Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיוב לא הוגן ע"י סלקום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים ניידתי שלושה מספרים לסלקום, להפתעתי החבילה שהובטחה ב50₪ הועלתה ללא ידיעתי ל60 כל אחת ולכן התניידתי לחברה אחרת מבלי דין ודברים.

מעולם לא קיבלתי מסלקום שום מסמך או חשבונית, לא בדואר רגיל ולא אלקטרוני.

הדבר היחידי שהתקבל הינו הודעת SMS להפעלת הניוד טכנית וברכה על ההצטרפות.

שום דבר מעבר.

והנה כחודש לאחר ההתנתקות מגיע הסכם ההתחברות ואיתו חשבון בסך 456 ₪ על מה???

התקשרתי כשאני בטוח שזו טעות ובסלקום נמסר לי כי זהו חיוב על אי החזרת הסים.

מאין אני אמור לדעת כי אני צריך להחזירו? ומדוע איני יכול להחזיר מרגע שנודע לי על כך?

מדוע יכול היה לחזור אליי נציג לנסות להחזיר אותי ולא לומר שאני צריך להחזיר את הכרטיס?

בסלקום טוענים כי אינם יכולים לבדוק אם נשלח אליי מייל או הודעה שכן העסקה בוצעה ע"י משווק.

מה זה ענייני???

בנוסף 100 ₪ לכרטיס סים??? מדוע ולמה??

מעוניין לתבוע בתביעות קטנות, אנא דעתכם

תודה רבה.

פורסם

תתחיל בקריאת החוזה אליו הסכמת עם הצטרפותך.

מחיר של 100 ש"ח לכרטיס סים אינו חריג בחברות האפ"ס - במותגים המוזלים הוא פחות מחצי.

נכון להיום הסיבה היחידה שאני רואה לשירות בחברת אפ"ס היא צורך בשירות סים כפול (לרכב\טלפון משני). כמובן שאם מדובר בחשבון עסקי הסיפור שונה, בגלל שירותים נוספים שיתכן שאתה מקבל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קודם כל תבדוק - האם שילמת עבור כרטיסי סים במעמד ההצטרפות (למיטב ידיעתי, כבר מספר שנים שכרטיסי סים לא ניתנים חינם אלא מחויבים בתשלום מסוים בעת הרכישה).

בחיפוש באינטרנט, ראיתי את הכתבה הבאה (משאילים כרטיס סים ללקוח, ובעת עזיבה מחויב להחזיר או לשלם):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4618838,00.html

כמו כן - עלות נאנו-סים במרשתת - בערך 60 שח.

תבדוק בחוזה אם יש התייחסות לנושא.

האם ניסית להחזיר את כרטיסי הסים וסירבו לקבל ?

אם בכוונתך לתבוע, אני ממליץ לגשת לסלקום ולבקש להחזיר את כרטיסי הסים + לבטל את החיוב במקביל.

יסרבו ? יש לך קייס להגיש תביעה בגין הטעייה לפי חוק הגנת הצרכן (ניתן לדרוש פיצוי בגין כך).

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

איזה חוזה?

מי מקבל חוזה בעת ההצטרפות?

הכל נעשה תיק תק בטלפון.

למישהו הקריאו פעם את החוזה? יעלו לכתוב שם גם שאני חייב להם את הבית ע"פ אותו היגיון.

הכי הזוי שאת החוזה שלחו לי עם החיוב המסכם אחרי חודש.

אז אמרתי להם אה אוקיי לא אמרתם שצריך להחזיר, מחר אני ניגש להחזיר והם.. לא תודה עברו 14 יום, אנחנו מעדיפים את הכסף.

פורסם

בכל הצטרפות טלפונית\אינטרנטית מקבלים את החוזה בדואל מיד לאחר ההצטרפות. גם זה לא לגמרי תקין - עקרונית צריכה להיות לך אפשרות לעיין בו קודם החתימה.

החוזים היום פשוטים מאד, בודאי בהשואה למגילות שעד לפני סנים ספורות.

מסיבות היסטוריות יש לי אוסף חוזים עם שלוש חברות האפ"ס מתקופות שונות. הידעת כי בחוזה של פלאפון בשנות ה-2000 המוקדמות היה סעיף שהתיר להם לבצע עליך בדיקה פיננסית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חיפוש מוקפד במייל הרשום אצלם ואין תוצאות. לא נשלח כלום מעולם.

לא חוזה לא חשבון, כלום.

כל כך מכעיס היחס המזלזל מהנציגה מחלת

לא אדוני אין מה לעשות תודה ושלום.

פורסם (נערך)

נכון להיום, סלקום והוט מובייל היחידות למיטב ידיעתי עם הדרישה ההזויה להחזרת הסים (גם לאחר ניוד לחברה אחרת). זו סתם שיטת מצליח שמפתיע שהרגולציה טרם חיסלה - סימים שנוטרלו OTA (בעת ניוד/ניתוק) לא יושמשו מחדש.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מה שיותר גרוע זה שהם שצריכים להמציא תיעוד/הוכחה שיידעו אותי בעניין החזרת הסים טוענים שזה היה משווק מטעמם שסגר איתי ואין להם דרך לאתר את התיעוד.

אז אין לכם הוכחה, מה אני אשם?

פורסם
איזה חוזה?

מי מקבל חוזה בעת ההצטרפות?

הכל נעשה תיק תק בטלפון.

למישהו הקריאו פעם את החוזה? יעלו לכתוב שם גם שאני חייב להם את הבית ע"פ אותו היגיון.

הכי הזוי שאת החוזה שלחו לי עם החיוב המסכם אחרי חודש.

אז אמרתי להם אה אוקיי לא אמרתם שצריך להחזיר, מחר אני ניגש להחזיר והם.. לא תודה עברו 14 יום, אנחנו מעדיפים את הכסף.

זו בדיוק הסיבה שעברתי לגולן. הרעיון הפשוט והמדהים שלו לשים את החוזה באינטרנט כדי שאוכל לקרא אותו לפני שאני משלם כסף.

שלושת החברות הותיקות והגדולות - חברות האפ"ס רגילות להתנהלות של שקרים רמאות ונוכלות שלא מביישים שום נוכל קטן מהשוק.

אנשים לא לומדים ... החברות האלה מורידות להם את המחיר בכמה שקלים וקונות אותם בנזיד עדשים, ואחר כך דופקות אותם עד העצם. אותו דבר עם הוט ויס ..

את התהליך הנוכלות של לא לתת לך לקרא את החוזה עברתי עם אורנ'ג כשניסיתי לקנות לאבי קו מאורנ'ג. התעקשתי לקרא את החוזה לפני שאני מצטרף ועברתי טירטור מהסרטים, לקח לי 3 ימים וכמה עשרות טלפונים ועברתי לפחות 10 נציגים עד שהחוזה נחת אצלי באימייל.

יש להם כל מיני שיטות להתחמק מלתת לך לקרא את החוזה לפני שאתה חותם, למשל "חתימה אלקטרונית", השליח יגיע אליך ולפני שייתן לך את הסים תצטרך לחתום לו במחשב הנייד שאיתו, תוכל לקרא את החוזה על המחשב .... חחחח , בטח, אני יעמוד בחוץ ברחוב ליד הקטנוע המקרטע שלו ואתחיל לקרא 20 עמודים בלשון משפטית באותיות קטנות . בשום אופן לא הסכמתי, ולשלוח את החוזה בפקס, בדואר , או בדו"אל ?? הם לא שמעו על אפשרות כזו.

אני חושב שיש לך 2 אפשרויות

1. לשלם ואז לתבוע חזרה את התשלום בתוספת הוצאות.

2. לא לשלם, לטעון שאתה לא חייב כלום, ולהתחיל לריב עם עורך הדין שלהם ולחכות שהוא יתבע או יותר סביר יתחיל תהליך הוצל"פ ואז להלחם שם עם הרשם של ההוצל"פ.

תתחיל בזה שתשלח להם בקשה כתובה לפירוט החוב שהם טוענים לו, ושישלחו לך את החוזה חתום על ידך או את ההקלטה של ההסכמה שלך לתנאים.

פורסם

אתה לא יכול להחזיר את הסימים עכשיו?

אגב, תזכורת יפה לכל מי ששכח איך היה פה לפני גולן. אני יודע שלסלקום והוט מובייל לא אתקרב. בלי קשר לסיפור שלך, מההתנהלות שלהם לפני הרבה שנים שהייתי מנוי.

פורסם (נערך)

לא רוצים. יפה.

קודם כל - תעשה לך מעין תיעוד כתוב של ההתנהלות בנושא. אם יש הקלטת שיחות - תשמור.

את כל זה תשמור בצד.

עכשיו יש בפניך 2 אפשרויות :

1. לשלם ואח"כ לתבוע (לדעתי זאת האופציה העדיפה. היוזמה בידיך). אולי אפילו לתבוע בלי לשלם (שעה מאוחרת ואינני מרוכז מספיק)

2. לא לשלם ולהמתין לתביעה מהם (לדעתי לא כדאי. אתה עלול ליפול עקב פרוצדורות שאינך מכיר)

לפני שאתה בוחר באחת מהאופציות, מומלץ לפנות לסלקום במכתב רשום לציין כי הם לא עמדו בדרישות חוק הגנת הצרכן לגבי איסור הטעייה (סעיף 2(א)(21)) ולגבי ביטול עסקת מכר מרחוק (סעיף 14ג (ג)(2) ). במידה ולא יאפשרו לך להחזיר את כרטיסי הסים בתמורה לביטול החיוב הכספי, יש בכוונתך לתבוע אותם בלה בלה בלה.

כמו כן, תציין כי חוייבת ב-10 שח יותר מהסכום שסוכם עליו כתשלום חודשי וכי אתה מבקש החזר לפי סעיף 13ד1 לחוק הגנת הצרכן (זה נראה שטותי, אך זה מאוד רלוונטי).

כמובן שתשמור לעצמך עותק מהמכתב.

ה-10 שח בחיוב זה סכום שטותי. אבל....החוק מחייב אותם לבדוק את הטענה תוך 10 ימי עסקים.

אם יש חיוב יתר - להחזיר את הכסף תוך פרק זמן שנקבע בחוק (יוצא בערך כחודש וחצי מקבלת המכתב) עם ריבית והצמדה + 16 שח הוצאות של הלקוח (הסכום נכון לשנת 2013, מאמין שהיום קצת יותר גבוה).

ובנוסף, משלוח הודעה מנומקת לממצאים תוך 21 ימי עסקים מקבלת הפנייה.

לא עשו זאת ?

טוב מאוד. אתה יכול לדרוש בבית המשפט פיצויים לדוגמא (סכום נקבע ע"י בית משפט. עד 10K ללא הוכחת נזק) לפי סעיף 31א(א)(2ב1) לחוק הגנת הצרכן.

אני מאמין שאפשר "להשחיל" עוד כמה סעיפים רלוונטיים של חוק הגנת הצרכן/ עוד עוולות. פשוט איבדתי כבר ריכוז עקב השעה.

כל זה נכתב תחת ההנחה שהעסקה נעשתה על ידך כאדם פרטי ולא כחברה.

במידה והעסקה נעשתה ע"י חברה - הדברים לא רלוונטיים.

עריכה : ציינתי את סעיפי החוק הרלוונטיים כדי לחסוך לך חיפוש / תוכל לקרוא אותם ולהיעזר בכך בעת כתיבת המכתב / הגשת כתב תביעה.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

כל הכבוד גיא על התשובה המפורטת והמועילה. תודה רבה.

אכן אני אדם פרטי ומאמץ את המלצותיך.

רשמתי לפניי את כל הסעיפים .

למרות השעה השקעת, ריספקט.

תודה לכל המגיבים.

פורום מדהים.

• תוכן חדש...