Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבולבל - ליסינג או אחזקת רכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

צריך את עזרתכם להבין מה יותר כלכלי וכדאי - האם לקחת ליסינג מהעבודה או להישאר עם הרכב ולקבל החזר נסיעות/אחזקת רכב?

כיום נוסע בפורד פיאסטה שנת 2013 ידנית 1.25, רכב נוסף מזדה פרמסי שנת 2004 (רכב משפחה במידה וילקח ליסינג הוא ימכר=25K). סה"כ בממוצע ק"מ שנתי הלוך חזור לעבודה הינו בסביבות 37,000, רק לעבודה ללא דברים אישיים/משפחתיים.

2 אופציות: הראשונה ללא ליסיניג ועם החזר נסיעות. שכר 22K, בנוסף החזר נסיעות של 3000 שקל בחודש.

סוציאלי יורד 100% מהשכר(22K)- באופציה הזאת נשאר עם הפורד ונוסע איתו לעבודה(אחזקה חודשית כולל דלק וביטוחים וכו..בממוצע כ 2700)

אופציה שנייה - לקחת ליסיניג (הזדמנות לרכב לקראת סוף חוזה של עובד שעזב,רנו מגאן סטיישן דיזל שנת 2013) בעלות של 2500 לכשיסתיים חוזה זה מובטח לי שישמר המחיר הנ"ל לרכב דיזל גם לחוזה הבא. שכר 22K, מזה יורד 2500 ליסיניג, בנוסף שווי מס. מקבל סוציאלים 100% על 19.5K. הגבלה על דלק ל מרחק מהבית לעבודה הלוך חזור+1200 ק"מ נוספים בחודש. בנוסף מוכר את המזדה.

הולך לאיבוד כבר בין כל הכתבות, מחשבונים וכו..

אשמח ואודה לתשובתכם המהירה!

תודה!

פורסם (נערך)

זו יותר שאלה של התנהגות כלכלית ופחות של עניניי פורום רכב.

לשאלתך לדעתי עדיף להישאר עם הפיאסטה.

תנאים סוציאליים 19.5K זה אומר שאתה מוותר על יותר מ-10% של הפנסיה, הפיצויים וקרן ההשתלמות שלך +תשואה עתידית.

רק שווי השימוש במדרגת המס שלך יהיה בערך 1500 נטו.

ההורדה מהברוטו כשלעצמה עוד 1250 פחות בנטו.

בקיצור כלכלי זה לא, קח אחזקת רכב וסע לשלום :)

עריכה: עכשיו אני רואה שרק הק"מ לעבודה הלוך וחזור 37K! כלומר 150 ליום, זה כבר עשוי לשנות את התמונה. בכל מקרה לאור מצב שוק הפנסיה הייתי חושב פעמיים אם לחתוך ממנה 10%.

עריכה אחרונה על ידי shlomub
פורסם

לא מבין את ההתלבטות. אתה יכול או לקבל 3 אלף נוספים שמתוכם תבזבז 2700, תקבל 100 % סוציאלי על 22 אלף, לעומת להוריד את המשכורת ל19.5 (ובהתאם את התנאים) בשביל מה? רנו מגאן? אני באמת לא מבין את ההתלבטות פה. מילא היית מקבל רכב ששווה לוותר בשבילו על סכום כזה, אבל אתה יכול לרכוש כזה לבד.

בקיצור לטעמי אין פה שום התלבטות בכלל. לקחת אחזקת רכב.

• תוכן חדש...