Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו בדיוק השאלה, אם במקרה של הוספת נוזל קירור על ידי הלקוח, האם האוויר יתנקז כמו שצריך במידה ואין את 2 החורים?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי שלא טרח לקרוא את השרשור הזה ועדיין עסוק בספקולציות ואם ואם ואם ואם: התקנה נכונה של הטרמוסטט בהתאם להוראות היצרן + ניקוז אוויר בהתאם להוראות היצרן יביא לכך שמערכת הקירור תתפקד כמו שצריך. פשוט ככה, בלי חורים, בלי אוויר כלוא ובלי מנוע מתחמם. אין לזה שום קשר לגיל הרכב או הבלאי במערכת, זו פיזיקה, אוויר כלוא עולה למעלה והוא חייב למצוא את החריר להשתחרר דרכו. אין חריר למעלה כי התקינו את הטרמוסטט בזווית לא נכונה? האוויר נשאר כלוא ומתחילות להתפתח קומבינות כמו שהוזכרו בשרשור הנ"ל.

להתחיל לומר ש"במקרה של חוסר קירור המנוע יתחמם" לא קשור לעניין הטרמוסטט, זו תקלה ברכב :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם ניקוז האוויר צריך להיעשות בעזרת מכשיר מיוחד?

והאם אני בתור לקוח יכול להוסיף מים במקרה של נזילה או משהו בלי חשש שהמערכת לא תנקז את האוויר?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
מי שלא טרח לקרוא את השרשור הזה ועדיין עסוק בספקולציות ואם ואם ואם ואם: התקנה נכונה של הטרמוסטט בהתאם להוראות היצרן + ניקוז אוויר בהתאם להוראות היצרן

יביא לכך שמערכת הקירור תתפקד כמו שצריך. פשוט ככה, בלי חורים, בלי אוויר כלוא ובלי מנוע מתחמם.

אין לזה שום קשר לגיל הרכב או הבלאי במערכת, זו פיזיקה, אוויר כלוא עולה למעלה והוא חייב למצוא את החריר להשתחרר דרכו.

אין חריר למעלה כי התקינו את הטרמוסטט בזווית לא נכונה? האוויר נשאר כלוא ומתחילות להתפתח קומבינות כמו שהוזכרו בשרשור הנ"ל.

איתמר, בהנחה שהטרמוסטט המקורי (לא קדוח) הותקן בזוית הנכונה, והאויר חופשי לעלות למעלה,

האם חייבים כעת לנקז אויר עם מכונת הואקום?

הרי מה שתקף למכונאי, תקף גם ללקוח.

להבנתי, יש אפשרויות:

1) שניהם חייבים לנקז אוויר עם מכונת הואקום - משמע, כל דליפה במע' הקירור, תאלץ את הלקוח לגרור את הרכב למוסך.

2) שניהם פטורים משימוש במכונת ואקום - המכונאי ולקוח יכולים למלא נוזל קירור, ולהמתין לנפלאות הפיסיקה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

נניח וביצעת ואקום ללקוח בהתאם להוראות יצרן (ללא קדיחת חורים),

מי יבטיח לך שהמנוע לא יגיע למצב מסוכן בעתיד?

נזילה, או התחממות (שתגרום בתורה לפליטת מים), תביא למחסור בנוזל קירור,

שיגרום להיווצרותן של בועות אויר.

נניח והלקוח שלך הבחין במחסור של נוזל קירור, ומילא את המיכל עצמאית.

כעת מגיעים לשלב המעניין:

האם הבועות אכן יתנקזו? או שמא הטרמוסטט בדרך להיתפס?

לדעתי אתה מכונאי מדהים, שדוגל בהוראות יצרן ונלחם נגד "קומבינה וחפיפניקיות",

אבל קיים סיכוי טוב, שהלקוח ייאלץ לשלם והרבה, רק בגלל העקרונות הנוקשים שלך.

כאשר קיים חוסר בנוזל קירור הבן אדם צריך לטפל בבעיה וגם אם לגרור למוסך אז גוררים כדי למנוע סיכונים מיותרים. זה לא חוכמה להגיד בוא ניקדח חורים כי אם לבן אדם יהיה נזילה אז שימלא וימשיך לנסוע כאילו לא קרה כלום. אנו מדברים על התקנת טרמוסטט במערכת קירור תקינה.

פורסם

באמת מאור - ממך לשמוע, אם צריך אז לגרור למוסך.. נראה שעליתה על עץ גבוה..:wink:

אתה יודע שלא תמיד זה יקרה.

הדיוט כמוני , יהיה חסר, אני אחפש את הבעיה.

לדוגמה - ראיתי נזילה קלה עקב צינור לא סגור טוב.

אני אחזק את הבנד , אמלא קצת נוזל קירור להשלמה - ואאמין שפתרתי את הבעיה.

הבעיה, חיממתי מנוע וביצעתי סירקולציה אבל, לפעמים המאוורר נפתח.

ואתה חושב שיש סירקולציה והכל תקין.

אבל בועת אויר פתאום נכנסת לפינה בזמנה החופשי.

איך אפשר לדעת שיש בפנים מלכודת אויר - לא רשום על המנוע.

אל תמלא נוזל כאשר יש בעיה, השתמש רק במכונת הנשמה.

ה פיתרון מוכיח את עצמו לאורך השנים.

זה פתרון ידוע וטוב בעולם ובישראל.

ראה את פותח הדיון - נסע כך בימים האחרונים .

האם נכנס לדיון ואמר יש לי בעיה..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

2) שניהם פטורים משימוש במכונת ואקום - המכונאי ולקוח יכולים למלא נוזל קירור, ולהמתין לנפלאות הפיסיקה.

לטעמי האפשרות הזו היא הנכונה.

ישנם אלפים (אם לא עשרות אלפי) חובבים בעולם שהתקינו תרמוסטט בסובארו מבלי לקדוח ומבלי להכיר בכלל שקיים מכונת ואקום. אגב ספרות יצרן כלל לא דורשת אותה, אז לא ברור מה נתפסתם עליה.

גם לי יצא, אמנם רק פעם אחת, להתקין תרמוסטט בסובארו. דייקתי בזוית ההתקנה והאויר התנקז ללא בעיה, הפיסיקה אכן עובדת.

מדובר ברכב מאמצע שנות ה90 כך שאי אפשר לטעון שמדובר במערכת ללא בלאי. מאז, שנה שהרכב נוסע ללא בעיות.

יום טוב גם לך

פורסם

איתמר, בהנחה שהטרמוסטט המקורי (לא קדוח) הותקן בזוית הנכונה, והאויר חופשי לעלות למעלה,

האם חייבים כעת לנקז אויר עם מכונת הואקום?

הרי מה שתקף למכונאי, תקף גם ללקוח.

להבנתי, יש אפשרויות:

1) שניהם חייבים לנקז אוויר עם מכונת הואקום - משמע, כל דליפה במע' הקירור, תאלץ את הלקוח לגרור את הרכב למוסך.

אני בכלל לא בטוח שצריך מכונת וואקום, זה לא מופיע או מוזכר בהוראות היצרן שצירף אסף בהודעה #31, זו ספקולצייה שהועלתה כאן במהלך השרשור. אסף, אולי יש לך את פרוצדורת מילוי נוזל הקירור מאותו הקובץ?

קיים מכשיר שמתיישב על פתח המילוי של הרדיאטור ומחזיק מעליו משפך מלא נוזל קירור. מעבר לנוחות שבעניין זה דואג להבטיח שהנקודה הגבוהה ביותר במערכת תהיה עם נוזל קירור (אוויר כלוא שואף להגיע ללמעלה), מייצר לחץ מים מעל פתח הרדיאטור ומהווה מעין "מגדל מים" שדואג להכניס לרדיאטור נוזל קירור במקום כל בועת אוויר שמשתחררת ממנו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המכשיר הזה מיועד לשימוש במכוניות מסויימות, איפה שפתח מיכל העיבוי ממוקם בגובה זהה או נמוך יותר מגובה פתח ניקוז אוויר.

אם זה לא המצב, אז אוויר אמור להתקז גם בלעדיו בנוהל ניקוז רגיל, המכשיר רק "צ'ופר".

פורסם

ניתן להשתמש בו בכל כלי רכב והוא מתאים גם לאלו שפתח המילוי הוא פקק הרדיאטור, יש מתאמים בערכה. נראה לי מאוד נוח ויעיל למטרה הזו.

פורסם (נערך)

איתמר, בבקשה:

COOLANT.jpg

מילוי רגיל לחלוטין.

מה שכן יש לציין, ובגלל זה ביקשתי מחגי בתחילת האשכול שיצלם לי את המשאבה אצלו (אך לא עשה זאת לצערי), זה שיש שתי סוגי משאבות מים, באחת הטרמוסטט ממש בחלקה התחתון כמו בסובארו של זוגתי, אימפרזה דור ראשון:

PUMP1.jpg

וכנראה משאבה כזאת שהטרמוסטט בניצב אליה, באימפרזה דור שני:

PUMP2.jpg

אני הולך לחפש ספר טכני של המנוע הזה כדי לבדוק מה ההוראות לגבי הטרמוסטט.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
ניתן להשתמש בו בכל כלי רכב והוא מתאים גם לאלו שפתח המילוי הוא פקק הרדיאטור, יש מתאמים בערכה. נראה לי מאוד נוח ויעיל למטרה הזו.

נכון. אבל יש מכוניות עם מבנה כמו שתארתי אשר מחייבות שימוש במכשיר כזה על פי הוראות היצרן. יש כזה מכשיר מקורי של פיז'ו שבטח גם עולה הון.

במקומו אפשר להשתמש בבקבוק חתוך עם פתח רחב כמו של נס טי.

במכוניות אחרות זה רק בשביל הנוחות, לא חובה.

פורסם

כולם פה מתעלמים מהעניין שהעליתי קודם - אצלי כשקדחו שני חורים בתרמוסטט של הסטארלט המנוע התקרר כל הזמן בירידות וכמעט ולא התחמם בחורף.

ועשו את זה סתם. בלי מטרה. במקום לבדוק ולאתר את הבעיה האמיתית שגרמה לנזילות מלכתחילה שהייתה רדיאטור סתום.

פורסם
באמת מאור - ממך לשמוע, אם צריך אז לגרור למוסך.. נראה שעליתה על עץ גבוה..:wink:

אתה יודע שלא תמיד זה יקרה.

הדיוט כמוני , יהיה חסר, אני אחפש את הבעיה.

לדוגמה - ראיתי נזילה קלה עקב צינור לא סגור טוב.

אני אחזק את הבנד , אמלא קצת נוזל קירור להשלמה - ואאמין שפתרתי את הבעיה.

הבעיה, חיממתי מנוע וביצעתי סירקולציה אבל, לפעמים המאוורר נפתח.

ואתה חושב שיש סירקולציה והכל תקין.

אבל בועת אויר פתאום נכנסת לפינה בזמנה החופשי.

איך אפשר לדעת שיש בפנים מלכודת אויר - לא רשום על המנוע.

אל תמלא נוזל כאשר יש בעיה, השתמש רק במכונת הנשמה.

ה פיתרון מוכיח את עצמו לאורך השנים.

זה פתרון ידוע וטוב בעולם ובישראל.

ראה את פותח הדיון - נסע כך בימים האחרונים .

האם נכנס לדיון ואמר יש לי בעיה..

אייל.

אני בכוונה מקצין דווקא בשביל אלה שלא מבינים ולא ירוצו להאשים את הטרמוסטט שלא קדחו בו חורים ומערכת הקירור לא מתפקדת כמו שצריך בגלל נזילה שמבחינתם צריך להשלים נוזל קירור ולהמשיך לנסוע כאילו כלום.

פורסם (נערך)
אני בכלל לא בטוח שצריך מכונת וואקום, זה לא מופיע או מוזכר בהוראות היצרן שצירף אסף בהודעה #31, זו ספקולצייה שהועלתה כאן במהלך השרשור. אסף, אולי יש לך את פרוצדורת מילוי נוזל הקירור מאותו הקובץ?

לא ספקולצייה אלא הנחייה של הייצרן לגבי דגמי רכבים מסויימים.

קיים מכשיר שמתיישב על פתח המילוי של הרדיאטור ומחזיק מעליו משפך מלא נוזל קירור. מעבר לנוחות שבעניין זה דואג להבטיח שהנקודה הגבוהה ביותר במערכת תהיה עם נוזל קירור (אוויר כלוא שואף להגיע ללמעלה), מייצר לחץ מים מעל פתח הרדיאטור ומהווה מעין "מגדל מים" שדואג להכניס לרדיאטור נוזל קירור במקום כל בועת אוויר שמשתחררת ממנו.

המכשיר הזה מיועד לשימוש במכוניות מסויימות, איפה שפתח מיכל העיבוי ממוקם בגובה זהה או נמוך יותר מגובה פתח ניקוז אוויר.

אם זה לא המצב, אז אוויר אמור להתקז גם בלעדיו בנוהל ניקוז רגיל, המכשיר רק "צ'ופר".

ראה הודעה מספר 35.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?582901-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA%D7%99-%D7%98%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%98-%D7%95%D7%A2%D7%A9%D7%95-%D7%91%D7%95-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%96%D7%94&p=4900928&viewfull=1#post4900928

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...