Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני רוצה לחבר מספר אלמנטים אל המגבר שלי:

1) מאווררים לקירור שדורשים הרבה זרם (בצורה יחסית), אז אני מחבר אותם דרך ממסר חשמלי

2) מנורת לד שדורשת מעט זרם (בצורה יחסית), אז אני מחבר אותה עם מפסק פשוט

(שליטה ידנית)

לגבי המנורה, אני יודע (אבל לא יודע להסביר למה) שצריך לחברת את הפלוס למנורה בצורה קבועה, ואת הרגל של המינוס אל המפסק, ואז תפקידו של המפסק הוא לקצר את הרגל לאדמה (ובכך לסגור מעגל). האם אני צודק או שצריך להחליף את החיבור ?

לגבי המאווררים, אני יודע (אבל לא יודע להסביר למה) שצריך לחבר את הרגלים של המינוס בצורה קבועה לאדמה, ואת הרגליים של הפלוס אל הממסר. שוב, האם אני צודק ?

בקצרה:

איזה רגל אני מחבר למפסק ? האם מחברים את רגל הפלוס (+) או רגל המינוס (-) של מנורת הלד ?

איזה רגל אני מחבר לממסר ? האם מחברים את רגל הפלוס (+) או רגל המינוס (-) של המאווררים ?

אם החיבור בין השניים הוא שונה, אני אשמח לשמוע הסברים.

תודה מראש

פורסם

אין בעיה לחבר את המאווררים קבוע לפלוס ודרך הריליי למתג את המינוס , הרי אחרי הכל אתה סוגר מעגל ואין קשר לקוטביות בממסר אלא רק במאוורר עצמו.

לגבי הלד... יש צורך בנגד על מנת לקבוע בבירור את הזרם שיצרוך הלד וזאת על מנת לא לקצר את אורך החיים שלו.

לגבי חיבור, יש לחבר פלוס לאנודה ולקטודה נגד ומשם למינוס.

פורסם

יעבוד אבל... איכות פסי הלדים מסין לא הכי בשמיים וכן הנגדים שם קובעים את הזרם.. הבעיה איננה בזמן סטנדביי אלא בזמן טעינת המצבר... המתח שקיים במערכת הרכב מגיעה ל13.5v ואז אתה נכנס לתחום העומס על הנגדים.

פורסם (נערך)
אני יודע שיש על פס הלדים נגדים, זה לא מספיק טוב כדי לקבוע את הזרם ? (כתוב שזה עובד עם 12V)

אין שום בעיה לחבר את הלדים למערכת החשמל של הרכב ישירות ללא שום נגדים נוספים. גם ככה צריכת הזרם של לד בודד הוא בסביבות 6-10 מיליאמפר שזה מתחת לזרם המקסימלי המותר לרוב הלדים שהינו בין 20-30 מיליאמפר בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס.

אומנם המתח במערכת החשמל של הרכב עשוי להיות להגיע ל-14 וולט אבל זה זניח מכיוון שעליית הזרם במקרה הגרוע תהיה בסביבות 2-4 מיליאמפר ללד בודד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...