Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח,

אנחנו מחפשים היכן אפשר לשכור מצלמה לא כבדה לצילום חתונה. הצלמת היא צלמת חובבת, לכן המצלמה צריכה להיות עם מצב אוטומט, שהיא לא תצטרך להתעסק בפוקוס יותר מדי.

כיום יש לנו מצלמת קנון 400 D עם שתי עדשות: 55-250 מ"מ, 18-55 מ"מ, ואנחנו לא בטוחים שהיא תספיק מבחינת האיכות לצורך החתונה.

היכן ניתן לשכור מצלמה?

איזו כדאי?

מה העלויות?

תודה מראש

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

יוגנד בתל אביב,

תסתכל מה יש שם ומה מתאים לך.

לדעתי, קחו את ה400D עם ה18-55 כגיבוי,

וקחו איזו 60D/70D + פלאש + עדשת 17-50/17-55 2.8 ואולי עדשת טלה או פריים נוספת.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מבחינת איכות, זה לא המצלמה שתספיק או לא, זה הצלם. לא המצלמה מצלמת, אלא הצלם.

אני יודע שכתבתי את זה כבר, אבל בכל זאת אציין זאת שוב, כדאי לשכור צלם. יש צלמים לא יקרים וזה יעלה לא הרבה יותר מהמצלמה. אבל התוצאות יהיו הרבה יותר טובות.

אם בכל זאת החלטת לעשות את הטעות ולצלם ללא ידע לבד, אז תתמקדו בהמלצותיו של dorsht. רק אדגיש שבשום פנים ואופן אין לוותר על הפלאש.

ולגבי עצמיות ("עדשה"), אני חושב שמספיק עצמית אחת בטווח 24-70 לפול פריים או שקולה בטווח לקרופ.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר, ה17-50/55 היא התחליף של ה24-70 על קרופ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

ועד שהצלמת תלמד להפעיל את המצלמה הלא מוכרת? בצילום ארוע צריך להיו זריזים, ותפעול מצלמה לא מוכרת יגזול זמן יקר.

אין ספק שצביפר צודק - שכרו שירותי צלם מקצועי שיגיע עם מצלמות ושאר ציוד שהוא מכיר, כולל גיבוי.

ד"א - לחתונה שלי הגיע קרוב משפחה שהוא חובב צילום, שיכול ללמד הרבה צלמים מקצועיים, מחזיק בציוד מתקדם ומעודכן ומנוסה מאד בשימוש בו. הבחור צילם אותנו לפני החתונה. לצורך הצילום באולם - שכרנו צוות מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טיפ נוסף, אם הכל זאת החלטת לצלם לבד: להחתים את הזוג על חוזה שימנע תביעות עתידיות אם התמונות לא יהיו משביעות רצון, במקרה של תקלה טכנית וכד'. אבל במקרה של בעיה בכל זאת חבל, כי זה יקלקל יחסים עם מי שיצלם. וזה לא שווה את החיסכון של כמה זוזים על הצלם. כמו תמיד: מה שזול - יוצא יקר.

דוגמא אישית: אני צילמתי בחתונה לפני הרבה הרבה שנים כאשר עוד לא היו מצלמות דיגיטליות. אני בתור ילד הייתי אז צלם חובב ועשיתי את זה בשביל הפאן שלי. כאשר חזרתי הביתה והחזרתי את הסרט לקסטה, הסרט נקרע! אני חשבתי שהקליק היה בגלל שהסרט חזר לקסטה ופתחתי את הגב. הסרט כמובן הלך. מסתבר שאחת הגלגלות במצלמה לא השתחררה כי לחצתי כפתור החזרת הסרט לא עד הסוף (במצלמות רוסיות צריך כוח כדי להפעיל הכל - צריך לתפעל שם הכל כאילו זה טרקטור שמערכת תגבור הידראולית התקלקלה).

ועכשיו תדמיינו אם בני הזוג המאושרים היו מסתמכים על התמונות שצילמתי. הם לא עשו את ההטעות שאתם רוצים לעשות, כמובן היה להם צוות צילום מקצועי ואף אחד לא ציפה לתמונות ממני. אז הבאסה הייתה אישית שלי ואף אחד אחר לא סבל מזה. אבל תקלות קורות וצריך גיבוי.

אני מכיר צלם מקצועי שהלך לו תריס באמצע אירוע (גם כן בתקופת סרטי הצילום). הוא לא ידע מזה וכל סרטי צילום יצאו שחורים. לא הייתה דיאגנוסטיקה במצלמות אז. זה היה באמת לא נעים (בני הזוג רצו לצלוב אותו). ואם זה היה חבר ולא צלם ששכרו?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה שלכם היא לא המצלמה.

אם הצלמת היא כל כך חובבנית עד כדי כך שהיא לא יודעת לתפעל מצלמה, תיעוד מוצלח לא ייצא לכם מהחתונה.

זה אירוע של פעם בחיים (בשאיפה), אז דחילק...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכון, אני כל הזמן שוכח שאנשים לא יודעים לתפוס את הפריים "נכון".

אם הפריים לא יהיה נכון כל התמונות לא שוות כלום, ככה אני רואה את זה.

כדאי אולי להראות לה 2-3 דוגמאות לתבניות פריים בסיסיות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

חתונה זה אירוע מורכב לצילום, לא רק מבחינת למצוא את הפרייים (מלא אנשים) אלא גם מבחינת מורכבות התאורה.

נהוג לזלזל בצלמי אירועים, אבל מבחינת מקצועית, גם טכנית וגם תוכנית (לצלם את כל האנשים באופן טוב), זה מאוד קשה להביא תוצאות טובות. הטכנולוגיה הדיגיטאלית הקלה מבחינות מסויימות, אבל זה גם המון עבודה לאחר מכן.

להשאיר את החתונה שלך אצל מישהו שלא יודע לצלם, זה להשלים עם זה שתיעוד מוצלח לא יהיה לך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רעיון כגיבוי לצלמת החובבת , פעם היה פטנט - לשים מצלמות חד פעמיות על כל שולחן ולבקש מהאורחים לצלם קצת.

אפשר לנסות את זה עם מצלמות דיגיטליות חד פעמיות (אם עוד נשארו כאלה) או פשוט עם הסלולריים.

פורסם

זה ממש לא מספק.

אנשים נמאים תחת הרושם של נציג הפורופ בשויצריה שמפעם לפעם מצלם ארועים - נדמה לי שאי אפשר להשוות את החתוות השויצריות לחתונה הישראלית ההמונית ועם הרגעים שאסור לפספס, כמו שבירת הכוס. הצלם צריך להיות מיומן, לשלוט בציוד וכמובן להכיר היטב את תנאי העבודה והתזמון, אותו שבריר שניה שבו מתרחשים הארועים. צלם חתונות מקצועי יידע בדיוק מתי מתבצע כל מהלך ויהיה מוכן עם העדשה הנכונה וה-settings המתאימים כדי לתפוס את הרגע ולא לפספס בשניה או שתיים. הדבר אמור במיוחד בעת טכס החופה שבו המהלכים מהירים ואינם ניתנים לשחזור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שכתבו לך, עדיף לשכור צלם מקצועי, אם אתה רוצה אתה תמיד יכול לקחת איתך את המצלמה ולצלם גם, אבל לא במקום, חבל שבגלל תפעול לא נכון אתה והם תהיו מאוכזבים.

צילום חתונות בארץ זה פרוייקט שאני לא הייתי לוקח על עצמי, זה יותר מדי בשבילי [emoji1]

פורסם

פריק - מקוה שלא נעלבת, ואם כן - קבל התנצלותי.

ההתרשמו שלי לבגי האינטנסיביות של הארוע נגזרת מתמונות שפרסמת בפורום.

נתון שלא צוין בהודעה הפותחת היא מה ניסיונה של הצלמת המיועדת, אבל כיון שכנראה אינה מחזיקה בציוד הנדרש אני מניח שגם ניסיונה אינו מספק, וגם אם כן - יהיה עליה ללמוד מערכת חדשה תוך כדי תנועה, רעיון לא מוצלח בארוע מסוג זה.

• תוכן חדש...