Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שבקרבורטור דוושת התאוצה (גז) מזרימה דלק למנוע כשלוחצים עליה בצורה מכאנית.

ולכן אם לוחצים על הדוושה כאשר המנוע דומם זה מציף אותו ואחר כך קשה להתניע.

במכוניות מודרניות - הדוושה רק פותחת את המצערת שמכניסה יותר אוויר ובכך המחשב יודע כמה דלק להכניס.

כאשר הרכב דומם המחשב דומם (כבוי) ולכן כשלוחצים על הגז אין אפשרות להציף את המנוע ???

עוד שאלה שמסתעפת מזה -

1) אז בשביל לכוון טורים של הסרק פשוט משחקים עם גודל המינימלי לפתיחת המצערת , והמחשב עושה מסדר כבר את השאר ?

2) סתם עוד שאלה - ברכב קרבורטור, אם המנוע כבר הוצף בגלל לחיצה על הגז שהמנוע דומם, מה הדרך הטובה ביותר להניע ? ל"התעקש" על הסטארטר ללא תוספת גז, וזה כבר יפתר לבד ?

נ.ב

מעניין אותי בפרט ב RSI שלי שנת 96 , ובכלל במכוניות מודרניות.

פורסם

ברכב בעל קרבורטור ישנה משאבת עזר בקרבורטור שמזרימה דלק בכל לחיצה בצורה מכאנית...זה מה שמציף את הרכב....ברכב מוצף תניע עם דוושת גז לחוצה עד הסוף....למה ? כדי לתת קונטרה של אוויר לכמות הדלק שכבר דחפת פנימה....

ברכב הזרקה זה לא משנה לא תציף אותו ע"י לחיצה ככה שאין פה כל קשר...

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל הדלק מגיע לקרבורטור כשהוא במצב אדים/גז...

אז איך בעצם ניתן לומר שהוא "מוצף"?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הדלק מגיע לקרבורטור כשהוא במצב אדים/גז...

אז איך בעצם ניתן לומר שהוא "מוצף"?

הכוונה כשהוא מניע לסעפת היניקה הוא מגיע, בצורה נוזלית כדלק נטו, לקרבורטור הוא מגיע

גם בתור דלק, ולא גז, אחרת היו קוראים לקרבורטור"סיפולוקס"!

כשאומרים קרבורטור מוצף , הכוונה למנוע מוצף!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אני יודע שבקרבורטור דוושת התאוצה (גז) מזרימה דלק למנוע כשלוחצים עליה בצורה מכאנית.

ולכן אם לוחצים על הדוושה כאשר המנוע דומם זה מציף אותו ואחר כך קשה להתניע.

במכוניות מודרניות - הדוושה רק פותחת את המצערת שמכניסה יותר אוויר ובכך המחשב יודע כמה דלק להכניס.

כאשר הרכב דומם המחשב דומם (כבוי) ולכן כשלוחצים על הגז אין אפשרות להציף את המנוע ???

עוד שאלה שמסתעפת מזה -

1) אז בשביל לכוון טורים של הסרק פשוט משחקים עם גודל המינימלי לפתיחת המצערת , והמחשב עושה מסדר כבר את השאר ?

2) סתם עוד שאלה - ברכב קרבורטור, אם המנוע כבר הוצף בגלל לחיצה על הגז שהמנוע דומם, מה הדרך הטובה ביותר להניע ? ל"התעקש" על הסטארטר ללא תוספת גז, וזה כבר יפתר לבד ?

נ.ב

מעניין אותי בפרט ב RSI שלי שנת 96 , ובכלל במכוניות מודרניות.

ברכבים מוזרקים אסור לגעת בבורג מעצור למצערת.

את הבורג מכוונים לפי הוראות היצרן ולכל רכב יש נוסחה ושיטה משלו בהתאם למה שתיכנן היצרן. לצורך דוגמא, בחלק מהרכבים מנתקים את המנוע צעדים ומכוונים את הרכב לאיזור ה 500 סלד. לאחר מכן מחברים את המנוע צעדים, מאפסים מחשב (לפעמים אפשר גם בלי) ושוב מתניעים. המנוע אמור להיות בטווח של 700-900 סלד (זהו טווח תקין למנוע מוזרק !)

אני לא הייתי מציע לך להתעסק בזה. ב RSI יש מספיק דברים לבדוק שקשורים לסלד סרק לפני שנוגעים בבורג כיוון מצערת (כמו למשל מיכל הקניסטר, שסתום קניסטר וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש 3 שיטות:

א. עם דוושה לחוצה עד הסוף- ברוב המקרים לא עוזר...

ב. לחכות נאמר20 דקות ולנסות שוב (עודף הדלק מתאדה)-בד"כ עוזר

ג לפתוח2-3 ברגים ןלחשוף את פתח יניקת האויר של הקרבורטור- תמיד אבל תמיד פותר את הבעיה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
יש 3 שיטות:

א. עם דוושה לחוצה עד הסוף- ברוב המקרים לא עוזר...

ב. לחכות נאמר20 דקות ולנסות שוב (עודף הדלק מתאדה)-בד"כ עוזר

ג לפתוח2-3 ברגים ןלחשוף את פתח יניקת האויר של הקרבורטור- תמיד אבל תמיד פותר את הבעיה

א-עם דוושה לחוצה עד הסוף,ברוב המקרים עוזר..!!!!

ב-אפשרי, אך שוב עם דוושהלחוצה עד הסוף, עם ההתנעה לעזוב את הדושה!

ג-מיותר!!!

בברכה

צביקה

פורסם
ברכבים מוזרקים אסור לגעת בבורג מעצור למצערת.

את הבורג מכוונים לפי הוראות היצרן ולכל רכב יש נוסחה ושיטה משלו בהתאם למה שתיכנן היצרן. לצורך דוגמא, בחלק מהרכבים מנתקים את המנוע צעדים ומכוונים את הרכב לאיזור ה 500 סלד. לאחר מכן מחברים את המנוע צעדים, מאפסים מחשב (לפעמים אפשר גם בלי) ושוב מתניעים. המנוע אמור להיות בטווח של 700-900 סלד (זהו טווח תקין למנוע מוזרק !)

אני לא הייתי מציע לך להתעסק בזה. ב RSI יש מספיק דברים לבדוק שקשורים לסלד סרק לפני שנוגעים בבורג כיוון מצערת (כמו למשל מיכל הקניסטר, שסתום קניסטר וכד').

איציק

חחחח , השאלה ששאלתי לא קשורה לשום בעיה שיש לי, פשוט סתם סיקרן אותי לדעת.

תודה לעונים - למדתי משהו חדש בקשר להתנעת רכב מוצף.

פורסם
חחחח , השאלה ששאלתי לא קשורה לשום בעיה שיש לי, פשוט סתם סיקרן אותי לדעת.

תודה לעונים - למדתי משהו חדש בקשר להתנעת רכב מוצף.

זו אחת ממטרות הפורום!

ללמד דברים חדשים, שלא ידעת עליהם, כדי לדעת בעתיד איך להחלץ מהם!

בברכה

צביקה

פורסם
זו אחת ממטרות הפורום!

ללמד דברים חדשים, שלא ידעת עליהם, כדי לדעת בעתיד איך להחלץ מהם!

בברכה

צביקה

צביקה עושה רושם של בן אדם מאד מקצועי, כל הכבוד.

• תוכן חדש...