Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אה זה מכללה ברסמי?

לפי השם הייתי בטוח מדובר בעוקץ כמו התואר של השוטרים מלטביה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המכללה הזאת ספציפית עובדת עם החברות הגדולות ביותר.

יש להם התחייבות חתומה להשמה במידה וצולחים את הקורס בתנאים מסויימים.

אה, אז זה השילוב הידוע של מכללה/חברת קבלן/חברת כוח-אדם, מקסים.

הם גם עושים לך "בוק" בשביל תפקידים בפרסומות?

פורסם

כנראה למסיימים בהצטיינות שעוברים ראיון ובתנאים מסוימים עם התחייבות בלה בלה בלה - ועדיין - לא נראה לי ב15 אלף.

(ויש להם בערך 10 סעיפים שהם יכולים לצאת מההתחייבות הזו).

חברה - ריאלית - לבוגר מדעי מחשב עם תואר לא תמיד יש עבודה למצא בשלוף (במיוחד ממוסדות פחות נחשבים ובציונים פחות נחשבים) ובערך כך המכללות האלו נחשבות יותר מכל ה״מכללות״ שעושות רק קורסים.

יש סיפורי הצלחה - ללא ספק - אבל אני משאר שמבחינת אחוזים - נמוכים משמעותית מאוד מאוד מבעלי תואר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הדף טבלאות שכר הוא דף כללי של השוק שלוקח בחשבון אנשים שמתקבלים לעבודה וכו - ובהם בעיקר יש אנשים עם הכשרה (צבא / תואר) אמיתית.

את רוב בוגרי הקורסים - פשוט לא יקחו לתפקידים האלו מעבר לQA , הלפדסק וכו וגם שם בעיקר בספקטרום הנמוך.

eladns1 - אם זה היה המצב ואחוז השמת הבוגרים היה גבוהה - אז למה לעשות תואר ראשון? הנה - קיצור דרך ועלות בלפחות שליש בכסף וחמישית בזמן.

בפועל זה לא באמת המצב וגם אח״כ יש תקרות זכוכית כאלו ואחרות (בעיקר בחברות גדולות) בלי תארים (שלא לדבר על אופציות לרילוקיישן כשהרבה מהויזות מתחילות ב״תואר רלוונטי במקצוע״)

מוכרים חלומות ובחוסר אחריות נוראי.

ליביו

כל כך, כל כך - כל כך(!!) נכון.

הבעיה היא שכשמישהו עם תואר אומר את זה, אז יש את אלו שימתגו אותו בתור 'מגן על מוסד האקדמיה' או משהו, כאילו שהטכניון נותן לנו תמלוגים.

בסופו של יום, הshortcut הזה אולי טוב לטווח הקצר, אבל בממוצע לא משתלם בעליל למי שהיה יכול לצלוח תואר ראשון עם הישגים טובים. נכון שיש מטאורים שלא צריכים כלום וכל הכבוד להם על כך, אבל הם לא המדגם המייצג. את הפער בין תנאי השכר של אדם ללא השכלה פורמלית עם 4 שנות נסיון לבין בוגר טרי ממקום 'נחשב' וללא נסיון, סוגרים מהר מאוד (0-2 שנים). זה בלי להתייחס לעובדה שיש הרבה מקומות שפשוט לא יזמנו אותך לראיון בלי השכלה פורמלית.

(למען הסר ספק: אני לא מצדיק שום גישה, רק מציג תמונה בפועל, לאחר 6 שנות נסיון בחברות הייטק שנמצאות בקצה העליון של הסקאלה).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חברה לפני שאתם מסתלבטים גגלו ג'ון ברייס ותראו על מה מדובר.

אני לא אומר שזה מקביל לתואר.

אבל ביננו, כמה מתוך תואר בהנדסת תוכנה רלוונטי למפתח, וכמה זה דברים מסביב שלא יבואו לידי ביטוי?

כנסו לאתר שלהם, תורידו את התוכנית, ואח''כ תחוו דעתכם הבהחלט מלומדת.

שוב, זה לא תואר, אבל עוקץ?!

סה''כ מי שצלח את זה בציונים גבוהים יוצא עם ידע יפה בתחום הספציפי הזה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

למי אכפת ידע?, אתה לא לומד בשביל ידע, אתה לומד בשביל שורה בקו"ח, ולא כל השורות נולדו שוות.

תואר נמדד, כמו כל דבר בעולם, לפי "שווי שוק" ביחס לאחרים, ובמצב השוק כרגע, התארים הללו לא שווים יותר מידי.

בשביל זה הם מבטיחים לך "השמה" ושטויות שקונות אנשים שחושבים שהנה הם מתברגים לשוק, אבל בפועל הם הופכים להיות עובדי קבלן בשכר קרוב למינימום ותנאים בהתאם.

ה"מכללות" הללו עלו על רעיון, במקום שהם ירוצו לחפש עובדים עבור החברות ששוכרות מהם את השירות הזה, העובדים אשכרה משלמים עבור הזכות להיות במאגר של המכללות הללו, ככה הם מרוויחים מ-2 הצדדים.

צריך להודות שזה רעיון גאוני.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

גון ברייס זה רלוונטי בעיקר לאנשים עובדים שהחברה שולחת אותם להשלים ידע (יעיל מאוד אחרי תואר ובתוכניות ממוקדות). חוץ מזה הם בדיוק כמו כל השאר - רק עם יותר מוניטין ופחות קומבינות.

הם לא ימצאו לך עבודה על סמך קורס ב15. ובטח לא יתחייבו על זה כי הם קצת יותר אחראיים - אבל גם להם יש אחוזי השמה נמוכים מאוד.

הכל בסדר - כולם מכירים אותם - הרבה עובדים איתם וחלקינו גם עשה קורסים שם בשלבים כאלו ואחרים (אני עשיתי השלמות שמייקרוסופט מימנו לדוגמא ומכיר אישית כמה וכמה אנשים שהדריכו ומדריכים שם).

עדיין - הידע הזה לא מקביל לתואר. לא משתמשים בכל מה שלמדת בתואר אבל התואר פותח את הראש ומוכיח יכולות ומנפה סביר.

(לא תמיד כאמור - יש כוכבים ומפתחים מדהימים שלא למדו - אבל אם עושים סטטיסטיקה ...)

ומה שבטוח - הוא ל א פותח דלתות באותה צורה לראיונות עבודה.

אבל יודע מה - אל תאמין לי - לך - תחזור עוד שנתיים ונתחיל להשוות תלושי משכורת סבבה?

גם חפש בתפוז לדוגמא בפורום עבודה בהייטק קצת חוות דעת על הנושא מקהילה פעילה בדיוק בתחום הזה.

אולי הרבה פה לא מבינים (וההרבה האלו הם במקרה לרוב אלו שעובדים בתעשיה הרבה זמן - אישית לדוגמא משנת 2000) וחלק כן (והם לרוב אנשים שלפני / תוך כדי קורסים כאלו)

Just saying

Then dying is forgetting

פורסם

אם כל הידע שלך נרכש בקורס, השאלה היא לא כמה תרוויח, אלא אם בכלל תמצא עבודה. למעשה, השאלה היא אם בכלל יזמנו אותך לראיון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
גון ברייס זה רלוונטי בעיקר לאנשים עובדים שהחברה שולחת אותם להשלים ידע (יעיל מאוד אחרי תואר ובתוכניות ממוקדות). חוץ מזה הם בדיוק כמו כל השאר - רק עם יותר מוניטין ופחות קומבינות.Just saying

מחזק, הייתי בג'ון ברייס בקורס excel-vba של חמישה ימים, זו היתה בדיוק כמו שאתה אומר - תוכנית ממוקדת שנישלחתי אליה כדי לבצע בפרוייקט שבו הייתי פיתוח מסמכי אקסל עם מאפיינים אוטומטיים.

הקורס היה מעולה - אבל הוא היה מעולה למי שמראש מגיע עם ניסיון וממוקד במה שהוא רוצה וצריך.

אין מה לעשות - גם קורס של 4 וחצי חודשים לא יכול להתחרות בתואר או ניסיון צבאי - השוק מאוד מאוד תחרותי וזו השורה התחתונה שקובעת את העובדות בשטח.

תותחים\מטאורים\יוצאי דופן יש בכל תחום ומקום - הם לא הממוצע או משהו שאפשר להסתמך עליו כדוגמה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

יש לי חברים שעובדים ב V-NESS שזו אחת מחברות ה QA הגדולות וממש לא תמצא אנשים רבים עם משכורות כאלה

וודאי לא עם וותק נמוך,

לשכר כזה אתה צריך ידע בתוכנות, כמובן מסמכי בדיקות STD STP וכדומה

אז האכילו אותה בהרבה הרבה חלומות

קובי

:-)

פורסם

חברים אתם מתווכחים עם עצמכם.

מישהו פה אמר שזה כמו תואר?

אז למה אתם חוזרים על זה שוב חשוב?

זה לא תואר ולא שו''ע לתואר.

מה זה כן?

א. מקנה המון ידע בתחום הנלמד.

ב. מספק אינדיקציה טובה למה שאתה טוב בו ומה שאתה רוצה לעשות.

אני אישית לקחתי את הקורס הזה כי זה מה שהתאים לי במקום שבו אני עומד היום בחיים (רמז: נשוי +, עובד במשרה מלאה, משלם משכנתא).

ברור לי שבסיום הקורס אם יתאפשר לי ואני מרגיש שאני אוהב את זה וטוב בזה, אשלים תואר בתחומים הרלוונטיים.

אתם לא יודעים מה הרקע של הבנאדם, גילו, מצבו, השכלתו ויכולותיו.

אבל לקטול? למה לא...

אין שום דבר שחור ולבן. 1700 גוונים של אפור. וכל אחד יושב מאחורי מקלדת ובטוח שהוא ורק הוא יודע ומבין.

נו באמת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

חבר , סיים את הקורס , תמצא עבודה בשוק ודבר עם החברים שלך לקורס אחרי חצי שנה ואז תחזור לדווח.

חבל שאתה לא מקבל ניסיון של אנשים שבשוק שעברו כמה שנים, ראו כמה חברות , העסיקו בעצמם כמה אנשים וכו.

מאחל לך להיות מטאור.

Then dying is forgetting

פורסם
חברים אתם מתווכחים עם עצמכם.

מישהו פה אמר שזה כמו תואר?

אז למה אתם חוזרים על זה שוב חשוב?

זה לא תואר ולא שו''ע לתואר.

מה זה כן?

א. מקנה המון ידע בתחום הנלמד.

ב. מספק אינדיקציה טובה למה שאתה טוב בו ומה שאתה רוצה לעשות.

אני אישית לקחתי את הקורס הזה כי זה מה שהתאים לי במקום שבו אני עומד היום בחיים (רמז: נשוי +, עובד במשרה מלאה, משלם משכנתא).

ברור לי שבסיום הקורס אם יתאפשר לי ואני מרגיש שאני אוהב את זה וטוב בזה, אשלים תואר בתחומים הרלוונטיים.

אתם לא יודעים מה הרקע של הבנאדם, גילו, מצבו, השכלתו ויכולותיו.

אבל לקטול? למה לא...

אין שום דבר שחור ולבן. 1700 גוונים של אפור. וכל אחד יושב מאחורי מקלדת ובטוח שהוא ורק הוא יודע ומבין.

נו באמת.

מניסיון של אנשים מסביבי אתה מתייחס ל"השלמת תואר" כעניין של מה בכך וזה כשאתה בסטאטוס של נשוי +. מדובר על 6-7 שנים באונ' הפתוחה.

אף אחד לא קוטל, פשוט מסבירים מה הטווח הריאלי של המשכורות

פורסם

בפועל זה לא באמת המצב וגם אח״כ יש תקרות זכוכית כאלו ואחרות (בעיקר בחברות גדולות) בלי תארים (שלא לדבר על אופציות לרילוקיישן כשהרבה מהויזות מתחילות ב״תואר רלוונטי במקצוע״)

מוכרים חלומות ובחוסר אחריות נוראי.

זה מעניין כי שני חברים מהמעגל הקרוב [אחד QA השני לא יודע מה, אבל לא QA] כל הזמן בחו"ל. הראשון ב"סמי-רילוקיישן" והשני כל היום מטייל בעולם, כל פעם במדינה אחרת. אני יכול להבטיח לך שאף לא אחד מהם מטאור, ואפילו לא קרוב לכך. ממה שאתה אומר הם מקרה חריג אבל הם בערך שני ההייטקיסטים היחידים שאני מכיר בלי תואר. אולי זה כי שניהם בחברות גדולות ולא בסטארט-אפים?

את תקרות הזכוכית שניהם מכירים היטב כי לשניהם הוצא קידום, אך יחד אתו באה דרישה ל"תואר עם זיקה לתחום", "תתחיל לימודי ערב או בפתוחה תוך כדי העבודה וזה בסדר", שזה כמובן קשה מאוד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, גם לחבר שלי רמזו בעדינות כדאי שיתחיל לעשות תואר כי אי אפשר יהיה לקדם אותו (בן 34 +1)

הוא נרשם לפתוחה, כשהלימודים נמשכים 7 שנים בחמישי בערב ושישי בבוקר בלי חופשות סמסטר, הוא פרש אחרי חצי שנה.

• תוכן חדש...