה יש לי שטיחוני בד ומאחור שטיחוני גומי. האם זה המצב גם אצלכם?

תודה, המצב אצלי אותו דבר, מקדימה גומי בשילוב בד ומאחורה גומי בלבד.

פורסם

רק אני חושב ששטיחוני גומי פרקטיים הרבה יותר משטיחוני בד? במיוחד בחורף?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...