Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לדעת איך יודעים שבולמים עומדים ללכת ? כלומר שצריך להחליף אותם..

הייתי לפניי שבוע במוסך ואמרו לי שצריך להחליף את הבולמים הקדמיים, אני כמעט בטוח שעבדו עליי.

האוטו עבר טסט לפני שבועיים, ועבר חלק.

האם בבדיקת טסט בודקים גם את הבולמים ? כי אני יודע שבודקים את הבלמים (ברקסים)

אגב בבדיקת הקנייה לרכב נרשם כי הקפיצים תקינים.

תודה רבה

פורסם (נערך)

לרוב בטסט ובבדיקות מחליפים בולמים רק אם התגלה בהם כשל כמו שבר, דליפת שמן או בולם "תפוס".

אבל כשל אינו שחיקה! בולם עשוי להיות שחוק במידה מסוכנת וטעון החלפה בלי כשל, וניתן לבדוק זאת לעומק רק במכשור ייעודי.

בנהיגה, קיימים הבדלים שעשויים להיות עדינים מאוד (בעיקר קצת Microshake) שלא כל נהג יחוש בהם, בטח בנהיגה יומיומית, אך ישפיעו בצורה מוחשית על הבטיחות האקטיבית.

קיימות המלצות על החלפת בולמים בטווחי קילומטראז' מסוימים, לרוב צפונה משמונים אלף. 100-120 אלף זה סביר להחלפת בולמים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נענע את הרכב כל פעם בפינה אחרת, שים לב עם הרכב עולה יותר לאט דהיינו משוכך או שהקפיץ מחזיר אותו מיד ללא שיכוך.

במידה והבולם גמור עייף בשפת הגראז הוא לא יתגבר על כוח הקפיץ ותהיה הרגשה קפיצית ולא נעימה.

עוד שיטה לקחת פניה קצת אלימה ולהרגיש איך הרכב חוזר לקו שלו. נשמע מפוצץ אבל האמן לי. זה בדיקה בסיסית ואין בעיה לבצע אותה. אם לא הסתדרת אשמח לעזור לך ובמקביל יש המון בעלי מוסכים שמכבדים את עצמם ויבצעו נסיעת מבחן לומר לך את הנכון.

בכל מקרה מנסיון העבר אם הגעת להחלפת בולמים תמיד תחליף בזוג, והכי חשוב לא סיני, אומנם עושה את העבודה אבל זוועה.

שיהיה ערב טוב לכולם.

פורסם (נערך)

קיימות המלצות על החלפת בולמים בטווחי קילומטראז' מסוימים, לרוב צפונה משמונים אלף. 100-120 אלף זה סביר להחלפת בולמים.

אתה חוזר על ההמלצה הזו שוב ושוב בכל הזדמנות אבל זה פשוט עוול לחלק מהיצרנים. מניח ששמעת את זה מאיזה מדריך נהיגה? אי אפשר לעשות הכללה כזו.

כמו בהרבה חלקים אחרים ברכב, כל יצרן שם בולמים באיכות שונה ועם אורך חיים שונה. יש יצרנים שבאמת הבולמים שלהם לא שוים כלום אחרי 120 אלף (מזדה), יש יצרנים (אני מכיר כמה צרפתיות) שגם בקילומטראז משולש מזה הבולמים לא מראים שום סימני עייפות, גם לא מיקרו סימנים.

אני כבר לא מדבר על תוואי נסיעה שונה שמשפיע מאוד על אורך חיי הבולם ועוד מליון פרמטרים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
אתה חוזר על ההמלצה הזו שוב ושוב בכל הזדמנות אבל זה פשוט עוול לחלק מהיצרנים. מניח ששמעת את זה מאיזה מדריך נהיגה? אי אפשר לעשות הכללה כזו.

קודם כל, אם תברר קצת תראה שיש כאן טווח מאוד גדול (60-120 אלף, תלוי בעיקר בתנאי העבודה) אז זו ממש לא הכללה.

השאלה מה אתה מגדיר כ"סימני עייפות". אם בולם שיש בו כשל כמו נזילה זה סימן עייפות אז לא, ההמלצה הזו ממש לא נכונה.

אם ירידה משמעותית במעטפת הביצועים של הרכב (גם אם ללא שינוי מורגש בנהיגה הרגילה) היא "עייפות" אז כן, יש טעם לכלל הזה.

הקילומטרז' המצוין ארוך משמעותית מזה שרוב יצרני הבולמים מציינים. אמנם יש להם אינטרס, אבל אם אתה רוצה, אני יכול להשיג את קביעתו של מדריך נהיגה שהוא גם מהנדס מתלים בלתי תלוי.

פורסם

אם ירידה משמעותית במעטפת הביצועים של הרכב (גם אם ללא שינוי מורגש בנהיגה הרגילה) היא "עייפות" אז כן, יש טעם לכלל הזה.

.

האמירה הזו נכונה על רוב מכלולי הרכב מהמנוע ועד הגומיה הקטנה ביותר.

למרות זאת אם הרכב לא משמש למסלול (או נס הרים), זה לא רלוונטי לנהג הממוצע ואין מקום להמליץ בצורה אקראית להחליף מכלולים שמספקים לנהג הממוצע את הצורך.

גם צמיג שעבר שנה על הכביש פחות טוב מצמיג חדש, וכניראה מקטין את מעטפת הביצועים יותר מבולם שעבר 100k (אצל רבים מהיצרנים). למה לא להמליץ לכןלם להחליף צמיג כל שנה?!

לכן שאלתי אם ההמלצה באה ממדריך נהיגה. הם מגדירים את הצרכים שלהם מהרכב שונה מגברת כהן מחדרה ומשליכים אותם על כולם כי אולי גברת כהן תבוא לתקוף פניות בסדום ערד בגשם..

נכון שהנהג צריך להיות מודע למגבלות הרכב שלו. אבל מפה ועד להחליף אוטו כל 100k המרחק גדול

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

זו המלצה לנהג הממוצע, שעשוי להידרש ולו פעם אחת ויחידה לתמרוני קצה כדי להימנע מהתנגשות, ע"ע ההדגמה בסרטון לעיל ועוד רבים כמוהו, או להיתקל בירידה פתאומית ולא צפויה ברמת האחיזה.

ההשוואה בין בולם עם 120 אלף קילומטרים לבין צמיג בן שנה אינה במקום. תשווה בינו לבין צמיג בן ארבע שנים ותהיה יותר בכיוון.

ההמלצה (השגורה לשמחתי בפורום) על החלפת צמיגים במרווחים אלו, לדוגמה, גם היא מחמירה בהרבה מן הנדרש על פי המלצות כל יצרני הצמיגים והמכוניות, מאחר והיא בוחנת את ביצועי הצמיג ולא רק את שלמותו.

אותו הדבר עם בולמים.

• תוכן חדש...