Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים ותודה מראש

רכשתי טויוטה גיר רובוטי 2008 עם 190000 קמ . בדיקה במכון רשוי יצאה תקינה וללא הערות חריגות.

בזמן נסיעה כאשר הרכב חם בלבד ובזמן לחיצה על הדוושה בלבד וכאשר הרכב בטורים יחסית נמוכים (עד 3300 סל"ד) רעש דומה לרכב דיזל. הייתי בטויוטה זמיר בירושלים ולאחר בדיקה הם אמרו זה כנראה גיר וכדאי להחליף גם מצמד (כי הוא עדיין עם המקורי!!!) ונעשה לך מחיר, רק 8200 ש"ח. לאחר מכן התקשרו משם ושאלו אם אני מרוצה ואמרתי שלא נראה לי הדיאגנוסטיקה שלהם ומנהל המוסך אמר שהוא יעשה איתי סיבוב ולאחר הסיבוב אמר שזה לא מה שהם שמעו וזה בטוח לא גיר אבל צריך לבדוק מהבוקר. בפעם השניה הרכב נבדק במשך כמה שעות ונאמר שזה כנראה גיר. כמובן שאיני ממהר להחליף ואם אצטרך לעשות זאת אנסה לעשות הסבה לגיר ידני כי יש אפשרות. שאלתי היא האם יש למשהו ניסיון רעש דומה אולי זה לא מהגיר והאם כדאי לנסות להחליף שמן גיר רויאל פרפל (יש 75W90 או 80W90) למרות שהמקורי הוא חד (75W).

אשמח לרעיונות שיעזרו לי.

עריכה אחרונה על ידי Avremale
טעויות כתיב

עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

פורסם

הגיר לא צריך להרעיש בלחיצה מתונה על הגז מדובר למעשה בגיר שדומה מאוד לגיר ידני עם סינכרונים ומצמד כמו של גיר ידני רגיל.

יש לבדוק את מקור הרעש בעוד מוסך, לדעתי הוא יכול להיות במותחן שרשרת טיימינג שידוע כקצת בעייתי ברכב הזה.

בנוסף יש על הגיר חיישן סיבובים שנמצא למטה בגיר עם הפנים לכיוון הנסיעה ועליו יש מגן פח קטן כאשר הפחית הזו מתעקמת או שהברגים לא סגורים חזק היא עושה רעש צילצולים שיכולים לשגע כל מכונאי כי הרעש הוא "מפוזר".

פורסם

הייתה לי יאריס רובוטית.

המלצה שלי-גש לאבחנה נוספת במוסך אחר ואם אפשר בצע סריקת תקלות באמצעות סורק OBD (יתכן שאחד מחברי הפורום יוכל להשאיל לך).

המחיר של התיקון גבוה באופן חריג, ואם מדובר על החלפת מצמד בלבד (ולא מחשב הגיר בעצמו) אז המחיר לא צריך לעבור את ה3.5-4 אלף שקל כי מוחלפות רק פלטות הקלאץ'.

הסבה לגיר ידני היא לא אופציה טובה כי העלות שלה תתקרב למחצית מעלות הרכב כך שהייתי יורד מזה מראש.

לגבי שמן הגיר-אסור(!!) להשתמש בגיר הרובוטי שלך בשמן שלא בעל צמיגות 75W (לא 75W90 ולא 80W90-שניהם יכולים לגמור לך את הגיר שיצטרך

להפעיל יותר כוח על מנת להעביר הילוך). צריך להשתמש בשמן המומלץ על ידי טויוטה בלבד, דרושים בערך 3-3.5 ליטר להחליף את השמן. השמן הוא קצת יקר,

אך אצלי ביאריס הייתי מחליף שמן כל שנתיים ולא היתה לי בעיה עם הגיר והעברת ההילוכים.

יתכן שהרעש מגיע גם מאיזור מיסב הגלגל שליד הנהג. בקש ממישהו לנסוע לידך באיזה מקום ללא רכבים על מנת להתפקס על מקור הרעש.

פורסם

תודה למגיבים. שמן גיר 1.9 ליטר לי ספר רכב. האם כדאי לעשות הסבה לגיר אוטומט רגיל ובכך לעלות את סחיות הרכב?

פורסם

תקשיב לי טוב טוב , אל תתקרב לטויוטה זמיר בי-ם הם על הפנים וההבאחנה שלהם בכלל גרוע , מדבר איתך מישהו עם טויוטה שגם היה לו בעיות חריקה בגיר . אני ממליץ לך אם זה מורשה לך לטויוטה יחזקאל ובניו , ואם מוסך רגיל אז מוסך אילן בתלפיות מספר 1...אל תתקרב לטויוטה זמיר .

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

בטיפול הבא בקרוב אני אבקש לבדוק את הדברים שהעליתם פה ואם לא נמצא את מקור הרעש אני אשקול להחליף שמן גיר לרויאל פרפל (75W90 או 80W90ׂ) הבנתי שזה יכול לעשות פלאים. אם ילך הגיר אני אנסה לעשות הסבה לידני, אם אמצא אחת כזאת לפירוק.

פורסם (נערך)
ואם לא נמצא את מקור הרעש אני אשקול להחליף שמן גיר לרויאל פרפל (75W90 או 80W90ׂ) הבנתי שזה יכול לעשות פלאים. אם ילך הגיר אני אנסה לעשות הסבה לידני, אם אמצא אחת כזאת לפירוק.

לא, לא, לא ושוב פעם לא :roll:.

אתה רוצה שהגיר יחזיק מעמד? החלף את שמן הגיר לשמן מקורי של טויוטה API GL LV 4 75W ולא לשמנים שרשמת. הגיר לא מתוכנן לשמן בצמיגות שכזו, ולא לחינם רשום בספר הרכב שנחוצה צמיגות חד דרגתית. אתה תהרוס את הגיר, חד וחלק. מניסיון-אצלי ברכב ביצעתי החלפת שמן גיר כל שנתיים והעברת ההילוכים התבצעה באופן מושלם ללא רעשים. המוסכים בארץ לא מכירים את הוראות היצרן האלה (ולא מבצעים איפוס ולימוד גיר מפעם לפעם).

הסבה לידני תעלה לך יותר ממחצית ערך הרכב, אם היא בכלל אפשרית.

הצעד הראשון והמתבקש הוא להחליף מוסך, גם בגלל הצעת המחיר ההזויה להחלפת הקלאץ' (אם מדובר רק בפלטות בלבד) וגם בגלל שלא בטוח שהם עלו על התקלה ולבקש חוות דעת נוספת.

היאריס שלי היתה מטופלת ברייכמן בבני ברק, לדעתי שווה לך לפנות זמן ולקפוץ אליהם.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

בבדיקה עם כמה מוסכים יש אפשרות להסב לידני בעלות של 2500 שח עבור העבודה. להשיג רכב כזה לפירוק זה קשה אבל יש בארץ כמה עשרות כאלה בעיקר של מורי נהיגה. (אני לא יודע כמה יעלה רכב לפירוק אבל לא חצי מעלות הרכב).

הרכב עשה 194000 ק"מ, כמה עשתה היאריס שלך?

תודה

פורסם

אכן הלכתי למוסך אילן והם היפנו אותי למוסך אחר שלהם (א.א) לבחור בשם אמנון. בזמן סיבוב על הרכב אמנון שלל את הרעיונות שעלו פה בעניין מד סיבובים עם ברגים פתוחים ומותחן שרשרת טיימינג "אבל שווה לבוא בזמן אחר שיש יותר זמן ליפט כי עכשיו לחוץ..." האמת שקצת התייאשתי. יש לי טיפול 15000 עוד כמה חודשים אז אולי אנסה לבקש מהמוסך שעושה טיפול חוות דעת נוספת.

נ.ב

1.יש לי חלקי חילוף שקניתי בזול וצריך רק מוסך לעשות את העבודה, יש המלצות על מקום זול?

2. אני רוצה לנסות להחליף שמן גיר, החבר'ה פה אמרו רק מקורי האם ניתן לקנות רק בחברה במחיר מופקע?

3. האם השמן המקורי של טיוטה 10W30 הוא אכן מינרלי ולא חצי סינטטי?!

תודה רבה לכולכם!!!

פורסם

תדע לך אחי אין על אילן , אנשים באים אליו עם רכבים באחריות יצרן , אמנון עובד במוסך השני שלו בפחחות , יש לו שני מוסכים , דרך אגב לאמנון יש את המכשיר שסורק תקלות ועושה איפוס גיר .אם הוא שלל לך את הבעיות , אז מה אמר לך מה להיות להיות?

פורסם

בעניין מכשיר לסריקת תקלות עשו כבר בחברה ולא עלו על כלום. כפי שכתבתי הוא שלל את הסיבות שאמרתי לו אבל אמר שאבוא בזמן אחר שיש יותר זמן ופחות לחץ. נראה לי. הייתי כבר בחמישה מוסכים, די נשבר לי מזה לכן אני קצת יורד מהנושא על הטיפול הבא עוד 5000 קמ אלא אם יש רעיונות קונקרטיים או אם ילך גיר חחח

פורסם

האמת מלא אצלו תמיד זה נכון, תשמע לי לך אליו לטיפול הבא, אני הולך אליו שבוע הבא, ואל תתיחס לכל רעש ורעש שיש באוטו אם הוא בדק לך ושלל את הדברים הרציניים אז תירגע, לי גם יש כל מיני רעשים בקורולה שלי ואני חיי איתה בשלום

• תוכן חדש...