Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אחלה הקפצה, דובצע :)

משיטוט מקרי באינטרנט, מסתבר שהסידור באופניים קשור לצד שבו נוהגים!

בבריטניה מקובל שהבלם הקדמי ביד ימין, ברוב העולם - שמאל.

בקיצור, כמו הרבה דברים נטולי היגיון בעולם - מסורת. פשוט מסורת.

יש מדינות שיש בהן מניעה חוקית להחליף את הסידור, בישראל אין מניעה חוקית להחליף למיטב ידיעתי (אשמח לתיקון).

עריכה:

בדקתי שוב ליתר ביטחון - אני רוכב על ברומפטון, האופניים הכי בריטיים שיכולים להיות -

הברקס הקדמי משמאל מכיוון שהם הורכבו בארץ :) ואילו במדריכי הווידאו המקוריים של ברומפטון רואים בבירור שהקדמי... מימין.

הרבה יותר נוח בימין, אני אחליף בהזדמנות.

לפני 54 דקות, דובצע כתב:

באופנים זה האחורי כי נעילת הקידמי תיגרום לך להתהפך.

זאת אגדה אורבנית שהגיע הזמן לחסל.

הבלם הכי חשוב באופניים הוא הקדמי, בדיוק כמו באופנוע - פיזיקה זה פיזיקה,

ואי אפשר להתפך בנעילה של קדמי כל עוד אתה יושב במרכז האופניים. באמת. אי אפשר!

שוב, פיזיקה.

(ברגע שמתחילים לשחק עם מיקום הגוף באופניים הכול יכול להיות, זה הבסיס ברכיבת שטח)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, hans כתב:

אחלה הקפצה, דובצע

פסלו לי את הקטנוע בטסט על בלם שרות* אז חיפשתי מזה והגעתי לשירשור הזה

(אגב היום העברתי טסט בשעה טובה נגד הבירוקרטיה והשקרים-את התהליך תיעדתי בטיקטוק שלי)

לפני 36 דקות, hans כתב:

פיזיקה זה פיזיקה,

אני חולק עליך. אופנוע ואופניים בנויים שונה 1 משקל הכלי 2 חלוקת המישקל 3 עוצמת הברקס 4 שוני בין צמיג קידמי לאחורי ברוב האופנועים קטנועים 5 מהירות

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם (נערך)

באופניים בולמים קודם כול עם הקדמי, ואם צריך קצת עזרה מוסיפים בעדינות את האחורי.

למתקדמים - זה מתרחש יחד עם הזזת הגוף (ומשקל הכובד) לאחור.

אני אתקן את עצמי: אפשר להתהפך (יענו, להתעופף מעל הכידון הקדמי) באופניים,

אבל 10% תשומת לב ו-20% טכניקה ימנעו לגמרי את התופעה, אחרי שהמעבר הגורף לבלמי דיסק (שעוצרים חזק יותר בלי נעילת גלגל) עשה 50% מהעבודה :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

בלם שרות* אז חיפשתי מזה והגעתי לשירשור הזה

בלם שרות זה הבלמים הרגילים. בקטנוע מה שמופעל מהמנופים על הכידון. 

באוטו - הבלמים הרגילים. 

בלם יד/בלם חניה/ארמברס/הנדברייק וכו' - בטסט זה "בלם עזר".

פורסם

לגבי השאלה המקורית של פות"ש- אין לי תשובה. נכנסתי מהסקרנות. 

אבל כמו יהודי טוב, אענה בשאלה משל עצמי- למה בטלפון (ובמחשבון) המספרים הנמוכים למעלה ובמקלדת הנמוכים הם למטה??!

לגבי הקטנוע, זה הגיוני שהברקס הקדמי יהיה ביד של הגז. למה באופניים זה שונה, אין לי תשובה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 13.11.2024 בשעה 15:51, ברווז כתב:

לגבי הקטנוע, זה הגיוני שהברקס הקדמי יהיה ביד של הגז.

הגיוני כמובן כי באופנוע/קטנוע ידני בצד שמאל זה הקלאץ'. 

את הקלאץ' מתפעלים יחד עם גז אז הם לא יכולים להיות באותו צד.

וברקס אחורי באופנועים וקטנועים ידניים כמו ווספה וכל הקטנועים הישנים האחרים זה דוושה ברגל ימין.  

כשהקטנועים הפכו להיות אוטומטיים, ביטלו את הדוושה וברקס אחורי עבר לכידון שמאל, איפה שהיה הקלאץ'. 

אז משם הסידור הזה מגיע. 

פורסם
בתאריך 13.11.2024 בשעה 03:21, hans כתב:

עריכה:

בדקתי שוב ליתר ביטחון - אני רוכב על ברומפטון, האופניים הכי בריטיים שיכולים להיות -

הברקס הקדמי משמאל מכיוון שהם הורכבו בארץ :) ואילו במדריכי הווידאו המקוריים של ברומפטון רואים בבירור שהקדמי... מימין.

ואוו ... 

עכשיו סקרן אותי כי עדיין לא רכבתי על הברומפטון החדשים של אשתי שהורכבו פה אבל הוזמנו מברומפטון ארה״ב בעצם ולא חנות צד שלישי

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למה אנשים אוהבים להמציא את הפיזיקה מחדש ?

בזמן בלימה של רכב/ אופנוע/ אופניים וכו', יש "רצון" של הגוף להמשיך לנוע קדימה (חוק שימור התנע).

באופניים זה פחות משמעותי כי לרוב יש פחות אנרגיית תנועה (לרוב מגיעים למהירות של 10-12 קמ"ש. אולי קצת יותר. אם מגיעים למהירויות הרבה יותר גבוהות, אז המצב כבר שונה).

מאחר ואופנוע/ קטנוע מיועדים להגיע למהירויות גבוהות (עשרות קמ"שים ואף 100+), אז הם מתוכננים לספוג את שינויי המהירויות בעת בלימה (כלומר, לספוג חלק גדול מאנרגיית התנועה ע"י הבולמים הקדמיים).

ובאופניים זה הפוך - אתה לא צפוי להגיע למהירויות כאלו, לכן בולמי הזעזועים אמורים להתמודד עם דברים אחרים (נסיעה בשטח וכו').

בעת בלימה, "לקיחה" של הגוף אחורה פשוט באה להקטין את ההשפעה של חוק שימור תנע (אבל עדיין יש אפשרות לעוף קדימה - כתלות בעוצמת הבלימה). כמו כן, זה גורם להורדה של מרכז הכובד. מקטין סיכוי להתהפכות.

בלימה נכונה (אופניים/ אופנוע / קטנוע/ משאית/ כל רכב שהוא) היא ע"י שימוש מקבילי בבלמים קדמיים + אחוריים.

תבלום רק עם בלם קדמי, ובעיקר במצב של נעילת בלם ? יש סיכוי שתאבד שליטה (כלל אצבע : גלגל נעול אינו גלגל מוביל/ שולט). כלומר, כאשר נועלים בלם מסויים, לכלי הרכב יש "רצון" שהבלם המשוחרר יהיה מקדימה (אני מאמין שזה תוצאה מחוק שימור התנע. גלגל שאינו נעול יש לו תנע יותר גדול ולכן הוא "מנסה" להפוך להיות גלגל קדמי). זה חלק ממטרת מערכת ABS ברכב - למנוע נעילת גלגלים כדי למנוע מצב כזה (בעבר, לפני שימוש ב-ABS, היו מקרים בהם אנשים גרמו לנעילת בלמים. במצב כזה, אם בלם קדמי הרבה יותר חזק מאחורי, אז זה גורם לרכב להסתובב ב-180 מעלות תוך כדי נסיעה.  אני לא חושב שזה משהו כל-כך נעים...).

הערה : הקשישים בחבורה (50+), שעשו רענון נהיגה בשנות ה-90, אולי זוכרים את הסיסמא : גלגל נעול אינו מוביל או משהו כזה.

פורסם

למעשה הבלם הקידמי חזק מהאחורי בין בכלים שהקידמי דיסק והאחורי תוף/רכבים וקטנועים/ובין שהכול דיסק אבל הקידמי הרבה יותר גדול מהאחורי

לעומת אופניים שהם זהים

פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

באופניים זה פחות משמעותי כי לרוב יש פחות אנרגיית תנועה (לרוב מגיעים למהירות של 10-12 קמ"ש. אולי קצת יותר.

הוספתי עוד שאלה, בקורקינטים חשמליים שמגיעים לפי חוק ל 25 קמ"ש ובפועל יותר אבל לא הרבה יותר (30-35) הסידור הוא כמו באופנוע ועדיין המהירויות שלהם קרובות יותר לאופניים. 

אני לא מוצא לזה שום הסבר. וכמו שכתבתי לי זה מפריע מאוד, רוכב גם על אופניים וגם על קורקינט ויש מצבים שאני לא זוכר איזה מנוף הוא הבלם הקידמי ואיזה אחרי בגלל חוסר אחידות הזה. 

פורסם

עם נסיון רב בשני הכלים - 

לפני כשעה, Buki כתב:

אני לא מוצא לזה שום הסבר

זו התגובה הכי נכונה (עבור הסידור באופניים).

בתכלס - לא מוצא לזה הסבר הגיוני, בעיקר היות והמודולציה לבלם הקדמי באופניים היא בחמישה סדרי גודל יותר חשובה מאשר האחורי (יותר קל להתהפך לעומת אופנוע) - מה שעוד יותר מחזק את התזה שהבלם אמור להיות ביד ימין ולא שמאל, תחת ההנחה שרוב הרוכבים ימניים.

לכן הניחוש שלי זה בעיקר legacy.

...עדכון - הלכתי לגוגל:

image.png.04090ff1402c4287ef7e09f54427b5f3.png

(1) לא רלוונטי (2) די מקושקש (3) ליטרלי הפוך מההגיון (4) כנראה הדבר הכי קרוב לתשובה סבירה, ואכן מדבר על legacy.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני שעה, דובצע כתב:

לעומת אופניים שהם זהים

גם באופניים הבלם הקדמי גדול יותר (דיסק כמובן)

כי כמו באופנוע עליו מוטל עיקר העומס בבלימה. הפיזיקה זהה.

באופנועים הבריטיים הישנים הסידור של הרגליות היה הפוך. הילוכים ברגל ימין וברקס בשמאל.

הידיות היו בסידור המקובל. ברקס קדמי בימין וקלאץ' בשמאל.

רויאל אנפילד בעשורים האחרונים עשו יישור קו ועברו מהסידור הבריטי ההפוך במקור, לרגיל,

וגם יש הבדל בין מה שמיוצר לשוק המקומי למה שמיוצא לחו"ל.

אופנועים אמריקאיים ישנים היו גם עם קלאץ' ברגל והילוכים ביד. עדיין יש משופצים כאלה.

לנושא השרשור -

למה ברקס קדמי בצד ימין בדו"ג מוטורי, זה ברור. הסבירו את זה לפני.

לשאלה למה באופניים זה הפוך, אין לי תשובה טובה יותר מ"ככה זה"...

זה באמת הרגיש לי מוזר בהתחלה, ואפילו חשבתי להחליף מיקומים,

אבל די מהר התרגלתי וסיגלתי "כיול" נפרד לרכיבת אופניים, לעומת האופנוע.

ההבדל העיקרי בעיני בשימוש בבלמים בין אופנוע לאופניים,

הוא שבאופנוע בשיגרה כמעט ואני לא נוגע בבלם האחורי.

הרפידות שלו מחזיקות אצלי שנים...

באופניים אני משתמש בשני הבלמים סימולטנית 99% מהזמן,

ו'משחק' עם עומסי הבלימה בין הגלגלים לפי הצורך, ועדיין רפידות אחוריות מחזיקות יותר זמן מהקדמיות.

למיקום הידיות כאמור התרגלתי, ועם הזמן אפילו מצאתי יתרון בכך שיותר נוח להוריד הילוכים

במקביל לבלימה חזקה עם הקדמי, כשלכל פעולה אחראית יד אחרת - הילוכים בימין ובלם קדמי בשמאל.

לגבי הרגש העדיף ביד הדומיננטית, אני חולק על זה כי זה רגש שנרכש עם הזמן.

לגבי ה"לעוף קדימה" עם אופניים בגלל בלם קדמי, זה אולי היה נכון פעם,

כשהבלם הקדמי היה באיכות נחותה וננעל בפתאומיות, והבלם העיקרי היה האחורי בפידול אחורה.

היום לבלמי הדיסק וגם לבלמי ה-V המודרניים יש ה-מ-ו-ן רגש ולינאריות בידית אז אין בזה סיכון מיוחד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

גם באופניים הבלם הקדמי גדול יותר (דיסק כמובן)

כי כמו באופנוע עליו מוטל עיקר העומס בבלימה. הפיזיקה זהה.

... תודה!

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

לגבי ה"לעוף קדימה" עם אופניים בגלל בלם קדמי, זה אולי היה נכון פעם,

כשהבלם הקדמי היה באיכות נחותה וננעל בפתאומיות, והבלם העיקרי היה האחורי בפידול אחורה.

היום לבלמי הדיסק וגם לבלמי ה-V המודרניים יש ה-מ-ו-ן רגש ולינאריות בידית אז אין בזה סיכון מיוחד.

... ושוב תודה...

אני בספק כמה ממגיבים שהתייחסו ספציפית לאופניים רכבו לאחרונה עם בלם דיסק (הסטנדרט דה פקטו כבר עשור באופני שטח לא-מדבקה) -

זה פשוט עולם אחר בהשוואה לרפידות שלוחצות על החישוק, יש האטה חזקה מאוד בלי נעילת גלגל.

לפני כשעה, oryo כתב:

(1) לא רלוונטי (2) די מקושקש (3) ליטרלי הפוך מההגיון (4) כנראה הדבר הכי קרוב לתשובה סבירה, ואכן מדבר על legacy.

מכיוון שהצרפתים המציאו את האופניים, הבחירה הבריטית לעשות ההפך ודווקא נשמעת הגיוני :)

אולי הסוד הוא בבירור מי המציא את האופנוע =

https://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle

בכלל גרמנים...

כך או כך - באופנוע הרשמי הראשון יש ידית בודדת לבלימה, שמשפיעה על הגלגל הקדמי, אין בלם אחורי.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hildebrand_%26_Wolfmüller

====

עריכה אחרונה: וואו, ההיסטוריה של האופנוע סופר ברורה, באופניים להבדיל זה טרפת-מחילת-ארנב. אין לי מושג מי עשה מה לפני מו... שלא לדבר על עשרות סוגים שונים של בלמים עד שהתקבעו.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...