Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אם תעשה השוואה בין כמות האנרגיה שיכול לאגור קבל לעומת כמות האנרגיה שיכולה לאגור בטרייה של רכב תבין שקבל לא יכול לעשות כלום בשמירה על מתח יציב - מה שרבים חושבים."

מדובר בציטוט של אלון.

אני מאוד מקווה שאיכשהו הדברים הוצאו מהקשרם והציטוט לא נכון כי מה שכתוב שם זה שטות אחת גדולה.

קבל לא נועד להוות ספק מתח אלא לתת תיגבור/השלמה לפרק זמן מאוד קצר בזמן שהמתח שמסופק למגר(מהמצבר) נופל לפירקי זמן קצרים מאוד. ההשוואה הכמותי שנעשית בציטוט היא מוזרה עד כדי אבסורד...

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמובן איך שכחתי , כולם מדברים שטויות.

ורק אברי לא מדבר שטויות, והוא יודע הכל .. על בוריו !

אברי, קבל מונע היבהובי אורות, (הקבלים האמיתיים)

הקבלים שאינם אפילו פועלים כקבלים, גם היבהובי אורות לא ימנעו.

אתה יכול לצאת מהסרט של, "שטות אחת גדולה"

"לתת תיגבור לפרק זמן מאוד קצר"

"השוואה אבסורדית"

אתה רחוק מלהשים את רגלייך בנושא, צר לי.

נעשו מבחנים על ידי אנשים קצת יותר משכילים ממך בנושא, והתברר שהוא =לא תורם= בנוגע לצריכת המגברים שלך.

לחשוב שהבטריה המסכנה הזאתי, היא תביא את הגאולה לאספקת החשמל של המגברים העוצמתיים שלך.

זה בורות לשמה.

בבקשה אברי, במיוחד בשבילך מצאתי קצת אינפורמציה מהמבחן שערכו בזמנו:

Yellow curve—no cap

For this test the volume was left as it was for the baseline test. The engine was

started. Notice that at low volume the alternator was able to maintain about 14

volts. When the loud music hit the voltage dropped to about 12.5 where it remained

except for a few short moments where it actually climbed back to over 13.5 volts.

The computer averaged calculations for the average voltage during the 100 seconds of this test was 12.973 volts.

[/b]Red curve—cap added[/b]

This test was identical to the previous test except the cap (15 farad type) was added

6 inches from the amp with 4 gauge wire—no relays or fuses. The red curve seems

to overlay the yellow except that the actual peaks don’t rise as fast or as high during

the brief quiet moments. I feel this would be due to the alternator having to recharge

the cap. The voltage on loud passages hovered around 12.5 volts. The computer

averaged calculations for this test show the average voltage to be 12.878 volts. I see

no meaningful differences with or without the cap. I certainly don’t see the voltage

sitting solid at 14 volts.

למי שיש לו קושי באנגלית, מדובר במבחן שערכו לקבל 15 פאראד, במרחק 6" מהמגבר מחובר ללא פיוזים וללא ממסרים עם כבל מתח של 4 גייג.

בדיקה השוואתית בין מצב עם הקבל,לבין מצב זהה ללא הקבל.

התוצאה של המחשב הראתה :

12.973. שיקלול מצב המתח, ללא הקבל.

12.878 שיקלול מצב המתח עם קבל.

תעשו את החשבון שלכם, כמה בדיוק הקבל "עוזר" לאספקת החשמל שלכם.

ועל איזה מתח הוא מיועד לשמור.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לא זה לא קשור פה אתה טועה לדעתי

אני לצערך לומד פיסיקה !!!

מילי זה נכון שזה מספר בחזקת 3- אבל זה לא אומר שאם הקבאל הוא 500 מילי פאראד אז הוא יכיל בתוכו 5 וואט

זה ממש לא נכון

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

samiro, מי טועה ?

אני ? או הבחור המלומד שערך את המבחן ויש לו חלק בייצור\תיכנון הקבלים הראשונים שנוצרו ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ראשית אני חייב לציין שהתגעגעתי אליך שי... היו חסרות לי המריבות כל היום הזה.... ועכשיו להעניניינו.

יופי אתה מדבר כאן על קבל של 15 פאראד . אני רוצה לראות את הרכב שיש לו קבל כזה בארצנו הקטנטונת.

נו באמת שי תביא משהו מציאותי.

הטעינה של 15 פאראד היא הרבה יותר גדולה כמו כן גם הפריקה שלו הרבה יותר איטית. וזה פרט מאוד חשוב.

בלי שום קשר. כמה אמפר היתה המערכת כולה כוללת ?

כמו כן חכם מאוד להביא ציטוט מאייל הרי שהוא בעצמו רשם שיש עזרה במתן ייצוב המתח של המערכת!

וזה מה שטענתי. איפה הסתירה כאן ?

אני לא רואה אחת. מה שכן אני רואה זה שאתה אוהב לשלול כל דבר ישר.

אני לא מדבר כאן על קבלים בעלי יכולת אגירה גבוהה של 2+ פאראד אלא על קבלים יותר נחותים למערכת גם יותר נחותה.

ההבדל הוא במהירות הפריקה של הקבל , כמו כן גם מערכת החשמל הכוללת שממלאת את הקבל כל פעם.

יש יחס בין השניים שהרי אם תשים קבל של 15 פאראד אתה דיי תשחוק את מערכת החשמל (מערכת חשמל רגילה ברכב) . עם זה אני מסכים.

אבל כאשר מדברים על קבלים בעלי יכולת אגירה נמוכה של 1-0.5 פאראד הרי שלא אמורה להיות כלל בעיה של סיכון מערכת החשמל הממוצעת.

וזאת הנק' שלי.

ומה לעשות מוכח בשטח שזה עוזר בייצוב המתח ופתרון הבהוב אורות הוא אחד הדברים שנפתרים תוך כדי הנ"ל.

פרט לכך מה שציטטת בכלל סותר את הטענה שלי ושלך.. שהרי הקבל ע"פ הבחינה הנ"ל לא עוזר בכלל אלא רק גורע ככל שעולים עם גודל הקבל. אז איפה הטענה שלך ? בינתיים נתת סטירה מוחלטת לשלי ולשלך כיביכול.

אבל מישהו כאן דיבר על סדר גודל של כזה קבל ?

אנחנו מדברים על סדר גודל של 15\1 מהנ"ל ואפילו פחות אז להביא מבחן כזה הוא לא בדיוק חוכמה גדולה.

פורסם

גוקר,עם כל הכבוד.

אתה מוכן לחלוק איתי את הידע הרב שלך בפאראד, כשאתה טוען ש15 זה המון בארצנו הקטנטונות ?

מהזה בכלל 1 פאראד ? אתה יודע ?

הציטוט של איל:

לגבי קבלים כבר דובר הרבה. הקבל לא פותר את הבעיה מהשורש, כלומר אם יש לך נפילות מתח בשל צריכת זרם גבוהה של המערכת עדיין הם יהיו אם תשים קבל אבל הוא יכול לעזור קצת בייצוב המתח ובכך לטשטש את נפילות המתח שאפשר לזהות למשל בהבהובי האורות.

או שמדובר פה בליקוי בהבנת הנקרא, או חוסר חיבור למציאות.

איל אמר שחור על גבי לבן, "ובכך לטשטש את נפילות המתח שאפשר לזהות למשל בהבהובי אורות"

אני לא רואה את איל כותב שקבל יפתור את אספקת החשמל של מגבר שצורך אמפרים גבוהים.

ואתה ?

"הקבל לא פותר את הבעיה מהשורה, אם יש לך נפילות מתח, בשל צריכת זרם גבוה, הם ישארו."

צריך להיות ממש שפל, בשביל לטעון שאיל התכוון למשהו אחר..

שוב גוקר, כולנו פה בשביל ללמוד ולהשכיל, העובדה שאני מתקן אותך אומרת שאני מנסה לעזור לך\ ולפותח התרד.

זה לא אומר שאני רוצה להתנצח איתך.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ראשית למה אתה מתייחס לדבר אחד מכלל ההודעה שלי ?

דבר שני אייל רשם כמו שטענתי! בדיוק שיש שיפור ביציבות המתח.. איפה אני טועה ?

לא טענתי ולו פעם אחת על פתירת בעיית החשמל! אמרתי על ייצוב המתח במערכת. לא על כך שהוא בסדר מעכשיו.

זה פשוט רכיב שעוזר לייצב את המתח.

ובכלל הויכוח היה על עניין הסיכון שבחיבור קבל 1 או 0.5 פאראד למערכת החשמל!.

סטינו לגמרי מהעניין בלי סיבה לדעתי שהרי אתה אולי לא הבנת את דבריי.

אני מדבר על העניין שמה בעצם יכול לגרוע קבל 0.5 או 1 פאראד ממערכת החשמל.

נפילות מתח יותר גבוהות ? ואל תביא לי את המבחן הזה בתור הוכחה כי הוא רחוק מזה ובטח עם קבל של 15 פאראד.

פורסם

לפי הידע שלי אז ג'וקר צודק...

הקבל לא פותר את הבעיה של המערכת חשמל מלכחתחילה הבעיה עדיין תהיה אבל הקבל תורם לייצוב המתח במערכת ובזה הוא תורם ועוזר למערכת החשמל ...

כאשר יש נפילות מתח של שניות שהמגבר צורך מתח גבוהה במיוחד אז הקבל מספק לו את זה.. ולכן לא רואים את ההבהובי אורות וכו'....

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

כיף ממש ששי ידידנו המטופש רושם שמישהו רושם שטויות, קורא לו לצאת מהסרט ונותן דוגמה שכלל

לא קשורה...

שי - צא מהסרט שאתה חיי בו - אתה סך הכל ילד קטן וטיפש, עם ראש אבן וגאווה שלא יודעת סוף...

סה"כ הפורום הזה היה מקום מאוד נחמד עד שהחלתת לילמוד מה זה אודיו לרכב לפני מספר לא רב של חודשים, הגעת לפה עם אפס ידע באודיו ואפס ידע בחשמל - דבר שלצערנו לא השתנה... אתה מנסה להפגין ידע ע"י ציטוטים שאתה כלל לא מבין את מהותם, כותב הודעות בקצב מסחרר ולכל הודעה את משיב לגופו של אדם ולא לגופו של עניין...

פורסם

אברי, גם אני היתי חושב שהמקום מופלא, אם היתי חי בסרט שאף אחד לא היה מעיר אותי לצאת ממנו.

אני מבקש ממך לא להגיב לדבריי יותר , משום שצורת הכתיבה שלך בכלל לא מקובלת עלי.

אני לא מוצא לנכון לעזור לאדם שלא עוזר לעצמו, או לסובבים אותו. (גם כן מהנדס)

גוקר, בפעם האחרונה, קבל לא תורם לייצוב המתח,

אם יש לך נפילות מתח, אם ישארו אותם נפילות מתח.

קבל במערכת חשמל לא בריאה - גורע ממנה.

קבל במערכת חשמל בריאה - יכול לעזור למשיכות מתח שמשפיעות על היבהובי האורות.

באס עם כל הכבוד לידע שלך, תערוך קצת חיפוש בפורום, דובר על כך מספיק פעמים בעבר.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

קבל במערכת חשמל בריאה - יכול לעזור למשיכות מתח שמשפיעות על היבהובי האורות.

באס עם כל הכבוד לידע שלך, תערוך קצת חיפוש בפורום, דובר על כך מספיק פעמים בעבר.

אתה אומר לי לעשות חיפוש בפורם כי הידע שלי לא נכון אבל אתה בעצמך טוען חלק ממה שאני טענתי....

מוזר:loco:

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

תקשיב ותקשיב לי טוב - ברגע שתכתוב דברים נכונים - מן הסתם שלא הענה ולא אגיב.

ברגע שתכתוב שטויות - אתה תקבל תגובה נחרצת ובטח שלא רק ממני.

תנסה לספור עם כמה אנשים (שמבינים הרבה יותר ממני ובטח ובטח שיותר ממך) נכנסת לויכוחים מיותרים בזמן האחרון...

זה שאתה לא מסוגל לקבל ביקורת בעיה שלך, אנשים חדשים בפורום, שאין להם ידע נרחב עשויים להיות מוטעים מהשטויות שלרוב אתה רושם.

עוד עניין, אם תנהג בכבוד אלמנטרי ולא תנסה להחפיש את שמי בת'רדים שונים כפי שראיתי שעשית לא מעט, לא תצטרך להתמודד עם תגובה מצידי...

תנהג כאדם בוגר ולא כילד מפונק ויתייחסו אלייך כאל בוגר.

עוד נק' - רחוק היום שאתה תוכל לזלזל בכול אדם, יהיה האדם אשר יהיה, בעל השכלה כלשהי, מינימלית אשר תהיה.

בן אדם שמזלזל בהשכלה ומקדש את הבורות - בור גמור.

P.S - כלל לא זכור לי שפניתי אלייך מתישהו בעזרה...

פורסם

באס כתבת שחור על גבי לבן שהקבל עוזר למערכת החשמל להתגבר על הצריכה של המגבר.

זה לא נכון.

ואף פעם לא אמרתי דבר שכזה.

תערוך חיפוש בנושא, זה כתוב שחור על גבי לבן לכל אורך הפורום.

רק חבל שאנשים מתעלמים ממה שכתוב, ומאמינים במיתוסים של המתקינים המלומדים, והמהנדסים המלומדים אומרים לכם.

גוקר בפעם החמישית, התשובה של איל היתה חד משמעית, אם היא לא מובנת לך, תפנה אליו ישירות.

אם אתה בכל זאת מעוניין שאני אסביר לך קצת בנושא, על ידי מידע שקיבלתי מאחד ממפתחי הקבלים בראשונים.

אין לי שום בעיה להסביר לך באיסיקיו.

אברי, עזוב .. אתה המהנדס פה, אתה צודק, אני טועה.

כשאיל יבוא, הוא יסביר בדיוק למה הוא התכוון, ואז נראה מי מבינינו "מהנדס" יותר טוב.

(כל מה שחסר עכשיו, שמהנדס מלומדך שכמוך, יבוא וגם יטען שהוא שומע הבדלים בין קבלים ...

בטח קבל של 100 פאראד נותן צליל מאוד חם ...)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

עצוב מאוד שעוד לא הבנת שהתייחסתי לדבריו של LoudGuy ולא של אייל...

מחדד את מה שאמרתי - אתה מתייחס לגופו של אדם... לא עניין...

• תוכן חדש...