Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין לא נסעתי עם הרכב אבל אני לא צופה שיפור, לא הרגשתי שיפור בעבר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא חושב. אחוז הלחות הנמוך שנכנס למערכת אמור לפגום בה רק בתנאי חום קיצוני שגורם לרתיחה של המים שנספחו בנוזל. בזמן נסיעה רגילה נוזל הקלאצ' והבלמים לא מגיעים לטמפ' שגורמת לרתיחה ולכן אני לא רואה סיבה לשינוי בתחושה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

:mm_yeah:

לחות ניספגת בתוך נוזל בלמים וגורמת לו לרתוח בטמפ נמוכה יותר, ברוב הפעמיים גם לא תגיעו לטמפ הזאות בשימוש רגיל של הבלמים אבל מחלפים את נוזל כדי לא לקחת סיכונים.

סיבה נוספת למה חשוב להחליף את הנוזל בלמים זה מפני שנוזל ישן אם לחות פוגע באטמים של בוכנה ראשית (master cylinder).

בדרך כלל בתוך בוכנה ראשית יש 2 בוכנות קטנות ועל כל אחד מהם יש 2 אטמים (גומיות), כאשר בוכנה אחת מפעילה גלגל ימין קדמי ושמאל אחורי ובכנה שניה גלגל שמאל קדמי וימין אחורי, כאשר לא מחלפים נוזל בלמים והוא ישן אם לחות ולכלוך זה יפגע באוטמים, בדרך כלל הבוכנה הקרובה ביותר לא תצליח לדחוס את הנוזל ותהיה הרגשה של חופש בדושה בזמן בלימה וחוסר עוצמת בלימה במיוחד בירידות (ברכבים חדשים יש חיישן על הבוכנה הראשית שמזהה נפילה של לחץ ומפעיל את הנורה של הבלמים) ברכבים ישנם אין חיישן.

מפה חשוב להחליף את הנוזל בזמן ולבדוק את האטימות של פקק של המיכל עודפים.

פורסם
כנראה ששיפור יורגש כאשר הנוזל לא הוחלף זמן רב יותר וספח אליו מים?

כשהחלפתי נוזל בלמים בפונטו 98 שלי, יצא נוזל שנראה כמו קולה, שחור משחור. לא יודע מתי ואם בכלל הוחלף פעם נוזל הבלמים עד שהחלפתי בעצמי.

ובכל זאת לא שמתי לב להבדל בבלימה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

יופי של סקירה, אחלה משאבה.

לרגע הייתי בטוח שגנבת אותה ממרק10. :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עושה חשק לעשות לבד.

נראה שהעבודה לא מסובכת, מעניין למה הכולערות שלי במוסך קיה לא רוצים לנקז מכל בלם בנפרד ומסתפקים מריקון המיכל :?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
עושה חשק לעשות לבד.

נראה שהעבודה לא מסובכת, מעניין למה הכולערות שלי במוסך קיה לא רוצים לנקז מכל בלם בנפרד ומסתפקים מריקון המיכל :?

ענית בעצמך, כולערות שמעדיפים לחסוך בזמן כדי לדחוף עוד לקוח על חשבון הזמן שמגיע לך כלקוח ולחייב אותך יופי כאילו עשו ניקוז מלא.

פורסם
עושה חשק לעשות לבד.

זו באמת פעולה פשוטה, אך היא גוזלת זמן. גם נניח שהרכב על הליפט וכל ארבעת הגלגלים מפורקים יש צורך בניקוז כל פטמה, סגירת הניפל, הורדת הרכב, השלמת החוסר במיכל נוזל הבלמים, העלאת הרכב, פתיחת הניפל שאיבה נוספת, סגירה, מעבר לגלגל הבא וחוזר חלילה.

זה תהליך שלוקח זמן וזמן מוסך עולה כסף. הרבה כסף.

אם למוסכים יש מכונה שמפשטת את התהליך ועושה אותו מהר יותר (ולדעתי יש מכונה כזו ששואבת וממלאת נוזל בלמים בו זמנית) אז אין שום הצדקה לחיפוף הזה. החלפת הנוזל רק במיכל נוזל הבלם זו פעולה שאינה מומלצת או מאושרת על ידי אף יצרן רכב, לא יותר מנורמה חפיפניקית שהשתרשה במוסכי ארץ ישראל.

פורסם
אם למוסכים יש מכונה שמפשטת את התהליך ועושה אותו מהר יותר (ולדעתי יש מכונה כזו ששואבת וממלאת נוזל בלמים בו זמנית) אז אין שום הצדקה לחיפוף הזה. החלפת הנוזל רק במיכל נוזל הבלם זו פעולה שאינה מומלצת או מאושרת על ידי אף יצרן רכב, לא יותר מנורמה חפיפניקית שהשתרשה במוסכי ארץ ישראל.

רק שדנידין לא יקרא את שכתבת :-D מכיוון שהוא בטוח שברוב המוסכים מבצעים הכול לפי הנחיות ייצרן הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

שמרתי את הבקבוק במחסן ביחד עם עוד שמן משומש, פעם ב- אני נותן גיחה למוסך ושופך את זה בצובר שלהם.

פורסם

האם אמורה להתבצע הפרדה במוסך בין נוזלים שונים או שהשמן ממנועי הבנזין והדיזל, נוזלי ממסרה ונוזלי בלמים נשפכים לאותו מיכל?

אתמול ריקנתי 4 מיכלים של 4 ליטר שמנים שונים, הפנו אותי לשפוך הכל בתוך אותו מיכל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...