Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עד היום השתמשתי עם acdelco 10-40

חצי סינטטי,והכל בסדר,הרכב לא צורך שמן

והכל בסדר,האם יש שמן שמתאים יותר לרכב הנ"ל?

ועוד שאלה בקשר למצתים

המצתים שיש לי הם denso-k16

השבוע עברתי במוסך של טויוטה ונאמר

לי שהמצתים המקוריים הם denso ku20

בסוכנויות לחלקי חילוף לכולם יש את הk-16

רק בטויוטה יש את הku 20,אודה לכם על

כל המלצה ממי שמכיר והתנסה.תודה מראש.

פורסם

השמן המומלץ היום (לא כשהרכב יצא לשוק) הוא 5W30 בתקן API SL ומעלה.

עם זאת בגלל שמדובר ברכב ישן ומנוע שעבר אי-אילו קילומטרים הייתי מציע להישאר עם 10W40 חצי סינטטי. מעבר ל 5W30 ישפר את ההגנה על המנוע בהנעות קרות ויתרום לביצועים וחסכון בדלק. עם זאת ובמקרים בהם המנוע עייף מעבר לשמן כזה עלול לגרום לצריכת שמן מוגברת ובמקרה קיצוני יותר גם לרעשים ופגיעה בביצועים.

לעניין הפלאגים, איזה דגם מנוע ברשותך? 3ZZ או 4AFE?

ל 3ZZ מתאים ה K16R-U11, ל 4A הישן יותר מתאים ה K20R-U.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי איתמר, ותודה על התגובה המהירה.

הרכב שלי הוא שנת 2000 דגם gli

כחדש.איך אפשר לדעת איזה דגם מנוע יש לי?

אף פעם לא בדקתי.

על איזה שמן אתה ממליץ?

פורסם

אפשר לנסות לחפש את המדבקה או ההטבעה שעל המנוע או לבדוק ברשיון הרכב מה דגם המנוע.

יש בשוק הרבה שמנים טובים, אני ממליץ לרכוש אחד מחברה גדולה ומוכרת ולא את עלום השם שגם יהיה הכי זול. פז, דלק, סונול, אג'יפ, ליקווי מולי, קסטרול, איי.סי דלקו - כולם יעשו עבודתם נאמנה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור. גם לי יש קורולה שנת 2000. אותו דגם מנוע.

בטיפול האחרון שמו לי שמן מקורי של טויוטה 10-30. כזה:

13989300040-1.jpg

האם זה בסדר?

עריכה אחרונה על ידי chaimb
פורסם

בסדר גמור. מדובר בשמן מינרלי (או חצי סינטטי במקרה הטוב) ובצמיגות 10W30 אך הוא בהחלט עושה את העבודה.

פורסם

האם אחרי שנים שאני משתמש ב10-40

זה בסדר לעבור ל10-30?

בטויוטה אמרו לי,אתמול הייתי שם, שלשנתון שלי עדיף ורצוי,

10-40,מה דעתכם?

• תוכן חדש...