Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ייתכן ומה שהיה מצ'וקמק אצלי היה הסיליקון שמילאו בבית התרמוסטט במקום לייצר גומייה נורמלית? (בתרמוסטט החליפי הגומיה המצורפת לא אוטמת כראוי והיא זקוקה ל''עזרה'')

המנוע שלך נותר קר באופן קבוע?

לדעתי התרמוסטט החליפי פשוט היה תקוע פתוח (או ששמו כמויות מטורפות של סיליקון שסתמו מעבר מים).

-

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איתמר אתה בן אדם מתנשא בצורה מחרידה שאת הנקודה שלך על ספרים וספרי יצרן חפרת כבר ואמרו לך שאין להם קשר למציאות במקרה הזה . אתה מבזה את עצמך בזמן שאתה מנסה לחפור ולהצדיק את האמירות שלך. לך תקרא ספר ואולי תלמד משהו על החיים האמיתיים.

מי אתה בכלל שתתווכח עם אנשים שסובארו זה החיים שלהם וכל החיים מתעסקים עם מנועי הבוקסר ותגיד שהם טועים? כלום ושום דבר.

הייתי נותן לך את פרס הבחור המתנשא ש"יודע" יותר טוב מכולם לשנת 2015. בושה.

פורסם
אין לי מה להגיב למה שרשמת שם.

ואגב, הצהרת שאתה מחבב ספרות יצרן, אין לך מה לטעון כאן?

ייתכן ואני צריך להרשות לעצמי לצטט את מה שכתבתי שם. אין לך מה להגיב? אולי תרשה לעצמך כמודרטור לעשות קופי פייסט למה שכתבתי? כאן בטוח יש קוראים רבים יותר.

לגביי החיבה שלי לספרות יצרן,(ד''א מפתיע שלא תפסת אותי על כך שהיינס רחוקה מלהיות ספרות יצרן..) בהחלט מדובר בכלי עבודה חשוב. יחד עם זאת היו לא מעט מקומות בהן ספרות יצרן מקורית, הכניסה לי ביס. הנה מספר דוגמאות:

אסטון מרטין DB5 (אותו דבר בדגמי 4, 6 ו-S של שנות השישים והשבעים) ספרות היצרן מבקשת לכוון את המחטים בשלושת הקרבורטורים (SU) לגובה שלל שמינית אינץ' (עם אני זוכר נכון הספרים בבית המלאכה שלי ואני כותב מהבית) אבל עם תכוון כך התערובת עשירה מידי. גם על מנוע אחרי אוברול, אבל כל התסמינים יהיו דווקא של תערובת עניה, והמכונית מזמינה אותך לחצי יום עד יום שלם של הסתובבות במעגלים.

מנוע וי8 שיושב בתוך טרימף סטאג- היצרן מגדיר קידום הצתה בסרק של 8 מעלות. בעולם האמיתי האוטו לא מצליח לטפס במעלה הסלד כשמבקשים להתחיל לנסוע. קידום של 12-14 מעלות בסרק פותר את הבעיה. הכוונה לדגם המוקדם בעל המפלג עם מפסק בודד (נקרא גם פלטינה בשפה מקומית).

מנועי 2 ליטר 6 צילינדרים ב-וי של 65 מעלות (החביבים עליי בעלי מהלך קצרצר של 57 ממ...) של פרארי (נקראים גם מנועי דינו ואינם זהים למנועי הדינו 2.4 ליטר או למנועי הפיאט 132 או האלפא 164 ולא משנה מה יספרו לכם) ספרות היצרן של פיאט (לא הצלחתי לשים יד על ספרות יצרן מקורית של פרארי למנוע זה) מגדירה מרווח שסתומי פליטה של 0.45ממ. מי שיכוון כך יבין מהר מאוד שיש כאן בעיה. הנתון המתאים יותר הוא 0.35ממ ודיברתי עם הרבה מאוד אנשים, עד שנחה דעתי שהמרווח הזה לא יצלה את שסתומי הפליטה המסכנים, ובניתי ארבעה מנועים כאלו לפני 8 שנים שעובדים עד היום, עם מרווחי שסתומי פליטה שאינם עפ הגדרות היצרן.

קצת יותר מודרני - הגדרות של ספקי OE לברגי ראש של מנועי TS של אלפא 156 ו-147 של תחילת שנות האלפיים, השלב השישי של הסגירה (45 מעלות או משהו בסגנון) יגרום לשבירת ראש של חלק גדול מהברגים. אחכ יצאה הוראה להסתפק בחמשת השלבים הראשונים.

דוגמה מצוינת לספרות יצרן שאי אפשר בלעדיה: לנצ'יה דלטא אינטגרלה -

ללא תוכנה וחומרה של היצרן על הלאפטופ בחיים לא הייתי מזהה שהקרטועים שעליהם התלונן הלקוח הן בגלל שלחץ הגדישה עובר 2.4 באר במצב WOT (מצערת פתוחה לרווחה) וללא ספרות יצרן לא הייתי יכול לדעת שזה לחץ גדישה בה המחשב לא מאפשר הפעלה של המזרקים.

כך שיש לכאן ולכאן, אני לא אדם דתי. אם אתה רוצה להיות דתי זו זכותך ואני מוכן אף להלחם למען תמשיך להתקיים זכותך זו.

אני מבקש ממך לבחון את הקביעה שלך שאחוז מבעלי המקצוע הישראליים שקוראים הוראות יצרן שואף לאפס. אני חושב שאם אין בידיך נתונים מבוססים, הקביעה שלך לא נכונה, ומעליבה אותי באופן אישי כבעל מקצוע.

גדי.

פורסם

גדי גדי גדי, איזה סלט עשית.

קודם כל אנחנו לא עוסקים באסטון מרטין, טריומף או פרארי. אנחנו עוסקים כאן בקומבינה שעושים מוסכניקים שאין להם הבנה מינימלית בפיזיקה. קדיחת החורים הזו מיותרת אם מתקינים את התרמוסטט בזווית הנכונה ומנקזים אוויר. מה כל כך קשה להבין ועל מה הויכוח כאן בכלל??? ראבאק.

בכל השרשור הזה הגיבו עניינית בסך הכל שלושה בעלי מקצוע ורשמו את דעתם ונסיונם, אז בוא נשים דברים בפרופורציה. יותר חמור מזה הוא ש"חובבן" מכנופיית העבריינים הגדולה והמסוכנת במזרח התיכון דיווח שהוא החליף תרמוסטט בסובארו ללא קדיחת חורים והפלא ופלא - העסק עובד! מה זה אומר? איך הרכבים האלה יצאו מהמפעל ונסעו שנים רבות עם תרמוסטט ללא קדחים נוספים??? למה היצרן לא הוציא חלק משופר עם חורים קדוחים מראש???? אז חלאס, תפסיקו לעשות מעצמכם צחוק. החורים האלה הכרחיים רק כאשר לא מתקינים את התרמוסטט בזווית הנכונה, הם לא עושים שום דבר מעבר לזה. וכן, ברור שהעסק יתפקד "כמו שצריך" לאחר קדיחת החורים ויפתור את בעיית ניקוז האוויר (שכאמור בכלל לא הייתה צריכה להיות קיימת), אבל על הדרך שינה את טמפרטורת העבודה של המנוע, גרם להליך התחממות ארוך יותר שמביא לבלאי מיותר וצריכת דלק גבוהה.

בזאת סיימתי את מה שיש לי לומר בנושא התרמוסטט. מי שלא מסכים איתי שילך ללמוד קצת פיזיקה ולא יקפוץ כמו חמור בראש וינפנף בדגל "ניסיון ניסיון".

ואם כבר פתחנו את ענייני ספרות היצרן אתה מוזמן לחזור למה שרשמתי בהודעה #68. אני מסכים שלא תמיד היצרן צודק ואז באים:

1. TSBים

2. נסיון.

כל הדוגמאות שהבאת הם לרכבים ישנים (כי זה תחום ההתמחות שלך), ועדכוני יצרן היו אז הרבה פחות נגישים. אני לא בטוח שבכ-ל הדוגמאות שציינת ואם הייתה לך גישה לכ-ל פרסומי היצרן לא היית מוצא הוראות והנחיות מתוקנות. יצרני הרכב משקיעים מאמצים רבים כדי לשמור על עדכניות ההוראות הטכניות ושיפור חלקים שמתגלים כבעייתיים. זה לא המקרה בסובארו הנ"ל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר אתה בן אדם מתנשא בצורה מחרידה שאת הנקודה שלך על ספרים וספרי יצרן חפרת כבר ואמרו לך שאין להם קשר למציאות במקרה הזה . אתה מבזה את עצמך בזמן שאתה מנסה לחפור ולהצדיק את האמירות שלך. לך תקרא ספר ואולי תלמד משהו על החיים האמיתיים.

מי אתה בכלל שתתווכח עם אנשים שסובארו זה החיים שלהם וכל החיים מתעסקים עם מנועי הבוקסר ותגיד שהם טועים? כלום ושום דבר.

הייתי נותן לך את פרס הבחור המתנשא ש"יודע" יותר טוב מכולם לשנת 2015. בושה.

מעניין שאתה שולח אותי לקרוא ספר, כי זה בדיוק מה שאני אומר שצריך לעשות.

אני לא מתנשא וחבל שאתה יורד לפסים אישיים למרות שהבהרתי זאת מפורשות בהודעה #84. יש לך בעייה עם הדעה שלי או של מישהו אחר? סבבה, לגטימי, תעשה את זה בצורה מנומקת ואל תרשום דברים כמו מי אני שמעז "להתווכח עם אנשים שסובארו זה כל החיים שלהם". הנה, אני מעז, עומד על דעתי ויודע מה? גם בטוח שהיא נכונה.

קומבינות מתפתחות כאשר לא מנסים להבין או לפתור את הבעייה. אני בטוח שנושא הקדיחה השתרש בענף מפה לאוזן וכדי לגמור את העבודה מהר ובלי בעיות. אני גם מבטיח לך שאם תעשה סקר מוסכים ותשאל אותם לגבי ה jiggle pin רובם המכריע של המוסכניקים לא יבין על מה אתה מדבר, וגם אלה שידעו שקיים פין כזה לא בטוח שיבינו את המשמעות והחשיבות של מיקומו בבית התרמוסטט.

אז בבקשה, לפני שיוצאים בהצהרות מפוצצות נא לבדוק את הדברים לעומק ולהתבטא בכבוד, גם אם אתה משוכנע שההוא מהצד השני של המסך הוא אידיוט גמור.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

קצת יותר מודרני - הגדרות של ספקי OE לברגי ראש של מנועי TS של אלפא 156 ו-147 של תחילת שנות האלפיים, השלב השישי של הסגירה (45 מעלות או משהו בסגנון) יגרום לשבירת ראש של חלק גדול מהברגים. אחכ יצאה הוראה להסתפק בחמשת השלבים הראשונים.

גדי.

לגבי הברגים אני חייב להוסיף.

לא מזמן עשיתי ראש לגולף ואכן היצרן אומר בשלב השלישי.

לחזק ב 90 מעלות. אני הרגשתי שאני מפעיל לחץ מטורף על הבורג והוא הולך להיגזר.

( כמובן שברגים הוחלפו לחדשים והשתמשתי בביט מקורי של פולקסווגן). והסתפקתי ב 45 מעלות

לכל הברגים האוטו עובד מצוין הכל טוב.

לדעתי, ספרות יצרן זה לא תמיד אורים ותומים, ויש להפעיל שיקול דעת.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם
לגבי הברגים אני חייב להוסיף.

לא מזמן עשיתי ראש לגולף ואכן היצרן אומר בשלב השלישי.

לחזק ב 90 מעלות. אני הרגשתי שאני מפעיל לחץ מטורף על הבורג והוא הולך להיגזר.

( כמובן שברגים הוחלפו לחדשים והשתמשתי בביט מקורי של פולקסווגן). והסתפקתי ב 45 מעלות. האוטו עובד מצוין הכל טוב.

לדעתי, ספרות יצרן זה לא תמיד אורים ותומים, ויש להפעיל שיקול דעת.

רק הזמן יגיד אם סגרת כמו שצריך את הראש! בראש מנוע במיוחד פועלים על פי המומנט הדרוש לאותו סוג רכב ולא מחפפים כך שהלוואי ויחזיק לך אך מנסיון של סגירה לא טובה שנעשתה במאזדה לאנטיס (סגירה של מוסך) ביום בהיר אחד פשוט שפריצים של שמן לכל הכיוונים בין הראש לבלוק. עזוב את זה שבהורדה של הראש גיליתי ששכחו להוציא מוביל אחד שבור לחצי בראש עצמו וסגרו עליו אבל מעבר לזה הסגירה לא הייתה טובה!

יש מצב שאתה נותן את הדגם המדוייק שעשית לו ראש מנוע ואת הנתוני סגירה שהיו רשומים לך?

פורסם (נערך)

איתמר, אני מקבל את העובדה שכנראה לא נגיע להסכמה הדדית בנושא החרירים,

וזה בסדר,

אבל יש מספר נושאים שאני לא בטוח עד כמה הם מדוייקים,

ותחילה, המשפט הבא שכתבת:

בכל השרשור הזה הגיבו עניינית בסך הכל שלושה בעלי מקצוע ורשמו את דעתם ונסיונם

אין לי מושג כיצד הגעת למסקנה שהגיבו רק שלושה בעלי מקצוע.

אני קראתי שוב את השרשור הנוכחי,

ולהבנתי השתתפו בו לפחות חמישה "תותחים בתחומם": אורן, בוקי, גדי, איציק ודנידין.

אין לי ספק שהם תרמו מזמנם ומנסיונם הרב, ולדעתי מגיע להם את הכבוד ההערכה הראויים.

מעבר לכך, הודעתך אינה מתייחסת לחברי פורום מוערכים, שאני אישית מחשיב את דעתם,

לדוגמא: teyal, SlowRide וליין מן (אייל).

אני לא הייתי מקל ראש במה שהם כתבו.

שנית, אני שמח שחברי הכנופיה לקחו חלק פעיל בשרשור ואף החליפו טרמוסטט

יותר חמור מזה הוא ש"חובבן" מכנופיית העבריינים הגדולה והמסוכנת במזרח התיכון דיווח שהוא החליף תרמוסטט בסובארו ללא קדיחת חורים והפלא ופלא - העסק עובד!

לדעתי זהו מקרה פרטי שלא מלמד על הכלל.

כמו כן, היום עלה שרשור על החלפת מסנן בהונדה.

הבחור פתח את מכסה המסנן עם מברג ופטיש:

HAMMER.jpg

האם זה מצב בעייתי? או סביר?

בהתחשב בכך שזו צורת הפתיחה, אפשר לנחש שצורת הסגירה תהיה זהה.

נקודה שלישית, היא המשפט הבא:

מי שלא מסכים איתי שילך ללמוד קצת פיזיקה ולא יקפוץ כמו חמור בראש וינפנף בדגל "ניסיון ניסיון".

אני עדיין לא שוכנעתי שאתה צודק.

אני לא רואה את עצמי כחמור שקופץ בראש, ובטח שלא רואה צורך ללמוד שוב פיסיקה.

אני אף מזמין את כולם לעשות ניסוי קצר (פעמון אמודאים רטוב):

למלא דלי במים. לקחת כוס שקופה, להפוך אותה ב-180 מעלות ולטבול אותה במים.,

עד הקרקעית. האויר נלכד בכוס ולא משתחרר.

גם במערכת הקירור של המנוע יש נקודות גבוהות, שלעיתים נלכדות בהן בועות אויר.

לפעימים היצרן מספק ברגי ניקוז כמו בתמונה הבאה:

8090d1361214215-bleed-air-lt1-cooling-system-bleeders.jpg

ולפעמים חייבים לשחרר בנד ולהכניס דורן קהה כדי לשחרר את הבועה.

חיים.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

בוקר טוב לכולם

אני קודם כל רוצה להודות לכולם על ההשתתפות כאן והלמידה הרבה שיצא לי כאן מכמה חברה באמת מקצוענים ברמה.

רק השאלה שלי היא האים לגשת למוסך שוב ולשלם על פירוק והרכבת טרמוסטט חדש הפעם ללא חורים?

imprza new age

פורסם

אהבתי ת,שאלה - השאר עם הטרמוסטט החרירי - מורכב אצלך טרמוסטט טוב ותקין .

בטרמוסטט הזה, החורים הושקעו עם הרבה מחשבה וניסיון חיים, ויש לך אחריות עליו.

ממוסך בעל ניסיון ברכבי סובארו שהתקין אותו.

מה עוד כי אתה רואה, כי מערכת החימום וקירור המנוע עובדות תקין.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

כמו כן, היום עלה שרשור על החלפת מסנן בהונדה.

הבחור פתח את מכסה המסנן עם מברג ופטיש:

[ATTACH=CONFIG]442414[/ATTACH]

האם זה מצב בעייתי? או סביר?

בהתחשב בכך שזו צורת הפתיחה, אפשר לנחש שצורת הסגירה תהיה זהה.

חיים.

ראשית תודה שהשקעת מזמנך בקריאת המדריך.

אני לא מבין לגמרי את הקשר לנושא השירשור אבל אענה לגופה של עקיצה.

ניחשת נכון וגם כתבתי במדריך שהסגירה מבוצעת באותה צורה.

גם לי לא לגמרי נח עם השיטה שבה בחרתי לפעול.

ההחלטה נפלה לאחר שקראתי קרוב ל10 מדריכים של בעלי הונדה מכל העולם וכולם פעלו באותה דרך מבלי לגרום כל נזק למכסה.

אין ספק שניתן למצוא כלי יעודי או לאלתר כלי מתאים יותר.

במקרה הספציפי הזה הפתרון של דורן ופטיש מקובל בעולם והוכיח עצמו כאחד שלא גורם כל נזק.

לכן הרגשתי בטוח להשתמש בו.

לראש צוות שלי דגם דומה (4 דלתות במקום 5), אצלו אחרי החלפת אותו פילטר במורשה הונדה, בורג 1 מתוך 4 של המכסה נשאר על המושב האחורי. זה מכסה שאמור לחצוץ בין הקבינה למיכל ולמנוע ריחות לא נעימים בתא הנוסעים.

בהתחשב בפאדיחות בסיסיות שכאלה של בעלי מקצוע מוסמכים במוסך מורשה (סימני קריאה), ניראה לי שעשיתי עבודה לא רעה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הי יגאל,

בשרשור הנוכחי, הייתה גישה מאוד ביקורתית כלפי חוסר בציוד ייעודי,

לדוגמא:

השרשור הזה מוכיח איך התעלמות מהנחיות יצרן, גם לגבי אופן התקנת ה**** וגם תירוצים של חוסר בשימוש בציוד ייעודי גורמים לטיפוחה של קומבינה ארצישראלית מצוייה. ככה עושים, זה הפתרון, אתה אידיוט. ממש ראה וקדש.

אני מקווה שאנחנו מסכימים כי פירוק והרכבה של משאבת דלק עם מברג ופטיש,

לא מופיע באף TSB של היצרן.

העלתי את הצילום רק כדוגמא לחוסר בציוד ייעודי.

לא הייתה לי כל כוונה לעקוץ, אני מאוד מעריך את העזרה של כל חברי ה"כנופיה".

דבר נוסף, לדעתי שילוב של מברג ופטיש קצת פחות מתאים במקרה הזה.

אולי ניתן היה למצוא כלי ייעודי, או לנסות ולאלתר אחד (דומה לתופסן פילטרים, או זרועות מתכת שמרותכות למתאם בוקסה חצי).

חיים.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

מאור30 מנוע דגם BLX אם זכרוני אינו מטעה אותי אז שלב ראשון 40NM.

שלב שני 90 מעלות. שלב שלישי עוד 90 מעלות. האטם הוא מתכתי וכמעט לא נמעך. בשלב השלישי עשיתי 45 מעלות. לדעתי הפרש זניח ולא שווה את הסיכון שייגזר הבורג.

פורסם (נערך)

יגאל, גם אני חשבתי :screwy::lol: על הפיתרון. (תראה איך אתה משפיע עליי)

את תחילת העבודה היותר קשה הייתי מבצע כמוך, ואחרי השחרור הראשוני , מסובב עם כלי.

בהמשך התאמנתי עם מד קליבר גדול, עם השיניים העליונות הישרות (באדום)

ותפסתי את מגרעות המכסה בסדר - שחקתי עם קופסה במטבח, לא פרקתי לשכנים משאבות..

[ATTACH=CONFIG]442425[/ATTACH]

כדי למנוע את התזוזות , ליפפתי איזולירבנד בשכבה עבה, משני הצדדים (מסומן בכחול)

וכך קיבעתי את הצד הנע / המחליק וזה הצליח.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...