Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ההורים שלי מחפשים רכב חדש. משפחתומטית יפנומטית.

אני רוצה למצוא להם רכב שאשכרה יהייה מועיל.

מה זה אומר- הם גרים בטבריה ורוב הנסיעות זה מעלה-מטה, עבדה- קניות- בית.

לפי דעתי הם צריכים רכב דיזל סביר כלשהו (הרעש פחות בעיה כנראה כי המזדה 3 שלהם גם ככה עושה רעש של טרקטור)

הקרטריונים זה:

אמינות וחיסכון.

אני יוצא מנקודת הנחה שכל רכב דיזל שיש בארץ (מההיצע המטורף) יהיה גדול מספיק בשביל 4 מבוגרים ועם בגז' סביר.

עכשו למה דיזל? כי לא צריך במקרה הזה מהירויות גבוהות, רק שיסחוב עליות בלי לקרוע את המנוע\ לשרוף דלק בטרוף כמו משפחתומטית 1.6 ממוצעת.

הנסועה לא גבוהה (8-10K ק"מ בשנה) אבל הרוב זה כאמור במאמץ.

האפשרות הכי טובה לפי דעתי זה אוקטביה- אבל דגם הדיזל קיים רק במוניות ומאוד קשה למצוא אחד לא קרוע.

האפשרות השניה היא פלואנס- אבל גדול מידי. צריך להתחשב גם בחנייה.

לא מכיר דגמים נוספים אבל מקווה שהבנתם את הכיוון.

תודה מראש לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

למרחקים של 8-10k בשנה לא קונים רכב דיזל.

רכבי דיזל מיועדים לנסיעות יום-יומיות ארוכות בדרך בין עירונית.

רכב בנזין עם מנוע 2000 יסחוב טוב מאוד בעליות.

ברור שמאזדה 3 עם מנוע 1600 ותיבה עם יחסי העברה ארוכים תתקשה מאוד בעליות ותדרוש סל"ד גבוה.

מאזדה 6 / סובארו b4 שנת 2009 תעשה את העבודה טוב מאוד.

בעיקרון לעליות דרוש מנוע גדול עם מומנט נדיב בסל"ד נמוך.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אני מעוניין בדיזל בשביל המומנט.

הבעיה עם ה-6/B4 זה מחיר גבוה יחסית- מה שאומר ירידה בשנתון. משתדל להמנע מהן. מה גם שהן לא חסכוניות בכלל

פורסם

תראה העליות פה לא כאלה נוראיות, הכי נוראי זה אולי באזור מצפור-איצטדיון.

ממה שהבנתי כנהג בטבריה, עדיף פה רכב סופג ונוח כי הכבישים ממש בין הגרועים בארץ.

אז ממליץ לשנות את הדרישה לרכב סופג ונוח מאשר סוחב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם העליה ברחוב אלחדיף (מאזור המשביר לכיוון יד שטרית), ואז יש את העליות והסיבובים בעליה במורדות... לא חסר וכולם מעצבנים.

אני עם הסויפט הידנית שלי בקושי עולה לשלישי ממרכז העיר ועד לבית. במיוחד עם כל הבאמפרים החדשים ששמו בכל חור

פורסם

לדעתי, הרכב הכי טוב שאפשר לקנות לעליות ולנוחות במחיר שפוי הוא וולוו s60 מנוע 2.4 V5

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

מה שחסר לך זה מומנט, אני הייתי מחפש רכב עם מנוע טורבו. עוד אופציה מעניינת היא הפריוס, המנוע החשמלי דוחף מ0 בכל הכח ובדרך למטה אתה תסע 'חינם'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פות"ש. אני גר בחיפה, גם מטפס הרבה בעליות, נחל הגיבורים, פיק"א ופרויד הם לחם חוקי, ובעבר היה כביש נשר אוניברסיטה המפורסם בגלגוליו השונים.

כל משפחתומטית 1600 עושה את העבודה, אם כי בהחלט מסכים שעדיפה אחת מהדגמים היותר חזקים. המאזדה 3 בגרסת ה-105 כ"ס שהוזכרה לעיל (היתה ברשותי 3 שנים בליסינג) הצריכה משחק בטיפטרוניק אבל לא יותר מכך, וכאשר האשה נהגה היא אפילו לא טרחה לשחק בהילוכים ונתנה לתיבה האוטומטית לעבוד, קצת פחות יעיל אבל שמיש. לא הייתי ממליץ על מאזדה 3 מסיבות אחרות (צפיפות), אבל זה עניין אחר.

יכול לומר לך שביליתי עם המשפחה (סה"כ 5 מבוגרים עם מטענם) בטבריה בפסח, ה-SX4 שלי לא התלוננה.

תסתכל סביבך במה נוהגים הטבריינים, אני די משוכנע (אם כי אין לי הסטטיסטיקה) שפילוח המכוניות, בודאי לפי קטגוריות, דומה לזה של כל עיר אחרת בדירוג סוציו-אקונומי דומה, וששחיקת המכוניות דומה גם היא לשאר המדינה.

בקו התחתון, עלויות האחזקה שעלולות לנבוע ממכונית דיזל שחוקה לא מצדיקה את החיפוש, מצא משפחתומטית סטנדרטית במצב טוב ותהנה ממנה.

והערה לגבי הדלק - בנסועה הצפויה לכם ההפרש בין 8 קמ"ל ל-10 קמ"ל יהיה כ-200 ליטר בשנה, כלומר 1000-1500 ש"ח. תקלה אחת ברכב שחוק תעלה יותר. לכן עדיף לרכוש רכב יותר "טרי" גם במחיר צריכת דלק יותר גבוהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא אומר שהמזדה לא סוחבת- היא סוחבת, אבל על חשבון המון דלק. 1:8 בד"כ.

זה שכולם נוסעים על משהו מסויים לא אומר שום דבר. במיוחד לא כשמדובר על טבריינים. תופעת העדר חזקה פה במיוחד ויש תחרות קשה בין הקורולה ל-3 ל-323.

דיזל שיתן 1:15 (או טוב יותר) יחסוך כמה אלפי ש"ח בשנה ואין סיבה שיהייה שחוק יותר מהרכב הנוכחי (עשה כבר כמעט 230K ק"מ)

פורסם

שרשור 'מוזר', אני כאמור גם מחיפה, נסעתי על שלל רכבים בעליות שממש לא נופלות מטבריה.

לרכוש דיזל מזדקנת בשביל 10K בשנה רק כי יהיה לך יותר מומנט בעליות וצריכת דלק עדיפה (ולא בהרבה, אגב), זה מוזר.

רכב יותר ישן, פחות מאובזר, עם עלויות אחזקה גבוהות יותר - כל זה בשביל עוד קצת כוח סחיבה בעליות?

לא מתחבר ללוגיקה מאחורי ההחלטה הזו, בלשון המעטה.

אם כ"כ חשוב לך כוח, תשקול גם לבדוק מוגדשת חביבה (אולי ליאון?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

עם הC3 פיקסו הייתי יותר זהיר,

ספציפית אצלי במשפחה היו 2 מליסינג(מנוע 1.4 ידניות) שגמעו כל אחת סביבות ה60-70 אלף קילומטר(בנות שנתיים) ואני יכול להגיד שאת מבחן הזמן אצלנו הן לא עברו כלכך טוב,

היו 2 תקלות גדולות שלא אמורות לקרות ברכב בן שנתיים עם פחות מ70 קלף קילומטר במד:

באחת מהן הלך ההגה כוח(בסביבות ה40-50 אלף קילומטר) ובשתייהן הוחלפו המשאבות מים.

יש לציין שהחברת ליסינג טיפלה בזמן ועבדה רק מול מוסכים של הייבואן.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

למה לרדת שנתון עם הדיזל? הן יותר יקרות מבנזין? (באמת שלא מכיר)

אם ההפרשים במחיר עד כדי כך גדולים אז באמת לא משתלם דיזל. אני מחפש רכב בן 5 או צעיר יותר.

מה שאתם מנסים לרמוז לי בקיצור זה- חזרה ליפנומטית קוריאנומטית 1.6? מעצבן החוסר מבחר הזה שיש בארץ.

• תוכן חדש...