Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי הונדה סיוויק 2005, שאבא שלי נתן לי אותה(הוציא אותה מהחברה).

עד עכשיו הייתי בטוח שאבא שלי שמר עליה, הוא אכן שמר עליה..בלי לחיצות, האוטו נקי כל הזמן וגם המנוע והכל מסודר.

אבל, היום גיליתי שאבא שלי לא מילא גז למזגן ולא החליף פילטר למזגן בכל ה10 שנים האלו, ישר נסעתי להחליף ולמלא גז.

ישבתי עם אבא שלי לדבר לגבי עוד דברים שעשו/לא עשו(רק אציין ש2 טיפולים 10000 אחרונים אני עשיתי, באחת הוחלפו ברקסים קדמיים+רצומת תזמון+שמן מנוע,פילטרים)

בפעמיים האחרונות:

נוזל קירור לא הוסיפו

נוזל ברקסים לא הוסיפו.

פילטר דלק גם לא אני חושב.

פלאגים לא הוחלפו.

שמן גיר אני לא סגור על זה.

**האוטו עומד כרגע על 174 אלף קמ. 10 וחצי שנה על הכביש(מסוף אוקטובר 2004)

יש לי הבנה מספיקה בנושא, ואם צריך אני גם יכול לעשות טיפול לבד.

אך אני צריך עזרה ממכם..

איך אני יכול לבדוק שהכל בסדר?שאני לא צריך להוסיף נוזל בלמים, נוזל קירור,ופילטרים למיניהם?

אני אשמח לעזרה ממכם!

פורסם

מצתים מחליפים כל טיפול רביעי (כל 40.000 ק"מ) כך שאם לא החליפו בטיפול האחרון, יכול להיות שלה היה צריך. פילטר אוויר כנ"ל.

נוזל קירור ונוזל בלמים לא מוסיפים אם אין חוסר. לא זוכר כרגע כל כמה זמן מחליפים, אבדוק אחר כך.

פילטר דלק מחליפים כל 100.000 ק"מ.

שמן גיר כל 60.000 החלפה חלקית (3 ליטר).

תיזמון כל 100.000 או 5 שנים.

לגבי פילטר מזגן - באופן מעט מוזר, פילטר מזגן בסיוויקים האלו מוגדר כחלק מטיפולי נהג. מוסבר בחוברת הדרכה לנהג איך מחליפים אותו. ולכן הוא לא מופיע במפרט טיפול שגרתי. יש מוסכים שמגדילים ראש ומחליפים כל כמה זמן ויש כאלה שלא.

לבדוק מפלסי נוזלים אתה יודע?

אז תבדוק בתור התחלה.

שמן מנוע בודקים כשהאוטו כבוי, 5-10 דקות אחרי סיום נסיעה, חניה במשטוח ישר.

שמן גיר בודקים כשהאוטו כבוי (לא טעות, הונדה שונים ממכוניות אחרות), אחרי נסיעה של לפחות 20-30 דקות. חונים במשטח ישר, מכבים מנוע, גיר ב P. במהלך 90 שניות אחרי כיבוי מנוע בודקים שמן גיר.

נוזל קירור- כשמנוע קר בלבד. ברדיאטור צריך להיות עד גובה הפקק, במיכל עודפים בין סימני MIN -MAX. מיכל עודפים בין הרדיאטור למנוע, בצד של המצבר. תכניס פנס ותאיר על המיכל, אחרת קשה לראות.

שמן בלמים בכוסית צמוד לקיר האש (מחיצה שבין תא מנוע לתא נוסעים), צד ימין כשעומדים מול הרכב. צריך להיות בין MIN-MAX.

שמן הגה אין, זה הגה חשמלי.

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה,

הייתי עכשיו באוטו, נוזל בלמים מלא, עומד טיפה מעל הMAX.

נוזל קירור במיכל עודפים יש בחצי בין MIN לMAX

וברדיאטור יש עד הסוף.

לא מצאתי איפה השמן גיר נמצא?אולי תוכל לעזור לי?

שמן מנוע יש הכל טוב

ואיך אפשר כרגע לבדוק אם פילטר דלק נמצא במצב טוב? ושמן גיר במצב טוב? והוחלף לי רק רצועה. בלי משאבה בלי כלום.

איך אפשר לדעת שהכל טוב?

פורסם

שמן גיר (שים לב לנוהל בדיקה שרשמתי, זה לגבי המפלס. צבע אתה יכול לבדוק גם בלי הנוהל הזה):

כשאתה עומד מול האוטו, בצד שמאל של תא המנוע, תזהה תיבת אוויר (קופסה שחורה גדולה מפלסטיק, דרכה עובר האוויר אל הפילטר. מאחורי הקופסה הזאת למטה תראה מדיד שמן גיר, דומה למדיד שמן מנוע. תבדוק מה צבע השמן.

פילטר דלק נמצא צמוד למשאבת דלק בתוך מיכל דלק, אין לך כ"כ מה לבדוק. תנסה לראות בהיסטוריה של הרכב האם הוחלף אי פעם.

• תוכן חדש...