Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500 ב70 אלף ש"ח - עסקה משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תראה, זה עדיין לא לגמרי ברור לי אם אנחנו מסכימים על הנקודה הזו או לא, אבל מבחינה כלכלית נטו - ההחלטה להחליף רכב שגויה. זה שהערך יורד זה נכון - אבל ב500 הוא גם ירד, ויותר חזק מבחינת אחוזים וסכום אבסולוטי. זה שיש בלת"מים זה גם נכון - אבל הם לא אמורים להיות רבים, ובמקרה השכיח הם לא אמורים להשתוות להפרש בין ירידות הערך המדוברות.

כל זה בלי לדבר על ריביות הלוואות וכו', במידה וצריך לקחת.

אם אנחנו לא מסכימים על הנקודה הזו, אני לא יודע ממש מה לומר - זה אמור להיות ברור מאליו שהחלפת רכב צעיר שבאחזקתך ברכב חדש מאותו סגמנט זה לא צעד נבון מבחינה כלכלית (אחרי שמשקללים הפרש בירידות ערך וכו' וכו'), הסיבה שזה אמור להיות ברור מאליו היא שאם נניח הייתי טועה וההחלטה הכלכלית הנבונה היתה להחליף רכב, זה אומר שהשוק לא היה בשיווי משקל (שהיה צריך לגרום לירידת מחירי המשומשות עד לנקודה בה הגישה שהצגתי כן נהיית נכונה, ומכאן מתפתח דיון שלם ואני לא מתכוון להשחית לך את השרשור).

ברור לי שתצטרך להמתין לסיום התואר, זו בערך הנקודה שלי - דווקא בגלל שאתה נכנס לתקופה הזו, אני חושב שיש פחות מקום להתנהלות כלכלית שגויה (שוב - תחת ההנחה שאנחנו מסכימים שמבחינה כלכלית נטו להחליף רכב כמו שאתה מתכנן זה שגוי).

בכל מקרה, כמובן שבעולם האמיתי לרגש (מוצר חדש, הרגשת בטיחות, מראה שאולי עדיף מבחינתך, התנהגות וכו') יש משקל(!) אני לרגע לא טוען אחרת.

אני רק טוען שבנקודת הזמן הזו, אני חושב שיהיה חכם יותר להתמקד באפיקים אחרים, לחסוף כסף, ולעשות את המעבר בעיתוי שונה שגם ייתן לך את היכולת להשתדרג 'על אמת' (נניח, להביא איזה עקרבון, או הוטהאצ', או רכב גדול יותר אם זה מה שידבר אליך, וכו' וכו' וכו').

אך אם לרגש יש מספיק משקל בעיתוי הנוכחי בשביל להטות את הכף לטובת החלפת הרכב, והרכב חייב להגיע עם ניילונים - אני כן חושב שה500 היא הואפציה הכי נכונה עבורך לפי הפרמטרים שהצגת. רכב חסכוני, קטן, נוח לניוד, מהנה לנהיגה (קארט) ולדעתי עם מראה מאוד שובב וכיפי (ואני מניח שגם לדעתך, שזה מה שחשוב).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין את כל מה שאתה אומר, הקטע של רכישת עקרבון/RS/GTI/שקר ספורטיבי אחר זה כסף (והרבה), זה פי 4 (ואפילו יותר) מהמחיר של הרכב שלי כרגע. זה בטח לא כסף שיהיה לי כשאסיים את התואר, ומי יודע אם בגיל 26-27 בכלל ארצה רכב ספורטיבי. אולי אקבל רכב מהעבודה? אולי אהיה כבר נשוי ורכב ספורטיבי לא יתאים? אולי האישה לא תנהג על גיר ידני? לא בונה על זה יותר מדי. אני לא מדבר על צריכת הדלק הגבוהה, על הביטוח והתחזוקה. זה בטח לא מתאים לסטודנט.

אני מתחיל ללמוד רק באוקטובר 2016 (בתקווה שהציון של הפסיכומטרי יהיה מספיק גבוה), כך שאספיק לחסוך כסף שיאפשר לי לשלם על הרכב בזמן התואר ולהחזיק אותו. בכל מקרה בזמן התואר בחופשות סימסטר אשלים את הכסף בעזרת מילואים/עבודה מזדמנת.

תגדיר מבחינתך התנהגות של קארט?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור מה - אתה מטריל אותי? מה תפסת אותי במילה... סתם נתתי דוגמאות לשדרוג, רשמתי גם דוגמאות אחרות שם.

נניח, להביא איזה עקרבון, או הוטהאצ', או רכב גדול יותר אם זה מה שידבר אליך, וכו' וכו' וכו'

אל תתפס לדוגמאות ספציפיות, אני דיברתי על הרעיון הכללי, גם פירטתי ארוכות ולא רשמתי איזה שניים שלושה בולטים אבסטרקטיים בשביל שדבריי לא יוצאו מהקשרם.

כשאני התחלתי את התואר לא דמיינתי שאני אהיה במצב בו אני נמצא כיום, אני תמיד חשבתי שלקנות בית זה אומר משכנתא עד גיל 50 ורכב ספורט אפשרי רק לילדי עשירים, מנכ"לי חברות או פושעים (לא, בראבו זה לא רכב ספורט, אני מדבר על הרכב הבא שיהיה לי מתי שאחליט שהגיע הזמן), עם הזמן הפרספקטיבה שלי השתנתה והבנתי שכל מיני דברים שנראו לי הגיוניים בגיל 24 בתכלס הושתתו על חצאי מידע וכל מיני BIAS מההיכרות שלי עם העולם דאז.

קיצר אני לא התכוונתי לחפור לך וזה נראה כאילו אני עושה לך הייג'ק לשרשור שזו בטח ובטח לא הכוונה שלי.

לשאלה המקורית שלך: אני סבור שהעסקה נראית טוב, ואני חושב שהיא די תואמת את הפרמטרים שאתה מציג כחשובים עבורך.

האם הייתי מבצע אותה בנעליים שלך? אתה כבר יודע מה אני חושב.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כן.

1.2 ידנית ברמת הגימור הבסיסית כי אין משהו אחר עם גיר ידני.

בגלל עיכוב שנוצר עקב בדיקה שרצו לבצע לי (רצו לברר אפשרות שאבצע בדיקה בבאר שבע ולא אגיע שוב לאשדוד, ולכן התעכבו), נשארו אתמול רק שלושה צבעים - לבן, שחור ואפור לא צפוי. שחור אני לא רוצה ולבן גם לא, לכן לקחתי את האפור הלא צפוי. גימורי הפנים: מושבים שחורים, דיפוני דלתות בצבע אדום, דאשבורד והגה בצבע לבן, משענות ראש בצבע לבן.

יכול להיות שיתפנה רכב בצבע כחול אז אולי אקח אותו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אפור לא צפוי?

wtf does it mean? :o

פורסם

אפור כהה לאללה. :lol:

צבע מספר 735 כאן:

http://www.fiat.co.il/category/500

האוטו מגיע עם טאסות מזעזעות, יוחלף בחודשים הקרובים לג'אנטים.

פורסם

היו צריכים לקרוא לזה אפור לא אפור.

זה שחור(!) לפחות בתמונה...

אני בכל מקרה, אהבתי. מאוד.

אישית - אני ממש לא אוהב אפור, אלא אם זה מט, או אפור עכבר כהה. אפור 'רגיל' (ליסינג) זה הצבע הכי גרוע מבחינתי בקשת הצבעים הנורמליים (אתה יודע, בלי ורוד פוקסיה)

פורסם

בגלל זה הם קראו לזה לא צפוי ;)

זה אמור להיות צבע מטאלי, וזה הצבע הכי נורמלי שיש כרגע במלאי, הייתי מעדיף צבעים אחרים אבל כמו שאמרתי כבר, ביום רביעי לא שריינו לי רכב בגלל עניין עם הבדיקה, למרות שרציתי לתת להם מקדמה על רכב בצבע אחר, אבל לא נורא, אולי בכל זאת יתמזל מזלי.

זה לא אפור ליסינג. זה משהו בסגנון של אפור עכבר כהה.

פורסם

תסתכל באתר ותראה מה הזמנתי, מה זה אפור בטון?

פורסם

להסביר קשה, הוא לא מט אבל הוא כאילו אטום כזה ולא מנצנץ כמו צבע מטאלי.

זה האפור הרגיל:

1.jpg

וזה האפור שאני מתכוון אליו:

500.jpg

פורסם (נערך)

רק עכשיו אני רואה את השרשור, מבין שכבר קנית אבל אני אתן את הנקודת מבט שלי בכל זאת

אז טוב כמובן שאני ממליץ בחום על ה500 בתור בעלים של כזאת, והאוטו הקודם שלי היה פנדה עם המנוע 1.2 הזה והוא גם בסדר אפשר להשתולל איתו יחסית.

רואים שאתה פשוט רוצה 500 ושאוטו קטן זה יתרון בשבילך, אז ב70 אלף לא יהיה לך משהו מתאים יותר, בטח שלא פיקנטו ספורט שהיא אוטו מחורבן, גיר עלוב ועיצוב נוראי. לטעמי.

אופציה אחרת:

לאמא שלי יש איזה שבוע סיטרואן c1 חדשה אדומה ידנית, לפני זה היה לה פיקנטו ידנית, דווקא הוא נראה לי כמו מתחרה בגזרת האוטו מעניין בזול, למה לא מתייחסים אילו פה בפורום וממליצים רק על פיקנטו עגלה עם כסאות שעשויים מקרש חיתוך סלט? העיצוב מאוד מיוחד, גם בפנים גם בחוץ, מגיע מאובזר, אפילו מסך 7 אינץ' מקורי, המנוע והגיר מגיבים ממש טוב יחסית ל69 כ"ס, יש שמה חיים.. גם לעומת ה1.2 של פיאט עד כמה שאני זוכר ובטח שלעומת הפיקנטו שלא זזה. כסאות נוחים (יותר משל ה108, שזה בכלל תופעה מעניינת) והוא גם דיי נוח על הכביש. ההגה רק קצת מנותק שזה מעצבן.. ממש אהבתי את הקלאץ' בc1 הוא נורא קצר וכל יצאה מעצירה מוצלחת ומהירה.

עולה 60 אלף, חוסך לך קניית דאבל דין, אוטו דיי מגניב, יותר מאובזר מ500, קצת פחות יפה אבל לא נורא.

אישית - כנראה בכל זאת הייתי קונה את ה500 אבל מתלבט קשות.

והאפור הזה ממש יפה, רק חבל שלבן בפנים, זה לא פראקטי במיוחד ובפנים שחור פשוט הרבה יותר יפה..

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הסיטרואן חביבה אבל הפיג'ו בגירסת ה-1.2 הידנית עדיפה בתוספת של 7,000 שקלים.

בכל אופן, לדעתי שתיהן לא באמת מתחרות ב-500 כמו שהפיקנטו לא מתחרה בגלל אותו עיצוב ייחודי שמוסיף מאוד לחווית הבעלות על רכב כזה.

פורסם (נערך)

הפזו נחמד שיש לו 1.2 (לא נהגתי בו) אבל יש לו גם כיסא מעפן כמו של פיקנטו וחזית משעממת (כמו...)

הc1 עם העיצוב ההזוי שלו בצבע מתאים כמו אדום זה באמת מפתיע, לכן אני משווה ל500.

אני סתם שיחקתי אותה מתלהב ממנו להורים שלי כדי שלא יקנו i10 אבל אז באמת בדקתי וממש הופתעתי, התמונות באינטרנט לא מעבירות את זה...

פחות יפה מ500 אבל לא בהמון, עם יתרונות אחרים, והכי חשוב לא יונדאי או קיה.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תוכן חדש...