Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין צורך אפילו בזה רק ריתוכים וחיתוכים ישבתי קצת על שולחן הסרטוט (מחברת משבצות) צינור אלומיניום יחיד (וגדול) שהולך מהכידון עד ללגלגל האחורי מכיל בתוכו תאים של 18650 ואת כול הרכיבים אם יש לי כישרון אחד בחיים זה לצמצם ולהפשיט (לא נשים מכונות)

בנייה של השלדה עצמה לא תהיה בעיה ממש לא היא אפילו תיתן לי חופש בשילוב של "טכנולוגיות מקומיות" כידון מנוע גלגלים ואת כול שאר הבולשיט מזמינים מסין.

השאלה שוב כזאת מה עושים כדי לאשר את האופניים תוצרת הארץ מול מכון התקנים?

העניין עם הטום קאר שלא הייתה שום חוקה בנושא וההמון המציא לעצמו חוקה אנרכית סטייל (אני עושה מה שבז*ן שלי) לגבי האופניים יש כבר רגולציה ולא רק שיש כבר רגולציה אלא שהיא כלל עולמית (תקן EN15194) לכן הסיכוי שפתאום יוציאו אותן מחוץ לחוק מאוד נמוך מקסימום יגבירו את האכיפה (מה אני מאוד בעד!) אך אינני עושה משהו לא חוקי.

אגב בינתיים פתחתי משתמש בALIBABA והמענה שאני מקבל מהסיניים פשוט היסתרי עם מחיר ממוצע של לערך 400 דולר לזוג והם מציעים אופניים עם אישור של מכון בינלאומי (TUV) ככה שאין ממש צורך לבדוק את האופניים ממש מול מכון התקנים אלא רק בבדיקת התעודות.

קודם כל שלדה זה לא רק חיתוך וריתוך שזה שטויות אלא גם כיפוף מדויק ואת זה עושים עם שבלונות. אני לא אומר שתקנה מכופפת או ציוד אוטומטי אבל שבלונה לכיפוף ידני אתה חייב. תוסיף רתכת והגעת בקלות לסכום שנקבתי.

לפני שאתה קופץ ל TUV תבדוק שהתקן הישראלי זהה. אם לא אז לא תתחמק מבדיקות מקיפות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
קודם כל שלדה זה לא רק חיתוך וריתוך שזה שטויות אלא גם כיפוף מדויק ואת זה עושים עם שבלונות. אני לא אומר שתקנה מכופפת או ציוד אוטומטי אבל שבלונה לכיפוף ידני אתה חייב. תוסיף רתכת והגעת בקלות לסכום שנקבתי.

לפני שאתה קופץ ל TUV תבדוק שהתקן הישראלי זהה. אם לא אז לא תתחמק מבדיקות מקיפות.

לגבי הTUV אז כדי לאשר יבוא אש אופניים לישראל יש שתי אופציות או לשלם 20K שקלים + או לשלם 7K ש"ח ולהציג תקן של מעבדה שמכון התקנים משטף איתה פעולה (להלן: TUV ..)

כול המטרה של בניית שלדה בארץ זה לחסוך את כול העניין של שלדה מסובכת. צינור אלומיניום יחיד חתוך מחובר בציר לצינור אחר שהוא מחזיק את הגלגל האחורי. לא משהו שסדנאת מתכות או יצרן בארץ לא יוכל לבצע לפי הזמנה נשאר רק לרתך הכול יחד.

אגב יש כבר משהו דומה אך יותר מסובך הינה תמונה שמצאתי :

11225125406-3.jpg

עריכה אחרונה על ידי gkiler
פורסם

תבדוק קודם כמה יקחו לך על זה (רמז: לא מעט. כיפוף צינורות אלומיניום זה לא טריוויאלי). חיתוך האוזניים האחוריות זה דווקא שטויות.

ככלל אצבע קח את עלות השלדה כפי חמש מעלות החומר לפני פחת.

פורסם

על משקל צארלי וחצי, "מה זה, כל אחד שחותך ברזל עם דיסק יכול לייצר אופניים חשמליות? ככה בלי דיפלומה?"

או עניינית, כשיהיה כשל בתכנון השילדה שלך ואחרי ששלושה ילדים ימותו ותחטוף תביעת פיצויים ע"ס מליונים (במקביל להליך הפלילי), עדיין תחשוב ש"שילדה פרי תכנונך" זה רעיון טוב?

לי זה נשמע לא פחות מה-ז-ו-י ברמות מטורפות!!!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני דווקא לא דיברתי על עלות העבודה (שתהיה גבוהה כשלעצמה),

תבדוק את מחיר החומרים. בתנאי שאתה לא רוצה שהשלדה תשקול טונה ותעמוד בעומסים שאתה מתכנן.

במקרה לאחרונה יצא לי להתקל בהצעת מחיר לצינורות כרומולי, המחיר עמד על 500 ש"ח למ'. בידיעה שאופניים שלמות עולות היום 3,500, איפה הרווח שלך?

פורסם

עריכה: גם היום הם רוכבים על טוסטוסים חשמליים על המדרכה בלי שום היכרות של חוקי התנועה אז לפחות שיהיו מוגנים.

שהם יהיו מוגנים? שאנחנו הולכי הרגל נהיה מוגנים, הם-האויב...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

את הערס שקונה לבן שלו דבר כזה אתה לא מעניין אז לפחות שיסע על הכביש.

פורסם

זה גם מגדיל את הסיכווים שלו לזכות ב"פרס דארווין לאבולוציה יישומית".:twisted:

פורסם

במקרה לאחרונה יצא לי להתקל בהצעת מחיר לצינורות כרומולי, המחיר עמד על 500 ש"ח למ'.

500 ש"ח למטר רץ ? איזה סוג כרומולי ומאיזה ספק ? נשמע יקר מדי, אשמח לקבל עוד פרטים (אפילו לפרטי).

פורסם
למה שיקח כרומולי ? 6061 גם טוב והרבה יותר זול, למה ממה עשויים אופניים סטנדרטיים ?

6061 זאת ביוק הסגסוגת שבה משתמשים לכול (רוב) סוגי האופניים במיוחד חשמליות.

על משקל צארלי וחצי, "מה זה, כל אחד שחותך ברזל עם דיסק יכול לייצר אופניים חשמליות? ככה בלי דיפלומה?"

או עניינית, כשיהיה כשל בתכנון השילדה שלך ואחרי ששלושה ילדים ימותו ותחטוף תביעת פיצויים ע"ס מליונים (במקביל להליך הפלילי), עדיין תחשוב ש"שילדה פרי תכנונך" זה רעיון טוב?

לי זה נשמע לא פחות מה-ז-ו-י ברמות מטורפות!!!

אל תרחיק לכת אני לא הפצצה האירנית :-D בשביל שדברים כאלו לא יקרו קיימים מקדמי בטיחות ותקנים מסויימים דברים שבדיוק למדתי במקצועי ושלדת אופניים למזלי זה רכיב מאוד פשוט מבחינת חישוב המאמצים שהן אמורות לנשוא ואם ההתוכנות שקיימות בימינו ומסוגלות לחשב דבריים שלוקח שעות לחשב זה עניין מאוד לא מסובך.

אותי יותר מדאיגה איכות הריתוך המקומים והשאלה מה לעזאזלהפרוצדורה לאשר את הדבר מול מכון התקנים????

פורסם

או, זה בדיוק מה שהתכוונתי.

לא כל אחד תופס בזנ"ט, דיסק ורתכת ומתחיל לייצר אופניים.

צריך לעמוד בתקנים, צריך תוכניות מהנדס, צריך להגיש תוכניות, צריך לייצר אב טיפוס ולהגיש אותו למבחן הטכניות ולמבחן מכון התקנים, בקיצור...תכין הרבה כסף למען המטרה הזו.

פורסם
אין שום בעיה להחליט שהרכיבה על אופניים חשמליות מותרת רק מגיל מסוים (בא נגיד 16) או רק לבעלי רשיון נהיגה מכל סוג.

זו לא זכות מולדת לכל בן 12 לנהוג על אופניים חשמליות.

אין גם שום בעיה להחליט שאופניים נוסעות אך ורק על הכביש ואז הרבה מאוד הורים יורידו את הילדים שלהם מהכלי.

כנ"ל לגבי ביטוח חובה+ג' לכל כלי.

כל הצעדים האלה יצמצמו משמעותית את מכירת הכלים לשנה.

אם אתה לא משתכר כלוביסט זה אף פעם לא מאוחר...

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

עזוב אותך מלוביסט, מה-לוביסט, מדרכות הערים הפכו הפקר.

• תוכן חדש...