Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

hwgeek, לשמור חגים כמסורת זה אני עושה. בפסח לא יהיה בליל הסדר חמץ ונקרא את ההגדה אבל גם נעביר ביקורת על התנהגויות לא ראויות שהיו שם. בשאר חול המועד לא שומר ואוכל גם חמץ.

בסוכות אני בונה סוכה לכל ילדי הבניין בחצר, לא מוותר על מאכלי החלב בשבועות אבל לא מתקרב לבית כנסת והבנות שלי מכירות את התורה והדת לא פחות טוב ממני (וכאתאיסט אני מכיר את התנ"ך די טוב). אני פשוט מפריד את המסורת והזהות מהדת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רק שאלה - מה הקשר בין חלב ושבועות...? :o

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התורה נמשלה לחלב, ושבועות חוגגים כי קיבלנו את התורה. מה שנקרא got milk?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
...שיש מסחטת כספים חסרת פרופורציה בשם הדת, בין אם זה אצל החרדים ובין אם זה אצל המתנחלים.

למה אתה מקשר בין דת ל"מתנחלים" באופן גורף? אני מכיר לא מעט "מתנחלים" שאין בינם לבין הדת כלום. כנ"ל גם לגבי ישובים שהם "התנחלויות", ותושביהם חילונים. הם נהנים מאותם תקציבים.

תעשיית הכסף בנושא הכשרויות מרתיחה גם אותי. אין לי בעיה לאכול במקום שברור לי שהוא כשר לחלוטין ויש לו תעודת כשרות אלטרנטיבית, ולא מטעם הרבנות ו/או בית יוסף של ש"ס.

גילוי נאות: אני דתי, כיפה סרוגה.

פורסם

המשפחה שלי דתייה (לא מגדירה את עצמה כדתיים לאומיים), אלא פשוט שומרים על המסורת ממרוקו.

אני שומר כשרות, אבל לא שומר שבת (נמנע מלנסוע בשבת כדי לא לעשות את זה מול כולם).

במשפחה המורחבת יש את כולם, מאחת שלא צמה בכיפור ועד אחד שחזר בתשובה ומנהל אורח חיים חרדי.

חיים טוב עם כולם ומכבדים אחד את השני, הדרך היא פשוטה לא מתערבים בחיי הדת של השני.

אשתי באה מבית חילוני-מסורתי בו לא שומרים שבת, אבל שומרים על כשרות.

משתדל להניח תפילין כל בוקר, עושה קידוש והבדלה והולך לבית כנסת שישי בערב.

שם כיפה רק בבית כנסת, ארוחות שבת וחג או אירוע שקשור לדת (חופה למשל).

איכשהו יצא לי להחזיר מישהו בתשובה, זה התחיל בצבא שהוא לא אהב להיות במסדר בוקר אז הוא היה הולך לבית כנסת וביקש ממני שאני ילמד אותו להניח תפילין ויסביר לו איך להתפלל - היום הוא מנהל אורח חיים מאוד דתי למרות שההורים שלו חילונים.

מעולם לא ניסיתי להחזיר מישהו בתשובה, תמיד אמרתי שמי שמרוצה מהחיים שלו - שייהנה, חייתי בדירה עם שותפים שאכלו בשר וחלב ומעולם לא התערבנו אחד לשני באוכל, לי היו כלים משלי והייתי מבשל לעצמי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
hwgeek, לשמור חגים כמסורת זה אני עושה. בפסח לא יהיה בליל הסדר חמץ ונקרא את ההגדה אבל גם נעביר ביקורת על התנהגויות לא ראויות שהיו שם. בשאר חול המועד לא שומר ואוכל גם חמץ.

בסוכות אני בונה סוכה לכל ילדי הבניין בחצר, לא מוותר על מאכלי החלב בשבועות אבל לא מתקרב לבית כנסת והבנות שלי מכירות את התורה והדת לא פחות טוב ממני (וכאתאיסט אני מכיר את התנ"ך די טוב). אני פשוט מפריד את המסורת והזהות מהדת.

מצויין, זו הכווונה שלי, אבל שאני רואה אנשים שבכוח רוצים להיפתר מכל זכר ליהדות ולזהות שלנו בתירוץ של "אני לא מאמין" זה דיי כואב לי.

בנוסף מה שהכי מפריע לי זה אותם האנשים בשחור שכאילו "הכי מאמינים" וכל אדם אחר שלא משלהם הם זורקים עליו אבנים וכו' וכו'.

בימקום שהם יקיימו את הדת ויפיצו את האור בעולם הם סגורים ומסוגרים ומוציעים שם רע לדת שלנו, מבחינתי הם פשוט כת לכל דבר.

תגידו- אז עם רכב חשמלי מלא מותר ליסוע בשבת? אם כן אז טסלה והאחרים יכולים לצאת באחלה קמפיין בארה"ב ומדינות נוספות:lol:

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ול"ך

ואהבת לרעך כמוך זו תמצית הדת שלי.

מקיימים את סממני הדת המינימאליים בחגים ולהבדיל אלף אלפי הבדלות לקיים חלק לא מבוטל מדיני האבלות

אין לי בעיה להיכנס לבית כנסת, לא בחגים לא באירועים שמחים, ולא באירועים פחות משמחים, כמו אבלות.

איך שאחר מנהל את חייו ממש לא מעניין אותי

אני מתנגד בחריפות לכפייה דתית, שהיא אם כל חטאת ומנוהלת בידי פוליטיקאים שמטרתם ביסוס מעמדם והנצחת הבערות בקרב קהל המאמינים שלהם, בדיוק כפי שנהגה לעשות הכניסיה מימי הביניים החשוכים ועד לימינו אנו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

"אמונה" נדרשת רק כשאין ידיעה, אז אני לא מתעסק עם אמונה,

ואני מביט בהשתאות על אנשים המדברים בבטחון כה רב בשמה של ישות שהמציאו.

זה היה טוב בחברות עתיקות שם נדרשה הפחדה לטובת שליטה

[אלוהים יכעס אם תגנוב או תנאף] אבל כיום זה ארכאי מאוד.

בעיני המילה 'אלוהים' מבטאת מצפון פנימי שאמור להיות קיים אצל אדם,

ואם אין לו, אזי עליו נאמר 'אין לו אלוהים'.

היהדות, כמו לא מעט דתות, מעניקה סט כללים התנהגותי ותפיסות שאמורות היו

לסייע לקהילה לשרוד בהיעדר ריבון או שלטון חוק בעולם העתיק. היהדות הצליחה בזה

ויש בספרות הפילוסופית היהודית עומקים נהדרים שממלאים אותי גאווה.

לזה ייקרא 'עם הספר' ושם מקור הלמדנות וערכי השקדנות [שפעם היו]. גאונים למינהם

לא התעסקו עם אלוהים קטנוני שהמציאו [ מזוזה פסולה = תאונת דרכים קטלנית] ובכלל לא התעסקו

עם אלוהים, אלא דברים בין אדם לחברו ולעצמו, תפיסות עולם. נישוק אלמנטים ושאר מיני עבודה זרה

של שריפת נרות או עלייה לקברים הם הפן המיסטי-טקסי של היהדות ומאפיין השקפה צרה

וקמאית של אנשים שאליהם כיוון בצדק הרב גרבוז.

ביהדות יש מוטיבים נפלאים וגם לא מעט שיש לעדכן,

שאחרת המאמינים תקועים עם חובה לסקול אחרים לעיתים או לעלות לי-ם ברגל.

בחיי אימצתי מנהגים יהודיים רבים, למשל, נהוג לברך שהחיינו למשל כאשר חלפה שנה

מהמועד בו אכלת פרי עונתי [למשל באבטיח הראשון שתאכל בקיץ], נהוג לברך לפני ששותים כוס מים

וכד'. כשאתה זוכר שלרוב אוכלוסיית העולם אין גישה למים נקיים וזה גורם תמותה מרכזי,

ושלעומתם אנחנו מדיחים את הקקי שלנו במים טהורים, טוב תעשה אם תכבד כל כוס שאתה שותה מחדש :

זה מכרסם ב'נפש הבהמית' שלנו, גורם לשנייה מחשבה לפני ששופכים פנימה אל הלוע אוצרות

כמו כוס מים או אבטיח. יש קהילות דתיות שמתעסקות בפן סרמוניאלי בזוי של תלישת שערות באף

או ניקוי חמץ עם מיקרוסקופ, ונכשלות בעומקי העומקים של לשון הרע או בהבנה של על מה ולמה מברכים.

קיצר רוב האנשים הם אהבלים ומעפנים.

The first one to get angry loses

פורסם

אני מגדיר את עצמי דתי. אני מקפיד על חלק גדול מאוד מהמצוות בצורה די מעמיקה, אך לא חובש כיפה.

חבשתי כיפה עד גיל 15 בערך והפסקתי בעיקר בגלל התווית שהדביקו עלי והדרישות המוגזמות שהיו לסביבה ממני.

כיום אני שומר כשרות בצורה לא מתפשרת. אוכל רק במקומות עם השגחה (למרות שאני נגד מסחטת הכספים הלא יעילה הזאת. לצערי אין לי אלטרנטיבה אחרת לדעת מה נכנס לי לפה) מקפיד על 6 שעות בין בשר לחלב. הפרדה מלאה בכלי אוכל, טבילה של כלים המצריכים טבילה וכו'

הייתי בתאילנד לפני חצי שנה למשך שלושה שבועות, הבאתי איתי שימורים ומנות חמות מהארץ, מידי פעם אכלנו גם בבית חב"ד.

אני גם שומר שבת ומנסה גם בזה לא להתפשר, אבל זה קצת יותר קשה. אני לא משתמש בחשמל כלל (אך ורק עם שעון שבת), הולך לכל תפילות השבת בביה"כ, ומשתדל להקפיד לא לבצע אף מלאכה מהמלאכות האסורות. אך אני נוטה ליפול במלאכות גוזז,בורר וסוחט.

בכל בוקר אני מניח תפילין ומתפלל שחרית בבית בצורה מקוצרת. מנחה וערבית בדרך כלל אני לא מתפלל בצורה יזומה. אם מבקשים ממני להצטרך להשלים מניין אז אני עושה זאת בשמחה.

בבית חב"ד בנגקוק אני ואשתי נשארנו ל'עונג שבת', בין הנוכחים היה טייס אל-על שאמר שכל הדתות התחילו מהתגלות רוחנית של אדם אחד או קבוצה מצומצמת. לפי האמונה נכחו במעמד הר סיני 600,000 גברים. עם נשים וטף אפשר להניח שהיו כמליון איש. הדבר גרם לי להסתכל על היהדות בצורה אחרת לגמרי.

אם נוסיף לזה את העובדה שזאת הדת העתיקה בעולם, שיהודים התפזרו בעולם למשך זמן ארוך מאוד ודבקו במנהגיהם למרות הקושי הרב. ששתי הדתות הגדולות בעולם צמחו מתוך היהדות (בהרצאה של קצין חיזבאללה שהתגייר בה נכחתי, אברהם סיני (אז איברהים יאסין) אמר שכדי להיות מוסלמי, קודם כל צריך להאמין שהיהודים הם העם הנבחר)

כל זה גורם לי לחשוב שהיהדות היא לא דת שקבוצת אנשים קטנה המציאה לעצמם, אלא שיש פה משהו הרבה יותר רציני.

יש כמובן עוד הרבה שאלות קשות לשאול. אבל כידוע "נסתרות הן דרכי האל".

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

* היהדות עתיקה מהנצרות והאיסלאם, אך לא 'הכי עתיקה בעולם'

** לפני הרבה שנים פגשתי במקרה את אותו איש חיזבאללה לשעבר שהתגייר ולא הצלחתי

להבין את המבטא שלו, אז שאלתי אותו לפשרו, והוא השיב משהו על עלייה מסוריה [כנראה

אז הסיפור שלו היה עדיין סודי] ואז שאלתי עוד שאלה ואז הוא השיב עוד חצי תשובה ואז

שאלתי עוד שאלה ואז הוא תקע בי מבט שסתם לי את הפה והמשכתי לדרכי :)

*** טרי טרי :

"אלפיים איש השתתפו בטקס המסורתי הנדיר "פדיון פטר חמור" שנערך לאחרונה בחדרה. יו"ר סיעת ש"ס בעיר בועז ביטון, ממארגני האירוע, דוחה את הביקורת על השימוש בבעלי חיים ומסביר: "תפרו לחמור חליפה מיוחדת בעלות של מאות שקלים"

הילה נגר פורסם: 15.07.15, 07:51

"לידיעת כל ארגוני בעלי החיים למיניהם: החמור קיבל פה כבוד שאף חמור לא קיבל מימיו", כך אמר השבוע יו"ר סיעת ש"ס בחדרה, בועז ביטון, בתגובה לביקורת שנמתחה על טקס "פטר החמור" שנערך בחדרה לאחרונה ביוזמת ש"ס"

"מצווה זו מבכה ומייללת לפני בורא העולמים, ... ואין לאדם מושג כמה השפעות טובות יגיעו לאדם מהשתדלותו לקיים מצווה זו...

על פי הרבנים, נקבע שכל אדם שרוצה להיות שותף בחמור צריך לקנות בו חלק על ידי תשלום של 101 שקלים"

===

זה הפן הטקסי שהפך לניכר בעוד שהפן המהותי של למשל לא להיות חרא אנס גנב ושקרן, נדחק מעט

The first one to get angry loses

פורסם

אני אתאיסט גמור מהסיבה הפשוטה שדת היא המקור והסיבה לכל הזבל שיש בעולם, מלחמות, רצח, כפייה דתית, צדדים, מחנות

אין לי כח לזה, בטח לא למשהו שיגביל אותי בחיים, תפילות זמנים צום מעניין לי את הטיזי, אני משתדל להיות בנאדם סביר+

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • אחראי פורום
פורסם

דת היא איך שבן אדם מפרש אותה. אם היתה לך זיקה לדת, לא היית חייב להיות פנאט, נכון?

אני כלל לא דתי אך לא מגדיר את עצמי אתאיסט, לא צריך שום הגדרה או מדבקה. אין לי זיקה מיוחדת למנהגים וזהו.

זה התחיל מהתנגדות לסבא ודוד חרדיים שניסו לכפות עליי את הדת בתור ילד והמשיך למסקנות שכלתניות יותר,

למה מבחינתי אין אלוהים וכו'. חי עם זה בשלום וכך גם זוגתי שבאה מבית דתי (אך חילונית כבר שנים), מכבד אותה והיא אותי. ככה פשוט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...