Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כחלק מהמשך יישור קו שאני מבצע לרכב שלי

הגעתי למוסך שלי מורשה סובארו לבצע החלפת נוזל קירור ושמן מנוע+פילטר שמן.

בזמן פירוק הרכבת הטרמוסטט המכונאי קדח שני חורים בטרמוסטט,האים זה תקין?

האים הטרמוסטט עובד רגיל?

ולמה עושים את זה בסובארו?

imprza new age

• תגובות 161
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היה על זה שרשור מרתק לא מזמן, כדאי לעשות חיפוש.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ועדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית מבעל מקצוע

הרכב לא מתחמם לא מאבד טיפה של מים יש רדיאטור חדש קניתי את הרכב לפני שבועיים ובהחלפת נוזל קירור התברר שאין טרמוסטט ברכב.

כנראה שהחליפו רדיאטור הוציאו טרמוסטט מוזר מאד!

האים עכשיו שיש טרמוסטט במידה ויש בעיית התחממות אני אמור לראות את זה בשעוו חום?

imprza new age

פורסם

המכונאי בסדר, בטרמוסטט צריך לקדוח חור ואפשר שניים קטנים, זה עוזר למערכת הקרור.

במידה ושעון החום תקין ועובד, השעון יראה את מצב חום המנוע, ואם יש בעיית התחממות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז נניח שאכן יש פאק בתכנון הטרמוסטט וצריך לקדוח בו חורים כדי לנקז אוויר.

האם זה נשמע למישהו הגיוני שיצרן רכב מכובד ומוערך שסמל האמינות שלוב בו כמו ביבי ובטחון לא עלה על התקלה הזו במשך שני עשורים (או יותר, אלוהים יודע כמה זמן המנוע הזה רץ בסובארו) והוציא חלק משופר? WTF?

מעניין אם מישהו יוכל להוציא את ספרות היצרן והפרוצדורה המדוייקת להחלפת טרמוסטט ברכב הנ"ל.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר תשים לב שהמנועים של הb4 עברו שינוי הטרמוסטט שלהם נמצא בחלק העליון ולא בתחתון כמו באימפרזה

לכן כנראה המהנדסים הבינו שיש בעיה בדגמים הללו

imprza new age

פורסם

לא בטוח שזו ה-סיבה. אם דבר פשוט כמו קדיחת שני חורים פותר בעייה כזו קצת מוזר לי שלא עשו את זה במרוצת השנים.

ואגב, אני לא מאמין שקיימת בעייה עם הטרמוסטט המקורי, אחרי הכל הרכב יצא ככה מהמפעל ונסע כך שנים רבות. אני חושב שהאשם הוא בעבודה החובבנית שלא מתיישרת עם הוראות היצרן לגבי ההרכבה או אופן ניקוז האוויר לאחר ההחלפה.

פורסם

לא רק בישראל נתקלו בבעיה הזו - יש שלל מאמרים מכל העולם על-כך ברשת - ופיתרון ע"י החורים.

זו בעיה שאני מכיר מעל ל 10 שנים, ובמבחן התוצאה זה עובד, ללא יצירת בעיות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הייתה לי סוזוקי איגניס, בהחלפת הטרמוסט (שצריך לפרק חצי מנוע להגיע אליו) המכונאי קיצר לי את הקפיץ לטענתו כדי שיפתח בטמפ' נמוכה יותר - נסעתי שבוע לאחר ההחלפה והרכב פשוט לא הגיע לטמפ' עבודה וצריכת הגלק עלתה, לאחר שיצאתי עליו ואיימתי שאפנה לאיגוד המוסכים - רכשתי טרמוסטט מקורי ב160 ש"ח ואילצתי את המוסך לבצע שוב החלפה ללא תשלום, הוא אמר לי שאני עושה טעות ויילך לי ראש מנוע... בפועל נסעתי 3 שנים עד שמכרתי את הרכב. בשורה התחתונה - אם היצרן אמר שצריך להיות טרמוסטט שנפתח בטמפ' מסויימת יש לזה משמעות שלא יעשו לך שום חורים, תשתמש בטרמוסטט מקורי ונוזל קירור מתאים ואיכותי

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם (נערך)

אז אם ככה חגי, לא רואה סיבה לעשות בו חורים.

אני קניתי טרמוסטט מקורי והושבתי אותו כמו שביקשו בספר הטכני, עם ה JIGGLE PIN כלפי הפגוש הקדמי.

zhy2mjgdkewj.jpg

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה האמיתית היא ניקוז האוויר, שגם במידה ובוצע כמו שצריך בעת ההרכבה, לא יתנקז מעצמו ללא חורים במקרה שבעתיד יהיה חוסר מים כתוצאה מנזילה, או ההתחממות שתגרום לפליטת מים.

לאחר שהנג ימלא מים, לא יתנקז האוויר והוא יהיה חייב לגרור את הרכב למוסך.

אורן

• תוכן חדש...