Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב בכ- 80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש האחרון אני קורא דיי הרבה בפורום והחלטתי שהגיע הזמן שאני אתחיל לשאול גם.

כרגע אני מחפש לרכוש רכב ראשון בסכום של בערך 80K.

עד לאחרונה ההתלבטות הייתה לגבי רכבי סופר מיני חדשים: קליאו, I20 החדשה וסיאט איביזה DSG (הייתה גם 208 אבל אחרי נסיעת מבחן היא ירדה מהפרק כנראה כנ"ל גם דאצ'ה סטפוואי).

לאחרונה, אחרי כמה הצעות בפורום לגבי רנו פלואנס החלטתי לשקול גם פלואנס או מגאן שנת 2012-2013 שנכנסת לי בתקציב בתור יד שניה, עד כמה הרכבים האלה אמינים? ועד כמה הם חסכוניים הן בדלק והן בטיפולים? (לפי פרסומים באניטרנט הגרסאות דיזל עושות 20~ ק"מ לליטר).

פורסם

משאלתך קשה להבין מהם צרכיך. אם מספיקה לך מכונית סופר מיני ולא אכפת לך לקנות מכונית בת שנתיים-שלוש, תוכל לרכוש i20, קליאו או סוזוקי בת שנתיים שלוש, וחסוך עשרות אלפי שקלים שבחיי לא תחזיר עם צריכת דלק יותר נמכוה של הפלואנס (שאפשר להבין מדבריך שאתה לא ממש צריך את הגודל שלה)

אופציות חסכוניות מאוד בדגמים משומשים: הונדה ג'אז/אינסייט הברידיות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי ממול האופציות שהבאת הקליאו החדשה היא הכי מאובזרת ועדיפה.

בנוסף יש עליה מבצע כרגע.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

הצרכים שלי לא ידועים לי כרגע כי בעוד כמה חודשים אני כנראה אמור לעבור דירה והמרחק מהעבודה לא ידוע לי כרגע למרות שאני חושב שבשנה אני לא אסע יותר מ15K ק"מ.

רוב הנסיעות ברכב יהיו לבד או עם עוד אדם אחד ברכב, לכן כנראה סופר מיני תספיק.

אבל השאלה היא אם לא עדיף כבר לקנות רכב בגודל "אמיתי" בהפרש של 10-15 אש"ח (רכבי יד שניה)??

לגבי הקליאו, אני שקלתי לקנות את ה0.9 המוגדשת ולפי הסוכנות הרכב לא קיים במלאי ולא יהיה בחודשים הקרובים(אפילו לנסיעת מבחן).

פורסם

בטוח? תנסה אולי בקרסו בא.ת חדש ראשון לציון. הבנתי מהם משהו אחר לגמרי.

נהגתי על 0.9T הידני, מרגישה באמת טוב. התפלאתי שרכב עם מנוע של 900 סמ'ק מרגיש כמו רכב עם מנוע 1.4.

היום:

בעבר:

פורסם

תקשיב אחי אני ממליץ לך בחום על הקליאו.

אני הזמנתי אותה אתמול מהסוכנות יש מלאי מוגבל ולא נשאר עוד הרבה.

הם רק השבוע קיבלו תשובה שהקליאו מגיעה עוד חודש ככה.

ממליץ בחום ולפי דעתי זה הרכב.

אבל רק שתדע שזה קצת חורג מהתקציב שלך כי היא מגיעה ל85k. תלוי כם בתוספות שתרצה.

פורסם

לאחר התלבטות, הוחלט לוותר בנתיים על רכישת רכב חדש מחברה ולנסות למצוא רכב סופר מיני או משפחתי בתקציב של 60-80 אלף שקל בן שנתיים עד 3.

אז כמו שציינתי קודם לכן, הקילומטרז' השנתי לא ידוע עדיין, אבל אני מעריך כ15K.

רצוי שהרכב יהיה אמין כמה שיותר וזול לאחזקה.

פורסם

סדר העדיפויות שלי זה אמינות, אחזקה זולה וחסכון בדלק.

עדיפות לגיר ידני בגלל החיסכון בדלק אבל לא חובה.

ולגבי כח, אני לא מחפש משהו מטורף, רק שיאפשר לעקוף בעת הצורך.

פורסם

סיאט איביזה או סקודה פאביה יתאימו. יש היצע גדול והמחירים אפילו נמוכים מהרף התחתון של התקציב (לשנתונים 2012-2013)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
סדר העדיפויות שלי זה אמינות, אחזקה זולה וחסכון בדלק.

עדיפות לגיר ידני בגלל החיסכון בדלק אבל לא חובה.

ולגבי כח, אני לא מחפש משהו מטורף, רק שיאפשר לעקוף בעת הצורך.

ניסאן אקו-מיקרה תפורה בדיוק לדרישות שלך.

מכונית אמינה מאוד, ראיתי כבר רכבים שנכנסו לטרייד עם קילומטראז'ים גבוהים וכמעט אפס תקלות.

אחזקה זולה, פשוטה מבחינה מכאנית כך שאין הפתעות.

חסכונית מאוד בדלק - בדגם האוטומטי אפשר להגיע ל-14 או 15 קילומטרים לליטר, בידני הרבה יותר.

מבחינת כוח היא עושה את העבודה. כמו שכתבת - לא מטורף אבל אפשר לעקוף וגם לנסוע 120 קמ"ש בכביש 6.

פורסם
ניסאן אקו-מיקרה תפורה בדיוק לדרישות שלך.

מכונית אמינה מאוד, ראיתי כבר רכבים שנכנסו לטרייד עם קילומטראז'ים גבוהים וכמעט אפס תקלות.

אחזקה זולה, פשוטה מבחינה מכאנית כך שאין הפתעות.

חסכונית מאוד בדלק - בדגם האוטומטי אפשר להגיע ל-14 או 15 קילומטרים לליטר, בידני הרבה יותר.

מבחינת כוח היא עושה את העבודה. כמו שכתבת - לא מטורף אבל אפשר לעקוף וגם לנסוע 120 קמ"ש בכביש 6.

3-4 חודשים ניסיון עם האקו-מיקרה - ואני חושב שמתוך ה6 רכבים שהיו לי בשנה האחרונה (חוץ מהמיטו) - היא המנצחת מכל הבחינות (אבזור, חסכון, מנוע, מרווחת ואין בעיה לעשות איתה נסיעות ארוכות)

היום:

בעבר:

פורסם

מוזר, 208 היא מהמכוניות הטובות בסגמנט וזה עוד עם המנוע והתיבה האוטומטית המיושנים. לדעתי אם היבואן יתמחר אותה נכון וישפר את האבזור היא תהיה הסופרמיני הטובה ביותר.

• תוכן חדש...