Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיע הזמן להתקדם לSSD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אני יודע איזה סוג דיסק SSD יתאים לנייד?

יש לי כמה מחשבים קצת ישנים (לפטופים) שאני מעוניין לשדרג אותם.

SATA 3 \ SATA 2, זה משנה בחיפוש כונן SSD?

יש פה אחלה דיל, 1TB של סמסונג ב300$ (310 עם משלוח לארץ, מחיר רגיל 350$)

https://www.massdrop.com/buy/samsung-850-evo-1tb-2-5-inch-sata-iii-internal-ssd?referer=MXRFAZ&mode=guest_open&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Men%27s%20Style%20A%20Product%20Announcement%202015-12-06&utm_term=Community%20-%20Style%20-%20%5BA%5D

שווה?

יש המלצה על כוננים אחרים? (אפילו פחות מ1TB)

פורסם

יש המלצה על כונן טוב במחיר טוב?

קראתי איפשהו שהכוננים האלה פחות מחזיקים מכונן רגיל- משהו על שכתוב מוגבל, מישהו יכול להסביר יותר? ואיך לעבוד נכון עם כונן כזה?

פורסם

זה פשוט, לכל ביט בזכרון פלש יש אורח חיים שתלוי במספר הכתיבות. סדר גודל של עשרות אלפי גישות לכתיבה ואז הוא מתפגר. אבל מערכות ההפעלה ובמיוחד חלונות עושות לעיתים הרבה כתיבות לאיזורים מסויימים לשימושים כגון CACHE.

הבקר בכונן SSD מנסה למנוע כתיבה מרובה לאיזורים בודדים, ואם הוא זיהה כשל בבייט הוא יסמן אותו ויעקוף אותו.

יש מערכות הפעלה שנוצרו במיוחד כדי להאריך את החיים של הזיכרון, ולהגביר את מהירות הכתיבה והקריאה אליו.

מנגד, לקרא אתה יכול כמה שבא לך אין הגבלה.

אחד החסרונות של ה SSD שכשהוא הופך ללא שמיש בפתאומיות כל המידע הולך לאיבוד, לא יעזור לך שום מעבדה.

פורסם

תודה על ההסבר!

אז בעצם הוא עושה לבד את העבודה במניעת כתיבות מרובות לאותו איזור? או שצריך לעשות משהו מעבר.

ממה שקראתי קצת, הבנתי שאין בעיה לחבר SSD עם SATA 3 גם בחיבור ישן יותר, ואפילו עדיף.

יש למישהו איזה דיל טוב על כונן אמין ואיכותי? (גם 128GB יספיקו, אני רוצה לשדרג לפטופ ישן למחשב מדיה)

פורסם

ההסבר של מרטינס הוא נכון, האלגוריתם הזה נקרא TRIM והוא בא כדיפולט עם כל כל מערכות ההפעלה של מיקרוסופט, החל מחלונות 7 כולל (לגבי לינוקס וכו', אני לא יודע).

לגבי מחשבים ניידים, שים לב גם לעובי הכונן.

פורסם

המנגנון שמיועד לפזר את הכתיבות על הכונן נקרא Wear Leveling, וכל כונן מודרני עושה זאת בצורה טובה.

Trim (ע"י מערכת הפעלה נתמכת וכונן נתמך) מיועד למחוק נתונים שהאינדקסים אליהם נמחקו. לא ניתן לכתוב ישירות על תא המכיל כבר נתונים ולדרוס אותם. יש לבצע קודם פעולת מחיקה ואחר כך כתיבה. לפיכך ה- Trim שמוחק נתונים שנמחק האינדקס אליהם עוזר לשפר את הביצועים.

אין מה לדאוג לגבי אורך חיים של כונן מודרני בגודל ממוצע בשימוש ביתי ממוצע. הוא יהפוך להיות מיושן הרבה לפני שישחק.

פורסם
אחד החסרונות של ה SSD שכשהוא הופך ללא שמיש בפתאומיות כל המידע הולך לאיבוד, לא יעזור לך שום מעבדה.

וואו.. הפלת פה פצצה. בדיוק הזמנתי SSD 1GB ותכננתי להעביר אליו המון דברים חשובים. :-(

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

יש איזה הבדל בין הכוננים, לדוג' בדיסק קשיח הרגיל יש מהירות סיבוב 5400 או 7200. פה הכל אותו הדבר?

יש יצרנים שמומלצים יותר מאחרים או שהכל אמור לעשות אותו הדבר?

פורסם
זה רעיון גרוע מאוד להסתמך על יכולת שחזור מדיסק קשיח במקרה של כשל.

אז מה צריך לעשות, לגבות על דיסק קשיח נוסף?

יש איזה הבדל בין הכוננים, לדוג' בדיסק קשיח הרגיל יש מהירות סיבוב 5400 או 7200. פה הכל אותו הדבר?

יש יצרנים שמומלצים יותר מאחרים או שהכל אמור לעשות אותו הדבר?

בSSD רשום לך מהירות קריאה וכתיבה.

אני הזמנתי SanDisk Ultra II 960GB SATA III

רשום עליו שמהירות הקריאה 550 מגה-בייט לשניה, מהירות הכתיבה 500 מגה בייט לשניה - שזה נחשב מהיר וטוב ולכן תחפש כוננים עם איזור המהירות הזאת.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לגבי SSD, הוא לא מיועד לאגור מידע אישי יותר מדי... מידע אישי, הורדות, מסמכים וכו' תשמרו על קשיח מכני.

על SSD אני מתקין מערכת הפעלה, תוכנות ומשחקים. זה הכל.

מחר אלך לאסוף את ה-SAMSNUG 850 EVO 1TB מדואר שליחים לפני שיתחיל עוד פעם לשחק בחבילה עוברת בין הסניפים.

לגבי ה5400 7200, הכוונה היתה בדיסקים קשיחים, מכניים ולא SSD. ל-SSD אין מהירות סיבובים אלא מהירות קריאה וכתיבה.

לגבי הקשיחים, 7200 מיועד להריץ מערכת הפעלה, ו5400 הוא חסכוני יותר, שקט יותר ומיועד לאחסון קבצים כי לא צריך 7200 סיבובים בשביל לאגור תוכן ומידע.

זה כמובן לשימוש הביתי. אבל אם יש לך נאס או דברים בסגנון עם גישות מרובות אז עדיף 7200 וגם גרסה מיוחדת של הכונן ליעד המיועד.

פורסם

אף פעם לא קרה לי כשל בכונן SSD ואני עוד משתמש באינטל X25-M אז בסופו של דבר הכל תלוי באיכות החומרה ובמזל. כרגע בורכתי בשתיהם.

בגלל זה לא קונים כוננים מבוססי SandForce controller

8)
פורסם

כל דיסק קשיח יכול לקרוס בלי שום התרעה, עד למצב שבו גם מעבדה לא תצליח לשחזר את הנתונים שבו. זה קרה לי יותר מפעם אחת.

לא שמים חומר על שום מדיה בלי גיבוי ראוי, לא משנה אם זה קשיח, SSD, תקליטור או טייפ סלילים.

לגבי אורך חיים של SSD, גם לפני כמה שנים זו לא היתה בעיה אמיתית למשתמש ביתי, והיום זה בכלל משהו שלא דורש התייחסות. סתם לצורך הדוגמא, משתמש מאוד כבד שכותב לא פחות מ-100 ג'יגהבייט ביום, כל יום, יוכל להשתמש ב-Samsung EVO 850 1TB שלו במשך 18.7 שנים לפני שהוא אמור למות.

כמובן שכמעט שום משתמש ביתי לא מתקרב לזה אפילו.

פורסם
וואו.. הפלת פה פצצה. בדיוק הזמנתי SSD 1GB ותכננתי להעביר אליו המון דברים חשובים. :-(

אני כבר הרבה זמן מתלבט איפה לשמור את כל המידע החשוב, וזו באמת בעייה. אחרי שקראתי קצת המסקנה שלי שהדבר הכי אמין זה טייפ גיבוי, הכי אמין לאורך זמן, קיבולת סבירה בכל קלטת, הבעייה שהיום הם יקרים וקשים להשגה.

פורסם

!!!

ממש לא!

טייפ גיבוי הוא גם ממש לא מדיה אמינה.

כדי לקבל איכות סבירה מקלטת גיבוי צריך לשמור אותה בסביבה מבוקרת טמפרטורה ולחות.

למרות הכל, אנחנו מחליפים קלטות שבשימוש פעם בשבוע אחת לשנה בערך כמניעה.

זה גם מאוד לא נוח למשתמש הביתי לגבות.

אין מדיה אחת שתתן לך שקט נפשי. חומר חשוב אתה צריך לגבות לכונן נוסף, שלא מחובר באופן קבע למחשב, לרענן/לבדוק אותו מדי פעם. חומר סופר חשוב, צריך גם גיבוי שלישי מחוץ לבית (ענן למשל).

• תוכן חדש...