Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

עקב התרחבות העסק, אני מאלץ את עצמי להחליף עמדה פיזית במשרד.

במקביל, אני מעוניין לקנות מחשב נייד כדי שישמש אותי לעבודה גם בבית, או בזמנים אחרים מחוץ למשרד.

ההתלבטות היא בעצם בין-

א- להשאיר את הנייח שלי לעובדת חדשה, ולעבוד גם בתוך המשרד עם מחשב נייד

ב- לקנות נייח חדש לעובדת החדשה, להעביר את הנייח שלי לעמדה החדשה, ולתת לנייד לעבוד רק מחוץ למשרד

אם אקנה נייח נוסף- זה יהיה משהו במחיר זול עד בינוני, סדר גודל של 1500 ש"ח במקסימום.

היתרונות מבחינתי-

אני לא צריך להעביר מידע ממחשב למחשב, רק להתקין כמה תוכנות.

אני לא צריך לשבת במשרד עם מקלדת ומסך קטנים

אני לא צריך לקנות נייד שהוא "גם וגם"

החסרון היחיד הוא העלות.

דעות מישהו?

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

ניסיתי לעשות את מה שהצעת, כולל תחנת עגינה והכל. מבחינתי לסחוב את הלפטופ כל פעם למשרד היה מתיש והחלטתי שנוח לי יותר אחד נייח ואחד נייד.

פורסם

רק מחשב נייח למשרד.

התשובה בגלל שהמחשבים הנייחים הרבה יותר עמידים ומהירים ממחשבים ניידים!

קניתי לפני חצי שנה מחשב נייד סמסונג ב4500 שקל ועוד מחשב נייח למשרד ב1400 שקל בערך, המחשב הנייד של סמסונג כבר לא אותו דבר. והמחשב במשרד עדיין טיל ולא מדגדג לו גם 10 טאבים פתוחים.

אין מה לעשות מחשב נייח פשוט יותר עמיד ויותר מאוורר ממחשב נייד.

לגבי הייתרון של מידע נגיש ממחשב למחשב-

היום הכל בגוגל דרייב- מיילים, קבצי אקסל, מסמכים, תמונות - הכל.

כל מה שאני עושה מהמחשב במשרד אני יכול לעשות בלי בעיה מהמחשב הנייד בבית.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

העניין הפשוט הוא, קנית נייד זול בסיסי של סמסונג עם דיסק קשיח "ירוק" איטי ומעבד סביר עד בינוני כלשהו ופשוט שילמת תג מחיר מסויים על הדגם הזה.

לעומת זאת, במחשב הנייח, רכשת אותו ככל הנראה עם דיסק קשיח מהיר יותר, סדרה כחולה ככל הנראה ובאופן כללי, בטוח לא מעבד חסכוני מן הסתם כמו בנייד. אלו הם ההבדלים.

מה הפתרון? רכוש לך ב 300-400 שקלים SSD למחשב הנייד והוא יהיה מהיר בפי כמה וכמה מהנייח שלך, כמה מצחיק ;).

כמו כן, רכוש SSD גם כן למחשב הנייח וגם הוא הופך למטוס.

המחשבים טובים, האיטיות נובעת בגלל דיסקים קשיחים איטיים פשוטים מאוד שפשוט מאיטים אותנו.

פורסם

קניתי לפני שבועיים מחשב NUC ומסך 24''. המחשב מחובר מאחורי המסך. עף כמו טיל לשימושים הבסיסיים שלי למרות שהוא רק i3.

התענוג שאין חוטים ואין בלגאן בבית שווים כל שקל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

NUC זה אחלה דבר, הבעיה היחידה שהוא יחסית יקר.

תשאל את עצמך שאלה כזו, כמה פעמים בשבוע אתה תצטרך לעבוד מחוץ "לעמדה" שלך.

אם ייצא לך יותר מפעם בשבוע , עדיף לך כנראה נייד.

עדיף אחד שיש לו SSD ותחנת עגינה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

אצלנו יש כמה מאות מחשבים, כולם ניידים. כו-לם.

מכיוון שצריך מדי פעם לערוך ישיבות בכל מיני חדרים או קומות או מדינות אחרות,

זאת הבחירה הכי הגיונית לאופי הספציפי של מקום העבודה.

יש תחנות עגינה ללנובו, עם המק צריך להתקשקש קצת עם חיבורים

)חוץ מכמה ברי מזל עם המסך של מק).

יחס 10:1 של מק/לנובו, תקלות נדירות.

כל אסוס שאי פעם צורף לחברה, אגב, כשל. לא לגעת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מספיק ssd רק למערכת ההפעלה כדי שהמחשב יהיה זריז יותר?

אכן, גם מחשב בן כמה שנים, הופך למהיר בפי כמה וכמה והעבודה עליו היא נוחה בצורה בלתי רגילה.

מה שצריך לעשות הוא פשוט, לרכוש SSD בעדיפות לנפח גדול ככל הניתן במסגרת התקציב, עדיפות ליצרניות כגון SAMSUNG,INTEL וכו' מהסדרות החדשות. במידה וזה מחשב קצת ישן בן כמה שנים אין קריטיות בבחירת כונן סופר מהיר וחדיש אלה אם כן מתכננים לשדרג בקרוב.

מתקינים את הכונן, מוציאים את הקשיח, מתקינים מערכת הפעלה ולאחר מכן, מחזירים את הקשיח ( במידה וזה נייח כן ) מעתיקים את מה שצריך ומפרמטים את הקשיח דרך הוינדואוס ובזה זה נגמר.

במידה וזה נייד? קלי קלות, מגבים את המידע בלפחות 2 מקומות, מתקינים SSD ושלום על ישראל.

פורסם (נערך)

המעבדים במחשבים ניידים הרבה יותר חלשים מאשר נייחים.

מעבר לכך, מחשבים נייחים יותר אמינים וגם הרבה יותר זולים.

אני אישית מעביד את המחשב בצורה מאוד חזקה (פוטושופ, מסדי נתונים, סקריפטים שרצים אינסופית, פיתוח כבד ועוד)- כך שאני חייב נייח טוב. יש לי את אותו נייח (i7 2.6ghz, 24GB RAM ו4 כוננים מהם 2 SSD) כבר 5 שנים והסטגנציה הטכנולוגית כל כך נוראית שהוא עדין נחשב הכי מהיר שיש. ניסיתי הרבה ניידים, כולל הסדרות הגבוהות ביותר, אף אחד לא מהיר כמו נייח והאמת היא, אפילו לא מתקרב. כבר הבנתי שאני לא אמצא נייד טוב ונוח לעבודה (לא קיים כזה היום, במשקל סביר ונוחות סבירה), כך שהנייד שלי הוא מכשיר זול וקל מאוד (לישיבות ופגישות) ודרכו אני מציג מצגות\שולח מיילים ולא יותר. אם אני צריך לפתח, אני מתחבר מרחוק למחשב הנייח שלי.

מבחני הביצועים מראים שi7 לנייד הוא שווה ערך או איטי יותר מi3 לנייח (קצת מריח כמו הונאה צרכנית\שיווקית של Intel הייתי אומר). אין מה לעשות, אספקת החשמל היא הנקודה הכואבת ומחשב נייד חייב לחסוך בחשמל. לא סתם הסוללות פתאום מחזיקות יותר זמן במחשבים ניידים, פשוט הורידו את צריכת החשמל של כל הרכיבים וביחד עם זה את המהירות. כי היום מהירות היא לא הקריטריון החשוב אלא הפוזה והמראה של המחשב.

לראיה, בדיוק מפתח מובייל שאני מכיר החליף מקבוק i3 למחשב נייח חדש וזול (2,000 ש"ח) עם i3, כאשר שניהם ללא SSD והמחשב הנייח עובד בסקלה שונה לחלוטין, הרבה הרבה יותר מהיר ונוח לפיתוח.

אם אתה גולש באינטרנט ושולח מיילים, קנה נייד. אם אתה עובד בצורה אינטנסיבית על המחשב - קנה נייח.

אל תשכחו שהבוסים לא קנו לכם מחשב נייד כדי שתרגישו "גאוות יחידה" או כדי "לפנק את העובדים". הם קנו את זה כדי שגם בבית, כשאתם בזמן החופשי והפרטי שלכם, תוכלו לענות למיילים ובעצם לעבוד מהבית. זו הסיבה שבכמה מדינות נאורות היום עובדים על חוקים כנגד מענה למיילים לאחר שעות העבודה (שכחו מזה בישראל).

לראיה: i7 של לפטופ יותר איטי אפילו מi3 של מחשב נייח.

laptopcpu-406x200.jpg

עריכה אחרונה על ידי שבלול
פורסם

אם כבר מחשב נייד, רק מהסדרות ה"עסקיות" (Dell Latitude, Sony Vaio, Lenovo T series, HP EliteBook וכו').

בניידים הרגילים איכות החומרים זולה וכנראה שזה בא לידי ביטוי בביצועים ובעמידות לאורך זמן.

פורסם (נערך)

24 גיגה ראם? תשמע, 99.99 אחוז מהאנשים ביקום לא זקוקים לזה,

כולל מפתחים, לא משנה באיזה תחום. העובדה שנייחים תמיד יהיו חזקים יותר

לא הופכת את הניידים לבלתי נסבלים לעבודה. להפך, כמו שציינת, יש סטגנציה ולא במקרה.

הרבה יותר חשוב זה:

0. כונן ssd.

1. מה הכלים שאתם אתה עובד.

2. מה (לא) מותקן על המחשב.

3. קונפיגורציה ושאר ירקות.

4. לעבור ללינוקס...

אני לא מבטל את צורת העבודה שלך חלילה,

ואני מאמין שיש 0.001 אחוז עבודות שדורשות כזאת מפלצת,

אבל לגבי השאר, שהם הרוב, התשובה שונה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק נייח !!!

- אמינות הרבה יותר גבוהה

- איורור וקירור הרבה יותר טובים מהנייד.

- עמידות גבוהה יותר לאבק.

- תחזוקה קלה ופשוטה יותר

- תאימות להרבה יותר רכיבי חומרה

- הרבה יותר אפשרויות שידרוג

- מהירות גבוהה יותר גם של המעבד וגם של לוח האם כולו וגם של הכרטיסים שעליו, וזה בין הייתר גם בגלל האפשרות לקירור מספק.

-נוחות !!!. אין כמו מקלדת עכבר ומסך נפרדים שכל אחד מהם ניתן למקם בהתאם למבנה ולנוחות הייחודית שלך. גם אם אתה מסתפק בנייד תיאלץ להוסיף לו את אלה רק שזה יעלה לך מאד יקר (תחנת עגינה ייעודית של ייצרן המחשב - תתרחק מתחנות העגינה הגנריות)

• תוכן חדש...