Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה דעתכם על switch ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר - מדובר בשוק חופשי. אף אחד לא מכריח אותך לרכוש דרכם.

יש הרבה מאד אנשים שפוחדים לרכוש רכב ממוכר פרטי בלי אחריות ומוכנים לשלם את הפרמיה הכרוכה בכך.

סוויץ' הוא עסק שצריך להרוויח וגם לממן את הסיכון של מתן האחריות לקונה.

בנתיים אף אחד לא מפריע לך לרכוש ביד 2. לפעמים תצליח, ולפעמים תבזבז מאות שקלים וכמה ימי עבודה על בדיקת מכוניות "בונבוניירה" שמתגלות כפגועות שלדה.

כל אחד - ומה שמתאים לו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מפורסם כרגע בסוויץ' רכב שאני יודע שעבר תאונה ושהוא נראה פחות טוב ממה שהוא נראה בתמונות שהם העלו לאתר (לא העלו חלק מהפגמים). הם ממש לא מתעסקים רק ברכבים מושלמים והקונה צריך/ חייב לקחת את הרכב לבדיקה מטעמו לאחר הקנייה.

מעבר לזה אני חושב שהם גוף שהיה חסר בשוק והם פה כדי להשאר הרבה זמן כי הם נותנים שירות שלא קיים במקום אחר. לגבי עלויות, שכל אחד יעשה לעצמו את השיקולים שלו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני סבור שהמחיר שווה. ברור לי שסוויץ' לא מתאים לכולם. אם הייתי צריך למכור רכב שהיה עונה על הקריטריונים שלהם, הייתי מפרסם אותו גם שם. בעצם כבר עשיתי את זה. בסוף מכרתי לבד אבל ניסיתי אותם על בשרי.

במכירה דרך "סוויצ' " האם המוכר קובע את המחיר הנדרש?

יש שם לפעמים עיוותים במחיר. למשל: דורשים עבור רכב משומש שנת 2015 יותר מאשר אותו הרכב חדש מיד ראשונה עם אפס ק"מ.

לפי מה שאתה מתאר, סוויץ' דומים לקנייה מטרייד-אין של יבואן.
מה עושים עם רכבים דפוקים "לימון" שהיבואן נאלץ לקחת חזרה מהקונה. האם לא מוכרים אותם דרך הטרייד אין של היבואן?

אם כן, זהו סיכון בקניה מהטרייד אין הזה.

יהודה

פורסם

ההבדל העקרוני בין סוויץ' לטרייד אין הוא סיבת "קניית" הרכב על ידי המגרש.

סוויץ' לוקחים את הרכבים שהם רוצים למכור, טרייד אין לוקח את הרכבים מאנשים שמכרו להם רכב מהחברה.

יבוא לקוח ליבואן ירצה לקנות רכב חדש, היבואן יקח ממנו כל רכב בכל מצב (וממש לא בכל מחיר...), מתוך ידיעה שהוא יתמודד איתו דרך הטרייד אין.

תאורטית, אם באים עם לימון לסוויץ', עדיף להם לסרב לקחת את הרכב.....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

במכירה דרך סוויץ' המוכר קובע את המחיר ולא סוויץ'. הם יכולים להמליץ, להסביר, לנסות לשכנע - אבל בשורה התחתונה רק המוכר קובע.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
במכירה דרך "סוויצ' " האם המוכר קובע את המחיר הנדרש?

יש שם לפעמים עיוותים במחיר. למשל: דורשים עבור רכב משומש שנת 2015 יותר מאשר אותו הרכב חדש מיד ראשונה עם אפס ק"מ.

יהודה

יש שם רכב מודל 2014 שכמעט שנתיים על הכביש עם ק"מ סביר לשנתיים ומחיר מבוקש שממש לא רחוק ממחיר 2015 אפס ק"מ, בערך 10%.

לא יודע מה מחירון לוי יצחק או יד 2 של הרכב, אבל לא מבין מי יקנה במחיר הזה.

פורסם
לא קשור לנושא?!

אם המחיר שאתה משלם בקניית רכב דרך switch גבוה ב-6% מהמחיר שאתה יכול לקנות את אותו הרכב דרך מודעה ביד2, אז אתה משלם על השירות של switch רק 1.5% ?!

המוכר מגלגל על הקונה את העלות שלו, וכך הקונה צריך להסתכל על זה.

כן , זה לא קשור לנושא.

זה שהמוכר מעלה את המחיר לא תחת שליטתם.

אני חוזר ואומר שגם אם זה היה 0.5% אז המוכר היה מעלה ב0.5% את המחיר , גם אז הם היו "קקות" כמו שאתה מתאר אותם?

תפריד בין שני הדברים.

פורסם

ידידי,

אתה חייב לקרוא ביתר עיון מה שנכתב ורק אז להגיב.

לא הבעתי את דעתי על switch, לא לחיוב ולא לשלילה. לא טענתי שהם "קקות" ולא שהם הדבר הכי טוב שיש בשוק הרכב. לא מבין מאיפה הבאת את זה, אתה מוזמן לצטט אותי ולהוכיח אחרת.

הם גובים 6.5% על השירות שלהם וזו זכותם.

אתה ציינת שזה מתחלק 1.5% -5% בין הקונה למוכר וש-1.5% לקונה נראה לך סביר בהחלט.

אני ציינתי שהמנגנון של switch מאפשר למוכרים לגלגל על הקונים חלק ניכר מהעמלה שלהם ואפילו את כולה, והם אכן עושים זאת בפועל. יוצא שהקונה משלם אחוזים ניכרים וממש לא 1.5%. זה לא הופך את switch ל"קקות" ומעולם לא טענתי כך.

קונה שמחליט לקנות רכב דרך switch יכול לקנות את אותו הרכב בשוק הפרטי באחוזים ניכרים פחות. לשיקולו מה לעשות, אך בשיקול חייב להילקח בחשבון שעלות השירות גבוהה בהרבה מ-1.5% הרישמיים.

פורסם
ידידי,

אתה חייב לקרוא ביתר עיון מה שנכתב ורק אז להגיב.

לא הבעתי את דעתי על switch, לא לחיוב ולא לשלילה. לא טענתי שהם "קקות" ולא שהם הדבר הכי טוב שיש בשוק הרכב. לא מבין מאיפה הבאת את זה, אתה מוזמן לצטט אותי ולהוכיח אחרת.

הם גובים 6.5% על השירות שלהם וזו זכותם.

אתה ציינת שזה מתחלק 1.5% -5% בין הקונה למוכר וש-1.5% לקונה נראה לך סביר בהחלט.

אני ציינתי שהמנגנון של switch מאפשר למוכרים לגלגל על הקונים חלק ניכר מהעמלה שלהם ואפילו את כולה, והם אכן עושים זאת בפועל. יוצא שהקונה משלם אחוזים ניכרים וממש לא 1.5%. זה לא הופך את switch ל"קקות" ומעולם לא טענתי כך.

קונה שמחליט לקנות רכב דרך switch יכול לקנות את אותו הרכב בשוק הפרטי באחוזים ניכרים פחות. לשיקולו מה לעשות, אך בשיקול חייב להילקח בחשבון שעלות השירות גבוהה בהרבה מ-1.5% הרישמיים.

אם הם לא מחייבים אותך לבלעדיות כלשהי , שזה מה שטענת מקודם , אז אתה רק מצדיק את הטענה שלי עוד יותר.

כי במקרה כזה הרי שזה ברור שהקונה בוחר לשלם עבור השירות שלהם.

אם כבר במקרה שבו הם אוסרים עלייך למכור את הרכב בלעדיהם (כמו בלעדיות אצל סוכן נדל"ן :twisted: ) אז היית יכול לטעון שהם מכריחים אותך לספוג את העלות שלהם.

ולמרות כל הנאמר , גם אם המקרה החמור יותר היה מתקיים , המציאות בשוק הרכב הייתה מנטרלת את הטיעון שלך.

זהו לא שוק הדיור שיש בו מחסור ולבעלי הסחורה יש יתרון , ההיפך , שוק הרכב הוא שוק של קונים לא של מוכרים.

ולכן הקונה לא סופג שום עלות שהוא לא רוצה.

פורסם

סוויץ' לוקחים את הרכבים שהם רוצים למכור, טרייד אין לוקח את הרכבים מאנשים שמכרו להם רכב מהחברה.

יבוא לקוח ליבואן ירצה לקנות רכב חדש, היבואן יקח ממנו כל רכב בכל מצב (וממש לא בכל מחיר...), מתוך ידיעה שהוא יתמודד איתו דרך הטרייד אין.

מצד אחד, הטרייד אין של היבואן יכול להעיף את הרכב הלא טוב לסוחר. מצד שני, אם סוויץ' ימיינו, הם - כמאמר הפתגם - לא יז**נו. אין ספק שהמניע של שתי החברות הללו הוא להרוויח ולכן גם לאלה וגם לאלה יש אינטרס ברור להוציא לפועל כמה שיותר עסקאות ולכן, יש אינטרס מובהק "להחליק" דברים.

"לא רוצים לממש אחריות", "לא רוצים להוציא שם רע", "לא רוצים לקחת מכוניות חזרה" נכון לכל חברה, או שלא נכון לגבי אף אחת.

על פניו, אם סוויץ' היו מאפשרים לקונים לקחת את הרכב לבדיקה מטעמם לפני הקניה, היו לי רק דברים טובים להגיד עליהם. גם העמלה סבירה לחלוטין. המתכונת הנוכחית של "קנה ת'אוטו ומקסימום נסתדר אחרכך" משאירה טעם מעט חמוץ בפה.

אחריות, להחזיר, והבטחות יש בכל חברה שמוכרת מכוניות משומשות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

זה לא נכון סוויץ', מתפקד גם כמגרש טרייד אין לכל דבר. יש שם רכבים שאנשים נתנו בתמורה לרכישת רכב חדש של כלמוביל.

נסעתי לראות שם רכב מסויים לפני חודש ומסתבר שרכב זה נמצא אצלהם כבר מספר חודשים. הם הציגו בדיקה של מכון רשיוי מחודש אפריל!! בנוסף הרכב לא הניע על המקום, זאת אומרת הם אפילו לא עשו בדיקה לפני שמגיע לקוח. המצבר של הרכב היה גמור. הנציג לא ידע איזו סוג מיגון יש לרכב (כספת או איתוראן) שביקשתי לבדוק מול בעל הרכב דרך טלפון, הוא אמר שלא ניתן להשיג אותו, כי למעשה הרכב לא שייך לו כבר.

חוץ מזה להבדיל מהבטחה שלהם לא הייתה הסטורית טיפולים לרכב על המקום. קיבלתי אותה רק לאחר כמה ימים למייל.

יש לבדוק היטב את כל הרכבים שלהם. במיוחד שלא ניתן לעשות בדיקה משלך.

פורסם
אם הם לא מחייבים אותך לבלעדיות כלשהי , שזה מה שטענת מקודם , אז אתה רק מצדיק את הטענה שלי עוד יותר.

כי במקרה כזה הרי שזה ברור שהקונה בוחר לשלם עבור השירות שלהם.

אם כבר במקרה שבו הם אוסרים עלייך למכור את הרכב בלעדיהם (כמו בלעדיות אצל סוכן נדל"ן :twisted: ) אז היית יכול לטעון שהם מכריחים אותך לספוג את העלות שלהם.

ולמרות כל הנאמר , גם אם המקרה החמור יותר היה מתקיים , המציאות בשוק הרכב הייתה מנטרלת את הטיעון שלך.

זהו לא שוק הדיור שיש בו מחסור ולבעלי הסחורה יש יתרון , ההיפך , שוק הרכב הוא שוק של קונים לא של מוכרים.

ולכן הקונה לא סופג שום עלות שהוא לא רוצה.

יותר ברור מכפי שכתבתי, אני לא מסוגל לכתוב.

לא יודע מאיפה הבאת את כל ה"תובנות" האלה מתוך דבריי.

אני טענתי שהם "קקות"?!

אני טענתי שהם מחייבים לבלעדיות?!

אני טענתי שמכריחים אותך למשהו?!

מאיפה אתה מסיק את הנ"ל מתוך דבריי?!

רק אמרתי שעמלת המוכר מגולגלת על ידו לקונה שמחליט לקנות דרכם, כך שבפועל הוא משלם סביב ה-6% ולא את ה-1.5% הרישמיים. לשיקולו אם משתלם לו או לא.

בוא נניח ל"ויכוח" בינינו.

פורסם
זה לא נכון סוויץ', מתפקד גם כמגרש טרייד אין לכל דבר. יש שם רכבים שאנשים נתנו בתמורה לרכישת רכב חדש של כלמוביל.

נ.

אם זה נכון, זה חמור ביותר, משום שכל היחודיות של הסוויץ זאת העובדה שהם לא צד בעסקה כלשהיא אלא רק מתווכים. אם יש להם רכבים שהם כבר הגיעו אליהם ולא שייכים לפרטיים, זה משנה לגמרי את התמונה במיוחד כאשר לא נותנים לקחת את הרכב לבדיקה.

פורסם

נסעתי לראות שם רכב מסויים לפני חודש ומסתבר שרכב זה נמצא אצלהם כבר מספר חודשים. הם הציגו בדיקה של מכון רשיוי מחודש אפריל!! בנוסף הרכב לא הניע על המקום, זאת אומרת הם אפילו לא עשו בדיקה לפני שמגיע לקוח. המצבר של הרכב היה גמור. הנציג לא ידע איזו סוג מיגון יש לרכב (כספת או איתוראן) שביקשתי לבדוק מול בעל הרכב דרך טלפון, הוא אמר שלא ניתן להשיג אותו, כי למעשה הרכב לא שייך לו כבר.

חוץ מזה להבדיל מהבטחה שלהם לא הייתה הסטורית טיפולים לרכב על המקום. קיבלתי אותה רק לאחר כמה ימים למייל.

יש לבדוק היטב את כל הרכבים שלהם. במיוחד שלא ניתן לעשות בדיקה משלך.

האמת שזה עונה לי על התהייה שלי, הרי לכמעט כל הרכבים יש "שם"

"הסיאט לאון של עמית", "הרנו קליאו של מיכה" וכו'... פתאום אתה ממשיך ורואה "סיאט MII 2013" , "סיאט איביזה 2013" ... עכשיו זה מובן.

• תוכן חדש...