Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500 ב70 אלף ש"ח - עסקה משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי דור,

אני אנסה לא להביע דעה לא אמוציונלית על הרכב הזה (בעיקר בגלל שזה מה שהוא) אלא לדבר מתוך ניסיון.

היו לי כמה דגמים של ה500 ואחת מהן עדיין שורדת חיה ובועטת (שנה שבעית כבר).

כמו שנאמר פה לפני, הרכב כבר לא חדיש (בכל זאת הוצג אי שם ב 82008) והשיווק שלו סובב בעיקר סביב המראה.

יש לו מתחרות אחרות שנותנות פייט טוב.

כמה מילים על הרכב, את ה 1200 לא היה לי (כולם היו 1400 ידני) ואני חייב לומר שמבחינת ניהוג

זה אוטו ממש מגניב.

הוא דיי קשיח וקופצני (שים לב לזה בעיקר אם אתה עובר מהרנו).

מבחינת אמינות ותקלות - הזקנה שבחבורה שעדיין נימצאת אצלי לא סבלה מבעיות מיוחדות מעבר לשגרת טיפולים.

כלומר לא היו תקלות שהייתי צריך להגיע למוסך במיוחד למעט החלפת מיכל מי קירור שהתפוצץ שהייתה בת 6.

מעבר לזאת, במידה ואתה מכוון לפיאט, אני ממליץ בחום על הפנדה החדשה.

נכון, היא לא יפה כמו ה 500 אבל היא מרגישה הרבה יותר אוטו ממנה.

החל מאיכות הפלסטיקה בתוך המכונית ועובר לתוך נוחות הנסיעה היומיומית.

הפנדה הרבה יותר רכה ונעימה ומרגישה הרבה יותר בוגרת במהירויות של למעלה מ 100 קמש.

גם כאן אני מדבר מתוך ניסיון נהיגה של 10 אלפים קילומטרים (רכב של אמא)

מנוע ה 1.2 הוותיק הוא זהה בשני המכוניות והוא עושה עבודה נהדרת.

אם לא לוחצים על הדוושה בהאצות אתה מקבל גם תרוכת דלק מצויינת.

מקווה שעזרתי, ואשמח לענות על כל שאלה נוספת אם יש לך.

ממליץ לך בחום לבדוק את האופציה ולהשאיר בכיס עוד 10 אלפים שקלים.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"אם בא לך תקנה" אומר בדיוק את זה - ה-500 זה לא רכב שקונים עם שכל. זה רכב שקונים כי בא לך. עם שכל קונים בפחות כסף ניסאן מיקרה ידנית שהיא הרבה יותר שימושית והגיונית. אבל מה לעשות שיש לה סקס אפיל של נקניק קבנוס, לעומת ה-500 שמרגישה כמו נתח אנטריקוט?

הפיקנטו ספורט היא ממש לא בדיחה, זאת יופי של מכונית. עזוב את המילה ספורט, תחשוב שקוראים לזה פיקנטו 3 דלתות. זה לא שה-500 ספורטיבית במיוחד, כן?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה500 לא ספורטיבית (טוב, היא כן, אבל לא בגרסת ה1.2, אלא ב0.9 טווין אייר וכמובן בגרסת העקרב הידועה :twisted:).

ניסאן מיקרה יכולתי לקנות לפני 3.5 שנים, לדעתי רכב גרוע. הקלאץ' שם נוראי והרכב משעמם.

אגב, מה עלויות התחזוקה ואיך השירות של היבואן אם חס וחלילה צריך לנצל אחריות מסיבה כלשהי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אפשר לקנות יד 1 ולקבל ב-69 אלף ש"ח דגם רובוטי.

היכן? לא מצאתי בפחות מ-71500 ש"ח...

כפי שהוצע פה פיאט פנדה חדשה היא אופציה נפלאה אך פחות מגניבה מה-500. אני מאד מרוצה מהפנדה שלי (מודל 2014) ואנו אכן רוצים לצרף 500 רובוטית לאשתי שלא נוהגת בידני.

חבל שהמבצע בפיאט רלבנטי רק לידניות.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ספיידרמן, תתקשר, אולי יש גם איזה מבצע על הרובוטית בפיאט. אנסה לקבל מידע מחר אם זה יעזור לך.

ואני ראיתי מבצע על הרובוטית באתר מוטורי (MOTORI) אכן תמורת 69 אלף ש"ח.

למי שהציע פנדה - לא רוצה, אין לה את הייחודיות של ה500, והיא מאיצה יותר לאט בהרבה, וגם בטיחות נחותה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נכון, המחיר אכן ירד מ-71500... מעניין אם אפשר לבחור צבע (בכ"ז מתנה לאשתי...)

הייתי שבוע שעבר בסוכנות פיאט (לפני המבצע) ולמרות יחס אדיב מאד, לא היו מוכנים לתת לי הצעה סבירה על רובוטית פשוטה (POP) וניסו למכור לי רק את הבי קולור ב-85,000 ש"ח. כשביקשתי פופ אמרו לי שאת הדגמים הפשוטים הם מעדיפים למכור לליסינג.

אולי בב"ש הגישה שונה..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הלוואי שהיה סניף בבאר שבע, אני צריך מחר לנסוע לאשדוד בשביל נסיעת מבחן!

פורסם

למי שהציע פנדה - לא רוצה, אין לה את הייחודיות של ה500, והיא מאיצה יותר לאט בהרבה, וגם בטיחות נחותה.

מוזר שאתה מרגיש את זה - זה בדיוק אותו המנוע אבל בדיוק.

פורסם

שמע דור, זה כבר כמה שרשורים שאתה מחפש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לדעתי, הרכב שהכי קרוב למילוי כל הדרישות שלך כבר הוזכר בשרשור הזה, אבל לא בא לך עליו - שזה לגיטימי לגמרי, כן? אבל אם אתה כל כך מתחבט, תעשה נסיעת מבחן, אולי תופתע לטובה. אני מדבר על הפיקנטו ספורט :)

פורסם

מוזר שאתה מרגיש את זה - זה בדיוק אותו המנוע אבל בדיוק.

שניה וחצי ב0-100 זה דבר מורגש.

בכל מקרה חזרתי מנסיעת מבחן, מבחינת סחיבה מרגישה יותר טוב מהקליאו, בעיקר בעיר, נוחות הנסיעה והנהיגה לא כל כך גרועות כמו שציפיתי, די שקטה בשיוט על 100 קמ"ש וגם בנסיעה בעיר.

אני עוד בהתלבטויות, אבל צריך להחליט.

פורסם

מדהים איך שרשור אחרי שרשור, אנשים לא יודעים לצאת מנקודת המבט שלהם ולהתאים אותה לזו של מי שמתייעץ... פיאט פנדה זה אחלה רכב אבל הוא משעמם (חיצונית) יותר מחלף עם הרוח וניכר שזה לא מתאים לפות"ש.

דור - לדעתי לדרישות שלך, ה500 נשמעת כמו התאמה טובה, אולי הכי טובה.

מה שכן - אני עדיין לא מסוגל להבין את ההגיון שבמכירת הקליאו ומעבר לרכב חדש, וחושב שאחזקת הקליאו זה הפתרון השפוי המתבקש. בנעליך הייתי 'מושך' עוד, וממתין עם המעבר לנקודה בה אתה מחליט לקפוץ סגמנט / ייעוד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לקפוץ סגמנט (או אפילו להשאר בסגמנט אבל לעלות בביצועים), יידרוש ממני תוספת של 60-70 אלף ש"ח כרגע, זה סכום כסף שאני לא רוצה להשקיע ברכב כרגע. ומשומש אני מעדיף שלא לרכוש.

למשוך עוד משמע ההחלפה תהיה יותר קשה אפילו לרכב של 70 אלף ש"ח כי ערך הקליאו יירד.

פורסם
מדהים איך שרשור אחרי שרשור, אנשים לא יודעים לצאת מנקודת המבט שלהם ולהתאים אותה לזו של מי שמתייעץ... פיאט פנדה זה אחלה רכב אבל הוא משעמם (חיצונית) יותר מחלף עם הרוח וניכר שזה לא מתאים לפות"ש.

לא יודע מה איתך אבל ההצעה שלי לפנדה הוצעה אחרי שאלות שדור העלה לגבי אלטרנטיבות.

בשום מקום בשרשור לפחות בהתחלה לא צויין שהמראה היחודי של ה 500 הוא פקטור שיגרום לו לרכות את הרכב או לא ואם אני לא טועה גם השיקול הכלכלי הוזכר בצורה ישירה או עקיפה.

מאחר ויש ברשותי את ספציפית את שני המכוניות - אני חושב שיש לי את היכולת לבצע את ההשוואה.

אני עדיין מחזיק בדעה שהפנדה עולה על ה 500 בגרסת 1.2 בכל הפרמטרים ובעיקר בתחושת החומרים והנוחות.

עיצוב חיצוני יהיה ותמיד היה בעיני המתבונן, מה שיפה בעינך יכול להיות סופר מכוער בעיני האחר - וזה לחלוטין בסדר. עיצוב זה עניין אישי.

עכשיו שמודגש שהצורה של ה 500 היא ככל הנראה הפקטור המרכזי בקנייה - אז הפנדה אכן אינה רלוונטית.

פורסם (נערך)
א.לקפוץ סגמנט (או אפילו להשאר בסגמנט אבל לעלות בביצועים), יידרוש ממני תוספת של 60-70 אלף ש"ח כרגע, זה סכום כסף שאני לא רוצה להשקיע ברכב כרגע. ומשומש אני מעדיף שלא לרכוש.

ב. למשוך עוד משמע ההחלפה תהיה יותר קשה אפילו לרכב של 70 אלף ש"ח כי ערך הקליאו יירד.

(הוספת האינדקסים היא שלי)

א. אני יודע, ולכן אמרתי שהייתי ממתין - לא מבצע זאת כעת.

ב. אנחנו לא מכירים אישית אבל כן ראיתי לא מעט תגובות שלך, וברור לי שאתה נבון. לכן אני לא מבין את הסעיף הזה. אתה מדבר על זה כאילו ערך הקליאו יורד והכסף שאתה לא משלם על הרכב פשוט מתנדף ברוח...

ערך הקליאו ירד, אך (כנראה) לא באותו קצב שצבירת ההון שלך תגדל - תחת ההנחה שאתה יודע להתנהל כלכלית בצורה נבונה (מושתת, כאמור, על 'הכרה' וירטואלית איתך).

אם מבחינתך הפרמיה ברגש של רכב חדש (יחד עם תחושת הבטחון של אחריות היצרן וכו') שווה את הכסף שזה עולה לך - אדרבא, תפדאל. פשוט אם אני זוכר נכון אתה בדיוק מתחיל/באמצע לימודים וכו' ולכן אני לא מתחבר ל"אסטרטגיה הכלכלית" הזו.

בסה"כ יש לך רכב נהדר, אתה מכיר אישית את הנהג היחיד שהיה עליו ולכן אמור לדעת שההסתברות לבלת"מים היא נמוכה (יחסית). את המכה הרצינית של ירידת הערך הרכב כבר ספג, ולדעתי יותר הגיוני 'להינות מהפירות' שלך, ולחסוך את הכסף לטובת מעבר אמיתי לסגמנט טוב יותר (מיני חמה, או משפחתית, וכו').

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

א. להמתין זה להמתין הרבה זמן, אולי אחרי שאסיים את התואר אוכל להרשות לעצמי לקנות רכב ברמה כזאת, אבל כרגע אין לי את היכולת הכלכלית. חישוב זריז ואופטימי כנראה יגיד שהקליאו תהיה שווה בעוד 4-5 שנים מעט מאוד כסף, משהו כמו 15-20 אלף ש"ח במקרה הטוב. ה500 תעלה משהו כמו 45-50 אלף ש"ח בהצצה על מחירונים של 3-4 שנים אחרה.

ב. צריך לקחת בחשבון כמה דברים, הקליאו מזדקנת ומעולם לא החלפתי בה מצבר או ברקסים, אלו יכולים להחזיק גם עוד שניים שלושה טיפולים וגם יכולים להיות מוחלפים בתקופה הקרובה מה שיגרור הוצאה של 1000₪ לכל הפחות.

יש טיפול בסיסי שצריך לבצע באוקטובר (500-600₪) ויש טיפול טיימינג שצריך לבצע באפריל 2016, שזה משהו כמו 3000₪. (לפחות).

וכן, כמו שאמרת, גם אחריות היא סוג של שקט נפשי.

אני לא יודע האם ללכת על העסקה הזאת, מצד אחד אני מרוויח דברים - רכב יותר חסכוני, יותר מגניב, יותר ייחודי, סוחב יותר טוב, טיפה בטיחותי יותר אפילו, עם שוק לא רע (יש לאוטו הזה קהל יעד ספציפי אבל משלמים עליו לא רע ממה שראיתי).

מצד שני יש דברים שאני מפסיד באבזור כמו שליטה מההגה, כמו בקרת שיוט. פנסי ערפל אני גם מפסיד אבל ראיתי שניתן להשלים באופן עצמאי בקיטים שמוכרים באיביי תמורת מחירים סבירים מאוד (300-400₪), ואני גם טס לחו"ל כך שאוכל לקחת כזה קיט במזוודה בלי בעיה אם אמצא כזה למכירה.

• תוכן חדש...