Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
כולם פה מתעלמים מהעניין שהעליתי קודם - אצלי כשקדחו שני חורים בתרמוסטט של הסטארלט המנוע התקרר כל הזמן בירידות וכמעט ולא התחמם בחורף.

ועשו את זה סתם. בלי מטרה. במקום לבדוק ולאתר את הבעיה האמיתית שגרמה לנזילות מלכתחילה שהייתה רדיאטור סתום.

זאת בעיה, אבל הדיון מכוון כרגע למנועי סובארו.

ברכב שלך, אני לא מכיר את מבנה המנוע מערכת הקירור והטרמוסטט ומדוע בוצעו עוד חורים.

(זו פעם ראשונה, שאני שומע על כך, והחברים שלי בעלי מוסכים בד"כ מציפים אותי במידע)

אני אנסה לאסוף מידע בשבוע הבא.

רגע, קראתי שוב - האם סידרתם זאת והחזרתם טרמוסטט רגיל.

מאחר והבעיה הייתה ברדיאטור סתום, וכעת חום המנוע תקין.

אולי במקביל לקדיחת החורים, הם גם החליפו לטרמוססט עם פתיחה נמוכה.

ויוניט פתיחת מאוורר יותר נמוכה, ולכן טמפרטורת המנוע הכללית נמוכה.

לדעתי - גש למוסך ובקש שיסדרו את הבעיה.

במנועי סובארו המדוברים, חום המנוע עולה אחרי כ 5 דקות עבודה לאמצע, באזור הנכון.

והחימום בתא הנוסעים עובד טוב ורגיל.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מרק הציטוט שהבאת מתייחס לאיזה מנוע? זה נראה כלקוח מספרות טכנית של סובארו ארה"ב, אני לא בטוח ששווק שם מנוע ה 1.6 של האימפרזה נשוא השרשור.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סידרנו מייד את הבעיה האמיתית, החלפת הרדיאטור (עצמאית), ולאחר מספר חודשים כששמתי לב שחום המנוע לא מתפקד כנדרש רכשתי תרמוסטט חדש ולא מנוקב, יצרנו אטם לבית תרמוסטט, יצרנו גומיית הידוק במקום לפוצץ את בית התרמוסטט בסיליקון והעסק עובד נהדר (כמובן שהקפדנו למקם את הג'יגל פין כנדרש), חום המנוע כמו שעון שוויצרי.

מה שניסיתי להגיד זה שאכן הנטייה לנקב גם כשאין צורך מגיעה לעיתים על חשבון עבודה נכונה ואיתור של הבעיה, וזה לא תקין.

פורסם
מרק הציטוט שהבאת מתייחס לאיזה מנוע? זה נראה כלקוח מספרות טכנית של סובארו ארה"ב, אני לא בטוח ששווק שם מנוע ה 1.6 של האימפרזה נשוא השרשור.

את המסמך קיבלתי במייל מחבר פורום נכבד לכן אינני יודע להגיד לך בוודאות מהי התחולה של המסמך. אני אנסה לבדוק מול זה ששלח לי את המסמך.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

קיים מכשיר שמתיישב על פתח המילוי של הרדיאטור ומחזיק מעליו משפך מלא נוזל קירור. מעבר לנוחות שבעניין זה דואג להבטיח שהנקודה הגבוהה ביותר במערכת תהיה עם נוזל קירור (אוויר כלוא שואף להגיע ללמעלה), מייצר לחץ מים מעל פתח הרדיאטור ומהווה מעין "מגדל מים" שדואג להכניס לרדיאטור נוזל קירור במקום כל בועת אוויר שמשתחררת ממנו.

איתמר, "המכשיר" הזה לא יצליח לסלק את כל בועות האויר שנלכדו,

מכיוון שחלק מהבועות במנוע "נתפסות" ללא יכולת שחרור.

העיקרון מאוד דומה לפעמון צלילה (רטוב) של אמודאים:

The pressure of the water keeps the air trapped inside the bell...

משמע, אתה יכול ליצור עומד מים של מטר וחצי לפחות, וזה לא ישנה דבר.

הבועה שנלכדה עקב מבנה המנוע (או המשאבה/טרמוסטט/מיקום הרכיבים השונים),

נותרת במקומה, ללא יכולת תזוזה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אין שום סיבה שבועות ילכדו במערכת אם מתקינים את הטרמוסטט כמו שצריך. קרא את השרשור בעיון.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איתמר, אני חולק על דעתך.

הודעתך מייחסת את הבועות הלכודות, להתקנה לא נכונה של הטרמוסטט.

לדעתי זו שגיאה, והיא פוגעת בבעלי המקצוע ובמכונאים רבים.

גם אני ועמיתים שלי נתקלנו באופן אישי, במקרים של בועות אויר לכודות במערכת הקירור,

למרות שהטרמוסטט הותקן היטב (תוך הקפדה על הוראות וספרות יצרן).

דבר נוסף,

מבחינתי, הדבר היחידי ששנוי במחלוקת הוא קובץ ה-PDF שעלה בשרשור.

אני אמשיך להסתמך על אנשי המקצוע שהגיבו בשרשור הנוכחי.

לדעתי הם אנשי מקצוע מעולים ובעלי ידע ונסיון נרחבים.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

טוב אז ככה לא ציפיתי לדיון עמוק כל כך וטוב שכך!

הרכב שלי מאז הטיפול במערכת הקירור מגיע לטמפ עבודה

הרבה יותר מהר,שעון החום מתייצב בחצי כמו שצריך

והכי חשוב הוא שבאמת בתור אחד שעובד בתחום הרכב, יצא לי לשאול המון בעלי מקצוע על נושא קדיחת החורים בטרמוסטט והתשובה הייתה שכולם מכירים את הנושא הזה

וכל אחד מהם גם היה קודח בזמנו במנועי סובארו חורים בטרמוסטט.

כרגע מבחן התוצאה שהכל תקין, אין בעיית התחממות ואיבוד מים בכלל,המאוורר עובד בזמן נסעתי נסיעה ארוכה בשישי והכל תקין.

נ.ב אסף איך אפשר לצלם את המשאבה ?

היא לא נמצאת בתוך הטיימינג?

imprza new age

פורסם
טוב אז ככה לא ציפיתי לדיון עמוק כל כך וטוב שכך!

הרכב שלי מאז הטיפול במערכת הקירור מגיע לטמפ עבודה

הרבה יותר מהר,שעון החום מתייצב בחצי כמו שצריך

והכי חשוב הוא שבאמת בתור אחד שעובד בתחום הרכב, יצא לי לשאול המון בעלי מקצוע על נושא קדיחת החורים בטרמוסטט והתשובה הייתה שכולם מכירים את הנושא הזה

וכל אחד מהם גם היה קודח בזמנו במנועי סובארו חורים בטרמוסטט.

כרגע מבחן התוצאה שהכל תקין, אין בעיית התחממות ואיבוד מים בכלל,המאוורר עובד בזמן נסעתי נסיעה ארוכה בשישי והכל תקין.

נ.ב אסף איך אפשר לצלם את המשאבה ?

היא לא נמצאת בתוך הטיימינג?

כל טרמוסטט שתקדח בו 2 חורים בכל רכב ירגיש לך שהכל תקין במידה ומערכת הקירור תקינה לחלוטין.

פורסם

מה אתה מציע מאור להחליף שוב לטרמןסטט ללא חורים?

מה זאת אומרת מערכת קירור תקינה?

אין איבוד מים,מאורר עובד מה עוד?

שאלת השאלות היא האים טרמוסטט שעבר קדיחת חורים

מתפקד רגיל?

נפתח ונסגר בטמפ הקבועה שלו?

imprza new age

פורסם

מאות אלפי מכוניות סובארו נוסעות עם טרמו מחורר ואין עם זה שום בעיה אז תפסיקו כבר לחפור.

זה פתרון שעושים אותו כבר מעל לעשור ואין עם זה שום בעיה. הבעיה היא עם מי שחושב שהוא יותר חכם מבעלי ניסיון שכבר חפרו את העניין הזה לפני שנים רבות. ולא חסר כאן כאלה שעושים רעש עם אפס ניסיון בתחום.

להגיד שיש הוראות יצרן שצריך ללכת בעקבותיהם זאת לא חוכמה. בעל מקצוע אמיתי יודע לתת פתרונות אמיתיים גם בלי לפתוח כל שניה ספר הוראות הפעלה. או ואבוי אם זה יהיה המצב בשטח. מיציתם.

• תוכן חדש...