Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בבעלותי מיקרה 1.2 אוטומטית

מודל סוף 2013

עשיתי טיפול ראשון ב 10K (הרכב היום עם 14K)

בקבלה ראיתי שסוג השמן ששמו הוא 5W30 (זה מה שגם רשום בספר רכב)

האם באמת מנוע כזה זקוק לרמת צמיגות כזאת?

לא עדיף לשים בטיפול הבא 10W40 ?

אני מעוניין לעשות טיפול לבד בין טיפול במורשה (לפי הנוהל על מנת לשמר אחריות)

ולא לומר להם שהחלפתי לבד , אני פשוט מעדיף של 5K להחליף שמן כי גם ככה אני לא נוסע הרבה בכלל.

אז למה דווקא 5W30 לרכב אטמוספרי כזה?

פורסם

מה שהוא ^ אמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לאור העובדה שבעלי מקצוע נוספים בפורום דיווחו על בעיות בוצה ברכבים מסויימים שלהם הייצרן מאפשר מירווח טיפולים של 20K או 30K אינני ממליץ על החלפת שמן מנוע כול 20K.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה שאין בוצה לא אומר שהכל טוב עם השמן וההגנה שהוא אמור לספק למנוע.

בדרך כלל בוצה מופיעה בסוף התהליך הכימי והפיזיקלי שעובר שמן המנוע במהלך חייו. שמן המנוע עובר חיים לא קלים בתוך המנוע ובזמן הזה הוא מאבד ומשנה את תכונותיו. אני לא ממליץ לאף אחד לעשות טיפולים כל 20-25-30K ק"מ למעט חריגים, 15,000 או שנה זה מרווח טיפולים סביר ובטוח לרכב מודרני תוך שימוש בפילטר שמן מקורי או שווה ערך ושמן סינטטי מלא העומד בתקן אותו דורש היצרן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתם מפספסים משהו והוא תוואי וסגנון הנהיגה. רכב שרוב נסיעותיו הן בכביש הפתוח - השמן שלו יאריך ימים. כמובן בתנאי של שימוש בשמן איכותי ובסגנון נהיגה "סימפטי".

רכב שלפחות חלק גדול מנסיעותיו הן בעיר (והיצרן לעתים מציין מה הוא גודל החלק הזה) - הוא זה שיידרש להחלפות שמן מדי 15 אלף. רוב הרכבים, אך לא כולם, נוסעים בתנאים כאלו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אתם מפספסים משהו והוא תוואי וסגנון הנהיגה. רכב שרוב נסיעותיו הן בכביש הפתוח - השמן שלו יאריך ימים. כמובן בתנאי של שימוש בשמן איכותי ובסגנון נהיגה "סימפטי".

רכב שלפחות חלק גדול מנסיעותיו הן בעיר (והיצרן לעתים מציין מה הוא גודל החלק הזה) - הוא זה שיידרש להחלפות שמן מדי 15 אלף. רוב הרכבים, אך לא כולם, נוסעים בתנאים כאלו.

יש לך הסבר למה שרשמת במיקרה? מדוע זה שונה?

פורסם

אני חושב שאני אחליף כל 8-10 אלף מאחר וזה הממוצע שאני עושה בערך בשנה.

החלפת שמן+מסנן זה לא סכום יקר ואני מעדיף לשמור על המנוע כמה שיותר כי הרכב חדש.

רק שלא הבנתי למה 5W30, זה השמן ששמתי בלאון TSI שהייתה לי.

וכאן זה מנוע פשוט ביותר.

פורסם
יש לך הסבר למה שרשמת במיקרה? מדוע זה שונה?

נסיעות עירוניות מקצרות את חיי השמן:

לרוב מדובר בנסיעות קצרות שבהן המנוע, השמן (ועוד הרבה מכלולים, למעשה) לא מגיעים לטמפרטורה יעילה.

סגנון הנהיגה הוא של ריבוי האצות והאטות במקום של שיוט במהירות קבועה ומוסיף עומס ופיוח.

יש הרבה זמן שהות בסרק שמאוד מפייח, וגם גורם למנוע לעבוד מעבר למה שכמות הנסועה מראה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...