Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קיבלתי את הפיג'ו 208 שלי ביום שישי האחרון, זה הרכב הראשון שלי.

שמתי לב שיש לו לא מעט סווירלים (הרכב לבן, אם זה משנה במשהו) ורציתי להעלים אותם אז התחלתי לשוטט כאן בפורום דיטיילינג ודי איבדתי את עצמי.

קראתי המון המון שרשורים (את אלו שבדביק, ועוד לא מעט שמכילים מילות מפתח כמו "רכב חדש, "סווירלים" וכו') אך לא מצאתי משהו מתאים.

אשמח אם מישהו כאן ירים את הכפפה ויעשה לי קצת סדר בבלאגן- מה כדאי לעשות בכדי לשמור על הצבע בצורה הטובה ביותר?

הבנתי כבר שאת השטיפות אעשה בעצמי באופן ידני (שיטת 2 הדליים- כבר קראתי)

אך מה מעבר?

נתקלתי במושגים onr, אוטם צבע, פוליש, ווקס. מה מומלץ?

ובמילים אחרות- במידה והייתם קונים עכשיו רכב חדש, מה אתם הייתם עושים?

93160-5.jpg

צאו מנקודת הנחה שאין לי שום ניסיון בשום צורה.

כרגע הבעייה היחידה שיש בצבע אלה הסווירלים, אך הייתי רוצה גם להגן עליו באופן פעיל יותר, שיראה מבריק.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

המלצה שלי תתחיל בקטן, בשטיפה יסודית עם ככפה ושמפו מותאם לרכב, מגבת ייבוש של הקוראני או של ממוטה.

אחרי זה תחליט אם לעלות לשלב הבא של האוטמים ופולישים וגלייז.

ככה אני עשיתי לפחות, זה נותן לך אפשרות להבין טוב יותר, מאשר שכולם "מקיאים" לך את כל "תורת הדיטיילינג".

כל נושא תחקור בנפרד.

זוהי המלצתי האישית בתור חובב דיטיילינג מתחיל. :wink:

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

בגלל שהרכב חדש - כדאי, וקל יחסית, להביא אותו למצב מושלם ואז להשתדל לשמור אותו שם. חפש את שלומי אדרת בפורום שייתן לך הצעה לפוליש לפי הצורך להעלמת הסווירלים. אחרי הפוליש תוכל לבחור אם להגן על הצבע עם וקס, שמבוסס של שמנים טבעיים ונותן מראה יפה, אוטם צבע שמבוסס על חומרים סינטטיים, מחזיק יותר מווקס אבל נראה טיפה פחות טוב. בגדול ווקס או אוטם צריך לעשות בכל חודשיים-שלושה. אופציות עמידות יותר הן איטום עם חומרי "נאנו" שעולה הרבה אבל מחזיק שנה-שנתיים שבהם לא צריך ווקס/אוטם, או ציפוי הרכב ביריעות שקופות שמגינות גם מפני אבנים קטנות שעפות בכביש, שריטות חנייה כמו פתיחת דלתות וכו'. לחסכון אפשר להסתפק בציפוי החלקים הרגישים יותר: פגושים, דלתות, חרטום פלוס חלק ממכסה המנוע.

לצורך הידע: גלייז הוא נוזל לטשטוש/העלמת סווירלים שמחזיק מעמד כמה שטיפות רכב. ONR הוא שם של מוצר שמשתמשים בו לרחיצות השלמה, ללא מים, כשהרכב לא מלוכלך מדי. מתיזים תמיסת ONR על מכסה המנוע למשל, מחכים דקה-שתיים ומנגבים עם מגבת מיקרופייבר.

פורסם

מאיפה ניתן לקנות את כל המוצרים?

הבסיסיים- שמפו לרכב + ג'ילדות/מטליות/כפפות.

לכמה שטיפות זה מחזיק?

המתקדמים- פוליש/ גלייז/ ווקס.

האם כדאי לעשות אצל בעל מקצוע בשביל תוצאה אופטימלית? או שהעניין מאוד פשוט ואפשר לסגור את זה לבד?

מה סדר גודל העלויות? הבנתי שציפוי יעלה לי כמה אלפים (וגם ראיתי שעל רכב לבן זה מצהיב, אז נראה לי שאוותר) אך מה עם פוליש/ווקס/גלייז?

ואם כבר אני כאן- איפה שלומי אדרת נמצא?

נ.ב

מה בנוגע לחומרים בהם משתמשים ברחיצות האוטומטיות? יש לי פשוט גישה די חופשית אליהם ורציתי לשאול אם שווה לי ללכת לקחת או שכדאי ללכת רק על תוצרת חוץ.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ובמילים אחרות- במידה והייתם קונים עכשיו רכב חדש, מה אתם הייתם עושים?

[ATTACH=CONFIG]448567[/ATTACH]

קונה בקבוק וודקה בתחנת דלק ויושב בבית לבכות על ירידת הערך.

סתם. ברצינות, רכב חדש הייתי לוקח לסדנאת דיטיילינג שתעשה לו ציפוי קרמי נגד שריטות. זה אמנם יקר אבל אם כבר הוצאתי בוכטה על רכב חדש, אז כנראה שיש לי כמה אלפים בצד בשביל זה. אחרי שראיתי את האפקטיביות של זה, אין ספק שזה מה שהייתי עושה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עניין של עלות מול תועלת.

כמה זה בדיוק "כמה אלפים"?

מה בדיוק התועלת בציפוי קרמי?

אילו שריטות זה מונע בדיוק?

מהו התהליך? האם זה משהו שמורחים? מדביקים?

לכמה זמן זה מחזיק?

פורסם

וואו. כבר שכחתי איך זה כשאתה מהמתחילים..

לשמירה על הצבע הכלל הראשון הוא: לעולם לא מכוני שטיפה אוט'. הכלל השני: אין יותר ג'ילדה. אנו רוצים מטלית שמסוגלת לבלוע את הלכלוך ולא להסיע אותו על גבי הצבע, כמו שג'ילדה עלולה לעשות. אז מהיום: מיקרופייבר הוא החומר שלך למטליות.

את שלומי אדרת תמצא אם תכתוב כאן בפורום aderet וגם בפייס. אין לו מקום קבוע והוא יכול לבוא אליך.

לגבי חומרים: האנשים כאן מחפשים חומרים ברמה טובה. לא נוזל לכלים. שם המשחק הוא סיכוך. רוצים שכאשר אתה עובר עם כפפת הרחיצה (מיקרופייבר, זוכר?) שלך על הצבע אתה רוצה סבון שעוזר ללכלוך להחליק מעליו בלי לשרוט. החומרים מתחנת הדלק לא עונים להגדרה הזו. מקום טוב להזמנת חומרים וקבלת אינפורמציה: אוטוסטור בחולון. (http://www.autostore.co.il/) אחרי שתדע מה אתה אוהב תוכל לנסות להוזיל קצת עלויות ולרכוש באינטרנט.

כל דבר אפשר לעשות לבד ולא אצל בעל מקצוע. אבל אם אתה מתחיל ולא מכיר - לך לבעל מקצוע, תעשה אצלו פולש וקס, בקש הסברים ותלמד בהדרגה כמו בכל נושא..

• תוכן חדש...