Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500 ב70 אלף ש"ח - עסקה משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב חברים.

זה זמן מה אני מחפש מחליפה לקליאו,

וראיתי שיש לפיאט את המבצע על ה500.

ממה שקראתי ברשת הבנתי שיש לה התנהגות לא רעה בכלל וגם הביצועים מפתיעים למרות הנתונים היבשים הפושרים.

בנוסף האבזור הבטיחותי מצוין (7 כריות אוויר וכל מערכות הבטיחות המקובלות), ובנוסף רכב חסכוני, רכב שקל למצוא איתו מאוד חניה (שלאט לאט נהיית מצרך נדיר גם בבאר שבע).

שטח המחייה העיקרי של הרכב הוא העיר, כאשר פעם בשבועיים עד חודש אני יוצא לנסיעה בינעירונית, לרוב למרכז. האוטו עושה מרחקים גדולים יותר לפעמים (אילת, קיסריה, או כמה ימי מילואים בצאלים).

לא מחפש אוטו להתגרזן איתו, כן מחפש אוטו שסוחב כמו שצריך. (לא צריך מטוס, אבל שייסע 110-120 קמ"ש בכביש 6 ויאיץ בצורה נורמלית)

ונוחות סבירה. לא מבקש נוחות של פגו 508 או סיטרואן C5.

ראיתי שהמומנט דומה לזה שיש לי בקליאו, אך הוא מגיע בסל"ד הרבה יותר נמוך, כמה זה ישפיע על הביצועים של הרכב? (10.4 קג"מ בפיאט ב3000 סל"ד לעומת 10.7 קג"מ בקליאו ב4250 סל"ד).

מבחינת זמני תאוצה 0-100 יתרון קל לפיאט.

ברור לי שבמחיר הזה אפשר לקבל רכב סופר מיני כמו 208 או קליאו ידנית עם מנוע כמו שיש לי עכשיו, אך אין לי בעיה עם רכב מיני בגלל שאני נמוך יחסית (1.70 מטר), אין ילדים באופק ואין לי צורך ברכב גדול.

אחד היתרונות שראיתי זה שיש לרכב הזה שוק אפטרמרקט מטורף ואפשר למצוא כל אבזור שרוצים (בקרת שיוט, פנסי ערפל מקוריים, פאנל תיאום למערכת DIN 1 ולדאבל דין ועוד).

מה דעתכם בנושא?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה המחיר לדגם הידני?

בעיקרון אני לא ממש מבין את ההחלפה, מבחינתי מחליפים כשיש הזדמנות של ממש להתקדם אבל פה אתה מקבל רכב קטן יותר, לא יותר חזק, לא מאובזר יותר באופן מהותי ובנוסף כזה שעומד בפני ריענון בדמות מתיחת פנים.

לדעתי במקרה שלך סופר מיני "אמיתית" חדשה תהיה מודרנית יותר מהרכב שלך, תא נוסעים איכותי יותר, מנועים חסכוניים יותר וכמובן שלא תקבל רכב קטן יותר ממה שיש לך עכשיו.

פורסם

מייק - השאלה מה האמינות לטווח הארוך (של 4-5 שנים) של מנוע טורבו? אני לא מעוניין במנועי TSI. מהקליאו של רנו לא התרשמתי יותר מדי ב0.9TCE. הגרסאות הבכירות עם מנועי 1.2 טורבו של פג'ו או רנו יכלו להתאים אילו היו במחיר הגיוני יותר, אבל אני לא רוצה להשקיע 100 אלף ש"ח ברכב וגם לא מעוניין ברכב אוטומטי (או כל וריאציה אחרת שמעבירה הילוכים לבד).

השאלה מה אני 'מרוויח' במתיחת הפנים?

יואב - הספורט בהחלט נחמדה, אבל המחיר שלה מופרז (110 אלף ש"ח). כרגע 1.2 69 כ"ס, אלא אם כן אקבל הצעת מחיר טובה ל1.4/0.9T.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בכמה הם מציעים את הרובוטי? 80?

ממתיחת הפנים תרוויח רכב חדיש יותר עם תא נוסעים קצת יותר איכותי, שיפורים שנעשו לטובת נוחות הנסיעה, בידוד הרעשים והעידון הכללי של הרכב ואני מניח שיהיה גם אבזור שלא מוצע היום בדגמים הבסיסיים.

האמינות של המנועים החדשים תמיד תהיה בגדר נעלם אבל יש גם אופציות כמו ריו או יונדאי i20 עם מנועים אטמוספריים אבל הן קצת חסרות שאר רוח לעומת המתחרות מאירופה.

פורסם

וזאת הבעיה, גם הI20 ערומה מאבזור, והריו יקרה יחסית למתחרות שלה (בסביבות ה82 אלף ש"ח), והן מכוניות משעממות ואפורות למדי.

על הרובוטי לא בדקתי כי אני לא מעוניין בו. (אלא אם כן תהיה פתאום רובוטית 1.4 נניח במחיר של 80 אלף ש"ח ברמת גימור בינונית או גבוהה).

פורסם

יש סיבה הגיונית לרכוש את הרובוטי הזה? זה רובוטי עם קלאץ' אחד, לא כיפי לנהיגה וגם בטח פוגם בביצועי הרכב.

פורסם

בכל מקרה לא מתלהב מרובוטי ובטח שלא מעוניין להוסיף על זה עוד 10 אלף ש"ח, כן צריך כסף כדי לאבזר את הרכב בכמה דברים שאני רוצה. מישהו יודע כמה עולה רמת הגימור הגבוהה יותר מהפופ?

פורסם

לי יש את ה 1.4 הרובוטית ואני לא ממליץ על רובוטי, לאו דווקא מהנוחות של הגיר כי הוא נוח ועובד מצוין, אלא מהתקלות שעלולות להגיע בעתיד ויקרות לא מעט מהידנית, מלבד זאת בעצמי הייתי רוכש שוב אחת כזו, ידנית.

מבחינת המומנט סה"כ תקבל קצת יותר תאוצה בסל"ד נמוך יותר.

מבחינת האם זה עדיף על כל שאר המתחרות זה אינדיבידואלי למה אתה מחפש בתאכלס, אני אוהב מאוד את החיצוניות שלה לדוגמא וזה היה גורם אחד עיקרי שמשך אותי, מצד שני נפלתי על דגם 1.4 אז שמחתי יותר.

מה עם אופל אדם, חשבת?

איך המחירים?

Opel Adam S 2017

פורסם
יש סיבה הגיונית לרכוש את הרובוטי הזה? זה רובוטי עם קלאץ' אחד, לא כיפי לנהיגה וגם בטח פוגם בביצועי הרכב.

יש לי את הרובוטי הזה באפסילון, אני אישית מאוד אוהב לנהוג איתו - 99% מהזמן הוא על ידני, אשתי נוהגת על האוטומט. לימדתי אותה להוריד הילוך אם הרובוט העלה לפני הזמן, היא מסתדרת עם זה יופי.

לגבי תקלות - אפשר לומר את זה על כל רכב עם גיר אוטומטי. אתה קונה בכל מקרה רכב חדש, אז 3 שנים אין לך מה לדאוג ככה או ככה.

בלי קשר, אם אתה מסתדר עם ידני, הייתי מעדיף חד משמעית אבזור יותר טוב וגיר ידני, מאשר דגם ערום ואוטומטי.

פורסם

אני נוהג על ידני מ2012, עשיתי בסביבות 60 אלף ק"מ בשלוש שנים, ככה שאני 'משופשף' בנהיגה על ידני.

אין לי בעיה לנהוג על רובוטי (נהגתי על הקורולה הרובוטית שהייתה להורים שלי כשהוצאתי רישיון), אבל אני לא זוכר את השוק שלה לטובה ואף פעם לא חיבבתי את ההתנהגות של הגיר הרובוטי, למרות שלפי מה שקראתי ושמעתי הגיר הרובוטי של הפיאט עדיף זה שבקורולה.

פורסם

תשמע, זה דיל לא רע.

ברור שסמל"ת עושה כאן מכירת חיסול למלא ה-500 הישן לפני הגעתה של מתיחת הפנים. זה לגיטימי ומקובל, כולם עובדים ככה. נתנו הנחה קטנה, עושים טרייד אין קצת יותר אטרקטיבי, מסע פרסום אינטרנטי ומחסלים את המלאי.

הרכב עצמו לא רע אבל מרגיש מיושן ביחס למתחרות הישירות שלו, כלומר אופל אדם וקיה פיקנטו ספורט. מצד שני, עכשיו עם ההנחה הוא גם זול יותר, אז לך תדע. אל תחפש פה היגיון, כי ברכישה של פיאט 500 אין היגיון. קונים אותה כי היא מגניבה ומיוחדת, לא כי היא הגיונית. הבחירה ההגיונית היא כמו שכבר כתבת מכוניות כמו פיג'ו 208 או רנו קליאו או פורד פיאסטה ואפילו דאצ'יה סנדרו סטפווי.

אם בא לך - תקנה. אל תשאל שאלות, זה רק יסבך אותך. לא תסבול, נהפוך הוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה ברור שהסיבה למבצע הוא הדגם מתוח הפנים שצריך להגיע ארצה בעוד חודשיים בערך.

הטרייד אין במחיר מחירון לפי מה שאמרו, ועל פניו מדובר בעסקה 'משתלמת' ועם "כפל מבצעים" - גם מחיר 'מבצע' וגם טרייד אין במחיר מחירון (מינוס כל מיני שטויות שימצאו בבדיקה).

מהי כוונתך מרגיש מיושן?

אופל אדם גם עולה 20-25 אלף ש"ח יותר מהפיאט, הקיה פיקנטו ספורט היא לא יותר מבדיחה משעשעת, הקשר בין ספורט לבין הרכב הזה הוא מקרי בהחלט.

הקליאו 0.9T לא הלהיבה אותי במיוחד ועולה 15 אלף ש"ח יותר מהפיאט, הפג'ו 1.2 הרגילה לא מעניינת והאוטומטית יקרה מדי, פיאסטה חלשה מדי, מהדאצ'יה לא התרשמתי במיוחד. :roll:

מה זה אם בא לך תקנה? :lol: אני באתי להתייעץ, בכל מקרה מדובר פה על 70 אלף ש"ח ולא על 70₪.

• תוכן חדש...