Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

60 דקות עם 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק. גם לא אמרתי לרגע שהיא אקזוטית. האנטי שלך לאבארט, מעביר אותך על דעתך, stio.

אני פתוח לכל תוצרת, אבל מתקשה להאמין שיש מי שיכול לספק שביב מהחוויה של אקזוטיקה איטלקית טוב יותר מ... האיטלקים עצמם.

תנאי הכרחי - גם אם לא מספיק - הוא צליל ממכר שניכר שהוקדשה לו מחשבה רבה. על זה, לצערי, הגרמנים והצרפתים לא שמים דגש רב וחבל, שכן ערוץ שלם דרכו אנו חווים את העולם פשוט מוזנח (ואצלי הוא חשוב).

:idea:
  • תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיא, כמי שמתנייד כרגע ב-500 (ונהג בה לא מעט גם בעברו) ונהג לא מעט ב-500 "עקרבית" - הפער ביניהם (בכל הנוגע לפן הדינמי) הוא עצום. 500 אבארת' לא מרגישה כמו 500 רגילה - נקודה.

אי פעם נהגת בכלל ב-500 שהיא? בכנות.

ואני בספק רב מאוד שהקורסה החדשה תצליח לאתגר את ה-ST / GTI. קפיצת המדרגה באופל קורסה החדשה נוגעת בעיקר לתחום העיצוב, איכות החומרים ותא הנוסעים. לצאת בהצהרות - "היא תיתן בראש לכל החבורה" זה משהו שלא הייתי עושה. ה-OPC היוצאת טובה בהחלט, אבל השתיים האחרות פשוט טובות ממנה בפער לא קטן, וגם לא מענישות ב(חוסר)נוחות.

לא רשמתי שאין הבדל בנהיגה בין ה500 הרגילה לאבארט, רשמתי שמבחינה חיצונית מדובר בעוד פיאט 500 (עם אלמנטים ספורטיביים), שים לב. ברור שיש הבדל תהומי בנהיגה.

בעניין הפולו GTI הידנית/פיאסטה ST/קורסה OPC - בהתחשב בעובדה שהפולו לא רלוונטית כי מגיעה אך ורק עם הגיר הבעייתי, נשארנו רק עם הפיאסטה והקורסה. תוסיף למשוואה את העובדה שלא קונים רכב על הנייר (פיאסטה), נגיע למסקנה אפשרית שהקורסה תנצח.

אני פתוח לכל תוצרת, אבל מתקשה להאמין שיש מי שיכול לספק שביב מהחוויה של אקזוטיקה איטלקית טוב יותר מ... האיטלקים עצמם.

דווקא אתמול נסעתי ליד מיני קופר S וכמעט קיבלתי דום לב.

תלוי איך מסתכלים על זה.

פורסם

אני נסעתי אחרי קופר S גם כן לפני כמה ימים. ברמזור, הבעלים פתח חלון והתקשקשנו קצת על ההבדלים.. רק כשביקשתי ממנו ללחוץ שמעתי מטוס ג'מבו לפני המראה. בשיוט נינוח היא שקטה.

יתרון גדול של ה-500 הוא המשקל הקל. המכונית כאילו נמצאת על קצות האצבעות כל הזמן. המיני מרגישה כמו טנק מרכבה לידה.

פורסם

גיא, נראה לי שהגיע הזמן לבדיקת ראייה. אין הבדלים חיצונית? יאללה, אציין לך אחד אחד:

- פגושים שונים. הם "מנופחים" ואגרסיביים, בעיקר הקידמי (עם שלל פתחי איוורור נוספים - לקולר צד).

- חצאיות צד גדולות (מידי?) וברורות לחלוטין - אל מול החוסר בחצאיות צד בוורסיות הרגילות.

- חישוקי סגסוגת שונים (גדולים יותר מן הסתם. 16' או 17' - תלוי בוורסיה / עם או בלי קיט).

- בלמים גדולים יותר (בקיט הם גם מחוררים. יש אופציה לבלמי 305 מ"מ עם קאליפר 4 בוכנות, בדומה לפונטו).

- צנרת פליטה שונה לחלוטין, עם יציאה כל צד (או 2 יציאות כפולות בכל צד - במידה ובחרת ב"מונזה").

- תגי אבארת' שונים, אבל זה כבר פחות משנה משהו בקוסמטיקה או אגרסיביות.

ב-99% מהמקרים אסכים איתך לגבי האימרה - "לא קונים רכב על הנייר", אך במקרה של הפיאסטה - אין כאן דרך להפסיד. מספיקה התרשמות קלילה מהנכתב עליה באירופה (ע"י כתבי הרכב / מגזיני הרכב הגדולים, איכותיים והמוכרים ביותר) - ותבין פלוס מינוס מול מה יש לך עסק. ואכן, בפועל - היא פשוט מטריפה. מכונה מדהימה לנהיגה. לא מענישה בנוחות הנסיעה (למרות שהבריטים טוענים שהיא "נוקשה") וגם פרקטית להפליא.

החסרון היחיד טמון ביבואן המקביל - ובכך שהיבואן הראשי ("דלק") לא מייבאים באופן סדיר חלפים לרכב הזה (למרות שהמנוע והגיר מגיעים מהפוקוס 1.6EB, כך שמהבחינה הזאת אין בעיה שהיא עם חלפים), מה שאומר במידה ואתה זקוק לחלף מסויים - יצטרכו להזמינו במיוחד ותצטרך להמתין להגעתו ארצה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
האם אתם יכולים לחשוב על מכוניות מרגשות יותר עד 200 אלף ש"ח?

כבר שכחת את המיני האהובה שלך? קופר S עולה 202 אלף ש"ח.

אשמח לשמוע במה ה500 אבארת' טובה מהמיני. ברצינות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
גיא, נראה לי שהגיע הזמן לבדיקת ראייה. אין הבדלים חיצונית? יאללה, אציין לך אחד אחד:

- פגושים שונים. הם "מנופחים" ואגרסיביים, בעיקר הקידמי (עם שלל פתחי איוורור נוספים - לקולר צד).

- חצאיות צד גדולות (מידי?) וברורות לחלוטין - אל מול החוסר בחצאיות צד בוורסיות הרגילות.

- חישוקי סגסוגת שונים (גדולים יותר מן הסתם. 16' או 17' - תלוי בוורסיה / עם או בלי קיט).

- בלמים גדולים יותר (בקיט הם גם מחוררים. יש אופציה לבלמי 305 מ"מ עם קאליפר 4 בוכנות, בדומה לפונטו).

- צנרת פליטה שונה לחלוטין, עם יציאה כל צד (או 2 יציאות כפולות בכל צד - במידה ובחרת ב"מונזה").

- תגי אבארת' שונים, אבל זה כבר פחות משנה משהו בקוסמטיקה או אגרסיביות.

ב-99% מהמקרים אסכים איתך לגבי האימרה - "לא קונים רכב על הנייר", אך במקרה של הפיאסטה - אין כאן דרך להפסיד. מספיקה התרשמות קלילה מהנכתב עליה באירופה (ע"י כתבי הרכב / מגזיני הרכב הגדולים, איכותיים והמוכרים ביותר) - ותבין פלוס מינוס מול מה יש לך עסק. ואכן, בפועל - היא פשוט מטריפה. מכונה מדהימה לנהיגה. לא מענישה בנוחות הנסיעה (למרות שהבריטים טוענים שהיא "נוקשה") וגם פרקטית להפליא.

החסרון היחיד טמון ביבואן המקביל - ובכך שהיבואן הראשי ("דלק") לא מייבאים באופן סדיר חלפים לרכב הזה (למרות שהמנוע והגיר מגיעים מהפוקוס 1.6EB, כך שמהבחינה הזאת אין בעיה שהיא עם חלפים), מה שאומר במידה ואתה זקוק לחלף מסויים - יצטרכו להזמינו במיוחד ותצטרך להמתין להגעתו ארצה.

תודה על ההמלצה הלבבית, אבל אני לאחר ניתוח לייזר ורואה 6:6.

כל השינויים שציינת הם שינויים מינוריים ביחס לרכב עצמו. פגושים מנופחים, אגזוז, חצאיות וסמלים אלו שינויים קטנים יחסית ולכן דעתי בעינה נשארת.

בעניין הפיאסטה, קשה לרכוש רכב שלא מתרשמים ממנו קודם, זאת לא דירה שאתה קונה מקבלן על הנייר. עם כל הכבוד לכתבי הרכב...

פורסם

יתרון גדול של ה-500 הוא המשקל הקל. המכונית כאילו נמצאת על קצות האצבעות כל הזמן. המיני מרגישה כמו טנק מרכבה לידה.

אתה צודק פעמיים :)

פעם לגבי הכדאיות של רכישת הדגמים ה-"חלשים" של הרכבים הללו. לקבל את כיוונון המתלים ואת תגובת הדוושה אבל לא להרגיש מתוסכל מחוסר היכולת להשתמש בכל הכח. ביננו גם עם ה-ONE מצליחיםן להיות מאוד מהירים ביחס לסביבה.

פעם שניה לגבי ההבדל העצום של 2 הרכבים - מדהים איך 2 רכבים שנועדו לתת פתרון דומה לקחו זאת לשני כיוונים שונים.

לכן החלום הוא לא לוותר על מיני אלה להוסיף גם אברט :)

פורסם

משה, אתן לך תשובה כנה - היא לא (אבל ה-ST כן, סתם כד"א). אבל יש לה צ'ארם ודרמה שאין במיני. קשה להסביר - אתה תנהג בשתיהן וכבר תבין לבדך.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פותח השרשור,

יש מצב שיש לך דליפה של גז מזגנים בבית? אולי השארת טיפקס פתוח?

אחרת ממש קשה להבין איך הצלחת לקשור בין 500 אבארת' לבין אקזוטיקה איטלקית...

פיאט 500 הצליחה להוריד לך את ההתלהבות מפרארי ומזראטי....או שמאוד קל לרצות אותך, או שיש לך סטנדרטים מאוד נמוכים, או ש......יש לך דליפת גז מזגנים בבית.

שלא תבין אותי לא נכון, יש לי הרבה סימפטיה ל-500 אבארת', מכונית חביבה בהחלט (עיצוב מוחצן??? סה"כ צבעים וג'אנטים שונים מ-500 רגילה) אבל מכאן ועד לאקזוטיקה איטלקית......

בוא נגיד שיש סיבה לכך שאקזוטיקה איטלקית מתחילה במחיר של איזה 5-6 אבארת'ים.

(לא להתבאס עלי, הכל בחברות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא שכחתי. זה לא הוגן להשוות את שלי לאבארט, אני צריך לנהוג בקופר S לשם כך. כמו שכתבתי פעם, כשהייתי נער הייתי חולם על העיצוב החושני והצליל הפראי של פרארי ואלפא, לצד רכבי פאר עתירי איכות חסרת פשרות כמו ב.מ.וו ושות'. מה לעשות שאלו שני עולמות שאינם מצטלבים, לפחות ברמות הכניסה אליהם? אני מוצא עצמי נקרע ביניהם.

הבעיה שלי עם המיני כרגע היא שאני לא מתרגש ממנה כמו שחשבתי שאתרגש. קשה להודות, אבל נכון. היא לא אשמה בזה חלילה. אני מנסה להבין מה כן ירגש אותי והפעם מתכוון לקחת את זה לאט, כדי לא לפקשש שוב. אפשר לומר שאני בתהליכי כיול מחדש של הציפיות שלי.

פורסם

עידן, זה כמו הויכוח אם הרכב שלי פרימיום או לא. בעיניך הוא כנראה לא, בעיני הוא נותן לי טעימה מהעולם הזה, גם אם צנועה ביותר.

על אותו משקל, אבארט נותנת טעימה קטנטנה מהחוויה עם איטלקיות יקרות להחריד, נראה לי. כנראה שעבורך לא, אבל יש שם משהו שקרוב יותר לכך מכל האופציות האחרות בשוק.

SLS, הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי את שתיהן. זה האידאל: נציגה אחת מכל עולם (יוקרה גרמנית וספורטיביות איטלקית).

פורסם

לא התכוונתי להשוות בין המיני שלך לאבארת'. אין קשר בין השתיים, או לפחות אין קשר כל כך הדוק.

שאלת על רכבים מרגשים בפחות מ200 אלף ש"ח, אז עניתי לך שמאותו יצרן של הרכב שלך יש דגם שעונה לקריטריונים.

אז אני חוזר לשאלה, במה ה500 טובה יותר מהמיני?

אוראל, צ'ארם ודרמה אני יכול להבין, זה סובייקטיבי וקשה להתווכח על דברים שקשורים לתחושות.

זה עדיין לא הופך את ה500 לטובה יותר מהקופר S. בגלל שאבי העלה את הנושא הזה, תנסו להתייחס אל השאלה שהוא שאל ולתשובה שלי ברצינות.

צ'ארם ודרמה aside, במה ה500 טובה יותר מהמיני?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

משה, שים לב:

"משה, אתן לך תשובה כנה - היא לא (אבל ה-ST כן, סתם כד"א)".

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בעלי אבארט סובלים מתופעה חמורה של שיכנוע עצמי משולבת בתסמונת בגדי המלך החדשים.

הצצה בלוח יד 2 מראה שהתופעה חולפת אחרי כשנה,שכן בלוח יד 2 רוב האבארט כבר יד 4

יש בלוח אבארט 2013 יד שניה שכבר מוצעת למכירה כלומר כבר יד 3.

פשוט אנשים נשבר להם מהאבארט אחרי תקופה קצרה כשהם מבינים שהסיפורים לחוד ומציאות

לחוד,לא פאן,לא נוחות,לא אוטו מהיר,סתם אביזר אופנתי במחיר מופקע.

רציתי אבארט,עשיתי נסיעת מבחן,הרצון עבר לי עוד באותו היום.

פורסם

משה, לפני שבוע הייתי אצלכם במוסך להחליף פלסטיק שבא מעוות מהמפעל. לידי חנתה קופר S דנדשה. כשהמוסכניק הניע אותה, לא הרגשתי שום שנוי בדופק.

אתמול, כשהנענו את האבארת' פשוט יצא לי פרץ צחוק מתגלגל..

בסופו של יום, השאלה היא מה גורם לך להתרגש יותר, מה מביא אותך לחייך כמו מפגר יותר ומה עושה לך חשק לנהוג.

• תוכן חדש...