Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מוסיף לידידי נמרוד (שכתב משהו מאוד נכון) את עניין האחוזים.

הרכב יהיה רשום כיד ראשונה ליסינג, ויד שנייה פרטית (אתה). כלומר תהיה לו ירידה של 15% במחירון.(אני ממש לא בטוח שזה 15%. ראיתי פעם שזה 20%, אך גם ראיתי שזה 15% ואפילו 12% בחלק מהמקומות. אני אזרום על ה15% בשביל ההחמרה, אך אני כנראה טועה במספר ואשאיר למישהו לתקן אותי)

בוא ונעשה את החישוב על הקליאו, בשביל הדוגמא:

מחיר כחדשה: 107K.

מחיר כחדשה מליסינג: 91.5K.

חיסכון:15.5K

חיסכון באחוזים: 14.5% בערך

אז בעצם ככל שאתה מחזיק את הרכב יותר שנים, כך הירידת ערך הטבעית עושה את שלה וה15% יהיו מחלק קטן יותר. מה שיהפוך את החיסכון הראשוני שלך למשמעותי יותר

האם הנ"ל תקף גם בקניית רכב חדש מהסוכנות? משתלם לקנות רכב חדש במידה ומחליטים להחזיק בו מעל 4-5 שנים?

פורסם

ככל שאתה מחזיק ברכב יותר שנים יותר משלתם לרכשו חדש - שכן ירידת הערך תתפרש על יותר שנים. כמוכן, אם תרכוש רכב חדש ותחזיק בו 7 שנים סביר שתסבול ממעט תקלות, יחסית, וכן תדע מה עברו של הרכב (הרי אתה מטפל בו). לעומת זאת, אם תרכוש רכב בן 3, לא תדע מה עבר על הרכב ולאיזה טיפול זכה, וגם תצטרך לבצע את הטיפולים והתיקונים של גיל 7-10, שקרוב לודאי יהיו רבים יותר מאלה של גיל 1-3 (גיל 3-7 משותף לשני המצבים, אז נניח שהטיפולים אותם טיפולים). מצד שני, סה"כ ירידת הערך תהיה יותר קטנה.

האם עדיף להוציא יותר על ירידת ערך או על תיקונים - עניין של גישה אישית. אני מעדיף להחזיק רכב יותר חדש ולבקר פחות במוסכים, כיון שהזמן במוסך שוה לי כסף. למישהו אחר עדיף להוציא קצת יותר במוסך מאשר להפסיד ירידת ערך גדולה בשנים הראשונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האם הנ"ל תקף גם בקניית רכב חדש מהסוכנות? משתלם לקנות רכב חדש במידה ומחליטים להחזיק בו מעל 4-5 שנים?

מה זאת אומרת "הנל"?

בקנייה מסוכנות כל מה שכתבתי שם מתבטל (חוץ מהעניין של ירידת ערך שנתית מן הסתם).

בקנייה מסוכנות אתה לא מקבל הנחה. אתה לא רשום כיד שנייה פרטית והראשונה מליסינג. אין הורדה במחירון על ליסינג.

אז לא הבנתי בדיוק מה אתה שואל.

ספריאל הגיב על 2 גישות שונות. לדעתי זה תלוי במצבך הכלכלי. ספריאל איש משפחה ומצבו הכלכלי יציב (הכנסה קבועה, הוצאות קבועות סך הכל, יש לו כבר בית לשביעות רצונו וכו') לכן במצבו ברור שעדיף לקנות רכב חדש ולהחזיק בו תקופה ארוכה.

מהצד השני- יש אותי, סטודנט בן 26. עבודה לא קבועה, משתנה מסמסטר לסמסטר בהתאם לעומס. לכן אינני מעוניין להתחייב לסכומים גבוהים. לכן במצבי יותר משתלם לרכוש רכב בן 3 שעבר את ירידת הערך המאסיבית ועדיין יחסית חדש. (גילוי נאות: אין ברשותי רכב. אני עדיין במצב שיכול להסתדר בלי רכב אישי, ולכן מעדיף לדחות את הרכישה הזו עד כמה שניתן)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

יש לי עוד 2 שאלות:

1. בקניית רכב 0 ק"מ מליסינג בהנחה - האם מדובר ברכב שבא מהיבואן הרשמי או מיבואן מקביל? איך אני בודק את זה??

2. האם אני יכול להגיע לסוכנות ולקבל מהם את אותה ההנחה לאחר התמקחות? יש לדעתכם סיכוי??

פורסם

1. ברוב המקרים מהיבואן הרשמי. יש מקרים שלא, תמיד תשאל.

2. אין שום סיכוי שבעולם. חברות הליסינג יכולות למכור במחירים כאלה בגלל שהן מקבלות הנחה עצומה מהיבואנים (בגלל שהם קונים רכבים בכמות גדולה). אתה לא קונה רכבים בכמות גדולה אלא רק אחד, לכן אין שום סיכוי.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
אם אני לא טועה מאזדה 2 התחילה להימכר באזור 90k ליסינג 0 ק"מ

יכול להיות אחלה קנייה לפרמטרים שביקשת

מתנצל על הנצלוש

איפה החל להימכר 0 ק"מ?

פורסם

גיא - אין בינינו מחלוקת. גם אני נהגתי שנים רבות במכוניות משומשות, חלקן פחות וחלקן יותר מוצלחות. אם אתה מכיר את ההודעות שלי בפורום אתה יודע שאני מתנגד ל"קפיצה מעל הפופיק" בנושא רכישת רכב, וגם לי לא היה רכב משלי בגיל 26 (הראשון נרכש כאשר הייתי בן 29, ועברתי לעבוד במרחק 50 ק"מ ממקום מגורי).

התיסותי נבעה מכך שפות"ש ציין בהודעה הראשונה כי הוא מעוניין ברכישת רכב חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחלוטין ממליץ על רכישה בשיטת 0 ק"מ.

אני מבטיח לך דבר אחד - גם כשמוכרים רכב פרטי לגמרי, יש לך תחרות אדירה עם חברות הליסינג.

רוב מוחלט של האנשים כיום בכלל לא ניגשים לאנשים הפרטיים, אלא קונים מסוכנות רכב.

חלק נכבד מהאנשים שקנו רכב חדש, מבצעים טרייד אין בסוכנות ממנה הם קנו - שם הם נדפקים פעמיים - גם קנו רכב במחיר מופקע לעומת מה שיכלו לשלם דרך חברות הליסינג, וגם מוכרים הלאה לסוכנות בהנחה של 10% ממחיר המחירון (זה מה שמחייב לוי יצחק במכירה לסוחר) ואז שוב פעם קונים במחיר מופקע.

לעומת זאת, לך יש כבר יתרון במחיר כי קנית מראש ב-15% הנחה, ולמעשה קיבלת 14 אלף ש"ח הנחה, שאותה אתה יכול לגלגל לרוכש הבא. זה מציב אותך ביתרון בגזרת המחיר לעומת מי שקנה במחיר מלא.

ממליץ כמו קודמיי על הקליאו - אני חושב להמליץ לאבא שלי לקנות אחת כזו.

פורסם
התקציב שלך פונה לטובות והמאובזרות שבקטגוריה (לא כולן, אך חלק נכבד מהן).

אלו שהייתי בוחן במקומך:

קליאו 1.2 טורבו

פאביה (מזהירים מהשילוב של הגיר והמנוע, אז כדאי שתקרא קצת לפני שתקבל החלטה)

פיג'ו 208 (אני אישית לא אהבתי אותה בגיר האוטומטי, הרגיש לי קצת עצל)

אם המאזדה 2 שהבחור שמעלי דיבר עליה היא מהדגם החדש, בוודאי ובוודאי ששווה לבדוק

www.motori.co.il

זה אתר שמציג עסקאות של רכב חדש 0 ק"מ מליסינג (קונים רכב חדש לחלוטין במחיר מאוד מוזל, הקאצ' הוא שאתה רשום כיד שנייה. אך אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב יותר מ3 שנים אז זה משתלם לחלוטין)

עריכה:

ראיתי שיש גם את היונדאי i20 במסגרת התקציב. לגמרי שווה בדיקה.

אז מה נשאר לך לעשות?

לקחת יום סידורים ולעשות סבב סוכנויות ולראות את הדגמים בעיניים. לאחר מכן, לקבוע נסיעות מבחן לאלו שנראו לך מעניינים. מאמין שאחרי נסיעת מבחן הכל כבר יהיה ברור

אני לא מכיר הרבה אנשים שמוכרים רכב אחרי שנה, אלא הרבה בערך מ3 שנים ומעלה. אז למה לא קונים מכוניות בעסקאות כאלה?

אתה בטוח שאין עוד קאץ'? להוריד מחירים בסדר גודל של 10 אלף-30 אלף שקל בגלל שאתה רשום כיד שנייה זה נראה לי מוזר.

פורסם
אני לא מכיר הרבה אנשים שמוכרים רכב אחרי שנה, אלא הרבה בערך מ3 שנים ומעלה. אז למה לא קונים מכוניות בעסקאות כאלה?

אתה בטוח שאין עוד קאץ'? להוריד מחירים בסדר גודל של 10 אלף-30 אלף שקל בגלל שאתה רשום כיד שנייה זה נראה לי מוזר.

אם זה לא דרך יבואן מקביל אלא דרך היבואן הרשמי בלבד אז לא צריכה להיות בעיה מבחינת תקינות הרכב.

הקאץ' היחיד, לפי מה שהבנתי, הוא שניתן למכור אותו בהרבה פחות מאשר רכב שנקנה מהסוכנות, וככל שתחזיק יותר זמן

את הרכב כך העסקה תשתלם יותר...

פורסם
גיא - אין בינינו מחלוקת. גם אני נהגתי שנים רבות במכוניות משומשות, חלקן פחות וחלקן יותר מוצלחות. אם אתה מכיר את ההודעות שלי בפורום אתה יודע שאני מתנגד ל"קפיצה מעל הפופיק" בנושא רכישת רכב, וגם לי לא היה רכב משלי בגיל 26 (הראשון נרכש כאשר הייתי בן 29, ועברתי לעבוד במרחק 50 ק"מ ממקום מגורי).

התיסותי נבעה מכך שפות"ש ציין בהודעה הראשונה כי הוא מעוניין ברכישת רכב חדש.

ספריאל אני לגמרי מסכים איתך. רק רציתי להציג את הגישה השנייה, לא בגלל שלא הסכמתי איתך.

קראתי מספיק מהודעותיך בשביל לדעת שאתה האחרון שתמליץ על שפיכת כסף מיותרת למי שאין את היכולת.

SG159, כן אני די בטוח. זה תהליך מוכר וידוע. אינני יודע למה לא יותר אנשים מנצלים את האופציה. לדעתי זה מחוסר מודעות לעניין ו/או חוסר של הדגם שהם רוצים בעסקאות מהסוג הנ"ל.

פורסם

אין פה קאץ'. חברת הליסינג קונה 500 רנו קליאו דרך קרסו, ומקבלת הנחה יפה של 20-30%. 100 מכוניות הולכות להשכרה יומית, 200 מכוניות עוברות לעסקאות ליסינג ועוד 200 מכוניות נמכרות בהנחה של 10-15% ממחיר המחירון בסוכנות - ככה נשאר להם בכיס 5-15% מערך המכונית כפול 200 מכוניות. אחלה רווח.

פורסם

אני מתלבט בין הדגמים האלה:

רנו קליאו(צרפתית?)

סקודה פאביה(מנוע בעייתי?)

מאזדה 2(בטיחות 4 מתוך 5?)

יונדאי i20

קיה ריו

אשמח לשמוע חוות דעת אישיות

פורסם

אם מדובר על הקליאו 1.2 טורבו אז מדובר על החזקה והיפה בחבורה (לדעתי)

חשוב לך יותר מרווח אז הייתי הולך על הsafe bet שהיא הi20 (שהיא גם רכב סבבה לגמרי מכל הבחינות).

כפי שכתבתי לך בהתחלה, תעשה סיבוב סוכנויות ותראה את הרכבים האלה ממקור ראשון. כנס לתוכם, תשב, תשחק עם הזויות של הכסא וקבל הערכה על הנוחות והפרקטיות של הרכב (נפח בגאז', נוחות מושבים, מרווח מאחור, שדה ראייה וכדו').

לאחר מכן מאמין שתישאר לך רשימה מצומצמת יותר (לדעתי המאזדה 2 היא לא מהדגם החדש. אז אלא אם כן אני טועה, אתה יכול להוריד אותה מהרשימה). קבע נסיעות מבחן על כל אחד מהרכבים שברשימה המצומצמת ואז אני בטוח שלא תישאר לך יותר התלבטות.

• תוכן חדש...