Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול מינכן זלבורג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עם אוכל? שווה לקחת ארוחת בוקר מהצימר? המחיר נראה לי יקר אבל אין לי מושג איך המחירים באופן כללי לעומת קנייה עצמאית.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

האוכל בגרמניה לא יקר אם אתה לא שומר כשרות.

אנחנו היינו 4 מבוגרים, וארוחת ערב בסופר יכולה להגיע לכמה עשרות שקלים.

נניח גבינה צהובה 150 גרם עולה משהו כמו 1.3-1.5 יורו, ממרח שוקולד (טעים דווקא) עולה משהו כמו 1.2-1.5 יורו ויכול להחזיק לך כמה ימים טובים. נקניקים ופסטרמות גם כן לא יקרים בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא יכול להעיד על מינכן כי הייתי שם רק שלוש שעות, אבל החלק של אוסטריה נראה עמוס מאוד בחלקיו. נקיק ליכטנשטיין ומפלי קרימל יקחו יחד יותר מ- 5 שעות, וצריך לזכור שיש לך גם נסיעה לעשות ביניהם.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חזרנו ארצה, הטיול ארך שבועיים שכללו זלזצבורג, חבל טירול מינכן ווינה ועוד כמה אתרים בדרך.

אעדכן ברשותכם רק על חמשת הימים הראשונים (זלצבורג) כיוון שבוינה יש כל כך הרבה מה לעשות וכל אחד אוהב משהו אחר – למרות שאתן קצת טיפים על העיר, במידה ויש ביקוש אפרט על הכול כרגע אני פשוט קצר בזמן.

המסלול התחיל בנחיתה במינכן משם השכרת רכב ונסיעה לזלצבורג.

כל הטיול למעט יום אחד של טיפטוף קל היה ימים חמים מאוד, ממש נשרפנו בשמש. לצערי לא הספקנו את כל המסלול בגלל בעיות טכניות, אך הוספנו במקום דברים אחרים. בסופו של דבר 90% מהטיול עשינו מבלי להוסיף את הדברים האחרים.

הזמנתי בסיסקט פאסט סטיישן אוט'. כשהגענו הוספתי נהג נוסף עלות של 5 יורו ליום, לשמחתי לא היה להם במלאי אוט' לדגם ושידרגו אותי ל- BMW 520d סטיישן, הרכב כלל גג פנורמי נפתח, GPS מובנה כולל מפות גרמניה ואוסטריה, חימום כיסאות מקדימה, כריות מתנפחות לגב אחורי ושלל פינוקים כמו שרכב סאלון יודע לספק.

יום 1 - נחיתה במינכן ומשם לקיחת רכב לזלצבורג

קצת לפני הגבול באחת מתחנות הדלק קנינו vinetee, לכבישי אגרה באוסטריה, חובה לקנות אחרת מקבלים קנסות גבוהים. חנינו באחד מהחניונים הרבים שיש בוינה ומשם לinformation לקניית זלצוברג לנד קארד – נא לשים לב שהחל מקניית הכרטיס תוקף הכרטיס הינו 24 שעות בלבד על תחבורה ציבורית ומתקני העיר עצמה בלבד, אחרי זה הוא אינו תקף עוד ו-6 ימים על האזור כולו (שוב חוץ מהעיר זלצבורג עצמה).

תכלס התחלנו את המסלול בסיום שעות הצהריים, אחרי טיול בעיר העתיקה, עלינו ברכבל למצודת אונטרסברג (כלול בכרטיס), נוף על כל העיר וסיור בטירה עצמה. ממליץ בחום לוותר על הסיור מי שממהר בלו"ז. כל האתרים נסגרים ב18:00 לכן צריך למהר.

נסיעה ללינה בעיירת סנט יוהאן אים פונגו ללינה.

ממליץ בחום - Pension Appartements Reithof

https://www.booking.com/hotel/at/pension-appartements-reithof.html?aid=381366;sid=6a6c4be4b7904437357f70335ef3d25f;dcid=1;ucfs=1;srfid=b7fa92b4aec61bc954a8507be747675186ab8328X1;highlight_room=

יום 2 – עיירות ואגמים

התחלנו בסיור בעיירת Hallstatt, לאחר מכן עיירת Bad Ischl באותו הזמן ראינו תערוכת מכוניות (תמונות בהמשך), עצירה בבית הקפה/קונדיטוריה "צאונר".

בעיירת Sankt Gilgen עלינו לרכבל (כלול בכרטיס), ולסיום עיירת Fuschl, אין הרבה מה לעשות שם, ממליץ לוותר.

חזרנו לעיר זלצבורג עצמה רק כדי לגלות שהכול נסגר ב18:00 כפי שציינתי מקודם ולכן טיילנו במדרחוב אחר שלא היינו בו, אחרי זה גילינו שכרטיס לא תקף יותר בעיר עצמה אני לא מדבר על התחבורה שידענו, אני מדבר על האתרים, שצריך לשלם גם את זה ציינתי. מזל שרובנו סטודנטים ואחד צעיר אז שילמנו מחירים מאוד נמוכים גם ככה. נכנסו למויזאון מוצרט (חצי שעה לפני שנסגר), בזבוז זמן מוחלט, אחד מאיתנו חובב מוזיקה וגם הוא לא נהנה, להבנתי מוזיאון מוצרט בוינה זה ה-מוזיאון.

יום 3 – חצי טיול חצי השלמות

בדרכנו למצודת Hohenwerfen, תפס אותי שוטר על 7 קמ"ש מהירות מעל המותר, זה נראה שזאת פינת מלכודת ללא שלטים מכווני מהירות בכביש בכוונה, היו שם 2 שוטרים על מודד מהירות ו-3 שוטרים עם אופנועים מתחבאים לעצור כל מי שלא עוצר להם. בקיצור כל התיירים נופלים ורק המקומיים מכירים. 20 יורו קנס, שילמנו במקום והמשכנו בדרך. המצודה יפה, מגיעים דרך רכבל, יש סיור ונשארנו להופעת בזים, שווה גם למבוגרים. באותו הזמן בדיוק היה טפטוף הפעם היחידה שראינו גשם בכל הטיול (כלול במחיר, אך העלייה ברכבל לא), מפלי גולינגר (חינם) – הדרך להגיע אליהם דרך העיירה מרתקת. נשאר לנו עוד זמן ולכן חזרנו שוב לעיר זלצבורג לארמון Hellbrunn, למתחם הזה יש 2 אזורים, אחד הארמון והשני האזור שיש סיור מודרך זה שמשפריצים מים. בגלל שהייתה חתונה בארמון עצמו (סה"כ 5 חדרים) נכנסנו אליו בחינם, על הגנים שילמנו (בכרטיס כלול במחיר), חוויה מצחיקה לא לפספס.

יום 4 – קפרון

קניון ליכטנשטיין קלאם (כלול בכרטיס), התכנית המקורית הייתה לסכר קפרון בטעות התבלבלנו ועלינו להר קפרון שהייתה חוויה בפני עצמה, החלפנו 3 רכבלים עד לפסגה, בפסגה יש שלג, טמפרטורה מתחת לאפס ומערה שמוציאה אתכם לצד השני של הפסגה לצילומים נוספים.

מפלי קריימלר, (כלול במחיר).

ביום זה לנו בחבל טירול עיירת גאסטיג, לצערי שילמנו פעמיים על כבישי אגרה, האחד ממפלי קריימלר (כביש פרטי וטכני), ובטירול עצמה יציאה מהאוטוסטרדה גם שילמנו.

העיירה קצת רחוקה אבל המקום מאוד מומלץ Apart Pension Wasserfall

https://www.booking.com/hotel/at/apart-pension-wasserfall.he.html?aid=381366;sid=6a6c4be4b7904437357f70335ef3d25f;dcid=4;ucfs=1;srfid=dc215fdf2f1fec8791246c3dece0475bf349c4b8X1;highlight_room=

יום 5 -

כמובן שוב כניסה לאוטוסטרדה שילמנו שוב אגרה, התחלנו את היום בעולם הקריסל Swarovski,

משם צפונה למינכן להחזרת הרכב, בדרך עצרנו בעיירה נוספת ובטירת נוישוונשטיין.

סה"כ נסענו בממוצע 1250 ק"מ טנק ורבע של דלק.

במינכן - היינו 3 ימים, תכלס מספיק שם יום וחצי. מויזאון BMW היה אכזבה אחת גדולה, אין סדר בין הדגמים, הרבה דגמים לא מופיעים. עולם אחר לעומת מוזיאון מרצדס. ארמון נימפנבורג קיבלנו המלצה לא להיכנס פנימה ורק טיילנו בגנים. ארמון רזינץ ויתרנו – אין לי מושג האם בחוכמה או לא.

בוינה – יש לשים לב שגם שם הכול נסגר בשעה 18:00.

ממליץ להיכנס לבית הקפה בגג המלון sofitel vienna stephansdom, תצפית מרהיבה על העיר, רק לזכור להגיע עם בגדים אלגנטיים כדי לא להיראות חריג שם.

ארמון בלוודר (עליון ותחתון) ו- winter palace לוותר אלא אם אתם אוהבים לראות רק תמונות.

עריכה אחרונה על ידי aka77

פורסם (נערך)

מקום הלינה הראשון עם הרכב

IMG_20150626_084201.jpg

הסתבכתי עם התמונות, חלק לא עלאו, והסדר שונה. בכל מקרה בוינה ראיתי סאאב S900 שמורה :twisted:

עוד תמונה ששמתי בעריכה מהתערוכה:

IMG_20150626_123850.jpg

IMG_20150626_123756.jpg

IMG_20150629_110713.jpg

IMG_20150629_110758.jpg

IMG_20150703_160446.jpg

IMG_20150626_084201.jpg

עריכה אחרונה על ידי aka77

פורסם

יופי של טיול, נראה שנהניתם.

כמה הערות טכניות:

מה שאתה קורא "הר קפרון" הוא, קרוב לודאי, ה-Kitzsteinhorn שהזכרתי בפוסט קודם. מקום מרשים ומהנה, אננו ספגנו שם סופת שלגים ב-31.7.2010. וכאשר אני כותב "סופת שלגים" הכוונה היא שהמקום בפסקה היה מגודר בחצר קטנה (ביציאה מהמנהרות שקצת מזכירות מוצב ברמה"ג) כיון שהראות היתה בערך 2 מ' ול מאד ללכת לאיבוד.

את התצפית על וינה מהמלון אני מכיר, אבל יש תצפיות נפלאות מהמגדלים של ה-Stefansdom (עד כמה שאני זוכר עליתי למגדל אחד במעלית, לשני רגלית), ויש עוד תצפית ממגדל טלויזיה בפארק קצת צחו לעיר שמצריך נסיעה בתחתית + הליכה של איזה קילומטר בפארק (ומעבר דרך איזו שכונה מוזרה). בכלל, לא לשכוח שמדובר בבירה אירופית מפוארת עם שלל מוזיאונים, ארמונות ושאר אתרים שמצריכים לפחות 4-5 ימים בתור סיפתח. חולק עליך לגבי הבלוודר, נכון שמדובר בעקר במוזיאות לאמנות (ואני לא חובב אמנות), אבל הצעידה בגנים נהדרת, עשיתי אותה בטמפרטורות שנשקו לאפס (חופשת חנוכה 2011) ונהנתי מכל שניה.

לגבי מינכן - כנראה לא ניצלת את המקום היטב. העיר והסביב הקרובה מצריכים סביב 3-4 ימים (רק ה-Deutsches Museum שוה יום שלם לסיבוב קצר עיר הסרטים עוד חצי יום לפחות גם אם אתה לא ילד, יציאה לדכאו לטובת ההשכלה הכללית, וכמובן הארמונות השונים) אבל הסביבה ברדיוס של 100-200 ק"מ יכולה למלא עוד כמה ימים בלי להרגיש, בתנאי שמזג האויר משתף פעולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה על הפירוט. גרם לי לגעגוע לטיול שעשינו לאיזור לפני 10 חודשים.

יום 1 - נחיתה במינכן ומשם לקיחת רכב לזלצבורג

קצת לפני הגבול באחת מתחנות הדלק קנינו vinetee, לכבישי אגרה באוסטריה, חובה לקנות אחרת מקבלים קנסות גבוהים. חנינו באחד מהחניונים הרבים שיש בוינה

יום 3 – חצי טיול חצי השלמות

...מצודת Hohenwerfen,

המצודה יפה, מגיעים דרך רכבל, יש סיור ונשארנו להופעת בזים

אני מניח שממינכן נסעתם לזלצבורג, לא לוינה.

לגבי מופע הבזים במצודה, אני מציע להתעדכן בלו"ז באתר שלהם, המופע הוא לא לאורך כל השנה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

sperial - אכן התכוונתי לKitzsteinhorn.

בוינה היינו 6 ימים (טסנו בערב) הספקנו את כל מה שעניין אותנו, יש הרבה מה לראות אבל הרבה דברים ראינו במקומות אחרים בחו"ל, כל הטיול היה חמסין כמו בארץ, לרוב המסעדות אין מזגן ובגנים אתה רק רוצה לחזור לאזור מקורה. אולי בגלל זה החוויה הייתה לנו שונה בבלוודר. בכל מקרה את הגנים שם כמובן עשינו, אך הם גינות ילדים לעומת גני ארמון נימפנבורג במינכן וארמון שנברון בוינה.

במינכן רוב האטרקציות שרשמת כבר עשינו במקומות אחרים לכן זה לא היה תקף לנו, זה לא שלא היה לנו מה לעשות שם, אבל בדיעבד מבחינתנו אפשר היה לצמצם.

כנראה הייתי צריך לרשום שמבחינתו אפשר היה להוריד.

100 ק"מ ממינכן וצפונה יש הרבה מה לעשות אבל זה כבר לטיול אחר 8).

pasat - אכן טעות סופר...

• תוכן חדש...