Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אז יש לנו במשפחה סובארו לגאסי DL סטיישן שנת 93, יד 1 (קנינו מהחברה) במצב סופר-תקין, עם 200K ק"מ, כל 10K עשינו טיפול שמנים/פילטרים, כל 80K החלפת טיימינג, כל דבר קטן טופל ישר, המנוע והגיר מקוריים, טפוטפוטפו לא עשו בעיות אף פעם, רק טיפולי החלפת שמנים ופילטרים רגילים.

בשנים האחרונות הרכב עובר טסט פעמיים בשנה.

קנינו רכב חדש לפני כמה חודשים, ומאז הרכב עומד בחניה המקורה, החלטנו לא למכור אותו (בשביל כמה אלפים בודדים, עדיף שיישאר).

ביטלנו את הביטוח בינתיים, ובסוף החודש הטסט שלו נגמר.

שקלנו מה לעשות עם הרשיונות, בהנחה שאנחנו רוצים להשאיר אותו עוד שנתיים-שלוש שיהיה אספנות, מה עלינו לעשות?

האם להפקיד את הרשיונות איפשהו? למי לדווח ומה לדווח? האם ישנה אפשרות "להקפיא" את המצב ככה שלא נידרש לשלם אגרת רישוי בנתיים?

תודה

שלומי

פורסם

הרכב יהיה אספנות בשנת 2023, לא עוד שנתיים.

ממליץ אחד או להמשיך לנשתמש בו באופן מועט כרכב שני או למכור למישהו שעשתמש. להעמיד עד שנת 2023 זה לא רעיון טוב.

פורסם (נערך)

אוקיי טעות שלי, חשבתי שזה 25 שנה, לא 30.

ראיתי באתר משרד הרישוי:

• רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רישיון הרכב תקף. הפטור חל גם ללא הפקדת הרישיון (וגם כשהרכב היה מבוטל לפי תקנות)

אדגיש שאין בעיית אחסון.

אם כך נראה לי שפשוט אפסיק לשלם את האגרה ואאפסן אותו, אולי מישהו בעתיד ירצה לשחק איתו קצת :lol:

עריכה אחרונה על ידי shlomi_e11

שלומי

פורסם

רכב בן 30 שרישיונו הומר לסטאטוס "אספנות" אכן אינו דורש תשלומי אגרות צבורים, וניתן לגשת ישירות לביצוע טסט ללא צורך בבדיקת מעבדה.

אך גם אם תתקבל ההחלטה לשמור ל"אספנות" אני הייתי מפקיד את הרשיון במשרד הרישוי.

זה משום ובמידה והתוכניות ישתנו (וברוך השם יש לך 8 שנים טובות), ויהיה צורך/רצון להשמיש את הרכב מתישהו באמצע- לא יהיה צורך לשלם את כל האגרות הצבורות.

ההפקדה כשלעצמה היא פרוצדורה חינמית וכל שדרוש זה לשרוד את התור במשרד הרישוי הקרוב לביתך.

• תוכן חדש...