Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לקארטינג!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו רבים אחרים, הייתי בקארטינג באנגליה לפני כמה חודשים והתאהבתי.

שאלתי היא האם יש מסלול רציני פחות או יותר (עדיף יותר) באיזור ירושלים של קארטינג ואם יש קצת פרטים עליו אז כמובן שעוד יותר טוב..

תודה מראש:smile:

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

הרמה בארץ לא מתקרבת לזו בחו"ל..

הייתי בספרד לפני 3 שנים בערך.. נהגתי בקרטיג, כאשר שם הם עוברים את ה50-60 קמ"ש..

בארץ רוב המקומות מגבילים לבערך 20-30 קמ"ש, וגם המסלולים פיציים ואין מקום לפתח מהירות :(

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הרמה בארץ לא מתקרבת לזו בחו"ל..

הייתי בספרד לפני 3 שנים בערך.. נהגתי בקרטיג, כאשר שם הם עוברים את ה50-60 קמ"ש..

בארץ רוב המקומות מגבילים לבערך 20-30 קמ"ש, וגם המסלולים פיציים ואין מקום לפתח מהירות :(

ואתה אומר שככה זה בכל המקומות בארץ? זה לא נראה לי ממש הגיוני 20 קמ"ש... כל בנאדם בן למעלה מ-10 לא יהנה מ 20 קמ"ש... בזה שהייתי בו באנגליה עשיתי 42 מייל לשעה והוא לא היה מהרציניים...

פורסם

תראה, הקרטינגים בארץ - כשהם פתוחים מגיעים לבערך 50 קמ"ש.

הבעיה היא, שבמרבית המקומות מגבילים אותם לפחות.. משהו כמו 30 קמ"ש - מקסימום.

בעיקר בגלל מתלהבים למיניהם שמתרסקים עם הקארט ושוברים את הרגל, או ילדים..

וגם אם זה לא היה מוגבל, והיה פתוח לכל ה50 קמ"ש שהקארט מגיע - עדיין, המסלולים בארץ קטנים, ואין לך את האפשרות להגיע למהירות הזאת..

אני זוכר שבמסלול בספרד הייתה ישורת עצומה שעברתי בה את ה60 קמ"ש כמו כלום..

בארץ כל המסלול הוא בקושי האורך של היישורת ההיא.. :(

פורסם

להזכירכם, המטרה בקארטינג היא לא המהירות המירבית אלא מהירות ההקפה.

אני יכול לומר בודאות שברוב המסלולים בארץ, כאשר הקארט בשיא המהירות, המהירות הממוצעת הינה 40+ כלומר מהירות מירבית של 50 קמ"ש לערך.

אין מה לעשות בעניין ההגבלה כיוון שקארט בשיא מהירותו בעייתי ולא בטיחותי כאשר נמצא תחת ידיו של נהג לא מיומן ולא משנה גילו.

גם במסלולים הפיציים אפשר להינות מעל ומעבר וזאת עד לפתיחתו של מסלול מרוצים אאוטדור שיהיה התקן FIA-CIK.

ירון אדרי

"אלפא קארטינג"

חיפה

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

לא יודע לגבי מסלולים אחרים, אבל בקארטינג ברחובות ראיתי במו עיני מדידה של 72 קמ"ש כשאחד משיאני המסלול נהג...

כשאני נוהג שם אני מגיע קרוב לשבעים.

בכל מסלול בארץ אני בטוח שעוברים את ה-20-30, אלו מהירויות אפסיות עם כל הכבוד.

בירושלים אין מסלול, גם לא בסביבתה הקרובה ככל שידוע לי. היה יזם אחד שתיכנן לבנות שם מסלול אבל זה לא יצא לפועל בסופו של דבר.

אבל אחרי הכל אתם כנראה שכחתם את הדבר הכי חשוב בקארטינג, מה שקובע זמני הקפה הם לא מהירויות מירביות גבוהות, אלא שמירה על מהירות גבוהה יחסית לאורך כל המסלול, כולל בפניות האיטיות ביותר.

גם אם מגיעים למהירות גבוהה בישורת, צריך לדעת אח"כ להאט ולשלוט על הקארטינג בצורה נכונה, לא בכל מסלול בארץ זה אפשרי (תנאי אחיזה ורמת המשטח...)

עריכה: ירון הקדמת אותי בדקה. אני מקווה שהרעיון הובן - מהירות מירבית גבוהה זה נחמד, אבל זה לא אומר הרבה אם אין מיומנות נהיגה נכונה...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

שטויות במיץ!!!

בקארטינג ברחובות הקארטים ה"מוגבלים" יכולים להגיע למהירות של 60+ בלי בעיה,

וכשהמתחרים הרציניים נכנסים מורידים את ההגבלה והום טסים על מעל 70 קמ"ש...

א. עבדתי שם.

ב. בנוסף אתה מקבל גיליון תוצאות עם הסיבובים שלך ובין היתר מצויינת גם המהירות הממוצעת שלך...

נ.ב.

הייתי גם בקארטים בנתניה, ולמרות המסלול המקרטע והקארטים הקשישים, אני מאמין שעברתי את ה50 קמש בסיבובים טובים...

דברי הבלים אינם מזיקים כאשר אין אוזניים לשמעם...

הדבר הכי מעצבן בעולם זה שאחותי הקטנה פורסת את הלחם עקום! צריך ללמד את זה בביה"ס!!

פורסם

לפי מה שאני יודע, החוק בארץ מגביל את מהירות הקארטים ל55 קמ"ש.

ואני יודע שברוב הקרטינגים בארץ, מוסיפים על ההגבלה הזו, עוד הגבלה שמורידה את המהירות המקסימליות בכ-15-20 קמ"ש.

פורסם
לפי מה שאני יודע, החוק בארץ מגביל את מהירות הקארטים ל55 קמ"ש.

ואני יודע שברוב הקרטינגים בארץ, מוסיפים על ההגבלה הזו, עוד הגבלה שמורידה את המהירות המקסימליות בכ-15-20 קמ"ש.

אשמח לראות את החוק הזה כתוב איפושהו. למיטב ידיעתי הוא לא קיים.

זה יהיה מעניין, לראות שוטר עומד עם מד לייזר ונותן דוחות לאנשים על קארטינג...

אולי יכריחו את בעלי המסלולים להציב שוטרים מקרטון בצידי המסלול ?

:hihi:

פורסם

תודה לכולכם על העזרה ועכשיו כשאני חושב על זה המהירות המירבית באמת לא כל כך חשובה (בעיקר אם היא מעל 55 כמו שנאמר כאן

:wink:)

עכשיו תראו משהו מעניין..

הנה תיאור של הקארטים במסלול בנחשונים לפי האתר הרשמי שלהם:

קארטים של BIZ

נפח מנוע 200 סמ"ק

6.5 כוחות סוס

משקל יבש 70 ק"ג

מהירות מירבית 90 קמ"ש

המממממממממ........

פורסם
אשמח לראות את החוק הזה כתוב איפושהו. למיטב ידיעתי הוא לא קיים.

זה יהיה מעניין, לראות שוטר עומד עם מד לייזר ונותן דוחות לאנשים על קארטינג...

אולי יכריחו את בעלי המסלולים להציב שוטרים מקרטון בצידי המסלול ?

:hihi:

זה אמנם משעשע אבל אתה טועה... למשטרה פשוט לא אכפת אם יש חוק או אין חוק... דוגמא טובה מאוד לזה באה מגרמניה בנורנרינק או איך שלא אומרים את זה (המסלול פורמולה 1 שכל אחד עם מכונית פרטית יכול לעלות עליו תמורת 14 יורו והוא נחשב למסלול בכי טוב בעולם)

שם כל חוקי התנועה של המדינה חלים... אסור לעקוף מימין יש הגבלת מהירות וכו'...

אני די בספק אם מידי פעם ניידת עושה שם פטרול ומחלקת דוחות למי שלא נתן זכות קדימה לבאים מימין

פורסם

קארטים של BIZ

נפח מנוע 200 סמ"ק

6.5 כוחות סוס

משקל יבש 70 ק"ג

מהירות מירבית 90 קמ"ש

בירידה ועם רוח גבית. :)

משכנתא זה קל

פורסם

ולאחר שסיימנו עם קשקושי המהירות שלא מובילים לשום מקום.

עם כל הכבוד למסלולי הקארטינג בארץ, הם לא מתקרבים ברמתם לאלו שבחו"ל. גם אני הייתי במסלול בספרד (אפילו שניים) - הקארטים חזקים הרבה יותר, המסלול איכותי יותר, הכל גדול ומשוכלל יותר.

עם זאת, אפשר בהחלט גם להנות בארץ. המקומות שהייתי בהם (נתניה, הרצליה מציעים חוויה מהנה ביותר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי, אז קודם כל מה שרשום באתר של נחשונים הוא לא טעות. קארטינג כמו שמוכר לך, משמע 200 סמ"ק 4 פעימות 6.5 כ"ס, מסוגל ל"סגירה" של 90-100 קמ"ש.

למה זה לא נשמע לך הגיוני ? כי:

א. על מסלול אתה לא מגיע ל"סגירה".

ב. יחסי העברה שמאפשים מהירות מקסימלית של 90-100, הם לא אותם יחסי העברה איתם אתה נוסע על המסלולים.

אני מקווה שהובן.

לגבי הנורבורינג (אני מקווה שכתבתי נכון), מהי המהירות המקסימלית המותרת שם ? נשמע תמוהה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...