Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב ידני וחזק. אני לא מתכוון לחזק בקטגוריות של GTI וכאלה, אלא משהו עממי יחסית שיסחוב היטב משפחה גדולה (לא כמותית :-)).

היה לי בעבר פיג'ו 206 XS שעשתה עבודה לא רעה בזמן הקצר שהייתה ברשותי, אך לצערי נגנבה. אני מחפש משהו שיתן לי סוג של כוח והנאה באותה צורה.

לשמחתי הרבה, הצלחתי למצוא עבודה יציבה מה שמאפשר לי לקנות רכב במימון או הלוואה. כרגע אין לי סכום נזיל למשהו יותר מתקדם מלקנות פיג'ו 206 פעם נוספת, אבל אני רוצה משהו שיתן לי שקט נפשי מבחינת תחזוקה ויציבות מאשר אוטו מזדקן בן 8-10 שנים.

אחרי איזה שבועיים של בדיקה, אני חושב שדי צמצמתי את האפשרויות, ואשמח לשמוע את דעתכם:

1. סוזוקי סוויפט ידנית - על פניו אוטו יחסית חזק וזריז ביחס לאחרות בקטגוריה (אולי איביזה חזקה יותר אבל אני לא מעוניין בה). אפשר לקנות חדשה בסביבות 80 אלף במימון. יש לה שוק חזק, אמינות ובסך הכל קראתי עליה דברים טובים. תא מטען קטן הוא לא בעיה מבחינתי (בפיז'ו הוא היה ריק רוב הזמן). בשביל רכב חדש 2015 אוכל דרך הסוכנות לעשות מימון לרכב (אגב, האם אמורים להגיע דגמים חדשים?).

חבל שאת הסוויפט ספורט לא הביאו לארץ, דווקא נשמע אוטו די מעולה. לגבי פאביה החדשה - הביטוח עליה די גבוה, אז זה קצת בעייתי.

2. סיאט לאון 1.8 - באותו מחיר בערך אפשר למצוא יד 2 משנת 2011. היתרונות מבחינת עוצמה והנאה מהאוטו הם ברורים. הפחד שלי זה שצריכת הדלק תעיק בצורה משמעותית, ואולי גם התחזוקה והאמינות שלה בעייתיים. בשביל זה אקח הלוואה מהבנק למימון רכב, כך שזה יהיה קצת שונה.

3. פיג'ו 208 או 108? קצת מוזר שלפיג'ו 208 יש את אותו הכוח כמו ל-108 הקטנה. העניין הוא שהן לא מאובזרות כל כך בגרסאות הידניות (לא קריטי, אבל אם הכסף יכול לקנות יותר...), ונדמה שהסוויפט נותנת יותר מאשר ה-208, לפחות מבחינת ביצועים. אני יודע שאמורות להגיע 208 עם מנועים חדשים בקרוב, השאלה אם הם יביאו ידניות חזקות יותר ומה יהיה המחיר.

בכל אופן התקציב עומד על 70-80 אלף עם עדיפות כמובן לפחות. האוטו מבחינתי צריך להיות חזק ואמין ואם אפשר להנות ממנו אז זה בונוס. לאוטו חדש יש את היתרונות שלו מבחינתי שאוכל לשלוט בתפקודו ולטפל בו כראוי, וגם יתן לי שקט למספר שנים (כך שאוכל להחזיר את ההלוואה בלי הוצאות גדולות מדי עם הפתעות בדרך של אלפי שקלים).

אשמח לדעתכם, לעוד רעיונות ואופציות ובכלל לשמוע תגובות.

תודה!

פורסם

הייתי בדילמה דומה רק עם תקציב נמוך יותר. בסוף קניתי פיאט פונטו איבו טורבו. מאוד מאוד מבסוט. המחירים שלהן נעים סביב 60-65 אלף לשנת 2010-12. קח בחשבון שהן נדירות ולא יהיה קל למצוא.

אם אתה בקטע של חפירה, אתה מוזמן לקרוא את השרשור המתגלגל שלה כאן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם רוב הנסיעות הם בתוך העיר הייתי הולך על הסוויפט, אם אתה מחפש קצת יותר מרווח ויותר כוח אז הליאון ומנסיון צריכת דלק משולבת בערך 1-12 1-13 בליאון.

פורסם

בחרת מכוניות מקטגוריות:מיני, סופר מיני, ומשפחתית.

שבעיקרון מיועדים לשימושים שונים.

חוץ מכוח, מה הרכב אמור לעשות?

מה הנסועה?עירוני?בין עירוני?

מה הרכב הנוסעים בד"רכ?

יש חשיבות גדולה לצריכת הדלק?

לגביי הסויפט, היא לא חזקה, הפגו יותר חזקה ממנה בהפרש לא קטן. מה שכן צריכת הדלק 1 ל15 בערך.

לגביי הסיאט, היא יחסית חזקה(הרבה(מאוד) יותר משאר האופציות).

עם גיר ידני לפי דעתי זאת חבילה מצויינת.

לגביי האמינות, זה מעט שנוי במחלקות, מהיכרותי מדובר ברכב יחסית אמין, בגיזרת המנוע מומלץ להחליף מותחן שרשרת מיד, ולגבי השאר בכל זאת רכב בן 4. צריכת דלק משולבת 1/11-12.

אם אתה מחפש רכב שיסחב לא רע, הייתי מתמתקד במשפחתית ידנית מהשנים האחרונות, לדוגמה:פוקוס, הונדה סיויק ידנית(מומלץ!אמינות+צריכת דלק+כוח) והלאון גם אופצייה טובה.

פורסם

תודה לעונים. הכיון הוא בעיקר סופר-מיני. אני גר בעיר אך רוב הנסיעות הן בין עירוניות (האמת שעם הפקקים של גוש דן...) ככה שהנסיעה די משולבת. 108 פחות קורצת בגלל גודלה אבל היא די חזקה ביחס למיני. הלאון כאמור משפחתית אבל היא לא ארוכה מדי. ספייר קראתי את זה כבר בעבר, הקושי זה למצוא באמת :) אבדוק לגבי הונדה - אשמח כמובן לעוד דעות.

פורסם

לצערך הרב אין היום בשוק הרכב הרבה אלטרנטיבות ל-206XS המקסימה.

מה שכן עולה לי לראש זה -

1. MG3 - סופר מיני ידנית, מנוע חזק יחסית, רמת אבזור גבוהה כמו שאתה מחפש. אבל אני לא באמת ממליץ לך לקנות רכב סיני, נכון?

2. אלפא מיטו בגרסת שקר כלשהוא עם גיר ידני - היא לא מתקרבת לקרסוליים של ה-206XS מבחינת נוחות וניהוג, אבל כל קוץ במדבר פרח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דצ'יה סנדרו סטאפווי... סופר מיני, נוחה, מאובזרת (יחסית), חזקה (יחסית), חדשה מהחנות עם אחריות ובמחיר כדאי למדי.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מבין כל האפשרויות ה-208 הכי קורצת. לא יודע אם הגרסה המחודשת שתגיע בקיץ תגיע בשילוב מנוע 1.2 ליטר טורבו ותיבה ידנית. במידה וכן זו אופציה שנראית כתפורה עליך

פורסם

2. אלפא מיטו בגרסת שקר כלשהוא עם גיר ידני - היא לא מתקרבת לקרסוליים של ה-206XS מבחינת נוחות וניהוג, אבל כל קוץ במדבר פרח.

שטויות במיץ. המיטו מאוד נוחה, אמנם קופצנית אבל הישיבה ברכב והנוחות מאוד מאוד מפנקת! לקופצניות מתרגלים ועם הזמן אתה כבר לא זוכר מה ההבדל בינה לבין רכב אחר .

לגבי האלטרנטיבות, הייתי בוחן את הפיקנטו הספורטיבית. לא נהגתי עליה אבל אומרים עליה שהיא מאוד שובבה בעיר, פרקטית, וחסכונית. שווה בדיקה.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מצחיק שאתה כותב שאני כתבתי שטויות, אבל אז כותב בעצמך שנוחות הנסיעה במכונית לא טובה ובעצם מחזק את ה"שטויות" שכתבתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שטויות במיץ. המיטו מאוד נוחה, אמנם קופצנית אבל הישיבה ברכב והנוחות מאוד מאוד מפנקת! לקופצניות מתרגלים ועם הזמן אתה כבר לא זוכר מה ההבדל בינה לבין רכב אחר .

לגבי האלטרנטיבות, הייתי בוחן את הפיקנטו הספורטיבית. לא נהגתי עליה אבל אומרים עליה שהיא מאוד שובבה בעיר, פרקטית, וחסכונית. שווה בדיקה.

הבנאדם מדבר על לאון 1.8 טורבו ואתה מציע לו פיקנטו ספורט? the fuck?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

אם אתה בקטע של משפחתית, לאון נשמעת לי כמו אופציה נהדרת עם TSI ידני.

אם אתה מעוניין לחסוך קצת, פיאט פונטו איבו בגרסת ה105/135 כ"ס תציע לך דינמיות נחמדה לאללה ועל הדרך תרוויח המון אבזור, מראה נהדר, וכל זה בהכי מעט כסף יחסית לשנתון. בנוסף עלויות האחזקה/ביטוח שלה יהיו עדיפות. ראיתי לפני שבוע ביד 2 אקזמפלר שנת 2012 יד 1 פרטית עם ק"מ נמוך למדי, ב60K ואני מניח שניתן להוריד עוד.

אלפא מיטו גם יכולה להיות אופציה טובה, ויש לה מקדם סקס אפיל היסטרי מבחינתי אבל מצד שני יש כאלו ששונאים אותה אז זה בתכלס תלוי טעם.

על הפג'ו יש הרבה המלצות אבל אני ממש לא מתחבר לרכב מבחינה עיצובית ולכן אף פעם לא טרחתי לבדוק אותו לעומק, אם אתה כן מתחבר שווה להריץ בדיקה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה הבעיה עם לאון ידנית?

גם משפחתית מרווחת, גם חזקה ביחס לסגמנט, גם מרווחת וגם חסכונית בדלק בנסיעה רגועה.

אצלי ה-1.8TSI עם גיר DSG עשתה 1:12 בנסיעה משולבת.

לגבי אמינות - יש כאלה שאוכלים מרורים ויש כאלה (כמוני) שנכנסו למוסך רק לצורך טיפולים וריקול אחד שבוצע במסגרת האחריות.

פורסם

לאון בחירה מעולה, מרווחת במיוחד יחסית לכל האפשרויות שעלו כאן, חזקה ואפילו חסכונית.

אין לי מושג מה האמינות שלה וגם שמעתי לא פעם שהטיפולים שלה יקרים (תודות לצ'מפיון...)

אני בטוח שיש כאן בעלי לאון שיוכלו לענות לך על זה :-D

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

• תוכן חדש...