Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה. [הודעה ראשונה בפורום, למרות שקראתי כאן לא מעט].

קראתי על רכישה של 0 קילומטר והגעתי למסקנה שזה הכי מתאים לי - ואני חושב שאני מבין את החסרונות. התקציב שלי עד 120K (אבל אשמח כמובן לשלם פחות). הרכב ישאר אצלי זמן רב, אולי אפילו 8-10 שנים.

מחפש רכב למשפחה, מרווח (3 ילדים גדולים) עם נפח תא מטען גדול (מחזיר פוקוס סטיישן מליסינג, התרגלתי לגודל, צריך מקום בתא המטען לטיולים), מחפש גם שעלות האחזקה תהיה סבירה (ביטוח + טיפולים).

אין לי צורך בביצועים מטורפים מהמנוע (גם ככה לא "קורע" מכוניות, נוסע מאוד רגוע) וגם לא צריכת הדלק חסכונית מאוד (נוסע מעט, כ 12000 ק"מ בשנה, צריכת דלק צריכה להיות רק סבירה).

אחרי קצת קריאה, אלו הרכבים שמצאתי חדשים ב 0 קילומטר שאולי יתאימו לי:

קיה סיד סטיישן - הכי זול, כ 105000 ש"ח

יונדאי i30cw (האם תא מטען גדול מספיק?)

יונדאי i35

רנו מגאן אסטייט

הונדה סיוויק סטיישן - הכי יקר, כ 120000 ש"ח

המלצות לאחד מהדגמים האלו? אולי דגם נוסף שלא נמצא כאן?

פורסם

מאיזו חברה אתה מתכוון לקנות? קח מכמה חברות הצעות מחיר.

הקיה והיונדאי I30CW הן פחות או יותר אותה מכונית עם הבדלים קטנים באבזור, אבל במנוע, בניהוג ובמרווח- הן די זהות (חוץ מהתיבה- ביונדאי אוטומטית פלנטרית ובקיה דו מצמדית).

יונדאי I35- רכב גדול יחסית ומרווח, תא מטען לא הכי גדול, אבל לאור הדרישות הייתי יורד ממנה או מחפש קורולה.

רנו מגאן אסטייט- באיזו גרסא מדובר? דיזל או בנזין? שם לב שהרכב בסוף חייו והמחליפה כבר הוצגה, תא המטען גדול אמנם אבל תא הנוסעים שחור מדי וצפוף מעט, ולאור זאת שאמרת שהאוטו יישאר אצלך אני הייתי נמנע מרכבי טורבו בנזין (דיזל דווקא אמין אם מטפלים בו כראוי), אבל זה רק אני. אם אתה לא פוחד מרכבי טורבו עם תיבה כפולת מצמדים, הייתי שוקל את האוקטביה (אם יש)- בגאז' ענק ורכב טוב מאוד.

הונדה סיוויק סטיישן- רכב של הרבה ניגודים- תא הנוסעים נעים בחלקו (לא בנאלי לעין), אבל מעניק גם תחושה "פשוטה"- מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית וגלגל הגה מפלסטיק ולא מעור. תא מטען ענק, למיטב זכרוני משהו כמו 600 ליטר, אבל מושב אחורי צפוף (בסיס גלגלים של 260 ס"מ מהקצרים בקטגוריות המשפחתיות). מנוע 1.8 חזק מחד, אבל מאידך משודך לתיבת 5 הילוכים טובה בפני עצמה אבל מעט פשוטה ביחס למתחרות. לדעתי לא שווה 120K.

פורסם

תודה על התשובה.

לפי מה שאני מבין מכאן מדובר במגאן עם מנוע טורבו בנזין. מה המשמעות שהדגם הוחלף? כאמור, מתכוון לנסוע עם הרכב הרבה זמן. מה הבעיה עם רכבי טורבו? לא מכיר את הבעיות (אבל כן שמעתי על חיסכון בדלק, והמגאן מצטיינת בזה). לגבי אוקטביה - אין כאלה רכבים ב 0 קילומטר, וגם הביטוח של הרכב הזה יקר מאוד.

אז ההמלצה היא בעיקר על קיה סיד סטיישן או יונדאי סטיישן?

פורסם

המשמעות היא שיש דגם חדש בעולם שעושה את דרכו לישראל, והוא מהווה שיפור ניכר ביחס לרכב הזה (מה שמאפשר גם לקבל מחיר טוב כדי להיפטר מהמלאי). אני לא מת על האוטו הזה, הרגיש לי קודר ושחור מבפנים והנדסת האנוש די מחורבנת.

הבעייה עם רכבי טורבו (קיימים כמה סייגים כמובן) שהם משודכים לרוב לתיבה דו מצמדית ויחד השילוב לא יוצר אמינות טובה כמו מנוע אטמוספרי ותיבה פלנטרית (מוזמן להריץ TSI או DSG או פאואר שיפט בחיפוש).

אם יש פלואנס דיזל או בנזין 115 כ"ס הייתי שוקל אותה. במקרה של הדיזל מדובר במכלולים אמינים ומוכחים של רנו (גם התיבה הדו- מצמדית) שהוכיחו עצמם במרוצת השנים ובתחום המוניות. במקרה של הבנזין (אחרי מתיחת הפנים) מדובר המנוע+גיר יפני שמגיע מניסאן ונמצא גם בג'וק ושות' גם שם לא מוכרות הרבה מחלות מיוחדות\כרוניות. הרכב מרווח ונעים לנסיעה, גרסת הדיזל חסכונית מאוד.

לדעתי הקיה/יונדאי יתאימו לך, אבל תבדוק את נושא המושב האחורי אם מספיק מרווח לך.

יש קורלה?

פורסם

השנקל שלי .

קיה סיד ויונדאי I30 , שתי מכוניות דומות מאוד מבחינת מכלולים היונדאי עברה מתיחת פנים מינורית לאחרונה . צריכת דלק סבירה.

I35, הוצג דגם חדש בחול, הדגם הנוכחי מגיע עם אבזור רב בגרסא הבסיסית, צריכת דלק דומה לI30.

רנו מגאן סטיישן-יש לנו אחת בבית(דיזל, בעוד ה0 ק"מ היא בנזין), לי לא מרגישה צפופה, מאוד נוחה וצריך לבדוק עם איזה אבזור מגיעה(יש אפשרות לקבל פנים בהיר ובקרת שיוט ואפילו מולטימדיה עם וויז אבל זה תלוי במה נכלל בעסקה, תקף גם לפלואנס. מבחינת אמינות המנוע טורבו בנזין של רנו אמנם השילוב מנוע גיר איתנו רק שנתיים מ2013 בקליאו אבל אין טענות אמינות קריטיות עליו עד כה.

יש אופציה בדמות הסיאט לאון סטיישן ,עם שילוב מנוע גיר מצוין אבל הגיר אינו בעל מוניטין אמינות מושלם. כיום יש הרבה פחות מקרים ועדיין יש פה ושם - עוד חסרון הוא אחריות לשנתיים בלבד אבל יש אבזור מכובד.

הסיוויק כנראה באה יחסית ללא אבזור ועם השילוב מנוע גיר המוכר של הונדה.

אופציה נוספת שנושקת ל120 היא הקיה ספורטאג' 1600. לא ממש מהיר והצריכת דלק גבוהה ביחס לסטיישנים אבל נשמע מתאים לדרישותיך.

תבדוק באתרים כגון מוטורי, מוטודיל, קארקוסט ועוד.

פורסם

לפי הדרישות, כמות הנסיעות והכוונות להחזיק רכב הרבה שנים אני ממליץ לבחור בקיה סיד סטיישן. מנוע ללא טורבו, גיר לא רובוטי. לא צפויות הפתעות אמינות, אין דרישה לכוח מתפרץ.

רכב מעולה למשפחה והמחיר בעסקת 0 קילומטרים נשמע הוגן .

רק דבר אחד - תבדקו כמה שנות אחריות נותנים בעסקה הזאת כי רכבי ליסינג מגיעים עם אחריות קצרה יותר לטובת ההנחה במחיר שהם מקבלים מהיבואן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הגיר של הקיה הוא כפול מצמדים כמו בולוסטר (אין תלונות מיוחדות לוכסן תקלות למיטב ידיעתי) בעוד שביונדאי הגיר הוא 6 הילוכים אוטומטי פלנטרי.

פורסם

תודה לכולם. אני מבין שההמלצות הן לכוון קיה סיד סטיישן \ יונדאי סיד סטיישן. אני עוקב אחרי האתרים שהוזכרו כאן (מוטורי, מוטודיל ודומיהם) ואבחר אחד מהם. אולי אפילו אלך לכמה חברות ליסינג באופן ישיר.

יש עדיפות בין הקיה והיונדאי? הפרש המחיר בינהן כ 6000 ש"ח. האחריות בשתיהן תהיה 3 שנים. יש סיבה להעדיף יונדאי ולהוסיף 6000 ש"ח? אולי מבחינת איבזור?

bencl100 - האם הכוונה שגם בגזרת הגיר יש עדיפות לקיה?

פורסם

אני בעיקרון מאוד אוהב קיה סיד אם כי גם היונדאי לא רעה כלל. מציע לך לערוך נסיעת מבחן על שתיהן ולקבל החלטה שקולה. 6000 ש"ח זה עדיין כסף ואם בזה מסתכמים ההבדלים ביניהם, הייתי הולך על הקיה שהיא זולה יותר.

פורסם

היונדאי עברה מתיחת פנים וקיבלה גם היא את הגיר הרובוטי כפול המצמדים.

גם בקיה וגם ביונדאי תוודא שאתה מקבל את הדגם המחודש ולא טרום מתיחת הפנים.

פורסם

נהגתי ב2 המכוניות (קיה סטיישן ויונדאי סטיישן), בהרגשה שלי שתיהן מתנהגות באופן דומה. אני מבין שבמקרה כזה כדאי ללכת על האפשרות הזולה יותר (קיה). תודה.

פורסם

לעניות דעתי הגימור של הקיה יותר טוב, והעובדה שהיא זולה יותר - מכריעה את הכף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

טוב, דיברתי היום עם מישהו שנוהג הרבה על קיה סיד סטיישן. הוא מתלונן על רעש בלתי נסבל במהירויות גבוהות (מעל 100). מישהו מכיר בעיה כזו? האם יש כזו בעיה גם ביונדאי סטיישן?

• תוכן חדש...