Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית בית

k1235
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין בלרכוש קרקע חצי דונם ולבנו 2 בתים צמודים של בית על רבע דונם

עלות הקרקע: 1M ש"ח

כמה בערך תעלה בניה של הבתים על הקרקע? (בניה ממוצעת, 180-200 מ"ר)

אשמח לחו"ד המושכלת

תודה רבה

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על קצה המזלג (בקושי).

ככלל אצבע עלות בניה מתומחרת ב-5000-6000 ש"ח למ"ר בנוי "קומפלט".

עלות שלד בלבד עולה בסביבות 1500 ש"ח למ"ר בנוי.

ככל שהבעלים מעורב יותר בבניה עצמה ומפרק אותה לגורמים כך (שוב ככלל אצבע)

הוא מוזיל עלויות ושולט יותר בהוצאות. יש כל מיני דרכים לעשות זאת.

יש לי לקוחות (אני אדריכל) שבנו עם קבלן מפתח, אחרים פרקו לגורמים וכו'.

אני לא בטוח שהחסכון הוא עד כדי כך גדול אבל בניית בית זה עניין מאד אישי לטוב ולרע.

תוסיף אגרות בניה והשבחה אם יש - כנראה ~100-50K. תוסיף יועצים מתכנננים 70K~.

עכשיו תעשה חשבון להערכה. תבדוק האם ה-1M כולל גם את התשתית ופיתוח.

לפרטים נוספים את מוזמן ליצור קשר בפרטי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

5000-6000 למ"ר זו הערכת חסר.

קח בחשבון מינימים של 8000 שקל למטר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ככל שהבעלים מעורב יותר בבניה עצמה ומפרק אותה לגורמים כך (שוב ככלל אצבע)

הוא מוזיל עלויות ושולט יותר בהוצאות..

כן, בהחלט, אבל זו פריבילגיה של מובטלים או אני לא יודע מי, כי מדובר במשרה מלאה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני רק שאלה - נניח והמחיר הוא כ-8000 ש"ח למטר, הקרקע עוד כמיליון ש"ח, ועם עוד כל מיני תוספות (יועצים, השבחה וכדומה) מגיעים למעשה ל-2 מיליון ש"ח לבית קרקע של 100 מטר (4 חדרי שינה+-)?!

פורסם
כן, בהחלט, אבל זו פריבילגיה של מובטלים או אני לא יודע מי, כי מדובר במשרה מלאה.

השאלה אם כמה הוא מוזיל ...

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
אני רק שאלה - נניח והמחיר הוא כ-8000 ש"ח למטר, הקרקע עוד כמיליון ש"ח, ועם עוד כל מיני תוספות (יועצים, השבחה וכדומה) מגיעים למעשה ל-2 מיליון ש"ח לבית קרקע של 100 מטר (4 חדרי שינה+-)?!

חיובי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
5000-6000 למ"ר זו הערכת חסר.

קח בחשבון מינימים של 8000 שקל למטר.

תלוי בסטנדרט הבנייה והיכן בונים.

כלל האצבע של 5-6K למ"ר נשמע סביר יותר.

פורסם

ניהול פרויקט בניה הוא מקצוע, ומי שלא מקצועי שוגה מדי פעם, כך שבסוף יתכן שהבניה תעלה יותר, כאב הראש יהיה גדול יותר ויהיה צורך להתפשר ובהמשך לחיות בבית שיש בו שגיאות תכנון או ביצוע. כדאי מאוד למצוא מנהל בניה מקצועי, שמנהל במקביל בניה של כמה בתים. הוא אמנם יעלה לך, אבל בחשבון הסופי יתכן שהפרויקט ייעלה פחות בגלל היעדר שגיאות, יושלם מהר יותר ויחסוך הרבה מאוד כאב ראש.

בהצלחה

יהודה

פורסם

אז עוד שאלה קטנה (וסליחה מפותח השרשור) - האם ניתן לבנות על קרקע כזאת (נניח כרבע דונם) בית של 2/3 קומות, ולחלק אותו ל-2-3 דירות נפרדות (נגיד 2-3 חברים שרוצים לגור ביחד, כל אחד בקומה), כך שמחיר הקרקע למעשה מתחלק בין 2-3 משפחות?

• אחראי פורום
פורסם

בהחלט 4-6 אלף ₪ למ״ר זו עלות הגיונית, כתלות ברמת הפיתוח (מתווה השטח) ורמת הגמר והאביזרים.יש לך ריצוף ב-90₪ למ״ר ויש לך ריצוף ב-250. יש לך שטח הררי ולכן חומות והמון חפירות בצד היקר ויש לך שטח בגובה הכביש בצד הזול.אני בניתי איפשהו בממוצע הסכומים למעלה בית עם שתי קומות ועוד קומת מרתף בתוואי שטח הררי ובעייתי, בלי להתקמצן המון על פינישים.בניתי עם מפקח שמביא לך קבלנים לכל משימה, במצב כזה יש יותר פתח למשחק ולמיקוח ואף אחד לא מתיישב לך בבית ומחזיק אותך מהביצים.זה גם קרה בתקופת ההתחלה שלי כעצמאי, מה שאיפשר לי להגיע פעם פעמיים ביום לשטח. זה לא פשוט אבל מחזיר את עצמו.לשכירים או מי שעובד רחוק זו בהחלט פריווילגיה חשובה שנמנעת מהם, שוב חוזר לחשיבות מפקח טוב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אז עוד שאלה קטנה (וסליחה מפותח השרשור) - האם ניתן לבנות על קרקע כזאת (נניח כרבע דונם) בית של 2/3 קומות, ולחלק אותו ל-2-3 דירות נפרדות (נגיד 2-3 חברים שרוצים לגור ביחד, כל אחד בקומה), כך שמחיר הקרקע למעשה מתחלק בין 2-3 משפחות?

מה כתוב בתב"ע?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...