Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הספקתי להבין שעבור הרבה משתמשים כאן דיטיילינג זה הרבה מעבר לשימור הרכב וכדאיות כלכלית, הם פשוט אוהבים ונהנים לעשות זאת.

אבל עבור השאלה שלי אבקש להפריד שניה בין האהבה לדיטיילינג לבין כדאיות כלכלית והגניות.

אני מתחיל לחשב עלויות של פוליש ביתי , מכשיר פוליש , מברשות , חומרי פוליש אגרסיבי ,לא אגרסיבי ...

אני מחבר את כל העלויות הללו ומשווה את המחיר שיעלה לי לקחת לאיש מקצוע ואני לא מצליח להבין את הכדאיות הכלכלית וההגיונית של לעשות פוליש בבית.

נכון, אם תעשה פוליש בעצמך אתה תגיע לתוצאות מעולות , כי אחרי הכל זה הרכב שלך ואין מי שאוהב אותו יותר ממך.

אבל מצד שני , יש בישראל כמה אנשי מקצוע שיביאו את הרכב שלך לרמה לא פחות קרובה ואולי ליותר (אחרי הכל הם אנשי מקצוע )

ואחרי שקנינו את המכשיר וכל החומרים , ועשינו פוליש בעצמנו ,מה עכשיו ?

אנחנו מנסים ללמוד כמה שיותר על שטיפה נכונה שלא תזיק לרכב , ואם נעשה את הדברים נכון לא נצטרך לעשות פוליש הרבה זמן ...מה שאומר שכל מה שקנינו ישב לו במחסן להמון זמן שנייה אחרי שסיימנו את הפוליש .

אז תעזרו לי להבין , האם יש כדאיות כלכלית או הגיונית מעבר לאהבה לדבר?

פורסם

לעשות פוליש זה לא חלק מהתחזוקה השוטפת אלא רק תהליך שמבצעים במידה ויש בעיות או פגמים כלשהם.

רוב החבר'ה פה נהנים מעולם הדיטיילינג גם בלי פוליש.

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה תחביבים שיש בהם כדאיות כלכלית. בשבילי הדיטיילינג הוא בשביל הנשמה.

אם זווית ההסתכלות שלך על התחום היא כדאיות כלכלית ושמירה על המכונית שלך בלבד, ואתה יודע שלא תעבוד על אף רכב אחר - כנראה שאין טעם שתקנה פולישר, פולישים, פדים וכו'. זאת באמת הוצאה כלכלית נכבדת.

פורסם

אין לי בעיה עם דיטייליג ושימור הכללי של הרכב , שם ההוצאות ברורות לי , השימוש הוא לפחות פעם בשבועיים .

השאלה נשאלה רק לגבי הפוליש , כמו שאמרתי וגם אמרו בתגובה הראשונה , פוליש הוא לא משהו קבוע .

אז למה שאני יקנה ויעשה בבית ולא ילך לאיש מקצוע ?

פורסם

ככל שתכנס לתחום הזה יותר החיידק ישפיע עליך יותר.

המחירים הם באלפים ואף יותר אני קניתי 2 מכונות, עשרות פדים, חומרי פוליש, ווקסים, אוטמי צבע, מד צבע וכו'..

אך אין חובה לעשות את כל אלה כי אתה יכול להשכיר או לעשות שימוש בגלייז לחילופין.

לגבי פוליש לתחזוקה שוטפת תמיד אפשר להחמיר ולעשות כל 3/6 חודשים פוליש הברקה כמו SF4000 עם פד בינוני והחיתוך יהיה ברמת המיקרון והצבע יהיה חד ומבריק תמיד.

פורסם

אין שום הגיון כלכלי בדיטיילינג.

מדובר בכלים יקרים, חומרים יקרים, זמן יקר, וכל זה עוד לפני שדיברנו בכלל על הפוליש.

אם אתה רוצה ללכת עם הגיון כלכלי, אז שמפו של אוטודיפו+כפפה+איזו מגבת/ג'לדה נוחות לייבוש ווקס בסיסי יסגרו את הפינה. ההוצאה, לאורך זמן, תהיה נמוכה יותר מאשר ללכת למכוני שטיפה והתוצאה כנראה טובה יותר.

אתה לא חייב לקנות את המכונת פוליש (זאת ההוצאה הכבדה), יש מכונות להשכרה (בזמנו המחיר עמד על 150 שח לסופ'ש) ואז אתה תחסוך כמה מאות בודדות לעומת פוליש (אצל בעל מקצוע טוב ולא האחד שיושב בתחנת דלק הקרובה).

באופן כללי, אני לא חושבת שהתת פורום הזה הוא המקום הנכון לחפש בו הגיון כלכלי, כי תחביבים זה לא דבר כלכלי בדר"כ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אין לי בעיה עם דיטייליג ושימור הכללי של הרכב , שם ההוצאות ברורות לי , השימוש הוא לפחות פעם בשבועיים .

השאלה נשאלה רק לגבי הפוליש , כמו שאמרתי וגם אמרו בתגובה הראשונה , פוליש הוא לא משהו קבוע .

אז למה שאני יקנה ויעשה בבית ולא ילך לאיש מקצוע ?

גם התגובה שלי התייחסה רק למוצרים שצריך כדי לעשות פוליש.

אין שום הכרח שתעשה פוליש לבדך. ואין ספק שמבחינת כדאיות כלכלית, אין שום כדאיות בלקנות פולישר, פדים, פולישים שונים וכו' בשביל לעשות פוליש לאוטו יחיד פעם ב-, אם לא פעם אחת בלבד.

אם התחום הזה מסקרן אותך, והיית רוצה להעמיק בו - אז זה היה כדאי. אם פחות, אז כנראה שאין כדאיות.

פורסם

שמפו - 80 ש"ח ל-40 שטיפות. [לשטיפה] 2

כפפה - 40 ש"ח ל-40 שטיפות (סביר שיותר, אבל לצורך החישוב) 1

שני דלאים - 30 ש"ח ל-100 שטיפות 0.3

מגבת - 80 ש"ח ל-40 שטיפות 0.5

פלסטלינה - 60 ש"ח ל-160 שטיפות (ספוג שמספיק ל-20 שימושים, ועושים שימוש כל 8 שטיפות, אם שוטפים פעם בשבועיים) 0.3

ווקס - 150 ש"ח ל-80 שטיפות (ווקס יקר, מספיק ל-10 פעמים כל 8 שטיפות כמו ^^^) 2.

יוצא בערך 6 ש"ח חומרים לשטיפה, בלי המים ובלי חומרים לג'אנטים (שיוסיפו עוד שקל אולי?) ובלי IPA (עוד 10 אגורות, אולי)

נגיד הכול כולל הכול בהגזמה עם ציוד מהשורה הראשונה יוצא 15 ש"ח.

שטיפה במכון שעושה שריטות, עבודה חאפרית, בלי וקס, בלי פלסטלינה ובלי לנגב טוב עולה 20 ש"ח במקרה הטוב.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

יש כמה אנשים שלא הבינו את השאלה , אני לא מדבר על דיטיילינג בכללי , רק על החלק של הפוליש.

החלק של הפוליש יקר מאוד ודיי חד פעמי , אז למה לקנות את הציוד ולא לעשות אצל איש מקצוע?

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם

אתה צודק לגמרי, רוב האנשים כאן משקיעים ברכב מבחינת דיטלינג לבד אבל כשזה נוגע לפוליש הם לא רצים לקנות נניח מכונה יקרה אלא משאילים מחבר.

הכרתי כאלה שהשכירו מקום נניח עם ציוד וחומרים ועבדו לבד או נעזרו בשרותיו של חבר פורום אחר בתשלום רק למטרות פוליש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם אתה לא מעוניין לקנות ציוד ורוצה לעשות פוליש בלי הרבה דברים עדיף בעל מקצוע .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

תחשוב על זה בתור צעצוע\ פינוק חד פעמי ששרוטים משקיעים בו פעם בכמה זמן בשביל הכיף.

כמו סופ"ש באילת או כבלים מופלצים למערכת אודיו או יום כיף על מסלול

מורזילקה- אני את השעה בשבוע (בממוצע) שהולכת על שטיפה הייתי מבזבז מול הטלוויזיה או שתיית אלכוהול. די בטוח שרוב האנשים היו עושים משהו דומה. מקסימום אני שותה את הבירה קצת יותר מהר כשאני מסיים לשטוף.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני מודה שלעולם לא עשיתי פוליש בכוחות עצמי, אבל הרעיון של ציוד משלי די קורץ לי. קודם כל בגלל זמינות. כאשר נכנסים לפרוייקט מסוג זה, מתחילים לקבוע תאריכים ושעות שיתאימו לכולם, וזה לא קל ובד"כ צריך להתגמש. פרוייקט כולל אף מצריך להשאיר את הרכב אצל בעל מקצוע ליום שלם או יותר. עבור בעל משפחה עם רכב יחיד זה אומר להיות מושבט (אפילו שזה לא קורה הרבה). ואם משכירים את הציוד ממישהו, אז אני מניח שיש מגבלות זמן. מה שנותן יתרון נוסף לציוד פרטי במקרה הזה לדעתי, היא האפשרות לא לעשות את כל הרכב במכה/בלחץ/עייף עם גב שבור ולבזבז על זה כל היום, אלא בחלקים בלי לחץ ולפזר את הכיף אפילו לחודש. אין לי ניסיון עם מכונה, אבל נראה לי שהיא רב שימושית וניתן להשמיש אותה גם עבור יישום וואקס/אוטם ולחסוך זמן וכוח על תהליך היישום הידני או תיקון שריטות קטנות בפגוש (דבר ממש לא נדיר בארצינו לצערי הרב). אז כנראה שהיא לא תשכב הרבה בארון כלים. אני מניח שכל בעל ניסיון עם המכונה יכול להעיד על יתרונות נוספים שלא חשבתי עליהם ואשמח לדעת אותם גם. אם זה מצדיק את העלויות? לא נראה לי. אבל מה לא עושים בישביל הנוחות שלנו? :-P

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם
יש כמה אנשים שלא הבינו את השאלה , אני לא מדבר על דיטיילינג בכללי , רק על החלק של הפוליש.

החלק של הפוליש יקר מאוד ודיי חד פעמי , אז למה לקנות את הציוד ולא לעשות אצל איש מקצוע?

פוליש ברמה גבוהה בארץ ייעלה לא פחות מייבוא מכונה וכמה חומרים נלווים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

• תוכן חדש...