Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר לקיה ספורטאז'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התחדשתי בספורטאז' החדשה ( 2016 1.6L)

ואני צריך המלצה לגבי לחץ אוויר (צמיגים 215/70R16) כי אני מבולבל מאוד:

1. על הדלת של רכב רשום 240 (2.4) שבהמרה יוצא ~35 PSI (הגלגלים קדמיים ואחורים)

2. במוקד הטלפוני של קיה אמרו לי 33

3. במוסך מורשה אמרו 37

4. כשמערכת אלקטרונית ברכב מצביע על 40 (כך קיבלתי את הרכב)

אז השאלה היא האם רכב חדש יכול לבוא עם לחץ אוויר לא תקין\נכון

והכי חשוב מה הלחץ אוויר התקין לצמיגים אלו לרכב לא עמוס ולנסיע רגוע.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי bzuy
פורסם

אני הייתי הולך על מה שכתוב בדלת.

קח בחשבון שאם אתה ממלא אויר כשהצמיג חם (אחרי נסיעה) תמלא מעט יותר - אוויר חם מתפשט.

בגלל זה ההמלצה למלא אוויר כשהצמיג קר (לפני נסיעה) ואני מניח שאמרו לך במוסך למלא 37 כי הם כנראה לקחו בחשבון שעם ישראל ממלא אוויר בתחנות דלק אחרי שהצמיג כבר מתחמם.

פורסם (נערך)

אכן מבלבל: על הדלתות כתוב 35PSI (או 2.4BAR), בספר הרכב כתוב 37PSI ולפי מה שקומפי פרסם באוטו דאטה זה בכלל 33PSI (שלי נשמע הכי הגיוני). שאלה שצריך להעלות למנהל הטכני בטלקאר.

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

אתם מודעים שתמיד יש מקסימום שהוא בסביבות 50? תשמור צמיג בין 33 ל37 ויהיה בסדר. אני אישית מנפח מה שכתוב על הדלת + 2.

פורסם

מבין כל האפשרויות - הייתי בוחר בלחץ הגבוה ביותר, וכאמור מוסיף עוד יותר אם הגעתי לעמדת הניפוח על צמיגים חמים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הייתי היום בתחנת דלק:

בצמיגם קידמיים היה 2.8 (40 PSI) (כשגלגל אחד השמיע רעש של אוויר יוצא חזק לאחר מילוי. בפנצ'יריה הקרובה סידרו את זה)

בצמיגים אחוריים 2.7 (39 PSI)

גלגל רזוורבי 3.2 (46 PSI)

מילאתי בכולם (חוץ מי רזוורבי) 2.4 לפי מה שכתוב על הדלת.

בכל מקרה לא מובנת לי הסיבה להבדלים האלו, ולמה הרכב חדש בא עם משהו שהוא לא לפי המלצות יצרן.

פורסם
בכל מקרה לא מובנת לי הסיבה להבדלים האלו, ולמה הרכב חדש בא עם משהו שהוא לא לפי המלצות יצרן.

ממלאים שיהיה ספייר, לתקופה שהרכב עומד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בספר הרכב רשום PSI 35, לך לפי ספר הרכב הכי בטוח.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...