Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכל'ס - פולקסווגן שירוקו 1.4 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם בפינת מבחני הדרכים המקוצרים - פולקסווגן שירוקו.

אחרי שמונה שנים וכאשר היא מבוססת בכלל על הדור החמישי של הגולף, האם לקופה-האצ'בק הנאה של פולקסווגן יש מה להציע מול התחרות (המצומצמת משהו)?

ניצלנו את מתיחת הפנים ועדכון הדגם כדי לצאת לנהוג ולבדוק.

הכתבה כאן

3.JPG4.jpg8.JPG

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

לא ברור לי מדוע צ'מפיון החליטו להמשיך לייבא אותה עם מנוע ה-1.4TSI160 שזכור כמנוע לא כל כל מוצלח באמינות ולא לייבא אותו עם המנועים החדשים שהוצגו בחו"ל.

מעניין אם יש צפי לשירוקו R שנמכרה פה יחד עם הגלגול הקודם של גולף R.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפי הפרסומים באתר של צ׳מפיון, הם מציעים את גרסאות ה-gts, שהיא בעצם גרסת שני הליטרים הוותיקה עם ניהול חדש (220 כ"ס וכמעט 36 קג"מ), ואבזור פנימי וחיצוני לא קטן בכלל, ואפילו דיי מפתיע ביחס למה שצ'מפיון נוהגים לאבזר את גרסאות פולקסוואגן שלהם, במחיר של 208k, לפני.

http://www.vw.co.il/models/%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%95/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F/

פרטים בדף 3.

בתור מי שבבעלותו הרכב הנ"ל (160 twin) כחמש וחצי שנים, מבציר 2010, נורא חיכיתי לפברואר 2014 - החודש בו הוצג הפייסליפט, הרצון להשתדרג היה עז והרגיש לי שאין לי רצון לעבור לרכב אחר פרט לשירוקו "החדשה".

בפורומים הרלוונטים בחו"ל דובר על שלדת mqb ומנועים מסדרת ה-ea888, ובנוסף עדכונים קוסמטיים כאלה ואחרים.

אך לאחר החשיפה התברר כי השירוקו תצוייד באותם המנועים הישנים, באותה השלדה, והשדרוגים הקוסמטיים כמעט נחבאים לעין (על אחת כמה וכמה למי שלא מכיר את הרכב על בוריו), דבר שמאוד אכזב.

לצערי, רכישה מחודשת של הנ"ל ירדה מהפרק, ואם להיות כנה, מיום הגעת הפייסליפט ארצה, לא ראיתי אפילו אחת בודדת מתניידת בכבישי ארצנו.

אני נורא נהנה מהרכב, עד היום, 100+K קילומטרים מיום הרכישה, לא מצטער לרגע שבחרתי בכלה הנוכחית - למרות הצורך להשתדרג, ונכון לעכשיו הוא גדול מאיי פעם וכעת מחפש מחליפה (נורא מנסה להתחבר לעיצוב של לאון קופרה החדשה, נורא).

"יאללה בירי".

פורסם

זה באמת מנוע דור 3 שעבר התאמה לשלדה.ד״א השלדה הקודמת גם מצויינת ומה שכן שירוקו גם קלה באיזה 100 קילו מהגולף.208 עם dsg ושני ליטר מאובזר נשמע אחלה עסקה.לקופרה החדשה נורא קשה להתרגל.הייתי ״דלוק״ עד לפני חודש על הסיאט.בסופו של דבר סיאט כנראה תשאר סיאט.הרגשה זולה פשוט לא משחררת את העין ואת התחושות בלב ולא משנה כמה שאני מתאמצת לפחות לחבב אותה אך לא מצליח.לא מתכוון לפגוע בבעלי רכב .

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

התעדכנתי שוב, המנוע של gts הוא אכן ea888, גרסאת השני ליטרים שהיא לא בתצורת ה-gts, קיבלה את

המנוע הקודם עם 210 כ״ס.

האחרונה הושמטה בגלל תקנות זיהום.

כרגע באנגליה השירוקו היחידה שמגיעה עם המנוע החדיש יותר היא ה-gts, מתחתיה יש את

מנוע ה2.0 עם 180 כ״ס שהוא למעשה המחליף הישיר לגירסאת ה-160 כ״ס.

עוד קצת מידע שברובו לא רלוונטי אלינו, כאן http://www.sciroccocentral.co.uk/forum/viewtopic.php?f=4&t=19264

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

אז מבחינת מראה אני בטוח שהרוב יחליטו שהיא עדיפה על mk7

השאלה היא מבחינת ניהוג ,ושלדה יותר ישנה מ mk7 האם ההבדלים גדולים?

המחיר שלה יחסי מפתה ...

פורסם

sciPoPo סתם מתוך סקרנות, איך האמינות של הרכב שלך?

אני שואל כי אצל חבר עם שירוקו דומה הוחלף המנוע לאחר משהו כמו 20 אלף קילומטר. ואצל חבר נוסף בעל איביזה קופרה הלך המנוע כעת לאחר 60 אלף קילומטר,הוא הגיע להסדר מול צ'מפיון והם קונים ממנו את הרכב במחיר מחירון בגלל ערימת הבעיות שהוא כבר עשה (הרכב 00 בעלים קודמים).

ואני עוד לא מתייחס לבעיות גיר ובעיות כלליות שהיו להם.

מה שכן כשהרכבים האלה תקינים הם תענוג.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

גבי, המצב אצלי מצויין.

מעולם לא היתה לי בעיה במנוע, למעט מצמדים ומכטרוניק שהוחלפו באחריות מתוקף הריקול הידוע (מחכה ל1300 המרשרשים שלי מצ׳מפיון בעקבות כך), ומשאבת מים שהחליטה לנוח מוקדם מהצפוי (פוסט על רשלנות דיאגנוסטית של השחר ופיתרון של רון, נפתח בעבר על ידי), הרכב מפגין אמינות אמיתית.

אני לא יודע למה אצלי זה ״עובד״, לעומת חברים אחרים בעלי שילוב דומה של מנוע/גיר שאצלם המנוע נפטר בתרם עת.

אינני ״מרחם״ על הרכב, אני נהנה מהנהיגה איתו, והוא לא מפסיק להפתיע אותי.

אני מודע לעובדה שהרכב מצריך עדינות מוגברת בשימוש איתו, ובאופן אישי - מטיפולים מוקדמים בשמנים/חלפים הטובים ביותר + פלאגים כל 30k, תדלוק 98 בתחנות מומלצות, עד ״אמונות תפלות״ כאלה ואחרות כמו המתנה של דקה לאחר הפעלת הסוויץ׳ ועד להתנעה (תחילת נסיעה כשהמחוג מתייצב), החלפת חיישנים מועדים לפורענות (n85 לדוגמה) וכלה בהתנהגות מעט הגיונית יותר כמו שמירה על סלד נמוך עד שהשמן מגיע לטמפ׳ עבדה, אני פשוט נהנה, כבר חמש וחצי שנים יום יום.

למעט עניין הנוחות, שכרגע מהווה לי בעיה (גב זה חרא של דבר), אין לי שום סיבה אמיתית להחליף את הרכב.

מעבר לכך, חשוב לי להדגיש שמעולם לא הרגיש לי שאני נוהג ב״פצצה מתקתקת״.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם

כנראה הרכב צריך באמת יחס כמו שלך כדי לשרוד,לא יכול לומר שהרכבים של חברים שלי קיבלו יחס דומה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...