Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיקת רכב מרשם המשכונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הייתי רוצה להתייעץ עם חברי הפורום לראות אולי מישהו נתקל בעניין או יודע איך אפשר לסדר זאת.

ראשית אתן קצת רקע:

אני מחפש כבר תקופה איביזה קופרה שנת 2007/8.

לאחרונה מצאתי רכב כזה לקחנו לבדיקה והכל נראה בסך הכל די טוב. הייתה תקלה משונה בabs ובזכות הודעות ישנות פה בפורום מצאתי שזה יכול להיות פיוז אלומיניום, ואכן זה היה פיוז אלומיניום חתוך.

סיכמתי מחיר עם המוכר הוצאנו כסף והגענו להעברת בעלות, ביצעתי בדיקת שעבוד ומשכון בדואר והתגלה כי הרכב ממושכן לבנק לאומי. לפי תאריך המשכון נראה כי היד הראשונה של הרכב לקח הלוואה לצורך קניית הרכב. מאז הרכב עבר כמה ידיים אבל אף אחד כנראה לא עשה בדיקה. המוכר אמר שינסה להשיג את הבנאדם ולבטל את המשכון ולכן חתמנו זכרון דברים שבו גם ציינו שאם לא יצליח להסיר את המשכון עד תאריך X תבוטל העסקה.

חשוב לציין שעל הרישיון אין שעבוד או משכון.

בעזרת חברים של חברים שעובדים בלאומי הצלחתי לברר וגיליתי שמבחינת הבנק אין משכון על הרכב ולכן נראה שההלוואה כוסתה והבנק פשוט לא ביטל את המשכון ברשם המשכונות.

אחרי כל ההקדמה יש לי כמה שאלות:

האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לבטל את הרישום ברשם המשכונות?

אם כן איך אפשר לעשות זאת?

האם כדאי להעביר בעלות על הרכב ואחר כך להתעסק עם הביטול?

האם אני חייב את היד הראשונה שמישכן את הרכב בשביל לבטל את הרישום?

עוד דבר שחשוב לציין הוא שאני מאזור המרכז (הרצליה), והבנק נמצא בירושלים כך שזאת בעיה ללכת לבנק ולדבר איתם.

אשמח לעזרתכם,

תודה

פורסם

כן. רק היד הראשונה יכול להוריד את השעבוד. עליו לפנות לבנק שיוציא מכתב לרשם המשכונות

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

איך אפשר להגיע אליו? יש לי את השם שלו אבל ב144 קיבלתי מספר שאין בו מענה.

במידה ואני לא מצליח להגיע אליו או שהוא יתנער ולא ירצה לעזור, יש משהו לעשות?

פורסם

לדעתי

אם לא חייבים כסף לבנק, לא תהיה לו בעיה לבטל את המישכון מבלי לחפש את היד הראשונה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כדי לבטל משכון, אין צורך בבעלים המקורי של הרכב (יד1).

צריך לפנות לבנק לאומי, ולבקש מהם לבטל את המשכון.

תנסה לברר דרך החברים, למי צריך לפנות בבנק כדי לבצע זאת.

אתה יכול גם לנסות לפנות ללשכה פניות ציבור של הבנק.

קישורים :

ביטול משכון - משרד המשפטים (יש קובץ וורד עם הסבר לגבי מחיקת משכון)

http://bit.ly/1PorF6M

לשכה לפניות ציבור - בנק לאומי

http://bit.ly/1PorOXP

פורסם

תודה על התגובות, אנסה לדבר עם הלשכה ביום ראשון בבוקר, בכל מקרה הצלחתי גם לאתר את היד הראשונה אדבר איתו במוצאי שבת ואני מקווה שהכל יסתדר לבסוף. אעדכן בהמשך

פורסם

אתה לא צריך את היד הראשונה, ויכול לשחרר את המוכר לדרכו. לך לסניף שרשם את המשכון ובקש מהם טופס הסרת משכון, ביד. שיתנו לך את הטופס ביד. לך ללשכה של רשם המשכונות בת"א וצא משם אחרי שעה עם אישור הסרת משכון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כפי שציינתי זה בעייתי כי אני גר בהרצליה והבנק בירושלים. חוץ מזה החברה של חברים שעובדת בלאומי אמרה לי שהבנק לא בהכרח יעזור לי אם אני לא הלקוח.

בכל מקרה דיברתי עם היד הראשונה והוא אמר שילך לבנק במהלך שבוע הבא ויבקש שיסירו את המשכון ברשם המשכונות

פורסם

אם לא תיקח בעצמך את הדף בו הבנק מסיר את המשכון, זה ישלח בדואר ובמקום יום אחד, זה יכול לקחת עד 3 שבועות.

אני הייתי היד הרביעית והסרתי את המשכון מהיד הראשונה בעצמי. לא צריך את היד הראשונה, אלא רק את הסניף בנק בו המשכון נרשם. ההליך הוא בדיוק כמו שדיסקו רשם

יואב :arrow:

פורסם

טוב אחרי כמה מחשבות וקריאה חוזרת של התגובות החלטתי לא להשאיר את העניין לידי הבנק והדואר ולעשות זאת בעצמי. מחר בבוקר אסע לירושלים ואקח מהם את הטופס. השאלה היא האם הבנק יתן לי את טופס הסרת המשכון או יתנער ממני כי אני לא לוקח ההלוואה ולא לקוח של הבנק? בנוסף מה אני צריך להביא או איזה טפסים אני צריך למלא בשביל לבטל את המשכון ברשם?

• תוכן חדש...