Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ברור שהאבקה היא הטונר. בזכות כלי המזיגה בצורת משפך, לא מתלכלכים ולא נושמים אבק טונר. פחות מלכלך מהחלפת גלגל באוטו :roll: מפרקים שלושה ברגים, מורידים מכסה פלסטיק. מתחתיו פותחים פקק גומי. מוזגים פנימה אבקה. מרכיבים חזרה פקק ומכסה, ו...זהו.

את המילוי הזה ללא פתיחת קרטרידג' אפשר לעשות פעם - פעמיים, מקסימום שלוש.

בתוך הקרטרידג' יש מיכל שאוגר עודפי טונר, שמיועד למחזור עבודה אחד + ספייר. אחרי כשני מחזורי עבודה הוא כבר יהיה מלא, הטונר ישפך ממנו החוצה.

כמו כן כל שאר המערכות - תוף, מברשות ניוקי, מטריקס, גליל טעינה-לא מיועדות להחזיק משמעותית יותר מאותן 5000 הדפסות עליהן מצהיר היצרן.

מה שמוכרים לנו כטונר תחליפי זה לדעתי ב 100% מהמקרים גוף (קרטרידג') מקורי: פותיחם אותו, מרוקנים את העודפים, מנקים, מחילפים תוף (אם הוא שחוק) לתוף תחליפי וממלאים אבקת טונר בכמות הנדרשת. אבקת טונר עצמה עולה גרושים.

מחליפים גם את הצ'יפ שיאפס את ההתראה Toner low במדפסת.

הדבר הזה ברוב המקרים עובד טוב אבל כמות התקלות גדולה יותר לעומת המקורי - במקוריים אין כמעט תקלות - ואיכות ההדפסה לעין המקצועית נמוכה יותר בדרך כלל - מבחינת איכות מילוי שחור, העברת גווני אפור, לכלוך רקע וכו'. כלומר יש יחידות שמדפיסות בדיוק כמו המקורי ויש שלא. אם מדפיסים רק טקטס רואים את ההבדל פחות.

פורסם

בוקי - אני מאמין לך (אין לי מושג בפרטים שציינת), אבל בבראדר יחידת התוף נפרדת מיחידת הדיו, ומיועדת להחזיק בערך 10,000-12,000 דפים, כלומר כ-3 מיכלי דיו. במדפסות בסיסיות יחידת התוף עולה בערך כמו מדפסת שלמה, כך שכאשר התוף נשחק מגיע הזמן לרכוש מדפסת חדשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיו זה נוזל, במדפסות הזרקת דיו.

במדפסות לייזר זה טונר - אבקה.

נכון, יש מדפסות עם תוף נפרד ושם חלק מהדברים שרשמתי לא תקפים.

אבל קיימיות גם מדפסות עם יחידת all in one - היחידה כוללת את התוף, הטונר ואת כל מערכת הפיתוח.

ברור שבגלל המחירים הגבוהים מאוד של הטונרים המקוריים רוב המשתמשים עוברים לתחליפי.

אבל כמו המקרה של פילטר שמן או תושבת מנוע תחליפיים - זה לא אותו דבר. כלומר עובד אבל פחות טוב.

פורסם

אני יודע שהטונר הוא אבקה, ומכיר גם את עקרון הפעולה של מדפסת הלייזר, אם כי מעולם לא נזקקתי לפרטים הטכניים.

הניסיון המוגבל שלי עם טונר חליפי היה טוב, אבל עניין הוא שאופי ההדפסה שלי הוא איכות נמוכה, בעקר צרכי הלימודים של הבנים (ואז דרגת טיוטה מספקת לגמרי) או איזה מכתב מקרי לרואה החשבון או חברת ביטוח. גם בעבודה נעשה שימוש בטונרים חלופיים, אבל, שוב, המטרה העקרית היא הדפסת מכתבים שבהם איכות ההדפסה ממש לא משעותית וברור לי שבגלל היקף העבודה בארגון השימוש בטונרים חלופיים חוסך סכומי עתק. ברור לי שמי שמדפיס שרטוטים טכניים נדרש לאיכות יותר גבוהה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בראיה יותר רחבה:

גוף שיש לו נניח 300 מדפסות ועבר לטונר תחליפי - חוסך הרבה כסף על טונרים.

אבל MTBF של המדפסות האלו יקטן, אנשי יחידת המיחשוב ירוצו יותר פעמים להחליף טונרים לפני הזמן בגלל הדפסה בהירה/כהה/מלוכלכת וכו' ויאלצו יותר פעמים להזמין טכנאי לתקלות יותר רציניות שנגרמו בגלל טונר.

כנראה שזה בכל זאת יהיה משתלם יותר משימוש בטונר מקורי.

פורסם

בוקי - לצרכן הפרטי בשימוש ביתי אין ספק שטונר חליפי משתלם יותר.

באשר לחברות וכו׳ - לא יודע, לא בדקתי.

אני, ברוך השם, לא נתקלתי בבעיות עם טיונרים חליפיים. כמעט תמיד רכשתי את הזול שמצאתי בזאפ.

וכמו שנכתב מעליי - שהמדפסת ביקשה בנוסף להחלפת הטיונר גם החלפת תוף (סחבתי תוף עם נורה דולקת למשך חיים של טיונר שלם) - מה שאומר פעם ב3-4 טיונרים - אז רכשתי חדשה.

כולן של ברדר, הדגמים השתנו לפי השנים.

אורך חיים של מדפסת אצלי שהייתי סטודנט היה כשנתיים-שלוש וכלל 3-4 טיונרים ותוף אחד כאמור.

בתקופת אחרות החזיקו יותר.

ההדפסות הן רק לטקסטים - אולי תמונות בשחור לבן בסיכומים.

הדרישות לא גבוהות.

פורסם
בוקי - לצרכן הפרטי בשימוש ביתי אין ספק שטונר חליפי משתלם יותר.

מסכים.

אבל יש כאן את העיניין הפסיכולוגי.

מכיר אנשים שהיה להם רכב של פיז'ו/רנו/פיאט/פולקסווגן/טויוטה שהיה בעייתי והם נשבעו לעולם לא לרכוש מוצרים של אותו יצרן למרות שבגדול הם בסדר?

כך גם אצלי, אחרי שעבדתי בתחום וראיתי כל מיני תופעות שקשורות במתכלים ממוחזרים/תחליפיים (אפילו שזה היה אחד ל... ולא בכולם) קשה לי פסיכולוגית לשים את זה במדפסת הפרטית שלי.

פורסם

נקמיצ'י - במדפסת יש טונר. הטיונר נמצא במקלטי הרדיו והטלויזיה.

בוקי - אני לא מכיר את הסטטיסטיקה של המדפסות בארגון בו אני עובד. אני יודע דבר אחד: במשרדים שבהם אני יושב תדירות החלפת מדפסות נמוכה ביותר, אני חושב שיש מדפסות שאני עובד אתן 10 שנים ויותר. וחלק נכבד מהתקלות שבהן נתקלתי באופן אישי לא קשורות בחומרים המתכלים אלא במנגנונים של לקיחת דפים ודברים דומים.

פורסם

בוקי - אני לא מכיר את הסטטיסטיקה של המדפסות בארגון בו אני עובד. אני יודע דבר אחד: במשרדים שבהם אני יושב תדירות החלפת מדפסות נמוכה ביותר, אני חושב שיש מדפסות שאני עובד אתן 10 שנים ויותר. וחלק נכבד מהתקלות שבהן נתקלתי באופן אישי לא קשורות בחומרים המתכלים אלא במנגנונים של לקיחת דפים ודברים דומים.

במדפסת שמשתמשת בקרטרידג'ים All in one מקוריים בדרך כלל יש 0 תקלות איכות הדפסה ופה ושם תקלות מכאניות בגריפת נייר, תנור וכו'.

במדפסת שמשתמשת בתחליפיים/ממוחזרים (יכול להיות אבל לא בהכרח) יהיו נוסף על כך תקלות של הדפסה בהירה/כהה/עם רקע וגם (יתכן אבל לא בהכרח) יהיו יותר תקלות מכאניות בגלל שאבקת טונר מטיילת בתוך המכשיר, נשפכת לכיוון מערכת גריפה, תנור "אוכל אותה" ומתלכלך מהר יותר בגלל שיש הצפת טונר על הדף וכו'.

כאמור, לא תמיד אבל נתקלתי בכל התופעות האלו.

הכי גרוע זה במכונות דו מרכיביות - מדפסות תעשייתיות יותר גדולות כשמתילים לשפץ ולמחזר מערכות פיתוח שאמורות להיות חד פעמיות.

פורסם

לי יש שני מכשירי לייזר AIO בעסק.

אחד מהם של סמסונג עם טונר חילופי ואחד מהם של ברדר עם טונרים מקוריים.

ההבדל הוא שמיים וארץ מבחינת איכות.

הזמנתי טכנאי של סמסונג והראתי לו אותו דף שמודפס בשתי המדפסות. לטענתו הבדל באיכות הוא אך ורק בגלל שהטונר של סמסונג חילופי.

את ההדפסות היום-יומיות אני שולח לסמסונג. את ההדפסות החשובות - לברדר

פורסם
מסכים ומקבל.

הסתכלתי במחסני דיו על הטונר שאני מחפש ושמתי לב שיש הבדל במחיר אם אני מגיע לחנות ומשלם, או אם אני משלם באתר ואז מגיע לחנות לאסוף, הבדל של 20% בערך.

מה הקטע ? למה חשוב להם שאני אשלם דרך האתר אם ממילא אני מגיע לחנות לאסוף ויכול לשלם שם ?

פורסם

לא יודע לענות לך, יכול להיות שהם פשוט מעדיפים שלא ייפלו עליהם סתם. או שזה מקצר להם זמן דלפק.

פעם שהייתי צריך דחוף המזנתי ןנסעתי באותו יום לקחת. הכל עבר חלק

• תוכן חדש...