Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית בית

k1235
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם אין לך עבודה קבועה/טובה ויש לך חוש ניהול וידע ב"איך זה צריך להעשות" ובא לך להעביר שנה כ"מפקח" מציע לך להביא רק קבלן שלד ואת כל השאר תקנה בעצמך שזה כלי עבודה ותזמין את כל שאר החומר אל הבית כגון צבע ריצוף וחיפויים ולכל פרט בבניה תביא פועל ביצוע אינסטלטור חשמלאי וכו ותנהל בעצמך.

מה שתחסוך בזה זה יותר ממה שאפשר להרויח בשנת עבודה פלוס מה שתחסוך עם קבלן טוב אך לא זול מידי.

אתה יכול לסיים את הבניה כולל השנת שבתון שלך בחצי מהסכומים שנקבו פה ויהיה לך רמת גימור שכמעט אף קבלן לא ישאיר לך.

שוב, זה תלוי הרבה בך או בסיוע שתקבל ממכרים.

וישאר לך מלאי כלי עבודה לכל החיים :)

הנקודה שלי היא שהמון (קשה לא ליפול על אחד כזה) קבלנים לא יודעים כלום ובטח לא מעניין אותם איך זה יראה בסוף.

יש להם טנדר מלא בכלים ופועלים מזדמנים שגם מצידם שישרף לך הבית.

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי לבאס אתכם, מי שיתחיל לבנות בית היום בארץ, ויתכנן תקציב של 4000-6000 שקל למטר, יתבדה מהר מאוד וימצא את עצמו עם חריגה גדולה מהתקציב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הכל כולל הכל למעט השטח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

• אחראי פורום
פורסם

ממה שאני רואה סביבי וברשת, עלויות חומרי הגלם לא השתנו מהותית מלפני 3 שנים כשאני סיימתי, כולל חבר שסיים ממש עכשיו.אין איך להפוך את זה יותר מדי, או שמדובר על סטנדרט גבוה או בעלי מקצוע יקרים.אני סיימתי ב-5k עגול.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

סמוראי ודיסקו- יש הבדלי מחיר ניכרים בעלויות בין חלקי הארץ השונים. בעיקר בעלויות כוח האדם.

קחו בחשבון שכאשר הבית בפריפרייה, העלויות נמוכות יותר מאשר בנייה במרכז הארץ.

פורסם
צר לי לבאס אתכם, מי שיתחיל לבנות בית היום בארץ, ויתכנן תקציב של 4000-6000 שקל למטר, יתבדה מהר מאוד וימצא את עצמו עם חריגה גדולה מהתקציב.

הכל תלוי בך.

יצא לי לראות בתים ברמת גמר סבירה+ בבקעה, שבנו ב-3,000 ש"ח למ"ר.

יצא לי גם לראות בתים שנבנו ב20,000 ש"ח למ"ר וצפונה.

באופן כללי, בין 5-6K זה הסטנדרט לבית ברמת גימור טובה.

אך שוב, זה תלוי במיקום ובעיקר תלוי באישה.

פורסם
אז עוד שאלה קטנה (וסליחה מפותח השרשור) - האם ניתן לבנות על קרקע כזאת (נניח כרבע דונם) בית של 2/3 קומות, ולחלק אותו ל-2-3 דירות נפרדות (נגיד 2-3 חברים שרוצים לגור ביחד, כל אחד בקומה), כך שמחיר הקרקע למעשה מתחלק בין 2-3 משפחות?

זה לא כזה פשוט.

אתה לא יכול לבנות כמה יחידות שאתה רוצה. יש הגדרה שוועדות התכנון מגדירות.

הן מתחשבות בכל מיני פרמטרים כמו תחבורה, תשתיות ועוד.

גם בבניינים רבי קומות, יש הגדרה מאוד ספציפית לכמות השטח שיכול להיות לבניין, כולל שטח ציבורי/שטחים טכניים ועוד.

פורסם

השנקל שלי (אחרי איזה 15 שנה במקצוע) הוא שהאמת נמצאת איפשהוא בין דיסקו לשאר החברים.

מי שיכין 4K/מ"ר ישאר עם בור גדול.

מי שיכין 6 ויבנה בסטנדרט בסיסי ובלי השתוללויות וחריגות מהמפרט תו"כ ביצוע, כנראה יסיים בהצלחה.

ב-8 אפשר כבר לבנות בסטנדרט מקובל, שדיסקו מכיר מאיזור מגוריו היוקרתי. (:oops:רק אל תכעס עלי בעקבות הסיפא לעיל. אנחנו הרי ילידי אותה שכונה).

מי שחולם על חיפויי חוץ יוקרתיים, אלומיניום "הרם-הזז",וחשמל חכם, שיכפיל את התקציב של דיסקו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
השנקל שלי (אחרי איזה 15 שנה במקצוע) הוא שהאמת נמצאת איפשהוא בין דיסקו לשאר החברים.

מי שיכין 4K/מ"ר ישאר עם בור גדול.

מי שיכין 6 ויבנה בסטנדרט בסיסי ובלי השתוללויות וחריגות מהמפרט תו"כ ביצוע, כנראה יסיים בהצלחה.

ב-8 אפשר כבר לבנות בסטנדרט מקובל, שדיסקו מכיר מאיזור מגוריו היוקרתי. (:oops:רק אל תכעס עלי בעקבות הסיפא לעיל. אנחנו הרי ילידי אותה שכונה).

מי שחולם על חיפויי חוץ יוקרתיים, אלומיניום "הרם-הזז",וחשמל חכם, שיכפיל את התקציב של דיסקו.

אני סיימתי לבנות החודש בגולן. במחיר של 6,250 שקל למר לא כולל הקרקע. סטנדרט סביר + (תריסים חשמליים בכל הבית, הרבה חלונות).

מי שמתכנן על פחות מ 5,500 שקל למר ימצא את עצמו בבעיה

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אז אדוני מודה שחרג קצת באלומיניום? :lol:

תריסים חשמליים בכל הבית, הרבה חלונות

מותר להניח שגם גובה הפתחים הוא מעל 220 ס"מ?

פה "קבורים" רובם של ה-250 העודפים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
, שדיסקו מכיר מאיזור מגוריו היוקרתי. (:oops:רק אל תכעס עלי בעקבות הסיפא לעיל. אנחנו הרי ילידי אותה שכונה).

יוקרתי גיסנו? מי שקורא אותך כבר חושב שגם מעל הבית שלי סוגרים את המרחב האווירי.

אחיך גר בבית שנבנה בשנת 65', בסטנדרט הכי בסיסי, ועבר רק שיפוצון , אפילו בלי תוספת של מ"ר בודד, בשביל להתאים אותו לחיים המודרניים.

לשעבר:

פורסם
אם אין לך עבודה קבועה/טובה ויש לך חוש ניהול וידע ב"איך זה צריך להעשות" ובא לך להעביר שנה כ"מפקח" מציע לך להביא רק קבלן שלד ואת כל השאר תקנה בעצמך שזה כלי עבודה ותזמין את כל שאר החומר אל הבית כגון צבע ריצוף וחיפויים ולכל פרט בבניה תביא פועל ביצוע אינסטלטור חשמלאי וכו ותנהל בעצמך.

מה שתחסוך בזה זה יותר ממה שאפשר להרויח בשנת עבודה פלוס מה שתחסוך עם קבלן טוב אך לא זול מידי.

אתה יכול לסיים את הבניה כולל השנת שבתון שלך בחצי מהסכומים שנקבו פה ויהיה לך רמת גימור שכמעט אף קבלן לא ישאיר לך.

שוב, זה תלוי הרבה בך או בסיוע שתקבל ממכרים.

וישאר לך מלאי כלי עבודה לכל החיים :)

הנקודה שלי היא שהמון (קשה לא ליפול על אחד כזה) קבלנים לא יודעים כלום ובטח לא מעניין אותם איך זה יראה בסוף.

יש להם טנדר מלא בכלים ופועלים מזדמנים שגם מצידם שישרף לך הבית.

מעניין !

אולי צריך קצת יותר מ"חוש ניהול" אבל זו דעה מאוד מעניינת.

The first one to get angry loses

פורסם
אז אדוני מודה שחרג קצת באלומיניום? [emoji38]

מותר להניח שגם גובה הפתחים הוא מעל 220 ס"מ?

פה "קבורים" רובם של ה-250 העודפים.

כל האלומיניום אצלנו עלה 95,000 שקל כולל מעמ. על בית של 200 מ''ר לא יודע אם זה ''חרג".

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...