Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

60 דקות עם 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני יודעת שברכישות כאלה ההגיון (הכלכלי במיוחד) נח, אבל בכל זאת לא יכולתי שלא לתהות.

אם לטענתך הקופר S יותר טובה מהעקרב והפיאסטה ST עוד יותר טובה מהקופר S, ניתן להסיק שלדעתך הפיאסטה ST הרבה הרבה יותר טובה מה500, אז למה לשלם יותר או +\- אותו הדבר על האוטו הפחות טוב? במיוחד לאור העובדה, שיש לך הכרות עם הST לא רק על הנייר.

מסיבה מאוד פשוטה: רוצה שיהיה לי "גב", על כל צרה שהיא, אם תהיה. זה משהו ש'"איילון מוטורס" לא מסוגלים לספק. אין את כל החלפים במלאי של "דלק" - מה שמצריך הזמנות מיוחדות, עלות כספית גבוה יותר וזמן המתנה ארוך יותר.

אם "דלק" היו מייבאים את הפיאסטי, כנראה שהמצב היה אחרת - למרות שגם אז היה קשה להתעלם מהשירות המבריק של סמל"ת (וזה שלא ש"דלק" גרועים. מאוד מרוצה מהשירות שלהם עם הפוקוס, אבל זה לא בר השוואה...).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה הערות ברשותכם: השימוש בשמות פרטיים נחמד בקרב יודעי ח"ן אבל מבלבל משתמשים "מחוץ לחבורה".

יאללה עברנו משרשור שנפתח כחלקת חוויה אישית (וסובייקטיבית) ברוח טובה - לשרשור התנגחות אישית, פשוט ממש היו חסרים כאן בפורום כאלו.

:mm_nah:

נכון, לכן נמחקה ההודעה המתנגחת. זה לגיטימי לגמרי להביע דיעה שונה מפותש, לשם כך יש פורום, אבל לא לחצות את הקו להתנגחות אישית בסגנון "אתה לא יודע מכלום/אין לך מושג בשיט" וכן הלאה. זה לגיטימי לגמרי לשנות דיעה, קל וחומר אחרי נסיעת מבחן.

אגב, בתור מי שעבר תהליך של מעבר מגישה של "בשביל מה צריך את המכונית הלצית הזאת" לבעלים של אחת, אני בהחלט מבין את פלוקסטר מחד, ואת סופרי האפונים ופורטי החוויות לגורמיהם מאידך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מבין שמישהו (יש לי חשוד מיידי בראש) ציטט ציטוט ישן שלי והראה שהוא כביכול סותר את מה שכתבתי כאן.

אם תזכירו את תוכן הציטוט, אוכל להגיב עניינית.

:idea:
פורסם

נהג מתחיל - אבל אתה לא לקחת 500.

לגבי האבארט 500 - במה היא עדיפה בסביבת המחיר הזו, על הטיל הבליסטי המכונה תלתן ירוק?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לסיכום. פות"ש כתב שנהנה. יש מי שלא מאמין לו. יש כמה שכן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בקיצור, אפשר לכתוב - תתחדש?

חלאס בלבולי שכל, יש רכישות שנקנות מהלב והרגש ולא בשילוב עם הראש. אבארט, כמו שהזכירו כאן, היא כזאת. לא כי היא הכי טובה, לא כי היא הכי מהירה, ולא כי היא הכי פרקטית או מהנה. פשוט כי היא מה שהיא, ואת זה רק אותם בעלי אבארט יודעים (ואני לא מאותם אנשים - במקרה שלי אם הפרוטה הייתה מצויה בכיסי הייתי רוכש קופר S, למען הסר ספק).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נכון, תודה על ההבחנה, היא במקום - הפונטו יותר קרובה להוט האץ' "נורמלי" ואולי המרחק בין החלטה על רכישת הפונטו לבין החלטה "לוגית", קרוב יותר מאשר החלטה על רכישת אבארת' 500.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני חושב שאני מבין למה הכוונה של פותח השרשור. מישהו כתב על התרשמות מרעש ועל כך שאין הרבה סוסים. זה בהחלט נכון, ועל פניו משדר פודל בעור זאב. אבל, באותה נשימה הדבר הזה מביא לתחושה אישית, שיוצרת אצלי חוויה מאוד מהנה: אתה מרגיש שהרכב מתאמץ יחד אתך. זו לא גולף GTI שעושה הכל מושלם ואלגנטי, כאילו ללא מאמץ. זה רכב שנותן 150% מעצמו ביחד אתך. אני מודע לכך שזה נשמע קלישאתי, אבל זו תחושה אישית שלי. אולי בגלל זה אני אוהב רכבים שחיים בסל"ד גבוה, אולי בגלל זה נחמד לדעת שהרכב שואג ו"מתפרע" כדי להאיץ. אתה מרגיש את קצה היכולת מתקרב ואתה רוצה להיות שם, קצת מפחד והרבה מתרגש. אתה מרגיש שאתה עובד ולא מפעיל מכונה. אלגנטיות זה למקצוענים. אני חובבן, ואני רוצה לחייך גם במחיר של זמנים. אני באמת לא מצליח לנסח הסבר יותר טוב, אבל ככה אני חושב שפות"ש מרגיש עם האבארת'.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אכן לכך התכוונתי.

בכבישים הצרים, המשובשים והצפופים שלנו, עם תנועה עצלה ותרבות מוטורית בקאנטים, נראה לי שהרבה יותר כיף להתנהל עם 500 אבארת.

במיני אני צריך לייצר קצב גבוה כדי להנות באמת, מה שקשה לעשות בסביבה עירונית צרה וצפופה. מאידך, אני צריך להמשיך להתמודד עם הגה כבד ומהלך מצמד ארוך (שפורחים בנהיגה במהירויות גבוהות מאד).

:idea:
פורסם
לסיכום. פות"ש כתב שנהנה. יש מי שלא מאמין לו. יש כמה שכן.

ויש כמובן גם את אלו שבהחלט מאמינים, אבל חשוב להם להסביר שההנאה הזו שלו נשענת בעצם על כלום, בין בגלל שהוא לא מבין מה זו אקזוטיקה ( ובאיזה זכות בכלל הוא משתמש במילה הקדושה הזו ששמורה כידוע ל 300 סוסים ומעלה ), בין בגלל שרעש ממכר זה סתם צינורות ואפשר לסדר את זה גם לסוזוקי אלטו, בין בגלל שהאבארת' הזו נראית כמו 500 רגילה עם קישוטים ( מה שכנראה מותר במיני ובעוד מכוניות רבות אחרות, הוא כנראה סוג של זילזול באינטיליגנציה כשמדובר בדבר האיטלקי היומרני הזה ). בקיצור וכמעט כמו בכל שירשור מהסוג הזה הברכות הופכות די מהר להטפות מוסר וסידרות חינוך, למה בעצם כדאי לשמור את ההתלהבות, כנה ככל שתהיה, ל"דברים האמיתיים".

פורסם

לגבי האבארט 500 - במה היא עדיפה בסביבת המחיר הזו, על הטיל הבליסטי המכונה תלתן ירוק?

במידה ומדובר במיטו QV, זה מאוד פשוט - די בהכל, למעט סעיף הפרקטיות.

דווקא ה-QV (לטעמי האישי) פחות מוצלחת מהמיטו 155 ז"ל. משהו בה מנסה להיות "אובר" על פני אחיותיה החלשות יותר - וזה עובד פחות טוב.

היא אופציה לא רעה למי שרוצה וורסיה רובוטית (והתיבה הרובוטית שם בהחלט עובד טוב, כמו גם בג'ולייטה), אבל בכלליות היא פחות מרגשת ודרמתית מאשר ה-500 (בעיקר כשמדובר בסאן מרינו / esseesee - עם תוספת הסוסים והחמוצים). הרבה פחות קארטינגית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין לי אלא להצטרף לפותח השרשור וגם לדבריו של ניקו.

השילוב של החוויה הסובייקטיבית (צליל, רעד, הרגשה ותחושה שלאו דווקא מגובים בנתונים אובייקטיביים) עם התפישה הכל כך נכונה של ליהנות מרכב שנותן הרבה דווקא בסביבה (המוגבלת) בה אנו נוהגים כל יום, רוב היום היא משהו שקשה להתווכח איתו וגם לא נכון להתווכח איתו.

רובינו חובבי רכב אך לא באמת נהגי מירוצים או כאלו שנוהגים על מגבלות הרכב (תודה לאל...) ולכן ההתמקדות בהנאה המיוחדת שנותן רכב שאיננו בקצה הסקאלה אך מתאים מאד להסתובבות אורבנית או קרובה לעיר היא בהחלט במקום.

הרי ביננו, רכישת רכב כזה (אבארט, 208 ג'יטיאיי, קורסה או.פי.סי, מיני, תילתנים למיניהם , פיאסטה אס.טי. וכיו"ב) מתחילה ונגמרת ברצון ליהנות, בתדמית שכלואה במחשבותינו ביחס לרכב ומה נפיק ממנו וכל אחד מאיתנו הרי שונה, נהנה מדברים אחרים, אוהב סיגנונות אחרים ולכן אין כאן מי שצודק ומי שלא.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...