Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול חוצה אירופה ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי לבטים החלטנו בת זוגי ואני ביחד עם עוד זוג חברים על טיול חוצה אירופה בספטמבר הקרוב למשך שלושה שבועות. בגדול התכנון הוא ברובו מזרח אירופה עם גיחות אפשריות טיפה מערבה לכיוון גרמניה, בלגיה, הולנד וכד'. כרגע אופציונלי. למה? כי התכנון הוא להתחיל מבולגריה לעבר הבלקן, משם צפונה לכיוון הונגריה, אוסטריה ובמידה ולא ממשיכים מערבה, להמשיך לכיוון צ'כיה, פולין וליטא לסיום.

כרגע התכנון לשכור רכב בבולגריה ולהחזירו בליטא\פולין\גרמניה. הבנתי שמדובר על עלויות גבוהות יותר ולא תמיד זה אפשרי, האם מישהו התנסה?

בכל מקרה, אשמח לקבל המלצות על מדינות, טיפים לטיול מהסוג הזה וכל מידע שיכול לעזור.

תודה!

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם (נערך)

צממם, צמצם. חלפו הימום של 10 מדינות ב-9 ימים.

התוכנית שלך היא טיול אוטובאהנים\אוטוסטראדות\אוטו-מה שלא יהיה-העקר-הרבה-אספלט.

לפני שבוע חזרתי משבוע בדנמרק. ברור לי שעוד שבוע עד שבועיים הם המינימום כדי לראות בחפיף את האתרים הרלוונטיים במדינה קטנה זו (שטח כמו הולנד), אפילו בלי לצאתלגרמניה ואשבדיה (טוב, צרך לחצות את מיצר אורסונד). אתה מדבר על 3 שבועות לשטח של חצי יבשת?

ההמלצה שלי - תא שטח הרבה יותר קטן למשל - אקס יוגוסלביה (כמה מהמדינות שהתפצלו ממנה), או כמה מחוזות בגרמניה, או הולנד+בלגיה+צפון צרפת או צפון מערב גרמניה, או טיול ארוך בספרד או משהו כזה. גם כך יהיה מדובר בתא שטח גדול ועשיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל, מקבל את מה שאתה אומר.

המטרה היא לא אוטוסטרדות ולא אוטובנים. למעשה, אולי באחת המדינות אצליח להשחיל איזה יום מסלול אבל מלבד זה מדובר על טיול שהמטרה שלו היא פשוט לעבור בכמה מדינות. חלק מהן, ידוע לי, יהיו מדינות מעבר. המטרה לראות קצת (שלושה ימים בערך) מכל מדינה. לא להספיק את כל האתרים בכל מדינה, מה גם שבחלק מהמדינות הייתי כמה פעמים.

למרות זאת, אני בהחלט מקבל את מה שאתה אומר ומודע לעניין שלא אספיק יותר מדי בתקופת הזמן הזו. מדובר על שלושה שבועות (21 ימים סך הכל) ככה שאם נכניס 5-6 מדינות מרכזיות כן יהיה לנו מספיק זמן כדי לטעום. אגב, אני מתכנן כמובן על עיר אחת בכל מדינה ולא לחצות את כולה. למקרה שלא הייתי ברור.

פורסם

אבירם, אתה צעיר ועייים שלך גדולות. קח עצה משועל זקן שמתכנן טיולים כבר די הרבה שנים. אתה צריך להביא בחשבון כמה דברים:

1. ערים גדולות מצריכות בין 3-7 ימים (הגדולות באמת אפילו יותר, אבל מספרן קטן). בימים אלה צריך להתבסס על תח"צ, נהיגה בערים כאלה היא סיוט ובזבוז זמן וכסף.

2. בטיול מהסוג שאתה מתכנן בדרך כלל צריך לבחור מספר מוקדים שמהם עושים כוכב של כמה ימים בכל אחד. אם הם מרוחקים זה מזה אפשר לעשות עצירה ללילה או שניים בדרך. מעבר ממלון למלון כל לילה הופך לסיוט בגלל הסיפור של אריזה ופריקה כל בוקר וערב.

3. הנהיגה היא עבודה קשה ומתישה. אינך מכיר את הדרך את החוק, את המנהגים, את המשטרה, את מזג האויר. שמירת הריכוז לאורך שעות קשה מאד.

4. תכנון קשה מאד. אין לך הניסיון הדרוש להערכת זמנים. תגיע למצב של בזבוז זמן, או למצב של לחץ זמן. בטיול קצר טעויות קטנות, בטיול ארוך הן מצטברות, וכמה שיש יותר קטעי קישור יהיה לך יותר קשה להעריך זמנים.

5. הרעיון של "עיר אחת בכל מדינה" קצת מוזר. יש מדינות שבהן אין אפילו עיר אחת מעניינת (למשל - סלובניה. אפשר לטייל בה 4-7 ימים, אבל ליובליאנה מצריכה לא יותר מכמה שעות), יש כאלה שבהן כמה וכמה ערים מעניינות.

בסיכום - תכנן לך מסלול יותר צנוע והגיוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להשכיר רכב ממדינה א' ולהחזיר ב' קשה עד בלתי אפשרי באירופה מבדיקה שלי,

חברות שכן מוכנות מביאות על זה מחיר מגוכח(עד פי 2-3 יותר).

בנוסף,

באירופה חשוב לדייק על המהירות החוקית, אם יש בקרת שיוט תשתמש בה, תיזהר כי המצלמות נסתרות שמה יותר מפה והקנס עם דמי הטיפול של החברת השכרה עלול להיות כואב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אבירם, אתה צעיר ועייים שלך גדולות. קח עצה משועל זקן שמתכנן טיולים כבר די הרבה שנים. אתה צריך להביא בחשבון כמה דברים:

כבר לא כזה צעיר, אבל שמח לקבל עצות מכולם ;)

1. ערים גדולות מצריכות בין 3-7 ימים (הגדולות באמת אפילו יותר, אבל מספרן קטן). בימים אלה צריך להתבסס על תח"צ, נהיגה בערים כאלה היא סיוט ובזבוז זמן וכסף.

מסכים איתך שכדי לראות הכל מהכל צריכים כמות כזה של ימים. מהנסיון שלי, הצרכים שלי ומה שאני אוהב לעשות במהלך טיול בחו"ל, בדרך כלל 3-4 ימים מספיקים לי מה גם שבחלק מהערים (לדוגמא סופיה בהתחלה) הייתי כמה ימים ואני כבר זכיתי להכיר חלק מהעיר ומהמקומות. המטרה היא לספוג חלק מהתרבות בכל עיר ולאכול טוב.

2. בטיול מהסוג שאתה מתכנן בדרך כלל צריך לבחור מספר מוקדים שמהם עושים כוכב של כמה ימים בכל אחד. אם הם מרוחקים זה מזה אפשר לעשות עצירה ללילה או שניים בדרך. מעבר ממלון למלון כל לילה הופך לסיוט בגלל הסיפור של אריזה ופריקה כל בוקר וערב.

בדיוק. המטרה היא להתמקד בכמה ערים (בגלל זה העלתי את ההודעה פה, לקבל המלצות ולנסות לגבש את המוקדים של הטיול) מצומצמות ששם נבלה מספר ימים במלון, ככל הנראה עם רכב אבל מהנסיון שלי תחבורה ציבורית תמיד היתה טובה ועדיפה בתוך איזורי מרכז העיר. אני חושב שבמידה ויהיו לנו 5 מוקדים שפרוסים על 21 יום או אפילו קצת יותר, כן אצליח לטעום בצורה טובה יותר את המקומות. ידוע לי שאצטרך לוותר על המון המון ערים ומקומות במהלך הטיול.

3. הנהיגה היא עבודה קשה ומתישה. אינך מכיר את הדרך את החוק, את המנהגים, את המשטרה, את מזג האויר. שמירת הריכוז לאורך שעות קשה מאד.

ברור לי. אנחנו ארבעה אנשים והנטל יתחלק. לא שלהיות ברכב כנוסע זה לא מעייף ומתיש אבל ננסה לייעל את זה לטובה. לגבי אופי הנהיגה והחוקים המקומיים, זה משהו שכמובן לוקחים בחשבון. סך הכל מדובר על משהו בין 24 ל-30 שעות נהיגה בין הערים שיתחלקו לשלושה שבועות. אני חושב שזה משהו שאפשר להתמודד איתו 4 אנשים.

4. תכנון קשה מאד. אין לך הניסיון הדרוש להערכת זמנים. תגיע למצב של בזבוז זמן, או למצב של לחץ זמן. בטיול קצר טעויות קטנות, בטיול ארוך הן מצטברות, וכמה שיש יותר קטעי קישור יהיה לך יותר קשה להעריך זמנים.

אוווו, יפה אמרת. אבל מצד שני - אם היה לי את הנסיון לא הייתי מחפש עצות וטיפים כאן. אני גם מנסה להוציא כמה שיותר מידע מידידי גוגל למשימה. אין לי ספק שיהיו המון טעויות, אבל מי שלא טועה לא לומד ויכול להיות שבעתיד כבר אשפר את זה. אנחנו רוצים שזה יהיה כמה שיותר ספונטני ובמידה ונראה שדברים משתנים (מלונות לא נסגור מהארץ) נתאים את עצמנו. נסגור מלונות\דירות רק כשנגיע לעיר עצמה כדי למנוע טעויות של זמנים.

5. הרעיון של "עיר אחת בכל מדינה" קצת מוזר. יש מדינות שבהן אין אפילו עיר אחת מעניינת (למשל - סלובניה. אפשר לטייל בה 4-7 ימים, אבל ליובליאנה מצריכה לא יותר מכמה שעות), יש כאלה שבהן כמה וכמה ערים מעניינות.

מצד אחד נכון, מצד שני כמו שרשמתי, לא אצליח להגיע לכל המקומות ואצטרך לנסות להתמקד במה שאוכל.

בסיכום - תכנן לך מסלול יותר צנוע והגיוני.

כשרשמתי חוצה אירופה לא התכוונתי לכל אירופה. מבחינתי זה יכול להסתכם במסלול שכולל מספר לא גדול מדי של מדינות. ככה שאם בסוף אתמקד ב6 מדינות זה מבחינתי לא מפספס את המטרה של הטיול.

אה, וכמובן, תודה רבה על המענה והעזרה כאן. מעריך את זה מאוד

הערותיי באדום.

פורסם
להשכיר רכב ממדינה א' ולהחזיר ב' קשה עד בלתי אפשרי באירופה מבדיקה שלי,

חברות שכן מוכנות מביאות על זה מחיר מגוכח(עד פי 2-3 יותר).

בנוסף,

באירופה חשוב לדייק על המהירות החוקית, אם יש בקרת שיוט תשתמש בה, תיזהר כי המצלמות נסתרות שמה יותר מפה והקנס עם דמי הטיפול של החברת השכרה עלול להיות כואב.

דיברתי עם נציגה של יורופקאר. הרכב המדובר עולה כ-800 יורו בלקיחה מבולגריה ועוד 250 יורו עלות החזרה בגרמניה. זה נשמע לי סביר והוגן. באתר של סיקסט רשום על האופציה הזאת אך רק מחר אתקשר לברר לעומק.

פורסם

עוד דבר שספריאל שכח לציין :

אתם טסים בתור שני זוגות שזה יפה,וגברים חובבי נהיגה אוהבים לנהוג המון,שזה גם יפה.

אבל - גם בת זוג,מפרגנת ככל שתהיה,בסוף יימאס לה ותתחיל לתהות מה איתה - פקטור חשוב שתיקח בחשבון.

אז תכנן גם אטרקציות\תן לה לנהוג\שאר פתרונות יצירתיים :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
עוד דבר שספריאל שכח לציין :

אתם טסים בתור שני זוגות שזה יפה,וגברים חובבי נהיגה אוהבים לנהוג המון,שזה גם יפה.

אבל - גם בת זוג,מפרגנת ככל שתהיה,בסוף יימאס לה ותתחיל לתהות מה איתה - פקטור חשוב שתיקח בחשבון.

אז תכנן גם אטרקציות\תן לה לנהוג\שאר פתרונות יצירתיים :)

אמנם שני זוגות, אבל 3 גברים... 8)

ואם חברה שלי תנהג, סביר להניח שנתפס על מהירות בכל עיר. היא לא אוהבת לנהוג לכן מעדיפה לעשות את זה כמה שיותר מהר :lol:

• תוכן חדש...